Јанко Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Ма више не могу се снађем у овој збрци. Сам си крив што си преботовао Плутон је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Šta reći na tako glup komentar. . . Dođi pa radi moj posao ako misliš da je to super. Дејаву тролује. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Ко је погледао клип пар страна напред (Плутон поставио) Радул објаснио и фирму (тј канцеларију стечајног управника са запосленима у њој) и АЛСУ налаз, и количину пара итд. Безвезна препирка о правној терминологији која замагљује суштину. А суштина је да је сваком ко је покушао да ради поштено (самим тим против система) спакована по нека "пресуда" тог типа а касније никад нису кривично одговарали јер немају за шта (сетимо се баш смицалица око смене људи у агенцији за борбу против корупције). Sustina je da je Sasa Radulovic, kao preduzetnik, obavljao posao pod punom krivicnom i materijalnom odgovornoscu (odgovarao celokupnom svojom imovinom) i da ta odgovornost ne prestaje ni sa brisanjem iz registra preduzetnika. To znaci, da je Vucic tada ili sada ili bilo kada imao nesto konkretno protiv Radulovica "vredno robije" ne bi postojala apsolutno nijedna zakonska prepreka da ga tamo i posalje. To je vazno da se razume. I samo da dodam, da je u medjuvremenu, Sasa Radulovic podneo krivicnu prijavu protiv istog tog Vucica o kojoj mediji cute. Zasto sada, ako ne pre, Vucic ne izvadi iz dzepa te famozne krivicne procese koji su "stopirani" a o kojima bruje tabloidi na naslovnicama? Sta ga sprecava? https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Po cl.2. Zakona "Privredno društvo (u daljem tekstu: društvo) je pravno lice koje obavlja delatnost u cilju sticanja dobiti." Dakle, pokusaj da sada u celu diskusiju preusmeris na drustva lica i kapitala ili pravna i fizicka itd itd je bedan i potpuno irelevantan za predmet diskusije a to je cinjenica da preduzetnik odgovara celokupnom svojom imovinom za svoje poslovne rezultate. Dakle, Sasa Radulovic je bio registrovani preduzetnik i odgovarao celokupnom svojom imovinom za poslove koje je obavljao... Тако је, и Шурда је читао законе, исто овако као и ти, и чудио се што му долазе извршитељи кад закон гарантује неповредивост стана. Тако је, видим, и теби потпуно јасна разлика између предузетника, ортака, комплементара и командитора, и правних лица са друге стране. Nemam nameru da trosim dalje vreme da ti odgovaram jer mi je bas muka od tog udbaskom mentaliteta koji "paranoicno" vidim u svakom tvom postu, od muzike preko tehnologije i nauke do filozofije i politike. A iskrena da budem, diskusije sa tobom su mi beskrajno dosadne i nepolodotvorne za razliku od Avocada cije postove npr. nalazim jako korisnim i zanimljivim iako me pravo uvek zanimalo samo "silom prilika"... Немој, расплакаћеш ме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Не разумем? У питању су приватне фирме, његов посао обављао је директор фирме, не држава. У случају државних предузећа стечајни управник је Агенција за приватизацију. Ради се о пренетим овлашћењима из јавне сфере. Зато се и лиценцирају и могу да изгубе лиценцу ако свој посао не обављају како треба. Раније су државни органи одрађивали стечај у потпуности, сада је мешавина - суд+стечајни управници. Није. Он је приватник који обавља посао за приватна лица, поверенике. Није. Он посао обавља за државу, која га ангажује, и обавља посао са њеним овлашћењима у тој сфери. Стечајни управник ИМА СВОЈУ ФИРМУ, јер је то консултантски бизнис као и сваки други, као и адвокатска канцеларија која је фирма. Радуловић у својој фирми запошљава више људи. Адвокатска канцеларија није фирма, као ни стечајни управник. Промена стечајног управника није никакав велики догађај, то се дешава стално. Разлог је тај што при стечају - природно - има пуно сукоба, разних интереса, људи губе паре... Па се зато и буне. То што је стечајни управник "два пута смењиван" не говори ништа о његовом карактеру. Може чак да значи да је превише савесно радио свој посао па неком моћном стао на жуљ. Да ли је његова смена, оба пута, била неправедна, не можемо да знамо ни ти ни ја. Остаје нам да верујемо њему или органу који га је сменио. Али ово нису биле просте смене, него смене због теже повреде дужности, и новчане казне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Људи, ево овако: Праштајте сви које сам овде увредио. Ваша уверења су ваша ствар, и шта год ја мислио о тим вашим уверењима, ваша су. Немам неку задњу намеру, нити сам је имао и раније, само ме иритирају неке ствари које видим код овог лика, посебно ме иритира овакво траћење остатака позитивне енергије код људи. Била ми је намера да кажем шта мислим, ништа више. Али то није разлог да дође до овакве атмосфере, јер се не ради ни о чему битном за мој живот или ваше животе. Праштајте, нећу вам се даље мешати на овој теми. Аурор and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Zašto Sanda, Boško, Pajtić i ostala gospoda iz opozicije i "opozicije" ne traće ostatak pozitivne energije kod ljudi, a traći Radulović? Већ сам писао о томе, и то врло детаљно, као и своје виђење политичке ситуације и политичара, нађи на теми. Стварно нема потребе више да дижем тензије на овој теми, безвезе и ја и остали саговорници падамо у ватру због глупости. Макар мени није потребно то, јер нит имам интереса нити афинитета према било ком од свих ових који су тренутно на нашој политичкој сцени. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Људи, ево овако: Праштајте сви које сам овде увредио. Ваша уверења су ваша ствар, и шта год ја мислио о тим вашим уверењима, ваша су. Немам неку задњу намеру, нити сам је имао и раније, само ме иритирају неке ствари које видим код овог лика, посебно ме иритира овакво траћење остатака позитивне енергије код људи. Била ми је намера да кажем шта мислим, ништа више. Али то није разлог да дође до овакве атмосфере, јер се не ради ни о чему битном за мој живот или ваше животе. Праштајте, нећу вам се даље мешати на овој теми. Rylah, Evo ovako: Sto se mene tice, glasaj lepo za DJB umesto mene, posto ti je ionako svejedno a ja ne mogu da glasam, i sve ti je oprosteno. Ili, prosetaj malo do teretane, nabilduj taj optimizam i veru u mogucnost promene u zemlji Srbiji pa se vrati. Bicemo mi tu, a ako nesto propustis, prepricacemo ti. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Šta reći na tako glup komentar. . . Dođi pa radi moj posao ako misliš da je to super. Salio sam se nista ozbiljno Prastaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Стиго где? У мајчицу Србију? Ma nema njega u Srbiji dok se ne promeni biznis situacija ovde. Kada Radule unisti parazitski sistem i uspostavi trzisnu privredu takvu da je otvaranje posla isplatiije ovde nego u SAD-u, e onda ce doci. verum est in beer, Јанко, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Праштајте, нећу вам се даље мешати на овој теми. Јел' мож' само оно за фирму да ми објасниш, не због расправе, него ме овако занима јер нигде не могу да нађем да је фирма законски специфично дефинисана и да није неки свеопшти синоним? Ваз мај хол лајф џаст а лај? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Плутон је био у праву за Радуловића! -RYLAH, септембар 2022., Утисак недеље ИгорМ, Manolis, Juanito and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 RYLAH сигурно бенефицира од партијско-паразицког система кад пише овако... Juanito, Плутон, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Јел' мож' само оно за фирму да ми објасниш, не због расправе, него ме овако занима јер нигде не могу да нађем да је фирма законски специфично дефинисана и да није неки свеопшти синоним? Ваз мај хол лајф џаст а лај? Firma ne postoji kao pravni izraz u našim propisima osim kod "naknade za isticanje firme" i tu se odnosi na tablu na kojoj piše naziv privrednog društva, drugog pravnog lica ili preduzetničke radnje. BTW "preduzeće" takođe odavno ne postoji osim kod javnih preduzeća. Izraz koji se koristi u propisima je: "privredno društvo". Kod nas postoji 4 oblika privrednih društava: ad, doo, od i kd. Preduzetnik je fizičko lice koje je registrovano da obavlja delatnost, dakle, nije pravno lice, nije privredno društvo, već je fizičko lice. U nekim aspektima je izjednačen sa privrednim društvima, ali uglavnom nije. Takođe, da se ne zbunite, preduzetnik može da ima poseban naziv svoje preduzetničke radnje npr. "Pluton Plutonović, preduzetnik, Agencija za provomovisanje Radulovića" i može da ima svoje zaposlene. Advokati su u najvećoj meri preduzetnici ali ima i advokatskih ortačkih društava (samo taj oblik privrednih društava je dozvoljen advokatima). Stečajni upravnici su preduzetnici... u stvari mislim da jesu, nisam siguran, možda pružaju usluge i kao obična fizička lica ali svakako nisu privredna društva. Detaljnije objašnjeno na ovoj temi: LINK. florenntina and Плутон је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2016 Пријави Подели Написано Март 16, 2016 Није. Он посао обавља за државу, која га ангажује, и обавља посао са њеним овлашћењима у тој сфери. Суд га поставља, ако има заинтересованих повериоца који и плаћају трошкове поступка. Дакле, стечајни управник ради за приватну фирму и приватне повериоце. Они му дају овлашћења (нпр. кад је у питању неки велики потез, продаја објекта и сл.) и контролишу његов рад. Суд је ту само да га одабере (што се ради случајним избором, енивеј) да не би долазило до сукоба међу заинтересованим странама. Иначе његов посао није везан за државу. Он посао обавља за приватна лица, као што адвоката може да постави држава, али он брани и заступа приватно лице. Адвокатска канцеларија није фирма, као ни стечајни управник. Стечајни управник није фирма, то је човек. Али тај човек може да има фирму која пружа те и друге услуге па да преко ње ради. Исто као адвокат. И свако коме посао иоле крене регистроваће фирму јер жели да своје приватне рачуне и имовину заштити од ризика које бизнис носи. Да ли је његова смена, оба пута, била неправедна, не можемо да знамо ни ти ни ја. Остаје нам да верујемо њему или органу који га је сменио. Али ово нису биле просте смене, него смене због теже повреде дужности, и новчане казне. Нисам рекао ни да је праведна ни да је неправедна, јер не знам. Само сам поменуо да из тога што је био пар пута смењен не треба извлачити никакав закључај јер је то у том послу као "добар дан" и дешава се стално. Посебно у корумпираном систему као што је српска држава. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука