Jump to content

Надбискуп загребачки, Алојзије Степинац- лик и дјело

Препоручена порука

Према сведочењима из удружења логораша,Степинац се уопште није борио против геноцидне НДХ,већ је и сам виђен како покрштава,и како се иживљава над заробљеним Србима,Јеврејима и Ромима...

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Цитат

Према сведочењима из удружења логораша,Степинац се уопште није борио против геноцидне НДХ,већ је и сам виђен како покрштава,и како се иживљава над заробљеним Србима,Јеврејима и Ромима...

Не постоје никаква сведочанства ни писана ни усмена која би документовала некакво Степинчпево иживљавање над жртвама НДХзије.

Што се тиче покрштавања то је друга и много опширнија прича.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Не постоје никаква сведочанства ни писана ни усмена која би документовала некакво Степинчпево иживљавање над жртвама НДХзије.

Што се тиче покрштавања то је друга и много опширнија прича.

Прочитај исповест Зорке Скибе из Крухара.

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Цитат

Mislim da ne treba objasnjavati sto znaci svetac (svetitelj), a blazenik je umrla vjerujuca osoba koja po nasem (katolickom) vjerovanju otprilike uziva prisutnost u Bozjoj blizini  i dostojna je stovanja sto treba potvrditi Crkva. Naravno, to su oznake koja daje sama Crkva, kako je to kod Boga to samo On zna ko su mu sveti i blazeni. Najvjerojatnije mnogi za koje mi to nikada ne bi ni pomislili. Obicno inace blazenici bivaju uzdignuti i u visi stupanj stovanja (svetost) no to je kod lika i djela arhibiskupa Stepinca vrlo diskutabilno buduci da doticni ima i medju katolicima vrlo veliki broj nestovatelja u koje spadam i ja osobno. Na stranu nesrecna Endehazija i politika - kad bi se koncentrirali samo na njegovu religioznost ne uvidjam neke posebne oznake svetosti kod doticnog svecenika. Uglavnom nazalost u beatifikaciji njega a bome i Ivana Merza se pokazala nevidjena megalomanija pokojnog pape u proglasenju novopecenih svetaca i quazisvetaca koji su za njegova stolovanja rimskom stolicom rasli kao gljive poslije kise.

Да ниси ти "темплар" са КЖ ?! tanning

Хроничар свакодневнице

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Гости
Guest ага пије млеко

Постављена слика

На слици блаженопочивши пат. Павле у цркви блажене дјевице Марије у Београду.

Прослава рођендана папе Јована. Taj папа је канонизовао Степинаца за светитеља (!).

Патријарх Павле је избеглица из Лике, '42. год.

Питање:  да ли ми боље познајемо прилике и догађаје од поглавара наше Цркве православне?

Да ли је он толико немудар и несвестан (или је заборавио што се десило у Лици у 2. св. рату ) па не зна куда иде и шта ради ?

Да није патријарх Павле неки плаћеник или као што рече о. Жарко др. Гавриловић  "удбаш који је огрешио своју душу многим убиствима", који има ванбрачну ћерку и који је у богословији растурао комунистичку пропаганду а 1939. у Сарајеву узвикивао "ДОЛЕ СРПСКИ КРАЉ"?!!!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ма да је био "луд" он то неби учинио , тј.ишао .

О Светом његовом животу говоре 3 пример које лично знам и то се издешавало ПОСЛЕ ЊЕГОВЕ СМРТИ , Патријар се јављао у СНУ  , ајд да НЕ-ВЕ-РУ-ЈЕ-МО ЉУДИМА ИЗ ЦРКВЕ , неко ће рећи ПРЕЛЕСТ или тако нешто , а овај један случај ( од та три )  једне жене која се декларише да је Атеиста и ја мислим таквима који тако нешто доживе ТРЕБА ВЕТОВАТИ !

СВАКА осуда против БЛАЖЕНОПОЧИВШЕГ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА је уједно ОСУДА ОД БОГА таквима који га омаловажавају!

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  Цитат

Stepinac je spasavao pokrštavanjem ok,u tom vremenskom periodu je i to nešto

Да ли си ти свестан!?

Шта причаш!?

Православна Црква која је вековима одолевала разним јересима, данас се налази суочена са досада највећом опасношћу. Свејерес екуменизма, са свих страна нагриза јединство Православне Цркве, њено учење и вековно канонско устројство.

- јрм. Сава (Јањић)

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Stepinac je spasavao pokrštavanjem ok,u tom vremenskom periodu je i to nešto

Да ли си ти свестан!?

Шта причаш!?

Ne vadi iz konteksta. Kaže posle "a koji žele da ostanu u našoj vjeri neka ostanu a oni koji žele da se vrate na svoju neka to urade posle rata".

Ako je istina to, hvala mu na dobrim delima.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Јесте ли можда чули за изреку светога Филарета Московског:

"Љуби непријатеље своје, непријатеље Божијих се гнушај, а непријатеље отаџбине сатири"?

Мислим да је овдје све речено. Не ћемо заборавити НДХ и Олују и дође време када ћемо вратити окупирану територију. Наравно нећемо се осветити на исти начин као што су нас усташе клале, али одбрамбени рат је УВЕК од Цркве био благосиљан. А ми ништа не тражимо туђе. Книн је наш град, и ако Бог да опет ће њему владати Срби.

Ко жели да се моли Павелића, слободно. Али ја ћу пре да се молим за своје претке који су дали животе за Крст Часни и Слободу Златну.

СВЕ ЗА ХРИСТА А ХРИСТА НИ ЗА ШТА

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Цитат

Јесте ли можда чули за изреку светога Филарета Московског:

"Љуби непријатеље своје, непријатеље Божијих се гнушај, а непријатеље отаџбине сатири"?

Мислим да је овдје све речено. Не ћемо заборавити НДХ и Олују и дође време када ћемо вратити окупирану територију. Наравно нећемо се осветити на исти начин као што су нас усташе клале, али одбрамбени рат је УВЕК од Цркве био благосиљан. А ми ништа не тражимо туђе. Книн је наш град, и ако Бог да опет ће њему владати Срби.

Ко жели да се моли Павелића, слободно. Али ја ћу пре да се молим за своје претке који су дали животе за Крст Часни и Слободу Златну.

СВЕ ЗА ХРИСТА А ХРИСТА НИ ЗА ШТА

Одбрамбеним ратом нећеш никад повратити изгубљење територије. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...