Дијана. Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Ja jako volim dobar film. Posebno me fascinira kad je po istinitoj priči rađen, to me podsjeti na Dostojevskog koji je rekao da je većinu svojih tema uzeo iz stvarnih priča stvarnih ljudi, i da život piše najfantastičnije priče. Takvi filmovi su posebno dirljivi i poučni, mada naravno perspektiva scenariste i reditelja mogu mnogo da daju osoben ton, pečat ili čak i poruku toj priči, ponekad, radi efektnije fabule ili isticanja poruke mogu i da izmijene neke biografske detalje. Filmovi su moćno pedagoško sredstvo, mogu natjerati ljude da pročitaju knjigu ili da se zainteresuju za neki društveni problem. Napravimo jednu riznicu takvih filmskih priča. Ja ću početi sa možda najčuvenijim među njima, koji su i ekranizacija isto tako čuvenih knjiga. Рада. and JESSY је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 JESSY, Караконџула, ines and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=PEltTnvTH40 Лидија Миленковић, Караконџула and JESSY је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Ovo je priča o borbi majke da kćerku izvuče iz pakla droge - bio je na Hallmarku nekad, titlovan. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Potresna priča o dječaku koji je završio samoubistvom, zbog odbacivanja porodice i religiozne rigidnosti majke. Film nije promocija homoseksualizma, ali govori o ljudskosti prema njima i prihvatanju čovjeka, iz ljubavi, po cijenu da se toleriše grijeh. ines је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 "Dnevnik Anne Frank" je fantastičan i meni jako drag film. Doduše, nisam odgledao ovu verziju koju si ti ovdje postavila, nego sam gledao onu crno-bijelu, vjerovatno i prvu verziju ovog filma. Znam takođe, da je početkom 00'ih napravljena i serija po ovom djelu. Moj favorit je "Šindlerova lista" https://www.youtube.com/watch?v=9uDce6xWjWE Лидија Миленковић, ines, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Šta znači ljubav, podrška i zajednica za shizofrenog čovjeka. Šta znači označavanje nekog kao bolesnog. Mada je ovaj film primjer kako se modifikuje prava priča - napravljena je romantizovana korekcija u smislu da je žena ostala uz njega do njegovog vaskrsnuća u potpunu samoaktualizaciju, dok ona u stvarnosti nije ostala s njim do kraja. ines је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Мислим да би наслов теме требао бити по истинитим животним причама... Мада мени ти филмови нису ништа посебно,и углавном их ради америчка продукција са обавезно неком својом верзијом,која одудара од приче... Ауторски филм је закон... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Šta je žena - ćerka, žena, ili majka, ili može da bude i stvaralac i potpuna ličnost mimo ovih tradicionalnih uloga Krajnje potresna priča... ines је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Film koji djelimično prati životnu priču koja je opisana u knjizi o Abagnelovim prevarama. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Мада мени ти филмови нису ништа посебно,и углавном их ради америчка продукција са обавезно неком својом верзијом,која одудара од приче... Napomenula sam za ovu "opasnost". Neke su ljudske (životne) priče toliko jake i poučne da zaslužuju da budu filmovane. Autorski film daje mnogo više slobode, istina, a i izazov je dobrom reditelju da od stvarne priče napravi dobar film. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 "Dnevnik Anne Frank" je fantastičan i meni jako drag film. Doduše, nisam odgledao ovu verziju koju si ti ovdje postavila, nego sam gledao onu crno-bijelu, vjerovatno i prvu verziju ovog filma. Znam takođe, da je početkom 00'ih napravljena i serija po ovom djelu. Moj favorit je "Šindlerova lista" https://www.youtube.com/watch?v=9uDce6xWjWE Ja opet nisam gledala tu staru verziju, nego ovu modernu. Šindlera, nažalost, nisam gledala... ines and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Mislim da ne postoji nekakva velika razlika između nove i stare verzije Ane Frank. Što se tiče Šindlera, ako te interesuju priče oko tog, svjetskog rata onda ti preporučujem da obavezno pogledaš. Takođe, ni ja nisam obožavalac američke kinematografije, koje se uglavnom gnušam, jer umjetnička vrijednost im je ispod nivoa nule. Meni su mnogo draži evropski i azijski filmovi. Međutim, životna priča je životna priča. Mogu postojati odstupanja u pojedinim činjenicama, ali priča bi trebala biti vjerodostojna. "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Mislim da ne postoji nekakva velika razlika između nove i stare verzije Ane Frank. Što se tiče Šindlera, ako te interesuju priče oko tog, svjetskog rata onda ti preporučujem da obavezno pogledaš. Takođe, ni ja nisam obožavalac američke kinematografije, koje se uglavnom gnušam, jer umjetnička vrijednost im je ispod nivoa nule. Meni su mnogo draži evropski i azijski filmovi. Međutim, životna priča je životna priča. Mogu postojati odstupanja u pojedinim činjenicama, ali priča bi trebala biti vjerodostojna. Američka kinematografija - na primjer kad uzmu da naprave spektakl od ruskih književnih klasika (Onjegin, Karenjina) je pun promašaj. Britanci su napravili npr. modernu verziju Zločina i kazne koja je puna nasilja i scena seksa kojih nije bilo u knjizi. Uopšte mi se nije svidjelo. Da, ima u filmovanim istinitim pričama taj poučni, pedagoški momenat koji nadilazi samu umjetničku vrijednost - korisni su zbog fabule, a ne drugih stvari. Čim su filmovani, znači da ostavljaju trag, da ima nešto korisno, poučno ili lijepo u samoj toj priči. Mene fasciniraju te istinite ljudske drame možda i više nego fikcije. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 5, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 u bosanskom paklu, poginuo od "svojih", braneći "njihovog" Милан Ракић and JESSY је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука