Милан Меденица :) Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 нормално да треба да се сатиру, ал ко то схвати да је хладно или вруће оружје у питању, треба избиљно да се замисли над овим речима: Чули сте да је казано: Љуби ближњег свог, и мрзи на непријатеља свог. А ја вам кажем: љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне; свето Јеванђеље по Матеју, глава 5, стихови 43-44 Јер телесно мудровање непријатељство је Богу, јер се не покорава закону Божијем нити може. Римљанима посланица, глава 8, стих 7 Ако је, дакле, гладан непријатељ твој, нахрани га; ако је жедан, напој га; јер чинећи то угљевље огњено скупљаш на главу његову. Римљанима посланица, глава 12, стих 20 Јер оружје нашег војевања није телесно, него силно од Бога на раскопавање градова, да кваримо помисли Коринћанима полсница друга, глава 10, стих 4 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Јесте ли можда чули за изреку светога Филарета Московског: "Љуби непријатеље своје, непријатеље Божијих се гнушај, а непријатеље отаџбине сатири"? Мислим да је овдје све речено. Не ћемо заборавити НДХ и Олују и дође време када ћемо вратити окупирану територију. Наравно нећемо се осветити на исти начин као што су нас усташе клале, али одбрамбени рат је УВЕК од Цркве био благосиљан. А ми ништа не тражимо туђе. Книн је наш град, и ако Бог да опет ће њему владати Срби. Ко жели да се моли Павелића, слободно. Али ја ћу пре да се молим за своје претке који су дали животе за Крст Часни и Слободу Златну. СВЕ ЗА ХРИСТА А ХРИСТА НИ ЗА ШТА Neprijatelje svoje otačbine satri je delo staroga zaveta.To nije jevandjelje.I ako ga je izrekao Filaret ipak to valja uporediti sa stavovima koje su zauzimali apostoli i Hristos.Hristos poziva na unutrašnju transformaciju i unutrašnji rat.Spoljašnja sloboda bez unutrašnje je bezvredna ali unutrašnja sloboda bez spoljašnje je dovoljna i svoju dovoljnost ne pretvara u nasilje nego pobedjuje zlo dobrim.S toga odbrambeni ratovi si podsticaj koji je dražava nametnula crkvi a crkva podržala je predanjski sumnjiv pojam ali nikako nije novozavetni. Najbolji dokaz nenasilja i ljubavi prema neprijatelju imamo kod mahatme Gandija koji je te principe primenio u oslobodjenje od kolonijalne Engleske vlasti.Ni jedan metak nije ispaljen neprijateljh proteran i indija je dobila slobodu.Ratovi makar bili i odbrambeni su nehrišćanski.Kao što je i rat cara Konstantina i njegove braće bio nehrišćanski.To da je Konstantinu rečeno da načini znak krsta na barjacima i da time pobedi neprijatelje u ime Hristovo, odudara od duha jevandjelja koliko i nebo od zemlje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 To da je Konstantinu rečeno da načini znak krsta na barjacima i da time pobedi neprijatelje u ime Hristovo, odudara od duha jevandjelja koliko i nebo od zemlje. Шта хоћеш да кажеш да није тачно да се равноапостолном Цару Константину указао знак на небу, и глас који је зачуо овим побеђуј? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 To da je Konstantinu rečeno da načini znak krsta na barjacima i da time pobedi neprijatelje u ime Hristovo, odudara od duha jevandjelja koliko i nebo od zemlje. Шта хоћеш да кажеш да није тачно да се равноапостолном Цару Константину указао знак на небу, и глас који је зачуо овим побеђуј? Naša borba nije sa telom i krvlju već sa duhovima zlobe u podnebesju.Car Konstantin koji tada nije bio hrišćanin nije ni mogao u tom smislu da shvati vidjenje koje mu je Gospod ukazao.Zato je kao neznabožac ukomponovao vidjenje u svoj neprosvećen um na ovozemaljski plan palih sinova.Vidjenje je dobilo svoj pun smisao Konstantinovim prihvatanjem Hrista krštenjem,čime je on i izvojevao pobedu nad duhovima zlobe u podnebesju, Krstom koji mu se ukazao.Konstantin je iz jedne pogrešne interpretacije vidjenja uzrastao u stvarni smisao vidjenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Car Konstantin koji tada nije bio hrišćanin nije ni mogao u tom smislu da shvati vidjenje koje mu je Gospod ukazao.Zato je kao neznabožac ukomponovao vidjenje u svoj neprosvećen um na ovozemaljski plan palih sinova. Sta to znaci, ako stavis krst na vojnu zastavu i u ime Bozije pobedjujes, pogresio si? Svasta... Nista Konstantin nije pogresno protumacio, naprotiv... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Види се да су неки од вас пацифизмом заражени. Схватите једном да хришћанство нема везе са пацифизмом. Ко је чито "Кроз тамнички прозор" од св. владике Николаја зна о чему говорим. Или читајте "Рат и Библија" исто од св. владике Николаја. Тачно је да требамо да љубимо непријатеље своје, АЛИ има две различите врсте непријатеља: 1. Лични непријатељи, њима морамо да праштамо 2. Отаџбински непријатељи, непријатељи вере Хоће те рећи да је Карађорђе антиправославац био?Јел је требо да се одупире турцима баклавама и хурмашицима или мачем?По вама ми требамо да заборавимо на Книн, на србску Босну и Херцеговину па чак и на Космет?Јер ми требамо да прашамо Шиптраским терористима који су нам отели Космет? Тачно је, ја волим Образ и знам о чему причам. Ти момци и девојке тамо нису неки хулигани, наркомани, силеџије већ честити Срби и верници, то вам гарантујем. Ви који тврдите нешто супротно питам вас: Колко ви Образоваца знате лично?Колко сте пута причали са њима? Дакле укључите мозак и угасите мало Б92 и остале антихришћанске телевизије. П.С: Има и Епископа који подржавају Образ 0409_feel Много имате предрасуде према стварима које уопште непознајете већ чујете од других људи или од ТВ-а. Ја вам гарантујем да су ти момци и девојке позитивна појава у нашем друштву. Надам се да ћемо заједно сви да спречимо геј параду када буде била одржана, или ћемо на пацифистички начин?хехе Угледајмо се на свете ратнике, на светога Кнеза Лазара, на свете Немањиће...дал су они били хришћани или пацифисти?Да неби било наших предака који су мачем бранили веру и отаџбину, нас Срба неби сада ни било. Ја само Божији мир прихватам, а никада неке пацифистичке идеје и продукте Новога Светскога поредка. Вас се срамота наших предака који су мачем бранили светиње. Ја се само позивам на наше свете претке. Мир од Господа вам желим. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Види се да су неки од вас пацифизмом заражени. Схватите једном да хришћанство нема везе са пацифизмом. Ко је чито "Кроз тамнички прозор" од св. владике Николаја зна о чему говорим. Или читајте "Рат и Библија" исто од св. владике Николаја. Тачно је да требамо да љубимо непријатеље своје, АЛИ има две различите врсте непријатеља: 1. Лични непријатељи, њима морамо да праштамо 2. Отаџбински непријатељи, непријатељи вере Хоће те рећи да је Карађорђе антиправославац био?Јел је требо да се одупире турцима баклавама и хурмашицима или мачем?По вама ми требамо да заборавимо на Книн, на србску Босну и Херцеговину па чак и на Космет?Јер ми требамо да прашамо Шиптраским терористима који су нам отели Космет? Тачно је, ја волим Образ и знам о чему причам. Ти момци и девојке тамо нису неки хулигани, наркомани, силеџије већ честити Срби и верници, то вам гарантујем. Ви који тврдите нешто супротно питам вас: Колко ви Образоваца знате лично?Колко сте пута причали са њима? Дакле укључите мозак и угасите мало Б92 и остале антихришћанске телевизије. П.С: Има и Епископа који подржавају Образ 0409_feel Много имате предрасуде према стварима које уопште непознајете већ чујете од других људи или од ТВ-а. Ја вам гарантујем да су ти момци и девојке позитивна појава у нашем друштву. Надам се да ћемо заједно сви да спречимо геј параду када буде била одржана, или ћемо на пацифистички начин?хехе Угледајмо се на свете ратнике, на светога Кнеза Лазара, на свете Немањиће...дал су они били хришћани или пацифисти?Да неби било наших предака који су мачем бранили веру и отаџбину, нас Срба неби сада ни било. Ја само Божији мир прихватам, а никада неке пацифистичке идеје и продукте Новога Светскога поредка. Вас се срамота наших предака који су мачем бранили светиње. Ја се само позивам на наше свете претке. Мир од Господа вам желим. Ako pogledas kojim slucajem u donji desni ugao svog monitora shvatices da sada nije ni 12. ni 13. vek nego 21. Principi ratovanja, ekonomije i drzavne politike i uopste dovodjenja i odrzavanja jedne drustvene zajednice na stabilnom nivou su sasvim suprotni onima u srednjem veku. Svako porednje tog tipa sa ratovanjima za cuvanje vere (to je tek posebna budalastina) i zemlje je besmislena jer se danas takve odluke i potezi donose na sasvim drugim principima. Ali da bi se to shvatilo treba prvo prouciti Sun Cu ("Umece ratovanja") i "Pet Krugova" koji jesu pisali veliki ratnici i bas zato su ta dela bezvremena. A ne "Rat i Biblija" sto je pisao vladika Nikolaj koji je jako malo znao o ratovanju da bi se vodili takvim idejama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Да би се на војној академији проучавала књига Рат и Библија нико нас неби могао победити. Јачи је крст од сваког оружја, али проблем