Млађони Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Elem.. 1.. Распишеш тендер за фирму на који се нико не јави. Фирма оде у стечај, па у банкрот. 2. Обзиром на горњи резултат, отпустиш све раднике уз неки социјални програм, опет из државне касе. Већина радника се не снађе и оде на биро, опет на државну касу. 3. Катанац на фирму, чемер и јад. -- - - - - - - - - - - - - - Ovo uopste Radulovic nije predlgao... niti vidim po cemu je taj scenario libelaran. niti je ovo uradio Vucic kako si ti predstavio: 1. Нађеш озбиљног партнера. Уложиш паре да би спасао и Фирма брзо постане профитабилна и шири пословање. Etihad je ulozio mnogo manje od nas u tu firmu, a dobio mnogo vise.... i to nije ulozio vec nam dao kredit. To nije ozbiljno partnerstvo to je stetno partnerstvo. Jel bi ti naso "ozbiljnog partnera" tako sto ti das kamion u vrednosti od 10 000 evra i svoj rad... a partner ti da 2.500 000 evr i pozajmi ti 2.500 evra... I ti imas 49% vlasnistva nad vasim zajednickim poslom a on 51%? To jednostvno nije fer partnerstvo. Nisu Rile stvari takvim kako ih predstvljas. Izmedju ovog sto Etihd dao i apsolutne propsti, etihd svakako jeste bolja solucija, ali fora je sto si ti naprvio laznu dilemu sa pocetnom premisom da je izbor izmedju propasti i etihada. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Etihad je ulozio mnogo manje od nas u tu firmu, i to nije ulozio vec nam dao kredit. To nije ozbiljno partnerstvo to je stetno partnerstvo. Jel bi ti naso "ozbiljnog partnera" tako sto ti das kamion u vrednosti od 10 000 evra i svoj rad... a partner ti da 2.500 000 evr i pozajmi ti 2.500 evra... I ti imas 49% vlasnistva nad vasim zajednickim poslom a on 51%? ОК, могао је Геније да нађе стратешке партнере за сва пропала предузећа, под условима које он одреди, док је био министар привреде. Јел урадио ишта? Јок. Главни му посао био да спроводи мере ММФ, које би нас можда учиниле солвентним на краћи рок да можемо да вратимо пар дугова, ал би нас укопале дефинитивно. Са друге стране, имаш предузеће које је било губиташ, чија је флота пропадала и које је било на ивици да прогласи стечај, уз огромне паре које је држава стално давала, за које си дао неке паре, скинуо га са државне сисе, направио профитабилно предузеће, избегао све трошкове који су могли да те снађу и сад имаш да се надаш и директном профиту и аеродромским таксама и ПДВ-у, што је чист ћар коме се нико није могао надати до пре две или три године. Можда је могао бити нађен бољи партнер, можда су се могли испреговарати бољи услови, ал ја сумњам у то, јер нисмо давали рудник дијаманата него пропалу државну авио компанију са вишком запослених. Ако ти у овоме не видиш добар посао, онда нам се виђења стварно драстично разликују и нема потребе даље да се прегањамо око овога. Иначе, Радуловић и његови експерти су критиковали цео процес као такав, не поједине аспекте. Поједини аспекти уговора су им послужили да оправдају свој главни приговор, а то је да је цео поступак био урађен накарадно, само што нисам видео да су понудили одрживо решење, сем ако одрживо решење није да се пусти да све оде у мајчину ал да Радуловић аплаудира. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 ОК, могао је Геније да нађе стратешке партнере за сва пропала предузећа, под условима које он одреди, док је био министар привреде. Kako je to mogao za sest meseci? Nit je znao kojom imovinom preduzeca rspolzu, nit je imao zakone koje je predlago izglasaane. Njegov plan je bio da pretvori dugove u kapital, postvi menadzment, postvi preduzece na noge pa da ga tek onda prodaje. "Genije" je i krenuo tim putem kada je krenuo da pravi licne karte preduzeca i vidi tacne realne bilanse, a ne one knjigovostvene. Isto kao sto kad prodajes kola koja su u kvaru, prvo popravis kvar, usisas sedist, operes auto pa onda trazish kupca. Genije je i hteo da nadje partnere... samo da postavi preduzece na noge, pa to da radi po boljim uslovima. Иначе, Радуловић и његови експерти су критиковали цео процес као такав, не поједине аспекте. Поједини аспекти уговора су им послужили да оправдају свој главни приговор, а то је да је цео поступак био урађен накарадно, само што нисам видео да су понудили одрживо решење, сем ако одрживо решење није да се пусти да све оде у мајчину ал да Радуловић аплаудира. jesu evo objsnio sam ti ga gore.... Dakle pretvoriti dugove u kapital(vlasnistvo drzave nad preduzecem). ODrediti trenutnu vrednost imovine. Uloziti obrtna sredstva, postaviti preduzece na stabilnije noge, pa ga onda prodati/trziti partnera. Ne vidim po cemu je to "neodrzivo" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 или о Радуловићу и његовој бриљантној каријери Не знам да ли је бриљантна, али је барем постојећа, за разлику од Вучићеве. Можеш да нађеш понеку информацију по архивама на нету, ипак је то било пре Web 2.0. http://www.thefreelibrary.com/TrueSpectra+Announces+Iris+Accelerate+for+the+Java+Platform%3B+Imaging...-a054887063 http://www.pantone.com/pages/pantone/pantone.aspx?pg=20146&ca=10 http://patents.justia.com/assignee/truespectra-inc http://www.dccdesigner.com/Htm/Articles_0800/truespectra.htm http://www.capv.com/iupload/imagescape/IS2001_PC_Expo_Review.pdf Овај је занимљив: http://www.computerworld.com/article/2590915/it-management/leaders-in-the-rough.html Leaders in the Rough How to identify people who can take the wheel Наводе га као пример позитивног лидера младе компаније у коју би инвеститори требало да уложе. Venture capitalists constantly haggle about whether it's great management or a great market that makes or breaks an investment. That's like asking which is more important for survival: air or water. In the case of a young company, management and market opportunity are equally important for long-term success. But the biggest challenge is identifying great management. There are nearly 10 times more start-ups funded today than three years ago, meaning many are led by entrepreneurs who don't have direct, relevant experience. As a result, the mechanisms for evaluating leaders - checking their track records and references - while still valuable, aren't always applicable. So to help assess leadership capabilities, here's a list of personal attributes essential for building lasting companies. ... HIGH EMOTIONAL IQ Good CEOs fundamentally understand that people are the company's greatest asset. They truly listen. And they take the time to regularly communicate to the team how the company is doing, where it's going and how they plan to get there. High emotional IQ goes a long way toward building a motivated and hard-working team. Sasa Radulovic, CEO of an early-stage company called TrueSpectra, has been able to build a strong team-based culture, thanks to his keen listening skills and ability to combine people's strengths. Иначе, ту његову компанију је купио Scene7, а њих Adobe. http://en.wikipedia.org/wiki/Scene7 http://www.adobe.com/solutions/web-experience-management/scene7.html *** Елем, све ово не значи да је Радуловић решење за наше проблеме. Ако је стварно радио противзаконите ствари, то је већ довољно да га дискредитује, без било чега другог. Такође, могуће је да би као политичар био потпуно неспособан. Могуће је и милион других ствари и о свима њима можемо разговарати. Само ми је смешно да му спочитаваш некакав салонизам и неразумевање у привреду. Чак и да се стварно не разуме онолико колико би требало, на основу горњих линкова се одмах види да се сигурно разуме много више од тебе и Вучића. Млађони and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Kako je to mogao za sest meseci? Nit je znao kojom imovinom preduzeca rspolzu, nit je imao zakone koje je predlago izglasaane. Njegov plan je bio da pretvori dugove u kapital, postvi menadzment, postvi preduzece na noge pa da ga tek onda prodaje. "Genije" je i krenuo tim putem kada je krenuo da pravi licne karte preduzeca i vidi tacne realne bilanse, a ne one knjigovostvene. Isto kao sto kad prodajes kola koja su u kvaru, prvo popravis kvar, usisas sedist, operes auto pa onda trazish kupca. И за све то време док се он снађе и док схвати шта га је снашло, предузећа пропадну. Супер план. Генијалан. Само мало супротан реалности министарске функције у којој се изгледа није најбоље снашао. Волео је да изиграва мафијаша на ТВ који преслишава дебеле директоре, али је чињеница да је све што је хтео да ради обична магла, и да је неко чекао да се он снађе, све би пропало. Са друге стране, неко је нешто урадио. Да ли је могло боље, питање је, али је урађено нешто конкретно и резултати су ту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 И за све то време док се он снађе и док схвати шта га је снашло, предузећа пропадну. To je jako slobodna pretpostvka i totalno neutemeljena tvrdnja. On je covek izgradio vise kompanija, bio menadzer u isto toliko - nije bas da ne zna sta radi. Evo Ivica ti je gore ispiso detaljno o njegovoj karijeri.. dakle, jeste poprilicno privredno sposoban da izgrdi i odrzi kompaniju - to je dokzao u prksi. I ja verujem da bi isto uradio i sa Jatom. Са друге стране, неко је нешто урадио. Да ли је могло боље, питање је, али је урађено нешто конкретно и резултати су ту. To stoji, ali ne vidim zasto toliko odbijs kritiku nekog ko kaze - mnogo je bolje i ima neki kredibilitet da to kaze. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 И да, Радуловић није никакав фундаменталистички либерал. Залаже се (и о томе је писао на свом блогу неколико година пре него што је постао министар) за прогресивно опорезивање, социјалну здравствену заштиту за све, бесплатно основни и средње образовање, државну регулацију монопола и којечега другог итд. http://blog.b92.rs/text/19228/Mit-o-trzistu-i-regulacija/ http://blog.b92.rs/text/18579/Je-Veux/ http://blog.b92.rs/text/18390/Otkud-Americki-deficit/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Чак и да се стварно не разуме онолико колико би требало, на основу горњих линкова се одмах види да се сигурно разуме много више од тебе и Вучића. Не знам какве везе ја имам са Вучићем? Не знам довољно о економији да бих био министар економије. Али знам довољно да бих видео, а знају и они којима верујем јер су се показали, да је Радуловић промашај што се места министра економије тиче. Једино што је урадио јесте да купује време, да се потупак против њега као стечајног управника одједном заврши повољно по њега, иако ништа на то није указивало, да преписује мере ММФ, и да критикује. Dakle pretvoriti dugove u kapital(vlasnistvo drzave nad preduzecem). ODrediti trenutnu vrednost imovine. Uloziti obrtna sredstva, postaviti preduzece na stabilnije noge, pa ga onda prodati/trziti partnera. Па то. Сипати још у бунар, пошто имамо пара на претек, и имамо и људе који подижу мултимилионске послове од нуле на претек. Генијално Уствари, све би се свело на констатацију да је то потпуно нерентабилно и да све то треба позатварати, односно да држава нема довољно пара за улагање, а да ниједан инвеститор неће да плати онолико колико му Геније одреже. Онда би имао две могућности: или да уради овако како је сада урађено, то јест да доведеш неког и да му даш феноменалне услове да те вади из блата или да замандалиш фирму и држави на леђа (односно теби, мени, твојим родитељима, Ивици и свим псталим становницима који нешто привређују) натовариш и стечајне дугове и народ који прима социјалу и нове пензионере и хиљаду других прелепих стварчица. Пошто се већ изјаснио да му ово прво не одговара, ето због чега све време причам које би било његово решење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Мораћемо да се сложимо - да се не слажемо. И то је то. Ја мислим да је његов план добар и реалан, ти мислиш да је лош, зато ћу ја опет да гласам за њега.. а ти по свом праву и тајности. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 ОК, ево да видимо: Прва страна - либерални фундаментализам Друга страна - одговорна политика 1. Распишеш тендер за фирму на који се нико не јави. 1. Нађеш озбиљног партнера. Уложиш паре да би спасао и ојачао фирму. Фирма оде у стечај, па у банкрот. Обавезе фирме Фирма брзо постане профитабилна и шири пословање. на државна леђа. 2. Обзиром на горњи резултат, отпустиш све раднике уз 2. Решиш се вишка запослених који оду на државну касу, уз могућност да ако неки социјални програм, опет из државне касе. новој фирми крене боље они поново буду запослени. Већина радника се не снађе и оде на биро, опет на државну касу. 3. Катанац на фирму, чемер и јад. 3. Фирма постане веома успешна, са сталним растом, макар до сада, ако Бог да и од сада. САЛДО: Пропала фирма, пар иљада људи на државној сиси, Успешна фирма, потрошено далеко мање пара на улагања потрошене огромне паре низашта и оне који нису на послу можеш да се надаш да ћеш поново да удомиш, држава остварује и директне приходе и приходе од аеродромских такси и ПДВ Тако је било и за НИС, и за Заставу. Где да потпишем за ово зашта се залажу ови генијалци и да издржавам социјалу и враћам дугове фирме коју су појели партијаши? Par stvari nisu dobre u ovoj tvojoj analizi. Ovaj deo "obaveze firme na državna leđa" ne znam kako i zašto si pripisao liberalnom fundamentalizmu kada je sa njim nespojiv. Čak i ako pričamo o zatečenom stanju (za neke obaveze društva je suprotno libertarijanizmu garantovala država), opet ne znam zašto si sklonio to sa druge strane? Jel Etihad preuzeo garancije za dugove JATa od Srbije? Ne bih rekao. Znači ubaci te obaveze i na desnu stranu. U slučaju Etihada imaš još i obaveze prema Etihadu za koje garantuje Srbija. Takođe, ne znam o kakvom socijalnom programu govoriš povodom stečaja. Stečajem radnici dobijaju otkaz bez bilo kakve otpremnine. Takođe, ovi delovi "Фирма брзо постане профитабилна и шири пословање" i "Фирма брзо постане профитабилна" su ništa drugo do wishful thinking ako pričamo o modelima. Tako i u prvom modelu možeš da kažeš "uložiš pare da bi spasao i ojačao firmu i firma postane profitabilna" bez bilo kakvog strateškog partnera. To da li će firma postati profitabilna uopšte ne zavisi od modela, već od drugih okolnosti. Takođe, pošto se pominje "uspešnost" i "profitabilnost" i neki kao objavljeni rezultati, čini mi se da sam nešto propustio. Nadam se da ne misliš na one izveštaje o povećanjima prihoda, jer profit nisu prihodi, već razlika između prihoda i rashoda. I ne samo to, jer profitabilnost ne zavisi od prikazivanja profita/dobiti u poslovnim knjigama, već od isplaćene dobiti. Takođe, najveći problem je u tome što nikada nećemo moći da znamo da li je to najbolji dil koji je mogao da se postigne. To znamo kada se napravi tender i javna nabavka. Ako je potrebno da se ulože pare pre toga, ok, nek se ulože. Mogli su sve da dogovore sa Arapima isto ovako i da onda kažu: ok, to su uslovi, stavićemo na tender pa ako se samo vi javite radimo sa vama. I onda znaš da niko nije bio spreman da da bolju ponudu Srbiji. Ovako samo znamo da niko nije dao bolju ponudu Vučiću. Juanito, Justin Waters and Млађони је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 И да, Радуловић није никакав фундаменталистички либерал. Залаже се (и о томе је писао на свом блогу неколико година пре него што је постао министар) за прогресивно опорезивање, социјалну здравствену заштиту за све, бесплатно основни и средње образовање, државну регулацију монопола и којечега другог итд. http://blog.b92.rs/text/19228/Mit-o-trzistu-i-regulacija/ http://blog.b92.rs/text/18579/Je-Veux/ http://blog.b92.rs/text/18390/Otkud-Americki-deficit/ Управо. Не знам одкле Рилету то д је он неки линбертријнац. То што га либертаријанци подржавју то је зато што у овом мору социјалиста немају никог ко им је ближи, али то не значи да је он неки либертаријанац. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Jel Etihad preuzeo garancije za dugove JATa od Srbije? Ne bih rekao. Znači ubaci te obaveze i na desnu stranu. U slučaju Etihada imaš još i obaveze prema Etihadu za koje garantuje Srbija. То је по мени најпроблематичнији аспект уговора са Етихадом. Они не носе никакав ризик, ми носимо огроман ризик. Ајде неправедно поделу и улагања, али они буквално раде за њих безбедан бизнис - ништа не могу да изгубе, могу да добију. Док ми (порески обвезници РС) може д изгубимо. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Ovaj deo "obaveze firme na državna leđa" ne znam kako i zašto si pripisao liberalnom fundamentalizmu kada je sa njim nespojiv. Čak i ako pričamo o zatečenom stanju (za neke obaveze društva je suprotno libertarijanizmu garantovala država), opet ne znam zašto si sklonio to sa druge strane? Због тога што би у том случају све отишло на леђа државе, заједно са отпуштеним радницима. То би био резултат либералног модела који би се завршио катанцем на ЈАТ. Takođe, ne znam o kakvom socijalnom programu govoriš povodom stečaja. Stečajem radnici dobijaju otkaz bez bilo kakve otpremnine. Опрости, збрзао сам. Распишеш социјални програм, људи се јаве, добију паре, агонија траје још неко време, фирма оде у стечај, остатак радника у стечај, плус они са социјалним програмом који су у међувремену потрошили паре а нису се снашли (што је, као што и сам несумњиво знаш, врло чест случај и врло велик број). Један корак више, са истим исходом. Takođe, ovi delovi "Фирма брзо постане профитабилна и шири пословање" i "Фирма брзо постане профитабилна" su ništa drugo do wishful thinking ako pričamo o modelima. Tako i u prvom modelu možeš da kažeš "uložiš pare da bi spasao i ojačao firmu i firma postane profitabilna" bez bilo kakvog strateškog partnera. To da li će firma postati profitabilna uopšte ne zavisi od modela, već od drugih okolnosti. Овде су се неке ствари показале у пракси, а за други модел сам већ довољно искоментарисао. Показао се сто пута до сада. Тако да мислим да није само прижељкивани, него реални резултат. Наравно, уз претходну обавезу да нађеш доброг и озбиљног партнера. Takođe, pošto se pominje "uspešnost" i "profitabilnost" i neki kao objavljeni rezultati, čini mi se da sam nešto propustio. Nadam se da ne misliš na one izveštaje o povećanjima prihoda, jer profit nisu prihodi, već razlika između prihoda i rashoda. I ne samo to, jer profitabilnost ne zavisi od prikazivanja profita/dobiti u poslovnim knjigama, već od isplaćene dobiti. Чекај, имаш огромног губиташа који је годинама исисавао паре, скинут са мојих и твојих леђа, за годину дана стао на на ноге, повећа број путника за 80%, повећа фреквенцију путника на аеродрому који је и даље сто посто у власништву државе, почне да остварује приходе, запосли још 200 радника... И сад је проблем што за сада не уплаћује профит него га улаже у проширење пословања или у консолидацију или у шта већ? Ајде да будемо мало реални, мајка му стара. Takođe, najveći problem je u tome što nikada nećemo moći da znamo da li je to najbolji dil koji je mogao da se postigne. To znamo kada se napravi tender i javna nabavka. Ako je potrebno da se ulože pare pre toga, ok, nek se ulože. Mogli su sve da dogovore sa Arapima isto ovako i da onda kažu: ok, to su uslovi, stavićemo na tender pa ako se samo vi javite radimo sa vama. I onda znaš da niko nije bio spreman da da bolju ponudu Srbiji. Ovako samo znamo da niko nije dao bolju ponudu Vučiću. Све време је проблем што је држава преузела дугове ЈАТ и то претворила у свој капитал, плус што је уложила нешто, а сада је ОК модел по ком ће држава, значи сви ми, да крвари још неко време да би неко експериментисао и на крају дошао до потпуно истог резултата? И да онда распише тендер на који неће нико да се јави, па онда још један на који неће нико да се јави, па онда да иде директном погодбом? А све то повлачи огромне трошкове, као што и сам несумњиво знаш. Да је постојао још неко, не сумњам да би се одрадило другачије. За Железару ће бити расписан тендер ако су стварно заинтересовани и Американци и Руси као што за сада потурају у медије. Ово је већ нуђено свима редом, нико није хтео да га купи сем Арапа. Сећаш се да је још Мркоњић причао о преговорима са разноразним партнерима да се купи ЈАТ, скором тендеру за ЈАТ и слично. И безвезе ми је овако да испадам ко неки бранилац Владе ил Вучића ил кога већ, јер ме за све те ликове заболе. Само сматрам да је феноменално што су успели да нам свима скину беду с врата која нас је годишње коштала ко зна колико. Ћириличар and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2014 Због тога што би у том случају све отишло на леђа државе, заједно са отпуштеним радницима. То би био резултат либералног модела који би се завршио катанцем на ЈАТ. Опрости, збрзао сам. Распишеш социјални програм, људи се јаве, добију паре, агонија траје још неко време, фирма оде у стечај, остатак радника у стечај, плус они са социјалним програмом који су у међувремену потрошили паре а нису се снашли (што је, као што и сам несумњиво знаш, врло чест случај и врло велик број). Један корак више, са истим исходом. Овде су се неке ствари показале у пракси, а за други модел сам већ довољно искоментарисао. Показао се сто пута до сада. Тако да мислим да није само прижељкивани, него реални резултат. Наравно, уз претходну обавезу да нађеш доброг и озбиљног партнера. U liberalnom modelu država ne bi ni garantovala za bilo kakve kredite JATa. A budući da već garantuje, pitao sam zašto to nemaš sa druge strane (u Etihad modelu) jer država i dalje garantuje za te iste dugove. Da li će ih Air Serbia vratiti, nemamo pojma još uvek. Otpušteni radnici uvek padnu na leđa države... može i Air Serbia da ih otpusti, možda bi se zaposlili negde drugde... Fora je u tome što ti porediš najoptimističniji scenario jednog modela sa najgorim scenariom drugog... oba modela su se pokazala nekad kao "loša", nekad kao "dobra" u praksi... zato što dalji uspeh ne zavisi toliko od modela... Чекај, имаш огромног губиташа који је годинама исисавао паре, скинут са мојих и твојих леђа, за годину дана стао на на ноге, повећа број путника за 80%, повећа фреквенцију путника на аеродрому који је и даље сто посто у власништву државе, почне да остварује приходе, запосли још 200 радника... И сад је проблем што за сада не уплаћује профит него га улаже у проширење пословања или у консолидацију или у шта већ? Ајде да будемо мало реални, мајка му стара. To što za sada ne uplaćuje profit nije problem... niti sam rekao da je to problem... samo sam primetio da nije profitabilan... za sada. Takođe, još uvek isisava pare... za sada. Све време је проблем што је држава преузела дугове ЈАТ и то претворила у свој капитал, плус што је уложила нешто, а сада је ОК модел по ком ће држава, значи сви ми, да крвари још неко време да би неко експериментисао и на крају дошао до потпуно истог резултата? И да онда распише тендер на који неће нико да се јави, па онда још један на који неће нико да се јави, па онда да иде директном погодбом? А све то повлачи огромне трошкове, као што и сам несумњиво знаш. Sve vreme je problem što se političari igraju privrednika i to će nastaviti da bude problem. "Preuzimanje dugova" i "pravljenje nekog burazerskog dila sa Arapima" su dve strane iste medalje... zasnivaju se na dobroj diskrecionoj proceni pametnjakovića koji donosi tu odluku... što ne znači da je odluka UVEK loša... možda je Vučić napravio super dil sa Arapima... ali je sistem u kojem takve stvari zavise od ćefa nekog političara sumanut... Да је постојао још неко, не сумњам да би се одрадило другачије. За Железару ће бити расписан тендер ако су стварно заинтересовани и Американци и Руси као што за сада потурају у медије. Ово је већ нуђено свима редом, нико није хтео да га купи сем Арапа. Сећаш се да је још Мркоњић причао о преговорима са разноразним партнерима да се купи ЈАТ, скором тендеру за ЈАТ и слично. Sećam se... ali mi svakako ne znamo šta su sa drugima pričali, tj. šta su im nudili. Kao što rekoh, ne znam šta bi bio problem da su raspisali tender sa identičnim uslovima koji su dati Arapima? И безвезе ми је овако да испадам ко неки бранилац Владе ил Вучића ил кога већ, јер ме за све те ликове заболе. Само сматрам да је феноменално што су успели да нам свима скину беду с врата која нас је годишње коштала ко зна колико. Nisu još skinuli... još uvek nas košta... možda će ova beda biti skinuta ali sa takvim principima i verom u procenu mudrog vođe umesto u zakone dobićemo još takvih beda... Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Evo perspektive za stecajnog upravnika ... eldorado se otvara ... "Te firme će zato, posle toliko godina veštačkog održavanja u životu, morati u stečaj ili likvidaciju", rekao je Sertić za NIN, u svom prvom intervjuu u svojstvu ministra privrede. http://www.pressonline.rs/info/biznis/325664/sertic-za-mnoga-preduzeca-nece-biti-zainteresovanih-kupaca.html Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука