Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

On 25. 6. 2014. at 20:21, Војихна рече

Ovde se može vidwti kako izgledaju "konferencije", čist paganizam ali se drugačije predstavlja.

Posebno je iritantna njihova upotreva svastike, pardon "kolovrata", za koji će naravno reći da je drevni slovenski simbol sunca, ognja itd, isl. Ali to je i dalje svastika. A upotrebljavati svastiku danas - pod kojom je toliko upravo Slovena pobijeno - jeste ili neonacizam ili glupost.

Есть такая проблема. Думаю, идет она от непонимания того, что символы со временем могут изменить свое значение.

Подели на овим сајтовима

Here we go again...

http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/indijski-festival-kocija-u-novom-sadu_501440.html

Индијски фестивал кочија у Новом Саду
НОВИ САД -

Традиционални фестивал кочија који се већ стотинама година организује у Индији, одржан је и у Новом Саду уз традиционалне звуке Индијске духовне музике. Учесници овог скупа вуку дрвене шарене кочије са луткама које симболизују Бога а фестивал слави радост, живот и позитивне ствари.

Древни духовни фестивал према речима организатора, објединује све религије у Индији и окупља милионе учесника. Новосађани су имали прилику да виде део те атмосфере уколико су шетали центром града. Поворка која је кренула из улице Модене ка катедрали, упутила се ка Дунавској улици.

festival-kocija_660x330.jpg
РТВ (Маја Живановић)

"Ово је трећи пут да смо у Новом Саду иначе у Србији 6 пут на Палићу у Нишу, Фрушкој Гори,. Фестивал се зове Рата јаратра рата значи кочија, јатра фестивал. Веома је стар постоје записи да је стар 5000 година. И он је популаран у индијској покрајини Ориси граду Пурију када се одржава дође два милиона људи. Тада долази краљ долазе и хиндуси и будисти и муслимани и хришћани", рекао је за РТВ Милош Блануша из Друштва српско-индијског пријатељства.

Учесници ове манифестације у Индији ручно вуку шарене дрвене кочије излазећи из храма, праћени музиком и традиционалним индијским плесом, те на тај начин позивају Бога у своје срце. Плес је према речима учесника посебан део програма, где плесач уз веште покрете комуницира са публиком. Сваки покрет има своје значење.

"У суштини вучење кола представља позиве Господину Богу да уђе у наша срца и на хиљаде и хиљаде плесача који су одевени овако као ја излазе испред кола и плешу", каже плесачица Антонија Каруза.

Циљ ове манифестације је приближавање богате индијске вековне културе и духовности заинтересованим посматрачима. Оно што је интересантно у вези са овом манифестацијом јесте да ће већи број гостију бити из региона али и других европских земаља.

"ерујем да ће ово постати традиција. Мислим да ће овако представљена култура, историја митологија као и боје Индије употпунити слику коју Србија има о Индији као и велику носталгију коју неки осећају према Индији још од времена Југославије", рекла је Амбасадорка Индије Нариндар Чаухан.

Учесници овог скупа у покрету, гости су Ваишнавског јога кампа који се већ неколико година одржава на Фрушкој Гори у одмаралишту Летинка. Од 1967. године, када се први пут одржао у другим земљама широм света, овај индијски фестивал постао је саставни део културних манифестација на улицама многих градова.

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Da li je Krisna prvi izustio recenicu "Ja sam Put,Istina i Zivot"..pa smo to kasnije nasli kod Isusa Hrista?Hvala.

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

@ RYLAH Pa valjda po istom kriterijumu kada crkva zabranjuje ,za vreme posta da se jedu lesevi..Da li ti mislis da je Bog milostiv?Ako smatras da jeste,da li bi dopustio da se kolju zivotinje?..Onda u Bibliji isti naziv "dusa" koristi se i za ljude i za zivotinje...Kada se kritikuje Niniva i gresan zivot ljudi u njemu,i kada Bog govori o unistenju Ninive,ne obazire se na ljude,vec zali za zivotinjama koje ce pored tih bezboznih ljudi nastradati..itd,itd...ja se izvinjavam ako je neko vec govorio o ovome,mrzi me da citam sve.

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

On 9. 7. 2014. at 21:02, distancirana рече

@ RYLAH Pa valjda po istom kriterijumu kada crkva zabranjuje ,za vreme posta da se jedu lesevi..Da li ti mislis da je Bog milostiv?Ako smatras da jeste,da li bi dopustio da se kolju zivotinje?..Onda u Bibliji isti naziv "dusa" koristi se i za ljude i za zivotinje...Kada se kritikuje Niniva i gresan zivot ljudi u njemu,i kada Bog govori o unistenju Ninive,ne obazire se na ljude,vec zali za zivotinjama koje ce pored tih bezboznih ljudi nastradati..itd,itd...ja se izvinjavam ako je neko vec govorio o ovome,mrzi me da citam sve.

Да ли ти сматраш да ћеш овиме било шта постићи?

Ал ајде... Ако је Бог устројио свет, онда је устројио и ко ће кога да једе. Као што животиње једу једне друге, као што и поједине биљке једу животиње, као што бактерије и вируси једу све остало, инсекти сисају крв или живе као паразити, тако и људи једу и биљке и животиње и бивају једени од осталих. Тако је свет устројен. И сад ми треба да измишљамо топлу воду? Не мешам се у било чији избор, ал ако неко дође да ми паметује како је због тог избора бољи и узвишенији од свих који су изабрали другачије, онда тај избор подвргавамо проверама да бисмо видели да ли можда и ми да бирамо то, ако је толико добро и узвишено.

А логика којом се ти служиш овде је следећа: ако су деца невина и ако их треба штитити од сваког насиља, и ако је и Бог рекао да штитиш невину децу, одакле теби онда право да у сврхе њиховог васпитања користиш насиље, ограничавајући их у правима која формално треба да поседују, али фактички зависе од тебе у остварењу тих права?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 9. 7. 2014. at 20:35, distancirana рече

Da li je Krisna prvi izustio recenicu "Ja sam Put,Istina i Zivot"..pa smo to kasnije nasli kod Isusa Hrista?Hvala.

I sve ostalo sto je Hristos rekao ... jer kako je moguce da je bilo sta receno pre krisne

Подели на овим сајтовима

Dobrodošla nazad, dobro je da si se vratila :D

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

On 10. 7. 2014. at 8:09, Margareta рече

Dobrodošla nazad, dobro je da si se vratila :D

Hvala sestro slatka,a gdi je ratluk,gdi je ladna vodica,gdi je prase za dobrodoslicu :D

Подели на овим сајтовима

On 9. 7. 2014. at 23:08, RYLAH рече

Да ли ти сматраш да ћеш овиме било шта постићи?

Ал ајде... Ако је Бог устројио свет, онда је устројио и ко ће кога да једе. Као што животиње једу једне друге, као што и поједине биљке једу животиње, као што бактерије и вируси једу све остало, инсекти сисају крв или живе као паразити, тако и људи једу и биљке и животиње и бивају једени од осталих. Тако је свет устројен. И сад ми треба да измишљамо топлу воду? Не мешам се у било чији избор, ал ако неко дође да ми паметује како је због тог избора бољи и узвишенији од свих који су изабрали другачије, онда тај избор подвргавамо проверама да бисмо видели да ли можда и ми да бирамо то, ако је толико добро и узвишено.

А логика којом се ти служиш овде је следећа: ако су деца невина и ако их треба штитити од сваког насиља, и ако је и Бог рекао да штитиш невину децу, одакле теби онда право да у сврхе њиховог васпитања користиш насиље, ограничавајући их у правима која формално треба да поседују, али фактички зависе од тебе у остварењу тих права?

Mozda te zavedem,namere mi nisu casne :D..Salu na stranu,ovo o cemu ti pricas je prirodna selekcija,na koju ne mogu da uticem..ja pricam o stvarima na koje,kao individua,MOGU...Ali posto nemamo ista merila,onda verovatno neces dobiti neki smisleniji odgovor koji ce da zadovolji tvoja ocekivanja..Zamisli sad kad bi dosli vanzemaljci i rekli,mi mozemo da jedemo ljude jer smo inteligentniji...A koja crna nasa uzvisenost,kad bi samo znali koliko smo mali,jadni,bedni i ograniceni...nego ima jedna stvar mnogo lepa,a to je rasudjivanje,veliki je to dar..:)

Подели на овим сајтовима

Да ли ти живиш од ваздуха? Зашто једеш биљке? Да ли мислиш, ако биљке немају мозак и цнс, да ти то даје за право да их таманиш, да би задовољила свој апетит? Мислим да је у питању лицемерје свих тих поборника из вере или убеђења.

http://www.nationalgeographic.rs/vesti/2425-da-li-biljke-osecaju-bol.html

А ванземаљци када дођу, онда може о нечему да се прича, до тада можемо да те гледамо само као Молдера.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

On 10. 7. 2014. at 11:24, distancirana рече

Mozda te zavedem,namere mi nisu casne :D..Salu na stranu,ovo o cemu ti pricas je prirodna selekcija,na koju ne mogu da uticem..ja pricam o stvarima na koje,kao individua,MOGU...Ali posto nemamo ista merila,onda verovatno neces dobiti neki smisleniji odgovor koji ce da zadovolji tvoja ocekivanja..Zamisli sad kad bi dosli vanzemaljci i rekli,mi mozemo da jedemo ljude jer smo inteligentniji...A koja crna nasa uzvisenost,kad bi samo znali koliko smo mali,jadni,bedni i ograniceni...nego ima jedna stvar mnogo lepa,a to je rasudjivanje,veliki je to dar.. :)

Ма нисам мислио да имаш било какве нечасне намере, ни ти нити било ко други са теме, само причамо. Једино што ми се не свиђа код оних који одједном нађу нешто што их испуњава, покушавају свима да тај свој избор наметну као једино исправно и добро. Пошто се овде на теми говорило како је јести месо дивљачки, варварски, крволочно, и шта све не, наравно да ћу томе да се успротивим и да претресем детаљно, па да видимо јесте ли или није. До сада нисам видео неке убедљивије аргументе осим сопствених пројекција и квалификација оних који не мисле исто као вегетеријанци.

Да се разумемо: мени је стварно драго ако се неко нашао у нечему, то значи да је мирнији и спокојнији, срећнији, а то значи да је у том малом делу и свет боље место. Али не постоји универзални рецепт за срећу, нити је примерено другом наметати своје ставове, нити глумити неког мудраца или узвишеног човека само зато што си одлучила да живиш другачије од неког другог. А посебно није примерено вређати неког другог само зато што неће да прави исте животне изборе које си ти направила. То је тек тотални хипстерај, и ако то радиш, не разликујеш се у било чему од било ког фундаменталисте, било које религије.

П.С. Ако дођу ванземаљци и крену да једу људе, подмазујем пушку ;)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 10. 7. 2014. at 12:59, zuti car рече

Ako dodju ti vanzeMljaci da jedu ljude , vala cu i ja jednog od njih da okrenem na raznju pa kud puklo ...

Нешто овако

komsija-nam-vise.jpg

Подели на овим сајтовима

Шта мислите о овоме?

http://youtu.be/OF-CHA4Z2FQ

Иначе филм траје око три сата, али се већ на почетку може видети о чему се ради. На жалост, нема превода, па је потребно мало боље знање енглеског језика.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...