Margareta Написано Јул 10, 2014 Пријави Подели Написано Јул 10, 2014 @ RYLAH Pa valjda po istom kriterijumu kada crkva zabranjuje ,za vreme posta da se jedu lesevi..Da li ti mislis da je Bog milostiv?Ako smatras da jeste,da li bi dopustio da se kolju zivotinje?..Onda u Bibliji isti naziv "dusa" koristi se i za ljude i za zivotinje...Kada se kritikuje Niniva i gresan zivot ljudi u njemu,i kada Bog govori o unistenju Ninive,ne obazire se na ljude,vec zali za zivotinjama koje ce pored tih bezboznih ljudi nastradati..itd,itd...ja se izvinjavam ako je neko vec govorio o ovome,mrzi me da citam sve. Dobrodošla nazad, dobro je da si se vratila Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Јул 10, 2014 Пријави Подели Написано Јул 10, 2014 Dobrodošla nazad, dobro je da si se vratila Hvala sestro slatka,a gdi je ratluk,gdi je ladna vodica,gdi je prase za dobrodoslicu Margareta је реаговао/ла на ово 1 "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Јул 10, 2014 Пријави Подели Написано Јул 10, 2014 Да ли ти сматраш да ћеш овиме било шта постићи? Ал ајде... Ако је Бог устројио свет, онда је устројио и ко ће кога да једе. Као што животиње једу једне друге, као што и поједине биљке једу животиње, као што бактерије и вируси једу све остало, инсекти сисају крв или живе као паразити, тако и људи једу и биљке и животиње и бивају једени од осталих. Тако је свет устројен. И сад ми треба да измишљамо топлу воду? Не мешам се у било чији избор, ал ако неко дође да ми паметује како је због тог избора бољи и узвишенији од свих који су изабрали другачије, онда тај избор подвргавамо проверама да бисмо видели да ли можда и ми да бирамо то, ако је толико добро и узвишено. А логика којом се ти служиш овде је следећа: ако су деца невина и ако их треба штитити од сваког насиља, и ако је и Бог рекао да штитиш невину децу, одакле теби онда право да у сврхе њиховог васпитања користиш насиље, ограничавајући их у правима која формално треба да поседују, али фактички зависе од тебе у остварењу тих права? Mozda te zavedem,namere mi nisu casne ..Salu na stranu,ovo o cemu ti pricas je prirodna selekcija,na koju ne mogu da uticem..ja pricam o stvarima na koje,kao individua,MOGU...Ali posto nemamo ista merila,onda verovatno neces dobiti neki smisleniji odgovor koji ce da zadovolji tvoja ocekivanja..Zamisli sad kad bi dosli vanzemaljci i rekli,mi mozemo da jedemo ljude jer smo inteligentniji...A koja crna nasa uzvisenost,kad bi samo znali koliko smo mali,jadni,bedni i ograniceni...nego ima jedna stvar mnogo lepa,a to je rasudjivanje,veliki je to dar.. "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 10, 2014 Пријави Подели Написано Јул 10, 2014 A koja crna nasa uzvisenost,kad bi samo znali koliko smo mali,jadni,bedni i ograniceni Али ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 10, 2014 Пријави Подели Написано Јул 10, 2014 Mozda te zavedem,namere mi nisu casne ..Salu na stranu,ovo o cemu ti pricas je prirodna selekcija,na koju ne mogu da uticem..ja pricam o stvarima na koje,kao individua,MOGU...Ali posto nemamo ista merila,onda verovatno neces dobiti neki smisleniji odgovor koji ce da zadovolji tvoja ocekivanja..Zamisli sad kad bi dosli vanzemaljci i rekli,mi mozemo da jedemo ljude jer smo inteligentniji...A koja crna nasa uzvisenost,kad bi samo znali koliko smo mali,jadni,bedni i ograniceni...nego ima jedna stvar mnogo lepa,a to je rasudjivanje,veliki je to dar.. Ма нисам мислио да имаш било какве нечасне намере, ни ти нити било ко други са теме, само причамо. Једино што ми се не свиђа код оних који одједном нађу нешто што их испуњава, покушавају свима да тај свој избор наметну као једино исправно и добро. Пошто се овде на теми говорило како је јести месо дивљачки, варварски, крволочно, и шта све не, наравно да ћу томе да се успротивим и да претресем детаљно, па да видимо јесте ли или није. До сада нисам видео неке убедљивије аргументе осим сопствених пројекција и квалификација оних који не мисле исто као вегетеријанци. Да се разумемо: мени је стварно драго ако се неко нашао у нечему, то значи да је мирнији и спокојнији, срећнији, а то значи да је у том малом делу и свет боље место. Али не постоји универзални рецепт за срећу, нити је примерено другом наметати своје ставове, нити глумити неког мудраца или узвишеног човека само зато што си одлучила да живиш другачије од неког другог. А посебно није примерено вређати неког другог само зато што неће да прави исте животне изборе које си ти направила. То је тек тотални хипстерај, и ако то радиш, не разликујеш се у било чему од било ког фундаменталисте, било које религије. П.С. Ако дођу ванземаљци и крену да једу људе, подмазујем пушку verum est in beer, Н И Н Е and zuti car је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 10, 2014 Пријави Подели Написано Јул 10, 2014 Ako dodju ti vanzeMljaci da jedu ljude , vala cu i ja jednog od njih da okrenem na raznju pa kud puklo ... Juanito, verum est in beer, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 10, 2014 Пријави Подели Написано Јул 10, 2014 Ako dodju ti vanzeMljaci da jedu ljude , vala cu i ja jednog od njih da okrenem na raznju pa kud puklo ... Нешто овако zuti car and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxina Написано Јул 14, 2014 Пријави Подели Написано Јул 14, 2014 Шта мислите о овоме? http://youtu.be/OF-CHA4Z2FQ Иначе филм траје око три сата, али се већ на почетку може видети о чему се ради. На жалост, нема превода, па је потребно мало боље знање енглеског језика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxina Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Ево још једног клипа, много краћег: https://www.youtube.com/watch?v=Wf79xW6RAh4 Проблем је што они чак уводе и Литургију, иконе, чак и нешто као умну молитву, мада ово њихово личи на медитацију. Да ли је неко нешто чуо о њима и да ли су они присутни на нашим просторима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Nisam nikad čula za njih, i nadam se da ih nema ovde, previše ih je ionako i cjepkaju stado, i to će biti samo jedna od n (neodredjen broj) protestantskih sektica koje bi sebe da nazovvu crkvom, u osnovnom značenju riječi sect (nešto odvojeno, iscjepkano). Istina se ne može cjepkati i nema n istina. Oni naravno osjećaju da nema Istine u postojećim protestantskim zajednicama, imaju jaku predrasudu prema RKC, a za PC nisu ni čuli, ili ga nedovoljno poznaju. Neki postmoderni pokušaj amalgama, konglomerata svakakvih učenja i vjerovanja i elemenata raznih vjera. Emergent church bi značilo nešto kao crkva u nastajanju. Crkva nije organizacija ni društveni pokret. Crkva je nastala, prije 2000 godina. Gospod ju je osnovao, predao apostolima, i od njih se održala, čuvajući ljubomorno i po cijenu užasnih muka i progona ni za jotu nepromijenjeno apostolsko učenje, do današnjih dana. To je naša Crkva, to je pravoslavlje. Ne može svaki prelašćenik da 'otkriva' i 'osniva' crkvu kako njemu padne na pamet. Gospod je i upozorio da će doći lažni proroci da govore tobože u Njegovo ime, ne bi li prevarili i izabrane... Bar mi pravoslavni, koji smo na sigurnoj Lađi, nemamo potrebe da istražujemo dalje... Bez obzira na grešnost pojedinih sveštenika u Crkvi, Crkva je sveta i nepromijenjena, Svetim Duhom vođena, i 'vrata je adova neće nadvladati'. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Данас у болници налетим на ЈС. Жена чекала преглед, ја контролу. Изашли смо напоље пошто докторке није било дуже време, била на одељењу. Ћаскамо тако о разним стварима... и дођемо до комараца, крпеља и бува. Каже она мени како "ускоро" крпељи, буве, змије, комарци... неће бити отровни. Како више неће бити болести и патње. Након тога даде ми неку позивницу за предавање. Ја је прегледам и видим колико је сати. Питам је да ли су у питању ЈС. Она одговори потврдно. Кажем ја њој да сам одавно изучавао њихово учење и да сам верник православац. Поче она мене да испитује да ли сам православац традиционалиста или сам заиста изучавао православну веру. Прича ми да су и они у ствари "православци", да одговарају том појму... итд. Кренула да ме испитује шта мислим о првој заповести о Једном Богу, о другој која забрањује клањање киповима и иконама... Добила је одговор да се ми не клањамо иконама као таквим, да је сам Господ наредио сликање херувима у Храму и изградњу истих на ковчегу... Да је суштина заповести забрана обожавања икона(твари) као Бога, а не само сликање и клањање пред њим из поштовања. Даље сам наводио примере чуда које је Господ чинио преко Заветног ковчега, мошти Јелисеја, хаљина Исуса Христа, убруса ап. Павла, сенке ап. Петра... Она оде до свог лепо обученог супруга и почне му нешто шапутати. Након тога он поче да обилази око мене и да ме заглеђује... Хвала Богу те се запричах са једним познаницима и након позива сестре и прегледа лекара одох кући. Има их свуда. Чувај мо се да нас ко не превари! http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 I mene su zaustavile dve mlade devojke pre neki dan sa pamfletima i pozvale me na konferenciju. Ja pitah kakva konferencija, ko ste vi. One rekoše godišnja konferencija Jehovnih svedoka. Lepo im se zahvalih, rekoh da sam pravoslavna i doviđenja. Vidim da su nastavile patroliranje svaki dan mojim krajem. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Kazi im :0102_laugh: Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 One rekoše godišnja konferencija Jehovnih svedoka. Аха. То је значи то. Сада ми јасно, јер сам позивницу бацио чим сам изашао. Да, о томе се радело. Нека их. Господ да нас сачува од секти! http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxina Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 Штос је у томе што сам, истражујући нешто потпуно друго наишла на ову заједницу. било ми је занимљиво да сазнам нешто о њима. Проблем ће се јавити, претпостављам ако (или можда када) они доспеју на ове просторе. Која њихова фракција ће прва доћи не знам, али претпостављам да хоће. Ионако нам је народ спремнији да прихвати такву теологију него оно што је вековима знано и проповедано о Христу. Управо је та њихова "сличност" са неким православним традицијама опасност која вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука