Jump to content

Разговори о сектама - опасност око нас

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

"Схваташ ли пријатељу да је веома мало људи који не знају ко сте ви? "

naravno, kad propovedamo.

А сваки дан у цркви и по кућама не престајаху учити и проповедати јеванђеље о Исусу Христу. Dela apostolska 5:42

Ево га опет:

5-BG2SoAch12019.jpg

Само што "сведоци" имају мање понуђених одговора.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

"Схваташ ли да је веома мали број оних којима можете манипулисати?"

Као што су уска врата и тесан пут што воде у живот, и мало их је који га налазе.   Matej 7:14

Подели на овим сајтовима

Људи, схавите да вам наш гост може одговорити само на она питања која има програмирана у свом уму.

Тачно је програмирани су. Ја сам имао пар сусрета са њима. Неки су раније долазили кући, неки су ме пресретали на улици. Сваки пут кад се упустим у дискусију понављају једно те исто, научено као према упутству за употребно. Без размишљања, па чак и без срца, него суво и хладно навођење.

Нека господин је дошао овде почео је да износи јеховинске ставове, ред је да се супротставимо томе, а убједити га не може нико од нас и не треба циљати ка томе, јер свако ко невјерује не може без Бога повјеровати.

Па то је из оне књиге нешто се зове отприлике "Како вршити Јеховину службу". То је као испрограмиран разговор са понуђеним одговорима у некој CRPG видео игри.

И више од тога брате. Њихов ум је испрограмиран, њихова воља је отета и под туђом је влашћу. Зато и не могу да виде најочигледније ствари. Депрограмирање захтева тим стручњака из различитих области: психијатра, психолога, свештеника, социјалне службе и др. Веома дуг и мукотрпан посао са неизвесним крајем. Brain washing је опака ствар.

Подели на овим сајтовима

Једини начин да се неко тргне из тоталитарне секте је емотивна веза са неким изван. Зато је прво што тоталитарне секте раде да те изолују од породице, пријатеља итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

"Постала је православна, слава Богу. Написала је дивну књигу о свом искуству, како вас је срела, како сте јој испрали мозак, како је "мисионарила" за вас, запостављајући потпуно свој живот и како је на крају ипак успела да вас се ослободи. Препоручујем ти њену књигу, можда и теби помогне да се оканеш те опаке јерси:"

А друга падоше у трње, и нарасте трње, и подави их. - Matej 13

Подели на овим сајтовима

Као што су уска врата и тесан пут што воде у живот, и мало их је који га налазе.   Matej 7:14

Ево видите, као машина. Слобода, критичко мишљење, расуђивање, здрава логика, то више не постоји. Нега ти добри Бог помогне несретни пријатељу.

Подели на овим сајтовима

Ево видите, као машина. Слобода, критичко мишљење, расуђивање, здрава логика, то више не постоји. Нега ти добри Бог помогне несретни пријатељу.

И после реците да није истина оно што тврде атеисти...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

"Постала је православна, слава Богу. Написала је дивну књигу о свом искуству, како вас је срела, како сте јој испрали мозак, како је "мисионарила" за вас, запостављајући потпуно свој живот и како је на крају ипак успела да вас се ослободи. Препоручујем ти њену књигу, можда и теби помогне да се оканеш те опаке јерси:"

А друга падоше у трње, и нарасте трње, и подави их. - Matej 13

Нека ти драги Бог отвори ум и срце да се замислиш каквим су семеном тебе нахранили. Да ти да Бог да смогнеш снаге да се упиташ какво је семе на твоје срце пало. Амин, Боже дај.

Подели на овим сајтовима

Кад хуле на нас, молимо; постасмо као сметлиште света, по коме сви газе досад.

Niko te ovde ne vređa. Ja sam ti iznela svoje iskustvo da znaš šta se dešava unutar organizacije. Želim ti da se što pre oslobodiš ljudi koji manipulišu tvojim umom i da pokušaš kritički da sagledaš stvari koje se dešavaju unutar organizacije. Znam, naučen si ovome "treba gledati na Boga a ne na ljude" jer i JS greše. Ipak, mućni malo glavom i sagledaj gde se nalaziš u životu i da li Bog zaista hoće da živiš na takav način i sa takvim ljudima. Eto, starešina koga sam pomenula je krao- koje i čije pare- pojma nemam, ali očigledno im je dostupan veliki novac. Podjednako kao i kod "bludnice" iz Otkrivenja koju pominješ.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Видим да господин Јеховин сведок није ни једну реч прозборио као човек већ само оно што му је чиповано.

Ајде мало искулирај, одмори, па да попричамо тему по тему. Није ваљда дотле запело... ви кажете да је Христос већ дошао другог пута у пуноти, само невидљиво... и то 1914. године. Је л тако?

Подели на овим сајтовима

Као што говори о овоме и у свима својим посланицама, у којима имају неке ствари тешке разумети, које ненаучени и неутврђени изврћу, као и остала писма, на своју погибао. (2 Пет, 3-15)

očigledno da se izraz kao i sva ostala pisma odnosi na pisma biblije osim poslanica, bibliju čini 66 pisama ili knjiga.

Па наравно односи се и на Јеванђеља где у конкретном случају, једносмислено стоји:

У почетку беше РЕЧ, РЕЧ беше у Бога, и БОГ БЕШЕ реч. Дакле Бог беше Реч. А ко је Реч, па каже лепо Апостол у наставку.

И реч постаде тело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца. (Јн 1,14)

Погледај колико је апостол једносмислен. Најпре каже да је Реч Бог. Реч се уселила унас, постаде тело. А ко то може бити, ко је узео тело, ако не Христос? Даље каже да је његова слава, слава као јединородног од Оца. Ако Христос није Бог, како је могао бити рођен од Бога, а да није Бог. Није било како рођен, па да кажеш, па шта и људи су рођени од Бога кроз крштење...не апсотол каже Јединородни. Дакле једино, на један једини, јединствен начин је Реч Божија Христос, рођен од Оца. А од Бога није могао бити јединиствен, ако није и сам био Бог, иначе би био само рођен.

Дакле библија је у неким битним стварима итекако и једносмислена, али за оне који неће то да виде от није тако, вешто се фарисејски избегава, и ћути.

Па познати сте по преправљању библије на оним местима која неодговарају вашем учењу. Ево узећу нови превод од Watch Tower and tract Society и хоћу ли начин реч "Данас" на правом месту како је то у оригиналим и свим библијама света уи реченици коју је Христос упутио разбојнику? Ево узећу ауторитативан превоd са енглеског говорног подручија, дакле King James Bible, и тамо лепо стоји:

And Jesus said unto him, Verily I say unto thee, To day shalt thou be with me in paradise. (Лк 23,43)

И Исус му рече, заиста ти кажем, данас ћеш бити самном у рају

Вулгата:

43 Et dixit illi Jesus: greengrin dico tibi: hodie mecum eris in paradiso. - Данас ћеш бити самном у рају.

А шта каже јеховински превод Watch Tower Bible and Tract Society, new translation:

And he said to him: “Truly I tell you today, You will be with me in Paradise.”

Реч данас је премештена једно мест уназад, како би превод гласио:

И рече му: "Заиста кажем ти данас, бићеш самном у рају"

http://www.watchtower.org/e/bible/lu/chapter_023.htm

Преместили сте реч јер не одговара вашем учењу о егзистенцији душе после смрти.

Дакле кад преправљате Библију, уз то тросмислено тумачите оне делове које вас експлицитно изобличавају, како се можете и смете позивати на ауторитет Библије?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...