Jump to content

Samozvana CPC izbrisala Svetog Savu!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Uz primerak “Pobjede” građani dobijali kalendar takozvane Crnogorske pravoslavne crkve u kome su izbrisani svi sveci osim Vasilija Ostroškog, a pravoslavna ili srpska Nova godina za njih je Novo ljeto ili Vasiljevdan
kalendar_620x0.jpg

PODGORICA - „Pobjeda“, list koji je u državnom vlasništvu, štampao je uoči Božića kalendar takozvane Crnogorske pravoslavne crkve, kanonski nepriznate u hrišćanskom svetu, koji je deljen uz primerke ovih novina.

Ono što upada u oči jeste da je iz tog kalendara iz meseca januara „proteran“ Sveti Sava, a 27. januar se obeležava kao praznik sv. Nine, prosvetiteljke Gruzije. Takođe, Pravoslavna ili srpska Nova godina za njih je Novo ljeto ili Vasiljevdan, po Svetom Vasiliju velikom. Proterani su svi srpski svetitelji, izuzev Svetog Vasilija Ostroškog!

- Reč je „o izdavačkom projektu“, usmerenom ka raspirivanju laži i podela. Crkvene kalendare treba da izdaju crkve, zbog toga ne bih podržao ni da se novcem svih građana štampaju kalendari SPC - kaže Slaven Radunović, funkcioner Nove.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:472599-Crnogorska-crkva-izbrisala-Svetog-Savu#.UtBatSa7jKc.twitter

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

И у наслову теме треба да стоји такозвана.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Неће им Мило довека бити на власти,кад он оде и они ће отићи на сметлиште историје.

Подели на овим сајтовима

Ахахахахаха  :)) , који цареви. Они као да се труде да дају људима што више повода да се спрдају са њима .

Подели на овим сајтовима

Имају један велики пропуст: Календар је писан ћирилицом!

Неће употреба окупаторског писма на добро дизађе, сад ће опет нешто да се сручи на веселог Мираша, казниће га његов Маниту.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Хтио сам да вам се похвалим још прије пар дана са овом "вијешћу", али одустах.

Него, брате Рилах, ниси чуо за један од новијих им "изума" - црногорску ћирилицу?!

Касниш, братац, касниш.

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Хтио сам да вам се похвалим још прије пар дана са овом "вијешћу", али одустах.

Него, брате Рилах, ниси чуо за један од новијих им "изума" - црногорску ћирилицу?!

Касниш, братац, касниш.

Pa i Srbi su napravili svoju verziju cirilice, sto ne bi i crnogorci?

Pravom cirilicom se sluze samo bugari i rusi...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Имају један велики пропуст: Календар је писан ћирилицом!

Jest u pravu si - i ja gledam sve mi nešto čudno tamo al ne kapiram šta.

Da ti ne reče ko zna da li bi se sjetio, sve gledam, sve čudno al ne znam šta.

Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

у Календару СПЦ за 1./14. јануар стоји - Обрезање Господње; Св. Василије Велики (Нова година)

где си ти пронашао да се тог датума празнује ''православна'' или ''српска'' Нова година?

Нисам ја нигде нашао,тако пише у тексту а ти обрати мало пажњу ко пише и да ли је текст ауторски или пренесен са неког сајта пре него што покушаш да се правиш паметан.

Подели на овим сајтовима

Ако си хтео да полемишеш са мном,требао си ме онда питати шта ја мислим а не да се обраћаш  мени као да сам ја аутор текста. Колико пута овде људи пренесу вест са сајта спц или неког другог портала чисто да би обавестили чланове форума о неким важним или занимљивим темама па не коментаришу. А пошто кажеш да је грешка ненамерна,опраштам ти паметни човече. :)

Подели на овим сајтовима

Мислим да је Мираш матора излапела будалетина која руши СПЦ а самим тим и овај чин штампања некаквих црногорских календара. Да ли сте задовољни паметни човече или треба ја још нешто да констатујем ?

Подели на овим сајтовима

Њихова грешка што нису погледали Православни календар за 2014. годину иначе би знали шта пише,тј оно што си ти написао гранде понтифексе. :)

Подели на овим сајтовима

Па добро, свака секта мора да има нека своја правила и неке своје свеце. 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...