Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

Najgora sekta ma nisu normalni.Zabraniti ih zakonom.

25 juna moj svet je srusen,izgubio sam jedino bice koje je ceo svoj zivot posvetilo meni-moju majku.Jos uvek sam u soku i bicu celog zivota.Samo se nadam da mi majka sada nije bolesna,da je ne boli nista...Pocivaj u miru moja majko jedina,voleo sam te i volecu te celog zivota,kao sto si i ti volela mene i borila se za mene celoga zivota,hvala ti puno za to.Neka ti je laka zemlja majko moja i neka ti dusa pociva u miru.

Подели на овим сајтовима

On 25. 3. 2012. at 7:39, Protagoras рече

Ово је друштво које тежи демократији и бар номинално јесте демократско. Зато забрањивање законом не долази у обзир јер држава нема право да угрожава туђе право да верује у шта год хоће.

Ако већ нећете да користите најефикаснију методу, онда бар дигните свест међу верницими да је то што они проповедају јерес и интензивно испирање мозга.

Може се забранити законом, јер користе методе пасивне психичке принуде, што је злоупотреба верских слобода. Пготово то што чланове приморавају да не узимају трансфузију, чиме им и физичко здравље доводе у опасност.

Француска и Немачка су то већ урадиле. Али је друго питање то што смо ми превише мали и још више слаби да бисмо смели то да урадимо, "да нам ко не замери".

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

На исти начин се може спровести као што су то учинили стубови "европске демократичности" - Немачка и Француска.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

On 25. 3. 2012. at 8:03, Protagoras рече

Мене више занима како планираш да спроведеш ту забрану у пракси. Не можеш људима да забраниш да се окупљају у приватним становима. Не можеш да им забраниш да верују.

Можеш једино ако си Стаљин, Нерон или Диоклецијан, тако што ћеш да хапсиш све који се декларишу као ЈС, али онда цела држава иде у пропаст.

Далеко од тога.

Без да улазиш у нечије обреде или веровања, можеш им забранити "врбовање" верника. То значи да више нам онога да они иду од куће до куће и хватају лаковерне и, нажалост, неупућене и увлаче их у тоталитарне секте које се заснивају на апсолутној подређености, апсолутној контроли, или на пасивној психичкој принуди. Тиме би решио много проблема са тим деструктивним сектама, а ово је једна веома деструктивна секта. Кажем опет, није то нешто што ја измишљам, то већ постоји у земљама које су чак и нетрпељиве према вери, у тој су мери атеистичке, дакле, није то сад нека православна измишљотина. Једноставно штитиш људе (а и јавне интересе који су погођени тиме) деструктивног деловања верских секти.

Сајентолозима и сличнима забранити рад, са друге стране, јер је цео њихов рад усмерен на уништавање и личности и здравља појединца (Та забрана је спроведена у Немачкој сигурно. Да ли је још негде, то не знам.).

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 25. 3. 2012. at 9:41, Protagoras рече

У теорији можеш увек, али како у пракси?

Горе ти је објашњено. Забраниш им врбовање. Пошто им је прича максимално шупља и глупа, и нико нормалан неће да оде на састанак Јеховиних свеока када зна где иде, забраниш им отворено врбовање, а ако су они или неко љихово удружење организатори скупова о "Библијским истинама", "здравом животу" и сличним стварима иза којих се крију, мора се недвосмислено назначити да ће се ту причати из перспективе веровања Јеховиних сведока.

Подели на овим сајтовима

On 25. 3. 2012. at 9:56, Protagoras рече

То већ има смисла, али остаје још један проблем, а то је како ћеш да контролишеш да ли поштују забрану врбовања.

"Ако ви долазе Јеховни свједоци и Суботари, одмах позовите полицију". :)

Јаком принудом и новчаним казнама, то је једино што их боли. И спровођењем законских одредби, што је код нас јако велики проблем, на жалост.

И наравно, "То испрашите слободно, само их немојте убити!" :)

Подели на овим сајтовима

Чуо сам да они имају тзв ноћ љубави састају се у својим кућама (храмовима) и целу ноћ има групни секс међусобно па ме интересује да ли је неко нешто зна о томе и да ли ту има имало истине?

Подели на овим сајтовима

On 25. 3. 2012. at 14:32, Небојша Јовановић рече

Чуо сам да они имају тзв ноћ љубави састају се у својим кућама (храмовима) и целу ноћ има групни секс међусобно па ме интересује да ли је неко нешто зна о томе и да ли ту има имало истине?

Искрено сумњам.

Јесу црни, али не треба претеривати. За адвентисте су једно време кружиле приче како кољу децу и пију њихову крв.

Подели на овим сајтовима

On 25. 3. 2012. at 14:32, Небојша Јовановић рече

Ne to nije istina,lazi su..

Подели на овим сајтовима

On 25. 3. 2012. at 9:58, Александар Радовановић рече

И наравно, "То испрашите слободно, само их немојте убити!" :)

Volim avu Joila, njegove pouke u narodu, od onih za ocuvanje duse i tela, i isceljenja od poroka pusenja, droge i sl, do odnosa prema sektasima, izrecene na jedan krajnje duhovit nacin,

prakticne su prirode i potpuno efikasne!

• Волим 1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

To za orgijanja sam čula, čak su mi se pojedini ljudi-čiji su bližnji ili poznanici bili u JS- kleli u istinitost te tvrdnje. Sad, to verovatno nije istina.

Mada, oni jesu velika misterija što se nekih stvari tiče.

Hoće neko da mi objasni zbog čega oni ne žele transfuziju? Ta moja drugarica je čula kada su oni rekli njenoj gazdarici da bi pre pustili da dete umre nego da primi krv. Zbog čega to tako?

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Забрана за пијење крви постоји још код Мојсија. Сви пагани су пили крв са жртвеника и жртвовали људе. А друго, постоји цитат који стално и адвентисти цитирају да покажу да не постоји душа, који каже да је душа телу крв његова. Наравно, цитат нема везе са трансфузијом, или са контекстом на који се адвентисти позивају, али су они очигледно нашли другачија тумачења.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...