Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

"Постала је православна, слава Богу. Написала је дивну књигу о свом искуству, како вас је срела, како сте јој испрали мозак, како је "мисионарила" за вас, запостављајући потпуно свој живот и како је на крају ипак успела да вас се ослободи. Препоручујем ти њену књигу, можда и теби помогне да се оканеш те опаке јерси:"

А друга падоше у трње, и нарасте трње, и подави их. - Matej 13

Evo, ovo je tipično zlostavljan um jednog Jehovinog svedoka. Strah ga da bi njegova duša mogla postati neplodno tlo obraslo trnjem koje će ga udaviti. Strahom ih drže u potčinjenosti i slepoj poslušnosti. A kad se naljute prete ovakvim citatima onima koji nisu zainteresovani za njihovo učenje.

Подели на овим сајтовима

Сад чекају...МОжда их има више?...Траже цитате из Библије да одговоре...Страшно.

To sam i ja pomislila. Sad traže knjige i pašće jedna velika propoved. greengrin :drugarstvo: Ne znaju ništa napamet bez, kako je oni zovu- pomoćne literature. :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Ја очекујем, ако не цитат или замућивање у празно, онда један астрономски копи-пејст текст који је спремљен за одређену прилику. Вјероватно имају гомиле тих текстова, и онда када се суочавају са чињеницама, дај вамо текст, гдје, тражи цитат, копирај, метни....

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ја очекујем, ако не цитат или замућивање у празно, онда један астрономски копи-пејст текст који је спремљен за одређену прилику. Вјероватно имају гомиле тих текстова, и онда када се суочавају са чињеницама, дај вамо текст, гдје, тражи цитат, копирај, метни....

More, traže knjigu "Raspravljanje na temelju Pisma"- to nose kad idu da propovedaju. Možda im se negde zaturila. greengrin

Подели на овим сајтовима

Или су "главешине" увиделе да "мисија" на ЖРУ не иде по плану и да прети да произведе контраефекте (да ловац постане уловљеник), па су брже боље повукле "мисионара"? greengrin

Ало, џедаји, не играјте се. На нама је благослов епископа Јована. :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

More, traže knjigu "Raspravljanje na temelju Pisma"- to nose kad idu da propovedaju. Možda im se negde zaturila. 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Ode nam jahveelohim. Bogami, nije se baš proslavio nekim znanjem kojim se toliko hvale. Pih! A ja očekivala ozbiljnu diskusiju. :cheesy: Nema argumenata, mlatio je u prazno. Čak ni 1914. nije objasnio. Ne poznaje dobro ni sopstveno učenje. 0102_laugh

Не знају они ништа. Ако им дискусија крене мимо скеча (програма) који су увежбали, онда се повуку.

Подели на овим сајтовима

More, traže knjigu "Raspravljanje na temelju Pisma"- to nose kad idu da propovedaju. Možda im se negde zaturila. :cheesy:

A more bit' da je Laki malo nervozan  0102_laugh 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

"За човека, једино Духом Светим може Христос бити један егзистенцијални ауторитет:  «Нико не може рећи Исус је Господ (тј. препознати Његов ауторитет) осим Духом Светим» (1. Кор 12, 3). Ово значи много више до само помоћ коју Дух Свети даје човеку тако да он може у свом животу препознати Христово Господство. Дух Свети је повезан са самим кореном остварења Христовог Божанског личносног уласка у нашу егзистенцију, јер је Он делао приликом самог оваплоћења, крштења и читаве службе Христове (Мт 1, 18-20; Мк 1, 10; Лк 1, 35; 4, 18; итд). Дакле, наша заједница са Богом у Христу такође је и заједница у Духу Светоме, и у последњој анализи, Христов егзистенцијални ауторитет, који је аутентична потврда наше егзистенције као деце Божије, је у исто време ауторитет и Оца и Сина и Светога Духа. "

Зизи.

Подели на овим сајтовима

Људи, схавите да вам наш гост може одговорити само на она питања која има програмирана у свом уму.

Тачно је програмирани су. Ја сам имао пар сусрета са њима. Неки су раније долазили кући, неки су ме пресретали на улици. Сваки пут кад се упустим у дискусију понављају једно те исто, научено као према упутству за употребно. Без размишљања, па чак и без срца, него суво и хладно навођење.

Нека господин је дошао овде почео је да износи јеховинске ставове, ред је да се супротставимо томе, а убједити га не може нико од нас и не треба циљати ка томе, јер свако ко невјерује не може без Бога повјеровати.

Ја имам слична искуства са њима. Један је чак тражио да опере руке када је одлазио.

Будимо људи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...