gloria west Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Slucaj je u mojoj porodici... Izbacili su ga zato sto je radio u vojnoj industriji!!!! To je ono sto sam nacula... Problem: majka mu je jos uvek tamo! A ona je dosta uticajna... Naravno da nemam nameru da ga odbacim. Mi nismo prekidali kontakt sa njima. Bilo im je samo zabranjeno da pricaju o tome u nasoj kuci. Ostalo se sve odvijalo normalno. Za divno cudo nisu pokusavali nista odkada je tata povukao granicu!!! Svaki savet mi je dobro dosao! Hvala u svakom slucaju! omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давид Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Davide izbacuju oni sve one koji počnu da razmišljaju svojom glavom i postave nezgodna pitanja. Čak im je "preporučeno"(čitaj zabranjeno) da samostalno čitaju Bibliju da ne bi pokapirali da učenje Jehovinih svedoka nema veze sa Biblijom. Не могу да кажем да сам добар познавалац њиховог система рада, али сам мислио да ти који размишљају својом главом и знају мало више о својој вери обично неће ни ући у све то, у ту клопку и мрежу. Наравно, сваки повратак ја радост. По мом скромном мишљењу, оне који се избаве из тих канџи, најбоље је упутити на Православну Цркву и окрепљење у повратку на истинити пут наше вере. Вера, слога и поштење – српско су спасење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Sta ciniti kad nekoga izbace iz JS??? Мислим да је то немогуће (да они избаце некога). Вероватније је да он сам изађе или уз нечију помоћ. Мада и то није много вероватно, нажалост. Izbacuju oni itekako. Nemoj da misliš da su baš toliko ludi. Ako se neko, na primer, zabavlja sa nekim ko nije Jehovin svedok, automatski dobija šut-kartu zbog nemorala a bogami i zbog mogućnosti da se ta osoba "iskvari" zbog takozvanog lošeg uticaja nekoga ko je druge vere. Izbacuju i one koji puše, koji nešto ukradu, pa makar to bile i njihove starešine, one koji idu u rat, etc, etc...zapravo, lakše je izaći nego ući u tu organizaciju iako je uvreženo mišljenje da je iz njihovih kandži nemoguće pobeći. Pitajte mene, ja bila JS tri godine 0304_smile4 U međuvremenu, nekoliko puta sam im se vraćala i ponovo odlazila od njih 0304_smile4 Edit: još su mi neka njihova učenja u glavi iako sam odavno prekinula sa njima pa bi mi dobrodošla svaka pomoć. Često posumnjam i zapitam se da li sam na pravom putu. Help! 0304_smile4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 U svakom slucaju sestro Sanja... Super sto si se vratila na pravi put omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 U svakom slucaju sestro Sanja... Super sto si se vratila na pravi put ekstra Imala sam sastanke tri puta nedeljno, od toga propovedala makar sat- dva dnevno, lično proučavanje Biblije kući i "priprema za sastanke" najmanje sat vremena jer treba obraditi sve gradivo da bi na sastanku mogao da učestvuješ svojim komentarima sa sve mikrofonom u ruci. ekstra Roditelji me izbacili iz kuće pa sam morala čuvati decu kod jedne žene (nije JS) da bih preživela. Posle toga, odem od njih i udam se za mog divnog mužića. Ali, avaj, kao da sam hipnotisana, opet ja krišom krenem na njihove sastanke UBEĐENA da sam božji sluga i presrećna zbog toga. Muž me isto izbacio iz kuće pa sam morala čistiti poslovne prostorije a gazde mi bili Jehovini svedoci. Tu mi se smrkne, odem kod starešine i izjavim da su obična g**** i da mi ne pada na pamet da pored završenog fakulteta čistim neke poslovne prostore. I tu napravim rez i nikad se više nisam vratila. Što god vas zanima, pitajte jer znam o njima sve. Ima ovde i dezinformacija ali nemam sad vremena da objašnjavam. Uglavnom, nevolja je što čovek zaista postane UBEĐEN da je božiji sluga a kad je neko toliko ubeđen, teško ga je odvratiti i ubediti ga da je to laž. Edit: dezinformacija je da Jehovini svedoci plaćaju svoju literaturu. Ništa se ne plaća. Imaju kasu pa ko želi, može da ostavi prilog i to je to. Da ne bi bilo zabune- ipak sam ja bila Jehovin svedok i ne mogu da grešim dušu i pričam neistine. Niko mi nije tražio pare, zaista nikad. Ali su bili rigorozni prema onima koji nisu u njihovoj veri pa makar to bili roditelji, muž, bilo ko. Ne smeš da se družiš sa nekim ko nije JS jer te može odvesti na pogrešan put. Na rođendane svojim sestričinama nisam išla prstgore, na slave takođe...kad sam doživela "progonstvo" od roditelja a posle i od muža, pozivali su se na onaj stih iz Biblije "svi koji hoće pobožno da žive u Isusu Hristu biće gonjeni." I stih "Ustaće svekrva na snahu, brat na brata, muž na ženu..." užas! ekstra Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Ja se nadam da je sada sve u redu... Porodicno! prstgore U sustini mene zanima da li oni jure posle te ljude sto su izbacili ili je definitivno otpisan za sva vremena???? omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Ja se nadam da je sada sve u redu... Porodicno! ekstra U sustini mene zanima da li oni jure posle te ljude sto su izbacili ili je definitivno otpisan za sva vremena???? Sve je u redu, hvala Bogu. Ali njihova učenja ostanu čoveku negde u malom mozgu tako da uvek postoji mogućnost da tako kažem "recidiva." Ipak je to preveliko ispiranje mozga i ostavi nekog traga... Što se tiče onih koji su svojevoljno napustili njihovu organizaciju ili su, pak, izbačeni- ne, niko ih ne juri. To je izmišljotina jer kad si izbačen ili si otišao, za njih si "otpadnik" i čak je drugim Jehovinim svedocima zabranjeno da se pozdrave i razgovaraju sa "otpadnicima." Ovde u mom kraju ih ima dosta i kad me vide na ulici, pređu na drugu stranu. Ne, niko me ne juri. Ja sam "otpadnik" i opasnost za druge Jehovine svedoke i zato im je zabranjeno da mi kažu čak i "dobar dan." O Bože, koja sam budala bila! Uhvatili su me kad je bila "Oluja" nad Krajinom i kad nisam znala da li mi je iko od porodice živ (moji su iz okoline Knina). Bila sam laka meta za njih a ja sam iskreno tražila Boga i, eto, došli oni na moja vrata... prstgore Pre toga sam odlazila u Crkvu ali nisam imala ni svog duhovnika, ni sveštenika- nikog. A oni su bili zainteresovani za mene i eto belaja ekstra Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 A to se desi... Dobro je da covek shvati da je pogresio crvenilo Moja sestra imala problema na faksu. I moja strina zove i kaze joj kako ima da razgovara nesto sa njom 0102_laugh Kao da su znali da ima problema??? Tata zabranio svaki razgovor na tu temu i pustili je na miru.. Ja svom srecom u inostranstvu. Ali su dolazili par puta pa jos pocnu na "srpskom" a ja njima lepo se zahvalim i to je to... Mis mo odrzavali kontakt sa njima. Nismo prekidali. Samo sto o pojedinim temama nije smelo da se prica crvenilo U glavnom nam nisu probleme pravili posle toga! Meni nesto nije jasno Taj moj brat od strica je uvek znao da popije pivo. Zar to njima nije zabranjeno??? omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 A to se desi... Dobro je da covek shvati da je pogresio pivo Moja sestra imala problema na faksu. I moja strina zove i kaze joj kako ima da razgovara nesto sa njom crvenilo Kao da su znali da ima problema??? Tata zabranio svaki razgovor na tu temu i pustili je na miru.. Ja svom srecom u inostranstvu. Ali su dolazili par puta pa jos pocnu na "srpskom" a ja njima lepo se zahvalim i to je to... Mis mo odrzavali kontakt sa njima. Nismo prekidali. Samo sto o pojedinim temama nije smelo da se prica 0102_laugh U glavnom nam nisu probleme pravili posle toga! Meni nesto nije jasno Taj moj brat od strica je uvek znao da popije pivo. Zar to njima nije zabranjeno??? Onda tvoj brat krišom pije. :cheesy: Da, zabranjeno je opijanje ali nije zabranjeno da se popije poneki put...prema njihovom tumačenju, zavisnik od alkohola je onaj koji SVAKODNEVNO popije, pa makar i malu količinu alkohola, i to je problem koji Jehovin svedok mora da razreši sa sobom. Naravno da oni ne znaju ko šta radi u slobodno vreme ali je na savesti svakog od njih da li će poštovati Božji zakon ili ne. Ako se tvoj brat napije k'o majka ( :cheesy:) u prisustvu drugog JS, ovaj može ali i ne mora da to prijavi starešinama i onda bi tvoj brat na njihov krajnje ljubazan način dobio ukor, ali ako bi nastavio sa praksom opijanja, bio bi isključen iz organizacije sa mogućnošću da se ponovo vrati, ali samo ako prestane da se "naliva" :cheesy: P.S. Zabranjeno je nazdravljati kad se pije smej.gif crvenilo Navodno je to običaj paganskog porekla. A isto tako ne treba nekom govoriti "srećno" kad ide na put ili na ispit (gde li već...) jer onda veruješ u boga sreće smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Pa nije pijancio.. po jedno 0102_laugh. Do duse kakda malo bolje razmislim, strina nije nikad bila tu kad bi on popio! crvenilo Interesantno... Hvala u svakom slucaju! za informacije omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Pa nije pijancio.. po jedno crvenilo. Do duse kakda malo bolje razmislim, strina nije nikad bila tu kad bi on popio! 0102_laugh Interesantno... Hvala u svakom slucaju! za informacije Dozvoljeno je piće, to nije ništa strašno. Ali ako pije svaki dan (pa makar po jedno pivce), to je po njima alkoholizam i onda bi trebao poraditi na sebi da prestane sa tim. Ali, važno je da ne nazdravlja nikome (to mi je biser crvenilo) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 ''Чувени и многохваљени превод'' Нови Свет, имам дупликат ако неком треба 0104_cheesy Краљевска дворана ЈС са лепим темпларским знаком у врху Мало литературе... И још мало литературе... 0104_cheesy Sve je tačno osim ovog prostora jer Jehovini svedoci u njihovim dvoranama kraljevstva nemaju nikakve simbole. Samo neki stavak iz Biblije ispisan običnim rukopisom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 тзв. Јеховини сведоци су убице. И шта ту више треба аргумената? А како ЈС убијају људе? Па забрањују трансфузију крви и то чак и својој деци! Лажу да вештачки експандери крвне плазме могу у потпуности заменити крв. Када пацијент искрвари после одређене границе наступа сигурна смрт ако се не да крв. И ту нема више збора. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 тзв. Јеховини сведоци су убице. И шта ту више треба аргумената? А како ЈС убијају људе? Па забрањују трансфузију крви и то чак и својој деци! Лажу да вештачки експандери крвне плазме могу у потпуности заменити крв. Када пацијент искрвари после одређене границе наступа сигурна смрт ако се не да крв. И ту нема више збора. Tačno. Ali mnogi od njih kad dođe stani-pani prime transfuziju i pošalju dođavola takvu veru. :cheesy: Ali, ovi koji su duboko zabrazdili, bogami- njima nema pomoći. Znam jednu ženu koja je umrla jer nije htela da primi transfuziju krvi. I njena rođena ćerka je još uvek Jehovin svedok !!! Užasno !!! Eto, ona smatra da će joj majka biti uskrsnuta i da će je videti u raju na zemlji pošto je ostala verna Bogu do kraja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Malina Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Мало знам о њима, а искрено ни не желим да знам. Али што се трансфузије крви тиче, то је страшно. Ако неко као пунолетан одбије трансфузију, то је ствар његовог избора, али кад родитељи својој малолетној деци ускрате тако нешто, не знам, по мени је то злочин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука