Grizzly Adams Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 А ево одакле је и дошла сва та халабука: U jednom stečaju koji vodim sam došao u spor sa jednim našim poslovnim čovekom koji je uzgred i pokretač jednog tabloida. Oko magacina od par hiljada kvadrata. Vrednost je velika. Pa se sudimo, sa sve hobotnicom od raznih preduzeća, u nekoliko sudskih postupaka. Bila je i krivična prijava. Gospodin je i uhapšen u vezi tog magacina. Nedavno je priznao krivicu. Ali bi i dalje da zadrži magacin, a to nije u interesu stečajne mase koju štitim. Prošle sedmice sam se pojavio na ročištu na kome je trebalo da završe priznanje. Tabloid je vrlo brzo nakon toga krenuo u pisanje. Treba zaista biti i maštovit i maliciozan i bez ikakvih obzira prema činjenicama i logici, ali i sa odličnim osećajem za blaćenje i izvrtanje koje će ljudima izgledati verovatno, da bi se napisalo tako nešto. Deca me pitanju gde su mi te silne pare, a zaposleni gde je onaj bazen. I oni bi da se okupaju. http://blog.b92.net/text/17733/Sta-je-posao-stecajnog-upravnika/ Плутон and florenntina је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Sto se svadite da li je Radule nesto zloupotrebio ili nije, kad ionako nema smisla posto je neizbezno da ce on pobediti na izborima i unistiti antikosmicki parazitski sistem. Juanito, florenntina, Плутон and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Ја сам рекао да њега видим као новог Динкића. Тако су исто хвалоспеве и о њему певушили. Само наиван или злонамеран не види разлику између људи који су хвалили Динкића (или Ђелића нпр.) и људи који данас хвале Радуловића. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 начи ствар функционише овако - када нека фирма падне у стечај, онда држава расписује конкурс за "стечајног управника" где се јављају људи који имају искуства у том послу (који се састоји од тога да се све одради по закону, намире дужници по приоритету и редоследу итд.). "Канцеларија стечајног управника" није државна функција, него значи фирма под којом он ради као "консултант", па према томе нема ништа чудно што је "његова лична фирма". Ствар функционише овако... Стечајни управник мора да има лиценцу за обављање тог посла, јер је његов посао посао који је раније обављала држава. Стечајни управник је нешто између приватника и државног органа, јер обавља државни посао у процесу стечаја. Стеајни управник НЕМА СВОЈУ ФИРМУ. Стечајни управник је као адвокат или приватни извршитељ, може имати и запослене, али све стечајеве обавља сам, на воје име, на које гласи и лиценца, и на које се одреди решење стечајног судије. Стечајни управник је зато одговоран у фирми у којој управља совјим именом и презименом. Стечајни управник, као орган који обавља одређена јавна овлашћења која су му поверена, НЕ СМЕ да послове набацује својој приватној фирми, или фирми своје жене, јер онда долази у сукоб интереса. Другим речима, користи функцију која му је додељена за личну корист. Нешто као паразит, који буразерским начином деловања набацује послове својој жени, односно себи, потпуно нетранспарентно. Овај конкретни стечајни управник је два пута смењиван због махинација, и претило му је одузимање лиценце, а онда је ушао у владу. Та Радуловићева демагогија може да прође код некога ко не зна ни шта је стечајни управник, ни шта су му функције, ни шта су му права и обавезе, ал овде јок. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Prioritet stečajnog postupka je bilo da se namiri najpre firma čiji botule vlasnik tj njegova ženica. Да стварно капираш оно о чему говориш и да је та „логика“ који си преузео, претпостављам, из Информера, Пинка и сл. који, гле чуда, једини објављују те глупости (Случајно? Не бих рекао!) тачна, схватио би да можеш да га оптужиш за то да је намештао послове САМ СЕБИ јер је сувласник те фирме (као и његова жена). То је још горе, зар не (на страну што је бесмислено)? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Di se dede onaj Avocado da nam lepo razjasni stvari sa pravne tacke gledista. Ako je covek bio stecajni upravnik i ako je njegova supruga imala knjigovodstvenu agenciju i ako je on angazovao tu agenciju i ako su cene usluga bile trzisne a usluge stvarne a ne fiktivne, u cemu je tacno problem? У томе што му је то забрањено. Сукоб интереса, члан 7. Етичког кодекса стечајних управника. http://www.alsu.gov.rs/bap/upload/documents/akti/Kodeks%20etike.pdf Иначе, не знам што и даље траје ова расправа, он је правоснажно кажњен (значи, издато решење, он се жалио на решење, и онда другостепени орган потврдио одлуку првостепеног органа). Значи, нема места расправи да ли је нешто урадио или није урадио, и да ли је то сукоб интереса или није сукоб интереса, јер је утврђено да јесте сукоб интереса. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Ти си још био маља деца док су они били НВО, па се не сећаш како су људи хвалили те "експерте". А шта фали тим људима, само су били наивни, као и остали људи који су у друге политичаре гајили наду, као што ће се десити и са Радуловићем, ако успе да пређе цензус, осим ако се не прешалта па постане странка мањине твитераша. Сви мисле да је свако оно право, али оно право код нас долази као Неочекивана Сила Која Се Изненада Појављује и Решава Ствар, ваљда ће опет да се скупе и направе неки албум. То је све у реду, али није ништа друго до твоја психолошка процена Радуловића. Као кад бих ја сад причао о неком певачу да ли би он можда украо нешто кад би био у прилици. Да ли си у праву, видећемо ако дође на власт. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Ствар функционише овако... Стечајни управник мора да има лиценцу за обављање тог посла, јер је његов посао посао који је раније обављала држава. Стечајни управник је нешто између приватника и државног органа, јер обавља државни посао у процесу стечаја. Стеајни управник НЕМА СВОЈУ ФИРМУ. Стечајни управник је као адвокат или приватни извршитељ, може имати и запослене, али све стечајеве обавља сам, на воје име, на које гласи и лиценца, и на које се одреди решење стечајног судије. Стечајни управник је зато одговоран у фирми у којој управља совјим именом и презименом. Нетачно. Стечајни управник је приватни предузетник и мора да има своју фирму која ће тиме да се бави како би уопште добио лиценцу. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Vera. Nada. Radul. <3 Плутон and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 У томе што му је то забрањено. Сукоб интереса, члан 7. Етичког кодекса стечајних управника. http://www.alsu.gov.rs/bap/upload/documents/akti/Kodeks%20etike.pdf Procitala sam i dalje ne vidim kako mu je to tacno zabranjeno posto angazovanje supruginog preduzeca za knjigovodstvene poslove definitivno nije nesto sto "утиче или може утицати на обављање послова стечајног управника" ukoliko su cene bile trzisne a usluge stvarne tj. nisu bile fiktivne. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Procitala sam i dalje ne vidim kako mu je to tacno zabranjeno posto angazovanje supruginog preduzeca za knjigovodstvene poslove definitivno nije nesto sto "утиче или може утицати на обављање послова стечајног управника" ukoliko su cene bile trzisne a usluge stvarne tj. nisu bile fiktivne. Ангажовање повезаних лица не мора нужно да буде сукоб интереса, али обично указује на тако нешто. З поступку који се водио пре доношења решења је вероватно утврђено све детаљно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Нетачно. Стечајни управник је приватни предузетник и мора да има своју фирму која ће тиме да се бави како би уопште добио лиценцу. Прдузетник није фирма. Фирма је правно лице, док предузетник није правно лице. Исто тако, ни ортачко предузеће није фирма. Не мислиш ваљда да имам интереса или неких мотива сад да лажем овде, побогу?! verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Procitala sam i dalje ne vidim kako mu je to tacno zabranjeno posto angazovanje supruginog preduzeca za knjigovodstvene poslove definitivno nije nesto sto "утиче или може утицати на обављање послова стечајног управника" ukoliko su cene bile trzisne a usluge stvarne tj. nisu bile fiktivne. Исправка од малопре: овде је конкретно био и утицај на добијање посла или јавне набавке када се радило о јавним овлашћењима, тако да је ово сукоб интереса сам по себи. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Ангажовање повезаних лица не мора нужно да буде сукоб интереса, али обично указује на тако нешто. З поступку који се водио пре доношења решења је вероватно утврђено све детаљно. E sad, "verovatno detaljno"... Mislim, da je u pitanju bila prodaja imovine stecajnog duznika ili slicne stvari koje su zaista direktno vezane za posao stecajnog upravnika, onda bih definitivno bila skepticna ali to da li je za knjigovodju uzeo zeninu firmu ili neku drugu zaista ne vidim da bi trebao biti problem, naravno ako su usluge pruzene i placene posteno sto jesu jer se nigde ne spominje suprotno. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Хихихихих упецали се, не знају да си ти Зукијев адвокат, Вучићевског типа, коме је циљ да уништи Радуловића, да би АВ могао да добије на изборима. Али ти тим твојим обмањивањем љубитеља лика и дела, хоћеш да их натераш да им се смучи Радуловић и онда ће из ината да гласају за Муамера, јер ће их увек дочекати његова слика на мом профилу и онда ће се подсвесно одлучити за њега. NP ^ MUFTY <3 verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука