Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Ta krusevacka industrija unistena je i ratovima, vi kao da ste se juce rodili pa prepricavate neke pricice koje vam

je neko pricao.

Не знам у чему је Ваш проблем, али нема потребе за таквим обраћањем.

Што се тиче онога што сте рекли, потпуна је и апсолутна глупост. Прво се распитајте или потражите податке на Интернету, па онда дискутујте.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Gle necu se preganjati oko ovog stvarno. 

Ja jesam liberal, ekonomski liberal ne libertarijanac. Nisam cak samo ni ekonomski liberal, vec podrzavam izvjesne aspekte i socijalnog liberalizma. 

OK, sve se ja slazem sa tobom samo da ne bude jednom da drzava ne valja jer se mesa u ekonomiju a drugi put ne valja jer se ne mesa ..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Pa ti si svoj glas vec dao Nikolicu, on je za tebe i ine predstavnik Srbina, domacina ,koji, jel pece rakiju ,u avliji i vrti jaganjce

na raznju i ne samo za Djurdjevdan i Uskrs. Ali ipak zivi u Beogradu , i on i deca, gospoDZa nosi samo

italijanske kreacije pa se bre konacno manite da delite savete ljudima koji sami organizuju svoje zvote.

Organizuje ti masovan povrata ljudi sa malom decom " na sela i posela", ali ces biti verodostojan samo ako ti prvi kao primer

to i sam uradis. nemoj drugim ljudima da savetujes da se vracaju tamo gde za njihovu decu nema zivota.

Поштована 8086.gif

Ето сад бар знам за кога сам већ гласао :good2:

Ионако су нам на прошлим изборима у 17ч из ЕУ љубазно јавили ко је победио.

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Поштована 8086.gif

Ето сад бар знам за кога сам већ гласао :good2:

Ионако су нам на прошлим изборима у 17ч из ЕУ љубазно јавили ко је победио.

Ma bas me briga za koga si glasao.

Nego stvarno organski ne podnosim te mantre iz kruga dvojke ili stana sa centralnim grejanjem o povratku na selo.

Pa jel ti znas kako izgledaju srpska sela? Kako tamo moze da zivi covek sa decom?

U koje skole i kako da stignu do skole ta deca?

I zasto da tvoja deca imaju svaki ugadjaj ,  a tudja ne?

Подели на овим сајтовима

OK, sve se ja slazem sa tobom samo da ne bude jednom da drzava ne valja jer se mesa u ekonomiju a drugi put ne valja jer se ne mesa ..

Pa naravno ako podrzavam intervenciju u odredjenom smislu, ne znaci da cu na mijesanje drazve svagda i ui svasta da opravdam.:) Nije bar za mene bijelo bijeo i crno crno u slucaju ekonomije.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Nego stvarno organski ne podnosim te mantre iz kruga dvojke ili stana sa centralnim grejanjem o povratku na selo.

Pa jel ti znas kako izgledaju srpska sela? Kako tamo moze da zivi covek sa decom?

I zasto da tvoja deca imaju svaki ugadjaj ,  a tudja ne?

Па ето, знам.

Цело детињство сам провео у једном селу у Војводини.

Може човек да живи са децом.

Има школа, а Бога ми има и вртић.

Моје дете тренутно има угођај да живи у бетонској коцки и удише прашину и смог, о квалитету хране не бих сада причао.

Било би добро да пре него што коментаришете стекнете некакво искуство са благодетима централног грејања последњих зима, нарочито на -27 степени када због квара истог нема (зима 2012.).

Да не офтопичимо више, жао ми је што сам изнео нешто што вас је тако потресло...

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Kao i svuda u svetu, autobusom, kolima, vozom ... se ide u skolu ...

A sela su onakva kakvim ih naprave zitelji tih sela ... kao i gradovi uostalom ...parkovi ... fabrike ...drzave ...

Подели на овим сајтовима

Kao i svuda u svetu, autobusom, kolima, vozom ... se ide u skolu ...

A sela su onakva kakvim ih naprave zitelji tih sela ... kao i gradovi uostalom ...parkovi ... fabrike ...drzave ...

Ma lako je iz Italije soliti pamet ljudima i uciti ih kako se prave deca.

Znaci zitelji prave puteve, vodovod, kanalizacije, grade i odrzavaju skole?

Cudno, ljudi se onda pitaju cemu sluzi drzava.

Ti pojma nemas o cemu pricas pa se uzdrzi od ovakvih teorija u kojima svaki covek mora sam da brine

o svojoj deci, infrastrukturi, ali da uredno placa poreze i kojekakve dazbine drzavi.

Подели на овим сајтовима

Pa cekaj liberal malo .. kakva drzava? Valjda ce to trziste da regulise?

I hoce trziste da regulise. Ako se privatizacija izvede po trzisnim cenama, a ne nekakvim tajnim dogovorima i cenama kao sto je do sada bio slucaj, onda drzava i ne treba da se mesa. 

Razmisli i sam... Zasto bi neki privatnik kupovao fabriku s ciljem da je posle unisti? To bi uradio jedino ako stoji sledeca racunica: kupicu ovu firmu za 10 puta manju cenu nego sto vredi (dacu procenat politicaru A da budem jedini ponudjac na tenderu), prodacu zalihe, masine, zgrade itd, vratiti kredit kojim sam kupio firmu (a koji mi je sredio politicar B za procenat), a ostatak kesa cu zadrzati. Posle cu platiti procenat  z politicaru C da preimenuje namenu zemljista pa cu srusiti zgradu i prodati stambenom investitoru za 25% od ukupnog broja sagradjenih stanova itd itd. One manipulacije sa otpustanjem radnika, pa prijavljivanjem na biro pa ponovnim vracanjem u firmu kao novozaposlene da bi se uzelo nekoliko hiljada evra po zaposlenom, necu ni da pominjem. 

Dakle, iz gornjeg primera se jasno vidi:

1. ko je parazit-politicari A, B i C koji nista ne rade a uzimaju procente kao i njihova produzena ruka, podobnik-investitor. 

2. Svega ovoga ne bi bilo da se drzava nije umesala

3. Jedino resenje da se ne ulazi u ovaj zacarani krug jeste da se proda TRANSPARENTNO I PO TRZISNIM CENAMA

Ako se tako proda neka firma, onda nema potrebe da drzava bilo sta posle regulise pa taman kupac odlucio sutradan posle kupovine da firmu zatvori i od nje napravi atelje za slikanje. Zasto? Pa zato sto ce interes samog kupca naterati da se ponasa racionalno i da ako je vec platio nesto onoliko koliko zaista vredi, od toga pokusa napraviti vecu lovu kroz pravi biznis...

Poenta: Trziste jeste resenje :)

Подели на овим сајтовима

I hoce trziste da regulise. Ako se privatizacija izvede po trzisnim cenama, a ne nekakvim tajnim dogovorima i cenama kao sto je do sada bio slucaj, onda drzava i ne treba da se mesa. 

pa organizuju se tenderi i firme se prodaju na njima. Prodaja je javna i svako ima pravo da ucestvuje u kupovini ... Sta ima ovde da nije po trzisnim pravilima? Ali bez insinuacija, vec sa cinjenicama ...

Подели на овим сајтовима

Znaci zitelji prave puteve, vodovod, kanalizacije, grade i odrzavaju skole?

Cudno, ljudi se onda pitaju cemu sluzi drzava.

Pa naravno  da zitelji prave puteve ...

Nije drzava sanduk sa parama koji pada sa marsa a sa njim i nekoliko marsovaca koji posle rasporedjuju  te pare ...

Taj sanduk se puni od poreza a ljudi koji rasporedjuju te pare se biraju na izborima ...

To je sustina i sto pre Srbi ovo shvate bice im bolje i pocece da napreduju ..

Подели на овим сајтовима

@@florenntina,

Теоретски лепо звучи, малчице је друкчије у пракси :)

Поента сваке приватизације је да се дотадашњи власник (држава) ослободи фирме и да је прода некоме ко ће у њу инвестирати што више. Како су послушали савете попут оних које ти сада дајеш, главни критеријум је био висока цена, а не колико обим инвестиција (дакле, "тржишни" принцип). То је касније довело до катастрофе епских размера зване српска приватизација.

Дакле, када је држава продавац, она има обавезу приликом продаје да нађе што бољег купца. Фикција звана "тржиште" ту нема било каквог удела, јер је интерес државе да те фирме са све радницима удоми што боље како ти радници после опет не би пали на терет државе. На жалост, од тог се модела одустало и продавало се ономе ко највише понуди. 

Цела шема је ишла отрпилике овако: "Инвеститор" хоће да купи пропалу фабрику, понуди највише на тендеру, узме фабрику, распрода све вредно што има да се распрода, кредит узме на пропалу фабрику која касније оде у стечај и не може да враћа кредите, радници остану на улицама, и сви ми онда сносимо терет лоше приватизације.

Ко је крив? Политичари или олош који се води "тржишним" принципом "купи јефтино а продај скупо"? Ја бих рекао обе стране, с тим што су први морони којима је стало до неке мизерије од пара и немају појма шта се спрема, док други тачно зна шта ради, тако да је његова кривица у свему томе апсолутна и највећа.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Poenta: Trziste jeste resenje :)

Ti da bi imala trziste i trzisne cene moras da imas masovnu prodaju i kupovinu . Ti imas recimo trziste automobila u italiji ili nemackoj i cene se tu ne pogadjaju vec znaju unapred na osnovu ponude i potraznje. Jer postoji konzistentna i traznja i ponuda te se cene lako formiraju na osnovu toga ...

A kako bi odredila "trzisnu cenu" fabrike vagona u Kraljevu objasni mi?

Подели на овим сајтовима

Ко је крив? Политичари или олош који се води "тржишним" принципом "купи јефтино а продај скупо"? Ја бих рекао обе стране, с тим што су први морони којима је стало до неке мизерије од пара и немају појма шта се спрема, док други тачно зна шта ради, тако да је његова кривица у свему томе апсолутна и највећа.

A po kojoj ceni da se proda, a zeli se da se proda? Pa to je upravo trzisna cena po kojoj je prodato. Najvisa moguca. Roba je ponudjena, traznja je mala a samim tim i cena ... To je upravo trzisni mehanizam i trzisna cena ...

Подели на овим сајтовима

Кад неко буде организовао масовни повратак народа на село, омогућио малим пољопривредним домаћинствима нормалан живот без великих трзавица, уставом заштитио печење ракије као и вртење прасића & јагњића - имаће мој глас.

Ja sam umetnik, moja zena softverski inzenjer... sta kog vraga mi da radimo na selu?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...