Avocado Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 1 hour ago, Плутон рече Да се најбољи, најпаметнији и најстручнији човек на свету кандидује за српске изборе, полудео би. zato Raduletu nije ništa... GeniusAtWork and Плутон је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 2 minutes ago, Avocado рече zato Raduletu nije ništa... И он је мало прсо... Не кажем да је то због памети ил' доброте, ал' је очигледно да није баш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 Пошто се мало више чланова активирало на теми, да искористим прилику и да позовем на протест поводом рушења у Савамали. Протест не организује ниједна политичка странка или члан било које од њих, организатор је „Не давимо Београд.“ Вероватно ће на протесту бити и политичара, али немају никакве везе са организацијом, иницијатива је потпуно грађанска. Такође, ово није рушење државе од страних амбасада итд. Рушење државе је било потпуно суспендовање полиције од стране власти у тој ноћи. Дођите, ово је важна ствар за све и нема везе са странкама и сл., а од успеха протеста зависи да ли ће се тако нешто поновити. https://www.facebook.com/events/1724896214454165/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 37 minutes ago, Плутон рече Пошто те претежно занима спољна политика, то је отприлике она прича коју ти видиш као демагогију (нпр. да не мора ни у НАТО ни у неки савез са Русима итд.). Опет ништа конкретно. Мене збуњује та крајње разводњена и недефинисана политика. Не ради е само о војном савезу, него и о економском, државном, унијама.... Ко ће нас бранити у будућем сукобу са било ким из окружења? Рецимо, опет ударе Шиптари, терористи ИД, или Хрвати... или избије нови светски сукоб. Које механизме одбране ће употребити Радуле да одбрани Србију од агресије на нас? 37 minutes ago, Плутон рече Ако мислиш да споразум са ЕУ и ММФ-ом може да се раскине без катастрофалних последица и да ће Русија да нам шаље паре (ми их, хтели-не хтели, немамо), размисли још једном. О томе и говорим. Када сам размишњао себи сам морао прво да одговорим. Мене занима Радул, и ви који га следите. Како он мисли да спроводе своју политику а да се не одрекне неких уговора са ЕУ, ММФ-ом, НАТО пактом, тек да прекине процес прикључивања. То аутоматски вуче за собом катастрофалне последице и притиске И шта ћемо онда? Слали су ЕУ паре Србији, али када је озбиљно одлучила да крене путем интеграције са њом, када смо добили евроунијатску власт. До тада су нам уводили ембарго, санкције и бомбардовали нас. Наравно да ни чланице Евроазијске Уније и ОДКБ-а неће да нам дају паре и помогну нам овако као поклон, него ако добијемо власт која жели озбиљну интеграцију са њима. А ти размисли како ће твој лидер да одбије поменуте факторе без последица и још без јаког партнера, онако сам попут Слобе. Или ће бити исти као Коштун, Тадић и Вучић, слушајући и извршавајући наредбе ЕУ и западних сила, не дирајући мафију страну и домаћу која са њима сарађује; или се окренути ЕА унији и почети нов процес интегеација за чије остварење је неопходна њихова помоћ, или увести Србију у нове проблеме и хаос изигравајући неутралну силу која нема силе, и проћи као Слоба, бити замењен новим европејским лидером на било који начин Ако постоји друга опција ти је наведи, мислим на реалну а не имагинарну опцију утопистичку. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 6 minutes ago, Ignjatije рече Ко ће нас бранити у будућем сукобу са било ким из окружења? Рецимо, опет ударе Шиптари, терористи ИД, или Хрвати... или избије нови светски сукоб. Које механизме одбране ће употребити Радуле да одбрани Србију од агресије на нас? Ој, Радуле, само реци, летећемо као меци! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 @Ignjatije https://www.facebook.com/Sa%C5%A1a-Radulovi%C4%87-Moderni-srpski-%C4%8Detnik-612815388870619/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 @Ignjatije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 50 minutes ago, Ignjatije рече О томе и говорим. Када сам размишњао себи сам морао прво да одговорим. Мене занима Радул, и ви који га следите. Како он мисли да спроводе своју политику а да се не одрекне неких уговора са ЕУ, ММФ-ом, НАТО пактом, тек да прекине процес прикључивања. То аутоматски вуче за собом катастрофалне последице и притиске И шта ћемо онда? Слали су ЕУ паре Србији, али када је озбиљно одлучила да крене путем интеграције са њом, када смо добили евроунијатску власт. Ово је тачно. Србија у овом тренутку апсолутно није никакав економски, војни или политички фактор који би могао да игра на карту неутралности. Покушај да будемо неутрални би свака страна тумачила као наш прилазак оној другој страни и били бисмо третирани опет као потенцијални непријатељи, уз све што следи с тим. Ја дефинитивно јесам за неутралност, али само када постоји као реална опција која доноси више користи од штете. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 2 minutes ago, GeniusAtWork рече Покушај да будемо неутрални би свака страна тумачила као наш прилазак оној другој страни и били бисмо третирани опет као потенцијални непријатељи, уз све што следи с тим. Тачно. Одличан пример је ово што се дешава Рилу који покушава да остане неутралан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 Ово је тачно. Србија у овом тренутку апсолутно није никакав економски, војни или политички фактор који би могао да игра на карту неутралности. Покушај да будемо неутрални би свака страна тумачила као наш прилазак оној другој страни и били бисмо третирани опет као потенцијални непријатељи, уз све што следи с тим. Ја дефинитивно јесам за неутралност, али само када постоји као реална опција која доноси више користи од штете. Pa treba uci u EU, posto od Rusije nema nista, kao ni od Evroazijske unije.[emoji2] Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 20 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Даље, ти не знаш да ли је тај твој џак за ударање послао фантомке на Савамалу, и не само да не знаш да ли их је послао (наредио) лично, већ немаш ама баш никаква ни близу поуздана сазнања о томе ко је уопште то смислио и спровео у дело. Имаш само неке медијске натписе, претпоставке, нагађања и неке прилично сумњиве извештаје чију веродостојност ама баш никако не можеш проверити. Брате, акцију таквих размера могао је да нареди и спроведе само неко из врха власти. Све друге опције су потпуно искључене, јер Србија нема неку мафију тог калибра која је независна од државе. Да ли Вучић или неко од његових, небитно је. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 Управо сада, Ђоле Пролеће рече Ко је ономад послао ЈСО на Газелу? Коштуница? Нико, протестовали људи у униформама као што доктори протестују у белим мантилима. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 26 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Прво, тај Вучић од кога си направио џак за ударање никог није тукао. И око тога ваљда не би требало имати никакву здраворазумску дилему, јер ја нигде нисам видео да је он ухватио да лема неког, а друго, ти не знаш ни да ли је наредио некоме да туче било кога. Једноставно, ти то не знаш, а не знам ни ја. Сумњаш, претпостављаш, верујеш неким медијским натписима, итд. Даље, ти не знаш да ли је тај твој џак за ударање послао фантомке на Савамалу, и не само да не знаш да ли их је послао (наредио) лично, већ немаш ама баш никаква ни близу поуздана сазнања о томе ко је уопште то смислио и спровео у дело. Имаш само неке медијске натписе, претпоставке, нагађања и неке прилично сумњиве извештаје чију веродостојност ама баш никако не можеш проверити. Затим, ти не знаш да ли су новинари претучени зато што су се замерили твом џаку за ударање, а немаш ама баш никакво поуздано сазнање о томе ко је то наредио и зашто. Имаш само неке медијске инсинуације, нагађања, новинске жврљотине итд. И на послетку, ти не знаш да ли је неко умро због немара твог џака за ударање, или неких његових страначких колега, немаш ама баш никаква сазнања о томе ко је где кад и како забрљао и бахатио се па су људи због тога изгубили живот, осим што верујеш на реч информацијама које се пласирају у јавности. Једино ако не мислиш да је џак крив зато што је, нпр., због грешке или лоше процене лекара који је успут и члан џак странке, или чак и није, неки човек негде умро. Оно што желим да кажем је да ти само верујеш разним полуистинама, нагађањима а вероватно и многим неистинама којима се са разних страна спинује јавност. При чему си убеђен да све те инфо добро селектујеш. Можда их и разлучујеш како треба, али је скуп тих информација који ти је на располагању ограничен и једностран. Другим речима, гутајући ту слику која ти се свакодневно сервира са једне стране ти се ни мало, ни за промил, не разликујеш од оних са друге стране који такође гутају сервирану порцију, само у овом случају Вучићеву. Све те информације, ма са које стране долазиле, су профилтриране и само су врх леденог брега који служи да би креирао неку представу којом би се лакше манипулисало масом, било позиционом било опозиционом. Просто, то је психологија чопора и гомиле, у нашем случају због неправде прилично гневне и исфрустриране гомиле, која ће због тог стања у којем је на прву лопту кренути у јуриш. Рекох ти, прочитај извештај оног другосрбијанца, страног плаћеника, жутог заштитника итд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 21, 2016 Пријави Подели Написано Мај 21, 2016 59 minutes ago, Плутон рече Ој, Радуле, само реци, летећемо као меци! Претпоставао сам да немате одговора на то, као и на остала питања. Због тога ДЈБ сматрам крајње неозбиљном политичком опцијом која или нема, или крије одговоре. Када би ми Радул понудио озбиљна и практично изводљива решења за своје идеје о неутралности и несврстаности гласао бих за њега можда, овако јок. Ем је утописта, плус неверник http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука