Банатски деран Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Uz primerak “Pobjede” građani dobijali kalendar takozvane Crnogorske pravoslavne crkve u kome su izbrisani svi sveci osim Vasilija Ostroškog, a pravoslavna ili srpska Nova godina za njih je Novo ljeto ili Vasiljevdan PODGORICA - „Pobjeda“, list koji je u državnom vlasništvu, štampao je uoči Božića kalendar takozvane Crnogorske pravoslavne crkve, kanonski nepriznate u hrišćanskom svetu, koji je deljen uz primerke ovih novina. Ono što upada u oči jeste da je iz tog kalendara iz meseca januara „proteran“ Sveti Sava, a 27. januar se obeležava kao praznik sv. Nine, prosvetiteljke Gruzije. Takođe, Pravoslavna ili srpska Nova godina za njih je Novo ljeto ili Vasiljevdan, po Svetom Vasiliju velikom. Proterani su svi srpski svetitelji, izuzev Svetog Vasilija Ostroškog! - Reč je „o izdavačkom projektu“, usmerenom ka raspirivanju laži i podela. Crkvene kalendare treba da izdaju crkve, zbog toga ne bih podržao ni da se novcem svih građana štampaju kalendari SPC - kaže Slaven Radunović, funkcioner Nove. http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:472599-Crnogorska-crkva-izbrisala-Svetog-Savu#.UtBatSa7jKc.twitter Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 И у наслову теме треба да стоји такозвана. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tenkista Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Неће им Мило довека бити на власти,кад он оде и они ће отићи на сметлиште историје. Благовесник, Ignjatije and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 http://savepic.org/3666194.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 izbrisali ili ne izbrisali, kakve veze ima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Ахахахахаха , који цареви. Они као да се труде да дају људима што више повода да се спрдају са њима . Ignjatije, RYLAH and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Имају један велики пропуст: Календар је писан ћирилицом! Неће употреба окупаторског писма на добро дизађе, сад ће опет нешто да се сручи на веселог Мираша, казниће га његов Маниту. Благовесник, Pontifex Emeritus and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Хтио сам да вам се похвалим још прије пар дана са овом "вијешћу", али одустах. Него, брате Рилах, ниси чуо за један од новијих им "изума" - црногорску ћирилицу?! Касниш, братац, касниш. Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Хтио сам да вам се похвалим још прије пар дана са овом "вијешћу", али одустах. Него, брате Рилах, ниси чуо за један од новијих им "изума" - црногорску ћирилицу?! Касниш, братац, касниш. Pa i Srbi su napravili svoju verziju cirilice, sto ne bi i crnogorci? Pravom cirilicom se sluze samo bugari i rusi... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Имају један велики пропуст: Календар је писан ћирилицом! Jest u pravu si - i ja gledam sve mi nešto čudno tamo al ne kapiram šta. Da ti ne reče ko zna da li bi se sjetio, sve gledam, sve čudno al ne znam šta. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Eto a u nas svatí Sáva Srbský u utorak 14.01.2014. ,mi ga imamo a oni ga nemaju, to valjda budu ta posljednja vremena. http://katolik.cz/kalendar/kalendar.asp?d=14&m=1&r=2014 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Јануар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 у Календару СПЦ за 1./14. јануар стоји - Обрезање Господње; Св. Василије Велики (Нова година) где си ти пронашао да се тог датума празнује ''православна'' или ''српска'' Нова година? Нисам ја нигде нашао,тако пише у тексту а ти обрати мало пажњу ко пише и да ли је текст ауторски или пренесен са неког сајта пре него што покушаш да се правиш паметан. Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Јануар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Ако си хтео да полемишеш са мном,требао си ме онда питати шта ја мислим а не да се обраћаш мени као да сам ја аутор текста. Колико пута овде људи пренесу вест са сајта спц или неког другог портала чисто да би обавестили чланове форума о неким важним или занимљивим темама па не коментаришу. А пошто кажеш да је грешка ненамерна,опраштам ти паметни човече. Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Јануар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Мислим да је Мираш матора излапела будалетина која руши СПЦ а самим тим и овај чин штампања некаквих црногорских календара. Да ли сте задовољни паметни човече или треба ја још нешто да констатујем ? Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Јануар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Њихова грешка што нису погледали Православни календар за 2014. годину иначе би знали шта пише,тј оно што си ти написао гранде понтифексе. Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Па добро, свака секта мора да има нека своја правила и неке своје свеце. "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука