Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Људи не знам како вама али мени некако тачно постао драг овај Динкић после овог Радуловића и ових разних експерата који су прво експерти па ома потом праве странку. Приде кад видим ко све прогања тог Динкића дође ми нако српски из ината да гласам за њега, најке ми обе.

Nemoj da se inatis, nije dobro za lepotu :)

Подели на овим сајтовима

Zato sto je to trenutno, na zalost, jedini nacin da se pravi biznis. Ali, kada drzavni sluzbenici ne bi imali moc koju imaju, ne bi ih ni mogao/imao potrebe korumpirati a to je valjda cilj, zar ne.

Или да није похлепна стока која хоће да превари све и свакога само да би зарадио динар, између осталог да превари и нас све кроз царине и порезе које мисли да утаји, тада не би имао потребе да подмићује било кога. Ја сам увозио неке ситнице за себе, платио царину и порез регуларно, чак сам и испод цене купио, ал кад сам показао доказ колико кошта, нико ми није тражио никакав мито.

Дакле, проблем је у похлепи увозника.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Nemoj da se inatis, nije dobro za lepotu :)

Ma nema života bez inata( barem u nas Srbalja).

Al stvarno kad pogledam sve te priče...ma nije ni važno, nego kupio me Dinkilend pre neki dan na Ćirilici kad reče da je najbolje sarađivao sa Koštunicom i da je bukvalno sve što je predložio Koštunici ovaj uradio.

I sad će pola foruma misliti da me je to oduševilo samo zato što je Koštunica nacionalista.

Ma jok, nego zato što je najbolji standard bio za vreme Koštunice.

Подели на овим сајтовима

Al stvarno kad pogledam sve te priče...ma nije ni važno, nego kupio me Dinkilend pre neki dan na Ćirilici kad reče da je najbolje sarađivao sa Koštunicom i da je bukvalno sve što je predložio Koštunici ovaj uradio.

I sad će pola foruma misliti da me je to oduševilo samo zato što je Koštunica nacionalista.

Ja sam proveo u Srbiji vrijeme kada je kostunjavi bio vrhuska vlasti. Nista posebno nije bilo, vec tad su se masovno zalili da im je gore nego ranije. Kad su dosle demokrate, masovno su se zalili da im je gore nego ranije, a sad kad je SNS u vlasti opet se zale da im je jos gore nego ranije, na kraju ispada da je najboljse bilo za vrijeme druga slobe, a rajski se zivjelo za vrijeme druga tita. :)

Ne znam kako te Dinkic moze oduseviti, ali ajd. :)

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Или да није похлепна стока која хоће да превари све и свакога само да би зарадио динар, између осталог да превари и нас све кроз царине и порезе које мисли да утаји, тада не би имао потребе да подмићује било кога. Ја сам увозио неке ситнице за себе, платио царину и порез регуларно, чак сам и испод цене купио, ал кад сам показао доказ колико кошта, нико ми није тражио никакав мито.

Дакле, проблем је у похлепи увозника.

Ne bih se slozila. Uvoznik koji posluje na nasem trzistu ima opciju ili da posluje pod nasim uslovima tj. da bude direktno ili indirektno "deo neke politicke ekipe" ili da zaobidje ovo trziste. Posto je takva privredna klima, naravno da ce nas zaobici svi zdravi privrednici a po trzistu ce se setkati mesetari i prevaranti koji zahvaljujuci politickoj podobnosti i drugarima iz politike imaju monopolske pozicije i tako zaradjuju dok gradjani placaju previsoke cene za kvalitet usluga i dobara koje dobijaju. I tako u krug...

Ali, sve se to da promeniti zdravom trzisnom utakmicom i konkurencijom koja je moguca jedino ako se smanji moc drzave da uredjuje trziste kojekakvim bespotrebnim propisima i beskrajnim redom birokrata koji se na ovaj nacin ugradjuju u cene koje na kraju placaju gradjani. Konkurencija je lek za sve :)

Sve se to resava zdravom konkurencijom. Kod nas je privreda isprepletena sa politikom i neki veci biznis moze da se radi u sustini samo ako si "deo ekipe" tj. ako iza tebe stoji neka politicka partija. Kada 

Подели на овим сајтовима

Ne znam, Kostunica mozda sam po sebi i nije los lik, ali DB-ovska ekipa koja se bila skupila oko njega da ga savetuje je stvarno bila mrak. Nije ni cudo sto je zato ostajao uvek neobavesten... A sto se tice Dinkica, ko do sada nije nista naucio i osetio na svojoj kozi njegovu "Ekonomiju destrukcije" taj i treba da glasa za njega jer ne vidim sta bi mu drugo moglo pomoci da "progleda". 

Подели на овим сајтовима

Zato sto je to trenutno, na zalost, jedini nacin da se pravi biznis. Ali, kada drzavni sluzbenici ne bi imali moc koju imaju, ne bi ih ni mogao/imao potrebe korumpirati a to je valjda cilj, zar ne.

Zto znaci da bi korupcija bila iskorenjena u celom svetu a to nije slucaj, ima je i u SAD i ostalim zemljama i nije striktno vezana za drzavu i njene sluzbenbike. Moze biti korumpiran i menadzer privatne kompanbije ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ne bih se slozila. Uvoznik koji posluje na nasem trzistu ima opciju ili da posluje pod nasim uslovima tj. da bude direktno ili indirektno "deo neke politicke ekipe" ili da zaobidje ovo trziste.

Ово је мит који шире да би оправдали своју алавост. Нико ти неће тражити мито ако ти нећеш нешто преко онога што ти припада. У ситуацији у којој свако ко послује хоће више од онога што му припада, а институције су слабе, свако посеже за таквим средствима као што је подмићивање. Дакле, крива је и држава јер не успоставља ефикасне и јаке институције, али зачетник корупције није цариник, него онај што хоће да увезе нешто и плати много мање него што треба да плати да би зарадио више него што му припада. 

Posto je takva privredna klima, naravno da ce nas zaobici svi zdravi privrednici

Напротив, сви који су дошли са стране у својим земљама послују веома здраво, а код нас раде тако како раде. Може ли Метро да има оволике марже у Немачкој?

Не решава се то тржиштем, тржиште је само по себи неспособно за тако нешто, него успостављањем јаких институција које ће бити способне да буду гарант превенције тих појава, или брзог и ефикасног кажњавања ако се појаве. Које ће, ако хоћеш, бити у стању да коригују покварену људску природу која се превише опусти када нема коректива који ће је спутати (овде не мислим на штанцовање бесмислених прописа који гуше привреду и све играче на тржишту, него ефикасну и брзу примену релативно малог броја прописа).

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ja sam proveo u Srbiji vrijeme kada je kostunjavi bio vrhuska vlasti. Nista posebno nije bilo, vec tad su se masovno zalili da im je gore nego ranije. Kad su dosle demokrate, masovno su se zalili da im je gore nego ranije, a sad kad je SNS u vlasti opet se zale da im je jos gore nego ranije, na kraju ispada da je najboljse bilo za vrijeme druga slobe, a rajski se zivjelo za vrijeme druga tita. :)

Ne znam kako te Dinkic moze oduseviti, ali ajd. :)

Pa to ti je u ljuskoj priridi, stalno kukaju o govore kako je pre bilo bolje ...

To rade italijani, nemci ...svi se zale na eur i kako je pre bilo bolje ...

Подели на овим сајтовима

Вештачки пумпан стандард. Паре од приватизација су "улагане" у плате, пензије, другу социјалу и уопште у очпување социјалног мира. Уствари је та влада проћердала паре које су могле бити наша развојна шанса. И нису оставили ништа са стране за кризу која је већ тад срушила САД и само је било питање времена када ће да се прелије и код нас.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Вештачки пумпан стандард. Паре од приватизација су "улагане" у плате, пензије, другу социјалу и уопште у очпување социјалног мира. Уствари је та влада проћердала паре које су могле бити наша развојна шанса. И нису оставили ништа са стране за кризу која је већ тад срушила САД и само је било питање времена када ће да се прелије и код нас.

Imas li neke podtake o tome? Koliko, kada, gde ?

Подели на овим сајтовима

Imas li neke podtake o tome? Koliko, kada, gde ?

Ево, сад ћу да јурим статистичке податке по Интернету цео дан само да бих ти одговорио у једном посту на ово питање :)

Слободан си да истражиш уколико ми не верујеш.

Подели на овим сајтовима

Za vreme Kostunice bolje sse zivelo jer je privukao velike investicije u zemlju i tako povecao nacionalno bogatstvo ...

A ko ne veruje moze da trazi statisticke podatkre po internetu ...

Подели на овим сајтовима

Za vreme Kostunice bolje sse zivelo jer je privukao velike investicije u zemlju i tako povecao nacionalno bogatstvo ...

A ko ne veruje moze da trazi statisticke podatkre po internetu ...

Није та влада привлачила инвестиције, посебно не велике инвестиције, него је продавала постојећу имовину за директне једнократне приходе у буџет, а ту је огромна разлика. Да је та влада опстала још један мандат, вероватно да ништа другачије не би било ни са њима, јер су олако схватили надолазећу кризу и нису се спремили за њу, јер су велики економски "експерти" из ДС и ДСС проценили да нама та криза неће ништа.

Оно што је добро та влада урадила парама од приватизације, јесте смањење спољног дуга, после продаје Мобтела. Али ни ту нису били доследни, јер су од остатка пара направили "Национални инвестициони план" који је касније проћердан у предизборним кампањама ко да га није ни било.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...