је у томе што слабо ко зна у каквим односима је хришћанство и рат. Ја сам прије за рат него за издају вере и отаџбине па макар и погино, макар знам да сам погино за веру. Наравно да ће те ме сада оптуживати као верског фанатика, али ја само хоћу да се угледам на наше свете претке. Наравно не можемо ратовати војска против војске, већ на четнички герилски начин. Мада хвала Богу што сада није рат али када дође не треба га се плашити већ то видети као промисао Божији, али наравно само ако ће циљ бити очување вере и отаџбине. Никада неби пристао на неко усташко ратовање, тј ратовање против деце и жена. Али о свему пише у књизи Рат и Библија. А борба за ослобођење у уједињење србских завичаја је вековна србска традиција. Кажем увек угледајмо се на наше претке. Мени је рецимо Карађорђе узор. Данас нам само преостаје "буна над дахијама" јер издати смо од државе. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Да би се на војној академији проучавала књига Рат и Библија нико нас неби могао победити. Јачи је крст од сваког оружја, али проблем је у томе што слабо ко зна у каквим односима је хришћанство и рат. Ја сам прије за рат него за издају вере и отаџбине па макар и погино, макар знам да сам погино за веру. Наравно да ће те ме сада оптуживати као верског фанатика, али ја само хоћу да се угледам на наше свете претке. Наравно не можемо ратовати војска против војске, већ на четнички герилски начин. Мада хвала Богу што сада није рат али када дође не треба га се плашити већ то видети као промисао Божији, али наравно само ако ће циљ бити очување вере и отаџбине. Никада неби пристао на неко усташко ратовање, тј ратовање против деце и жена. Али о свему пише у књизи Рат и Библија. А борба за ослобођење у уједињење србских завичаја је вековна србска традиција. Кажем увек угледајмо се на наше претке. Мени је рецимо Карађорђе узор. Данас нам само преостаје "буна над дахијама" јер издати смо од државе. Герилски начин ратовања је одбрамбени, а повраћај изгубљених територија се може остварити само другом врстом рата, нападачким. Дакле како мислиш да се герилским ратом, ослободе изгубљене српске територије? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Да би се на војној академији проучавала књига Рат и Библија нико нас неби могао победити. Јачи је крст од сваког оружја, али проблем је у томе што слабо ко зна у каквим односима је хришћанство и рат. Ја сам прије за рат него за издају вере и отаџбине па макар и погино, макар знам да сам погино за веру. Наравно да ће те ме сада оптуживати као верског фанатика, али ја само хоћу да се угледам на наше свете претке. Наравно не можемо ратовати војска против војске, већ на четнички герилски начин. Мада хвала Богу што сада није рат али када дође не треба га се плашити већ то видети као промисао Божији, али наравно само ако ће циљ бити очување вере и отаџбине. Никада неби пристао на неко усташко ратовање, тј ратовање против деце и жена. Али о свему пише у књизи Рат и Библија. А борба за ослобођење у уједињење србских завичаја је вековна србска традиција. Кажем увек угледајмо се на наше претке. Мени је рецимо Карађорђе узор. Данас нам само преостаје "буна над дахијама" јер издати смо од државе. Герилски начин ратовања је одбрамбени, а повраћај изгубљених територија се може остварити само другом врстом рата, нападачким. Дакле како мислиш да се герилским ратом, ослободе изгубљене српске територије? pa na sitno branimo se i polako pomeramo ka njima, oni moraju da beze 4chsmu1 zezas coveka 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Одбрамбени рат значи бранити своју територију, јел тако?Ствар је у томе што ти Крајину не сматраш нашом територијом или Космет. Ја их сматрам нашом територијом под окупацијом, а можда и ти тако мислиш само сам те погрешно разумео, ако је тако опрости. Србија је била 5 векова под окупацијом али је Карађорђе диго устанак, слава му. Дал је тај устанак хришћански или не?За мене јесте а и за св. владику Николаја. Кажем опет, Православље нема везе са пацифизмом. Пацифизам је продукт Новог Светског Поредка и светске масонерије управо да би ослабили отпор у свету. О свему овоме можете прочитати у књигама владике Николаја. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Да би се на војној академији проучавала књига Рат и Библија нико нас неби могао победити. Hahahahahaahahhahahaha 4chsmu1 4chsmu1 smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Kakav si kralj! Daj vizit kartu ako radis po decijim zurkama kao zabavljac. Da te preporucim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Одбрамбени рат значи бранити своју територију, јел тако?Ствар је у томе што ти Крајину не сматраш нашом територијом или Космет. Ја их сматрам нашом територијом под окупацијом, а можда и ти тако мислиш само сам те погрешно разумео, ако је тако опрости. Србија је била 5 векова под окупацијом али је Карађорђе диго устанак, слава му. Дал је тај устанак хришћански или не?За мене јесте а и за св. владику Николаја. Кажем опет, Православље нема везе са пацифизмом. Пацифизам је продукт Новог Светског Поредка и светске масонерије управо да би ослабили отпор у свету. О свему овоме можете прочитати у књигама владике Николаја. Problem je u tome sto je svaki osvajacki rat u istoriji imao moto "mi samo oslobadjamo ono sto nam je Bogom dano". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Одбрамбени рат значи бранити своју територију, јел тако?Ствар је у томе што ти Крајину не сматраш нашом територијом или Космет. Ја их сматрам нашом територијом под окупацијом, а можда и ти тако мислиш само сам те погрешно разумео, ако је тако опрости. Србија је била 5 векова под окупацијом али је Карађорђе диго устанак, слава му. Дал је тај устанак хришћански или не?За мене јесте а и за св. владику Николаја. Кажем опет, Православље нема везе са пацифизмом. Пацифизам је продукт Новог Светског Поредка и светске масонерије управо да би ослабили отпор у свету. О свему овоме можете прочитати у књигама владике Николаја. Наравно да сматрам Космет и Крајину српском територијом, не мислиш ли ваљда да имаш право да селектујеш како ћу ја или неко други посматрати Крајину или Космет? Мени су занимљиве твоје теорије о борби за враћање вековних територија, које очигледно имају везе са тежњом за војним ослобађањем тих територија. Ја уопште нисам пацифиста, али нисам ни милитант, пацифизам и милитантизам су две крајности, а истина стоји између. Пре него ли изнесем неко своје шире мишљење о твојим ставовима, кажи ми како ти свој практичан живот уклапаш у тежње за посезањем војних средстава да се врате Косово и Крајина, и како мислиш да би требала држава (и која?, Србија, Република Српска....) да ради и чини како би се те територије повратиле у границе уједињених српских држава, и још уз то да све што се чини буде хришћански, ако је уопште могуће све то радити у хришћанском духу? Мислиш ли да је нама у оваквој позицији и у 21 веку., могуће повратити сад већ извесно окупирано Косово, а Крајину још мање? Подсећам те да оно што је нама Косово и Крајина то су Цариград и егејски појас у Турској Грцима. Грци су у западној Турској до доласка Турака живели неупоредиво дуже него Срби у Крајни и на Косову, најмање 2000 година, но шта мислиш назирели се икада да ће Грци обновити своје царство које су имали некад? Може ли се извући која поука из Грчког искуства? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Одбрамбени рат значи бранити своју територију, јел тако?Ствар је у томе што ти Крајину не сматраш нашом територијом или Космет. Ја их сматрам нашом територијом под окупацијом, а можда и ти тако мислиш само сам те погрешно разумео, ако је тако опрости. Србија је била 5 векова под окупацијом али је Карађорђе диго устанак, слава му. Дал је тај устанак хришћански или не?За мене јесте а и за св. владику Николаја. Кажем опет, Православље нема везе са пацифизмом. Пацифизам је продукт Новог Светског Поредка и светске масонерије управо да би ослабили отпор у свету. О свему овоме можете прочитати у књигама владике Николаја. Извини, а да ли је Србија можда и данас под неком окупацијом? Или ти то не примећујеш зато што нема видивог војног присуства страних трупа? Одакле ти идеја да живиш у слободној држави која има интегритет да одлучује о својој судбини? И да ли мислиш да ниси пацифиста само зато што имаш "тврде ставове" под анонимним псеудонимом? Да нико овде није читао и светог Филарета московског и светог владику Николаја? И ко би, по теби, данас требао да буде тај Карађорђе који ће подићи нови србски устанак? Да ли је то можда требао да буде мој покојни кум, иначе човек који је основао ОБРАЗ, Небојша М. Крстић? И колико је данас људи у ОБРАЗ-у од оних који су били оснивачи покрета? Када је по теби ОБРАЗ настао? И коначно, читавој овој причи није место на теми о Степинцу, него управо у теми о ОБРАЗ-у па би неко могао да ове постове премести тамо или ћу ја вечерас када се вратим. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука