Дијана. Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Da. Trudim se da pazim na riječ i izgovorenu i napisanu. Sanja Т. and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Predrag S. Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Legitiman načina govora koji svi više ili manje koristimo:Хипокористик је име од миља, варијанта имена или друге речи која се користи од милоште за неку особу која нам је драга. Ова реч је настала од грчке речи ὑποκορίζεσθαι (hypokorizesthai), што значи изигравати дете, тепати. Хипокористици се карактертишу одређеном деформацијом речи и често су апокопирани облици пуних имена или деминутиви, иако могу имати другачију етимологију од основне речи (нпр. Пепе је хипокористик од шпанског имена Хосе, или Пако од Франсиско). Хипокористици су скраћивања и модификације властитих имена у фамилијарном говору.Хипокористици се формирају на три начина:Скраћивање властитих имена (Владимир — Влада)Имитирање дечјег говора (Драгана — Гага)Додавање деминутивних наставака (Мила — Милица) On 11. 1. 2014. at 11:47, ПиП рече Што је код тебе све минијатурно или тепање? Знам такве људе па ме интересује шта тиме највише изражавате? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 On 11. 1. 2014. at 12:17, Srdasce рече A znaš ih kao, a nikada ih nisi pitao? Zanimljivo. Mene kada nešto zanima, ja pitam. Jer u protivnom, ako me zanima a nemam hrabrosti da priupitam, kopka me još više, pa tek onda želja neće da me mine. Da je etiketa, jeste. Jer bi onda pitao, čemu deminutivi, ne bi okarakterisao "takvim" ljudima. Nemoj, sad...da se vadiš. Da išta postižem, značilo bi da imam neku nameru iza toga. A namere nema, nikakve. Prosto, moj senzibilitet je takav. Možda previše pažljiv. Možda previše povredljiv. Osećajan. Pažljiv. A možda samim tim i nekima, iritantan. Nije bebeći govor. Nego zaista, ja kada i u realu neke reči izgovorim, izgovorim ih pažljivo, teško je objasniti...Ispade sada, da se ne odlepljujem, od deminutiva. Ne želim da pišem o tome, šta me je nagnalo da budem oprezna u životu. Samo još u pisanoj reči, mogu da budem bezbrižna. Baš onog senzibiliteta kakvim sam stvorena i opuštena. I da budem ono što ja uistinu jesam. Eto, odgovora. Прихватам одговор једино што је опрезност мало пренаглашена. Што не можеш да прихватиш да сам једноставно, без намере него из чисте радозналости питао? Мени је тај начин изражавања симпатичан ако те то мучи али нисам питао људе који су ми блиски баш зато да не би помислили нешто слично као и ти. Е сад ти си да кажем "виртуелни познаник" па су и последице премишљања зашто питам мање. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Ovde pišem isključivo ekavicom, a govorim i ijekavicu i ekavicu....(ako se na to odnosi pitanje) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Ја сам типичан плебс а на форуму глумим плаву крв тј. патрицију :Д Може ми се :Д Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ključ Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Svidja mi se tema.Bez obzira sta je razlog postavljanja. Ja brze kucam nego sto mogu da izgovorim.Brze i citam nego sto mogu da izgovorim.Sto se tice brzine.A drugi kazu da mogu dosta da kazem recima u minuti.Biram reci, ne po umilnosti nego po preciznosti. Zbog preciznosti i same tehnologije govora, mogu manje da pricam u realu.Mimika, neverbalno, pracenje shvacenosti, sve to stedi reci.A i ne iznosim nesto mnogo misljenja u realu, tamo se ljudi bore za hleb i ko misli misli za svoj gros. Ovo mi nekad zamenjuje konstruktivne debate i razvojni proces kod timskog naucnog rada, posto toga danas nema, ili nema kod mene, da ne uopstim. A i sve ostaje na virtueli, pa iako se naljute sto im cacnem ego, a na virtuelnom imaju cak i veci ego nego u realnoj varijanti, to ce ostati na netu. U nepostena vremena pisana rec ima posebnu vaznost, bar ja tako mislim. Ljudi mnogo izgovore nesto pa tumace drugacije, ili zaborave pa naknadno izmisljaju.Pisana rec je zato dobra da ih malo privede odgovornom ponasanju, da stanu iza neceg sto su izgovorili, a ne samo na galamu , navika iz Slobinog vremena. Verovatno sam i sad nesto opsovao u postu, a koristim puno strucnih reci, kreiranih reci i strancizama.Zato sto su domace reci i tumacenja zagadjena u opstoj percepciji.Tesko me citaju i prate. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Како се теби чини, Милане, јел говорим исто као што пишем? Ти ћеш ипак бити објективнији него ја. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Говориш као што пишеш. Јадранка-Дервента, Gordana . and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Могу и ја теби да потврдим, исто говориш као што пишеш, одмах сам ти препознала реченице и склоп мисли. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Није на мени да било шта кажем о себи у смислу да ли причам оно што пишем . Ту су други па нека процене. Zero, Gordana . and Jelena 76 је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Кад вам филозоф одговори на постављено питање, више и сами не разумете шта сте га питали. Андре Жид Виктор Станојевић, Milan Nikolic and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Виктор Станојевић Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Није ствар у томе да ли је коментар дугачак или кратак, али стил писање и оно што је написано утичу на то да ли нешто можеш да читаш или не. Негде у свакодневној комуникацији одговори се своде на "да", "не" у већини случајева а овде када се пише опет треба да се мало и појасни јер скоро да је монолог Некад се људи превише труде и у томе "изгоре" да напишу и/или изгледају "мало" другачије (читај мудрије) па онда само закомпликују :-) "Ми у заједницу Бога Оца улазимо једино преко Христа, а не личним подвизима и заслугама" Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Разлика је у фонту на овом форуму то је прво... друго уместо дизајн да се смани боја светлост и позадине да само мало оцрни било би екстра за читање... замарате очи будите сигурни у то, такође може да се види да је на форуму повећана Бланка то јест тај лајт дизајн.. неки пут теже отворити неки пут и не... знам да је лајт дизајн лепши али оптеречује, таман је лепо био смештене и незнам шта би админу па поново промени “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Шта би, Милане, рекао за мене? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Како могу да знам? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука