Ronald Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Управо сада, Ђоле Пролеће рече Али Роки, на страну верници, нико ко заседне на ту политички функцију у одбору не да не мисли ништа добро науци, него не мисли уопште. У томе је поента, те људе-политичаре је брига за науку. Брига је њих за било шта друго, осим ово како се рекао, о парама. И мислим да неће моћи да буде фундаменталан, могао је да има запаљив речник док је био солер или муфтија, сад је већ у окриљу државе ту се сад ствари мењају и мислим да ће бити прилично политички коректан. Мораће, јер свако његово искакање може имати негативне последице по њега самог. Slažem se ja nego je ovo bio odgovor Juanitu, da nije bitno šta ovaj lično misli o vjernicima ako je jasan po pitanju nauke. Zukorlića je Vučić postavio kako bi ga primirio a ovaj njemu obezbedio bolju kontrolu vehabija i ohladio malo glave ovih mladih "Dzenet polaznika". Mojim drugovima Zukorlić plaća školovanje u Istanbulu, jednom doktorske, drugom osnovne, tako da ga znam i bitno ga je smiriti jer je drvio o Sandžaku i izdvajanju iz Srbije. Bitno je razbiti te vehabijske linije. Ali opet on da bude vezan za nauku, pa mogao mu je nešto drugo dati. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 18 minutes ago, Ronald рече Slažem se ja nego je ovo bio odgovor Juanitu, da nije bitno šta ovaj lično misli o vjernicima ako je jasan po pitanju nauke. Zukorlića je Vučić postavio kako bi ga primirio a ovaj njemu obezbedio bolju kontrolu vehabija i ohladio malo glave ovih mladih "Dzenet polaznika". Mojim drugovima Zukorlić plaća školovanje u Istanbulu, jednom doktorske, drugom osnovne, tako da ga znam i bitno ga je smiriti jer je drvio o Sandžaku i izdvajanju iz Srbije. Bitno je razbiti te vehabijske linije. Ali opet on da bude vezan za nauku, pa mogao mu je nešto drugo dati. Pa sve zaniljivo je vec podeljeno tako da je jedino mogao da mu da nesto bezveze sto nikoga ne zanima... nauku! Ronald је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 18 minutes ago, cloudking рече Pa sve zaniljivo je vec podeljeno tako da je jedino mogao da mu da nesto bezveze sto nikoga ne zanima... nauku! I to što kažeš pošto se izdvaja mnogo za nauku, 0% BDP-a. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 1 hour ago, Juan рече Ма ја не могу да ни да критикујем текст. Прочитао сам, спремио се да напишем нешто слично као Риле и онда видех потпис. Након тога ми је свако коментарисање било сувишно. Некад је дефинитивно битно и ко је написао, а не само шта. Иначе, коначно ископах, био је помоћник Ане Пешикан (Г17 плус). Укратко, тај човек у себи сажима све против чега се ДЈБ као бори. И прве пукотине се показују... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 45 minutes ago, cloudking рече mogao da mu da nesto bezveze sto nikoga ne zanima. Као Шојић у влади Мајсторовића- министар без портфеља. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 1 hour ago, RYLAH рече Na mesto predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skuštine Republike Srbije morali bi i smeli da dođu samo oni koji stvari sagledavaju na kritički način, na nauci zasnovano i koji stalno preispituju stvarnost. Веља Илић? Juanito and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 2 hours ago, cloudking рече Logika ne funkcionise kod ovakvog gledanja. Nije taj odbor jedino naucno ili prosvetno telo u Srbiji a svakako nije najvece. Ja jos nikad nisam cuo da se kod tih drugih tela poteze dal je neko vernik ili nije? Zasto bi to sad odjednom nekome smetalo a ne smetaju mu slicni ali mnogo veci slucajevi? Zar ne bi DJB po tvojoj logici sad trebalo da pretrese celokupna ministarstva nauke i prosvete i da upre prstom u svakoga ko je vernik a clan je takvog tela? Naravno da ne. Jer nije problem sto je zukorlic vernik. Vec sto nije strucan da bude ista drugo do svestenik. Нисам видео у тексту да се дискредитује Зукорлић као научни радник. Нисам видео да се дискредитује његова диплома, његов допринос науци, да се текст уопште бави Муамером Зукорлићем. Зукорлић је узет само као пример да аутор текста избљује своје комунистичке предрасуде. Видео сам само да се поставља аксиом да су верници дебили и да им није место у науци. Прво је кренуо са онима који су "школовани у верским школама", штагод тај комуњарски израз да значи, да би наставио са тим да "верници нису у стању да научно размишљају". То је култур - расизам најгоре врсте, оне тоталитарне - ти ниси способан да се бавиш науком зато што си нижа каста, односно зато што твој мозак није на том нивоу да се бави науком. Односно, зато што си у нечему другачији од мене, који сам виша каста. Овим је показао да је обична комуњара и ништа даље од тога. И интересантно је то: колико год титула да имаш, колико год света да видиш, људи да сретнеш, опет то не гарантује да негде ниси тоталитарни балван. Ал с времена на време, пружи ти се прилика да то своје балванско гледиште искажеш и заогрнеш га у научни плашт, као овде рецимо, или у САД деветнаестог века, када се водила дебата око еманципације робова. И сад замени реч "верник" у његовом тексту речју "црнац" и видећеш на шта сам мислио. Paradoksologija and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 1 minute ago, RYLAH рече Нисам видео у тексту да се дискредитује Зукорлић као научни радник. Нисам видео да се дискредитује његова диплома, његов допринос науци, да се текст уопште бави Муамером Зукорлићем. Зукорлић је узет само као пример да аутор текста избљује своје комунистичке предрасуде. Видео сам само да се поставља аксиом да су верници дебили и да им није место у науци. Прво је кренуо са онима који су "школовани у верским школама", штагод тај комуњарски израз да значи, да би наставио са тим да "верници нису у стању да научно размишљају". То је култур - расизам најгоре врсте, оне тоталитарне - ти ниси способан да се бавиш науком зато што си нижа каста, односно зато што твој мозак није на том нивоу да се бави науком. Односно, зато што си у нечему другачији од мене, који сам виша каста. Овим је показао да је обична комуњара и ништа даље од тога. И интересантно је то: колико год титула да имаш, колико год света да видиш, људи да сретнеш, опет то не гарантује да негде ниси тоталитарни балван. Ал с времена на време, пружи ти се прилика да то своје балванско гледиште искажеш и заогрнеш га у научни плашт, као овде рецимо, или у САД деветнаестог века, када се водила дебата око еманципације робова. И сад замени реч "верник" у његовом тексту речју "црнац" и видећеш на шта сам мислио. Mislim da preterujes... malo ostrascenosti nije losa stvar, ali doziraj. Ja takodje mislim da neko ko je zavrsio bogosloviju ne treba da bude ministar kulture ili poljoprivrede... ili bilo cega osim da sedi u ministarstvu vera. Sve sto je napisano u clanku je veoma tacno ukoliko se odnosi samo na "profesionalne vernike"... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Управо сада, cloudking рече Mislim da preterujes... malo ostrascenosti nije losa stvar, ali doziraj.Ja takodje mislim da neko ko je zavrsio bogosloviju ne treba da bude ministar kulture ili poljoprivrede... ili bilo cega osim da sedi u ministarstvu vera. Sve sto je napisano u clanku je veoma tacno ukoliko se odnosi samo na "profesionalne vernike"... Брате, прочитај чланак. Ако те мрзи да читаш цео чланак, прочитај оно што сам издвојио. Није причао о Зукорлићу, него о верницима. И о оним "професионалним", и о нама осталима. Твоје мишљење ме не интересује јер ниси у Скупштини, али овог имам право да анализирам, посебно зато што је мене као верника директно увредио. А ако би се ишло вашом логиком, онда ајде да све вернике или теологе или било кога ко вам смета остаркизујемо, па да сви будемо мирни. Или да се донесе неки декрет да само атеисти смеју да се баве науком или научним институцијама. Само онда објасните како ова три атеистичка министра упропастише и оно мало што је у науци и образовању преживело Слободаново време. Да се опет вратимо у она срећна времена кад су верници били закључани у своје цркве, да тамо смрде. Ихаааај, што су то била лепа времена! Замени "верске школе" са "црначке школе", или "верници" са "црнци", па ће да ти буде јасно о чему причам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 6 minutes ago, RYLAH рече Брате, прочитај чланак. Ако те мрзи да читаш цео чланак, прочитај оно што сам издвојио. Није причао о Зукорлићу, него о верницима. И о оним "професионалним", и о нама осталима. Твоје мишљење ме не интересује јер ниси у Скупштини, али овог имам право да анализирам, посебно зато што је мене као верника директно увредио. А ако би се ишло вашом логиком, онда ајде да све вернике или теологе или било кога ко вам смета остаркизујемо, па да сви будемо мирни. Или да се донесе неки декрет да само атеисти смеју да се баве науком или научним институцијама. Само онда објасните како ова три атеистичка министра упропастише и оно мало што је у науци и образовању преживело Слободаново време. Да се опет вратимо у она срећна времена кад су верници били закључани у своје цркве, да тамо смрде. Ихаааај, што су то била лепа времена! Замени "верске школе" са "црначке школе", или "верници" са "црнци", па ће да ти буде јасно о чему причам. Odjednom ti je nivo komunikacije spao na uzrast petogodisnjaka. Evo, bog da te pita kako si uopste dosao do svih ovih izgeneralizvoanih zakljucaka na osnovu onoga sto sam napisao? Ja lepo kazem da to sto ja mislim se odnosi samo na svestenike bilo kojih religija a ti si u fazonu "ahaaa, etooo vi ocete sve da nas potepateeeee. ... samo ateisti da se bave naukoooom... aaaaa"... iskuliraj. Nije te niko uvredio, nego ti je neko zatreperio ego i sad reagujes 'nako- vernicki (ako je neki od postova u toku, to takodje moze da bude objasnjenje) Uostalom, evo citam sta si citirao:"Radi se o tome da je celokupni način mišljenja svih sveštenih i duboko religioznih lica već davno, tokom njihovog školovanja i života, opredeljen na način da se nečemu VERUJE, a ne da se sve stvari kritički sagledavaju i stalno proveravaju. " Sta ti nije jasno? On je ovde brat/bratu prozvao jedva 5% hriscanske populacije u Srbiji? Ili oces da kazes da su 90% vernika u Srbiji ili svestena lica ili "duboko religiozna lica"? A i sta je rekao ruzno ili pogresno? Gde je greska u tome da kazes da verujuci osnovnu crtu svog zivota i licnosti baziraju na verovanju a ne na kritici? Pa i vi sami to kazete? Ovo je malo ona varijanta... kad siptar za sebe kaze da je siptar to je ok, al kad neko drugi kaze on se uvredi.... Vi biste teli i da vam se verujuci pogled na svet baziran na verovanju prizna kao validan a s druge strane necete da vas to politicki odredjuje? Pa tebra, ajmo malo doslednosti. Napravi izbor i drzi ga se ponosno... A te price da su se nauka i religija odvojile pre 150 godina su prizice za malu decu koja o zivotu jos uvek uce iz knjiga a nikada nisu gurnula glavu kroz prozor da pogledaju sta se desava u realnom svetu... Sto se DJB tice, cak i da se slozim da je ovaj konkretan gospodin ( o kojem ne znam nista i prvi put cujem za njega) izrekao nesto izuzetno lose i pogresno, to svakako nije razlog da se diskredituje citav pokret jer bi po tom kljucu pravoslavlje u srbiji odaaaaaaaaaaaaavno prestalo da postoji... Tako da, obratite paznju i na to licemerje... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 16 minutes ago, RYLAH рече Брате, прочитај чланак. Ако те мрзи да читаш цео чланак, прочитај оно што сам издвојио. Није причао о Зукорлићу, него о верницима. И о оним "професионалним", и о нама осталима. Твоје мишљење ме не интересује јер ниси у Скупштини, али овог имам право да анализирам, посебно зато што је мене као верника директно увредио. А ако би се ишло вашом логиком, онда ајде да све вернике или теологе или било кога ко вам смета остаркизујемо, па да сви будемо мирни. Или да се донесе неки декрет да само атеисти смеју да се баве науком или научним институцијама. Само онда објасните како ова три атеистичка министра упропастише и оно мало што је у науци и образовању преживело Слободаново време. Да се опет вратимо у она срећна времена кад су верници били закључани у своје цркве, да тамо смрде. Ихаааај, што су то била лепа времена! Замени "верске школе" са "црначке школе", или "верници" са "црнци", па ће да ти буде јасно о чему причам. PS. Sta znaci "остаркизујемо"? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 7 minutes ago, cloudking рече "Radi se o tome da je celokupni način mišljenja svih sveštenih i duboko religioznih lica već davno, tokom njihovog školovanja i života, opredeljen na način da se nečemu VERUJE, a ne da se sve stvari kritički sagledavaju i stalno proveravaju. " Ово је потпуно нетачно. Тачно да су верници васпитани и(или) школовани да верују у постојање Бога и у учења своје цркве, али то не значи да су подозани и васпитани да верују у било шта. Наука и онако не може критички да говори о Богу и учењу цркве (осим о пар споредних детаља који се дају директно проверити), тако да је нечија вера у то потпуно ирелевантна за суд о томе какав је тај неко у научном начину мишљења. Могуће је примени верско на један домен, а научно на други. Једино је проблем кад се домени мало помешају у главама... RYLAH and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 12 minutes ago, cloudking рече A te price da su se nauka i religija odvojile pre 150 godina su prizice za malu decu koja o zivotu jos uvek uce iz knjiga a nikada nisu gurnula glavu kroz prozor da pogledaju sta se desava u realnom svetu... Тај рад. Верник лош, атеиста добар. Верник глуп, атеиста паметан. Верник црква, атеиста наука. Ти имаш право да тако размишљаш, познато је из твоје форумске дискусије да имаш те предрасуде, ито је твоја ствар, ал ако неко у скупштини тако размишља, то је већ проблем. Него, шта да радимо са оним бројним калуђерима који поред теологије имају још по један факултет, неретко из природних наука? Шта да радимо са Њутном, рецимо, који се бавио алхемијом и предвиђао други Христов долазак, што је много даље од нормалне религије? Шта са Фарадејем? Шта да радимо са академицима који су дубоко верујући? Шта да радимо са пар професора са машинца, хемије или математике, за које знам сигурно да су дубоко верујући? ШТа ћемо са пар деце који су ишли на верску наставу и трпели ту ужасну индоктринацију а после уписали информатику? Оћемо да пишемо факултетима да их избаце јер нису способни да размишљају на одговарајући начин? Оћемо и њих да истерамо, или можда негде постоји макар и мала могућност да комунисти нису били у праву кад су верујуће људе терали у гулаге? 11 minutes ago, cloudking рече PS. Sta znaci "остаркизујемо"? грешка у куцању, треба "остракизујемо" https://sr.wikipedia.org/sr/Остракизам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 1 minute ago, Juan рече Ово је потпуно нетачно. Тачно да су верници васпитани и(или) школовани да верују у постојање Бога и у учења своје цркве, али то не значи да су подозани и васпитани да верују у било шта. Наука и онако не може критички да говори о Богу и учењу цркве (осим о пар споредних детаља који се дају директно проверити), тако да је нечија вера у то потпуно ирелевантна за суд о томе какав је тај неко у научном начину мишљења. Могуће је примени верско на један домен, а научно на други. Једино је проблем кад се домени мало помешају у главама... Potpuno se slazem. Jos da utvrdimo da li clanak govori o vernicima ili o svestenim licima? Jer to sto si sad napisao jeste tacno za vernike ali ne i za svestenike. I ne postavlja se pitanje vere vec kompetencije. Na osnov cega je Zukorlic kompetentan da sedne u tu fotelju? Ja ovaj clanak vidim kao kritiku takve odluke, da nekome ko je citav zivot posvetio izucavanju boga ti poveris da upravlja necim sto s bogom nema nikakve veze... A niko nije toliko glup da napise clanak o tome kako su vernici glupi. Narocito ako pretenduje da se bavi politikom. Jednostavno takav ne postoji cak ni u redovima naprednjaka... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 3 minutes ago, cloudking рече Jos da utvrdimo da li clanak govori o vernicima ili o svestenim licima? Јел свештена лица не могу или не смеју да се баве науком? Пошто текст имплицира и то, поред тога да верници, због "свог начина размишљања" ,нису способни да се баве науком. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука