Зосима Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Znači ja, sektaš se brinem o svom dupetu tako što neću da niko strada zbog mog nebitnog obroka, a kul je biti mesožder koji bespotrebno jede nasilno preklane životinje? Не, ја мислим да ви не једете месо,искључиво због тога да не покварите свој стомак, што ће рећи и дупе, имате хиљаду брошура о наводно штетности уноса меса у људски организам... Као друго,све што је на планети је на корист човеку па и у исхрани, код нас животиње немају никакву харизму или какава друга спиритуална значења... Него не знам да ли ти је познато ,годишње 6 милиона деце умре од глади, јел их споменете бар у вашим медитацијама, или и даље бринете искључиво за павијане са мадагаскара ??!! "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mislim Govorim Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Tebe ustvari baš briga za životinje nego ti sektaš ne jedeš životinje zato što smatraš da će te to odvesti u raj (ili šta god imate), isto kao što oni ne ubijaju iako ih je ustvari baš briga, to rade samo da bi otišli u raj. U mojim sektaškim knjigama se uopšte ne veliča vegetarijsnstvo, niti ono odvodi u raj. To je osnovna kultura poštovanje drugih, empatija, samilost. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 U mojim sektaškim knjigama se uopšte ne veliča vegetarijsnstvo, niti ono odvodi u raj. To je osnovna kultura poštovanje drugih, empatija, samilost. Ajde pošalji neku na PM. EDIT: NEku kratku po mogućnosti, samo osnove da pokrije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Joj ja sam ih imao i kod kuće, te Hare Krišne,bili moji gosti i to u centralnoj Bosni 80-tih godina kad niko tamo još nije znao šta je to, ljudi mislili da je to neka nova opasna spolna bolest slična SIDI ili šta, ahahahaha. Ma to je za romana, ti moji doživljaji s njima ahahahaha. Na kraju smo svi završili i u milicijskoj stanici, šta bi drugo inače. Kad stignem napišem vam više o tom. Pokidaćete se od smijeha. To je samo u mene moguće, nešto ala Kusturica. Odonud me iz te šlamastike izvukao moj rodjos jedan, "lokator" što je s tim milicionerima iz stanice stalno non-stop lokao po nekakvim gorskim motelima s pevaljkama. Inače sav moj život je prepun takvih nadrealističnih scena i bizarija na kojim bi mi i sam Kusturica zavidio, ahahahaha. A na to još imam i svjedoke koji su to sve vidjeli na svoje oči. Милан Ракић and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mislim Govorim Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Не ја мислим да ви не једете месо,искључиво због тога да не покварите свој стомак, што ће рећи и дупе, имате хиљаду брошура о наводно штетности уноса меса у људски организам... Као друго,све што је на планети је на корист човеку па и у исхрани, код нас животиње немају никакву харизму или какава друга спиритуална значења... Него не знам да ли ти је познато ,годишње 6 милиона деце умре од глади, јел их споменете бар у вашим медитацијама, или и даље бринете искључиво за павијане са мадагаскара ??!! Naša sekta se mnogo trudi da hrani decu. Samo jedna od naših organizacija u Indiji kuva i deli milion obroka dnevno. Ja sam eto volontirao od sedamnaeste godine u dobrotvornom društvu koje je tada hranilo izbeglice i bolesnu decu u Srbiji. Naravno da više poštujemo ljudski život i radi preživljavanja je sasvim opravdano jesti meso. Ali mi govorimo o bespotrebnom krkanju tri puta dnevno. Na farmama se životinje vrhunski maltretiraju, brutalno se kolju, negde se žive oderu (u Kini) i sve to samo da bi neko imao lepši obrok. Sasvim zdravo može da se živi od vegetarijanske hrane i nema potrebe za mesom u veićni zemalja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Inače o veganstvu istraživanje koje je trajalo 3.5 godine: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10436305?dopt=Abstract Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Naša sekta se mnogo trudi da hrani decu. Samo jedna od naših organizacija u Indiji kuva i deli milion obroka dnevno. Ja sam eto volontirao od sedamnaeste godine u dobrotvornom društvu koje je tada hranilo izbeglice i bolesnu decu u Srbiji. Naravno da više poštujemo ljudski život i radi preživljavanja je sasvim opravdano jesti meso. Ali mi govorimo o bespotrebnom krkanju tri puta dnevno. Na farmama se životinje vrhunski maltretiraju, brutalno se kolju, negde se žive oderu (u Kini) i sve to samo da bi neko imao lepši obrok. Sasvim zdravo može da se živi od vegetarijanske hrane i nema potrebe za mesom u veićni zemalja. Ja nisam ideološki ili dogmatski vegeterijanac ali mislim da je konzumacija mesa pretjerana i po medicinskim osnovama i nezdrava. Ja se inače hranim 80-90 posto vegeterijanski skoro 20 godina i ne fali mi ništa tamo. Mislim takodjer da je konzumacija mesa pretjerana i umjetno a sasvim nepotrebno hipertrofirana lošim i pogrešnim prehrambenim navikama, naročito kod osoba koje više nisu u razvoju, kod starijih od 30 godina. To o tim prehrambenim navikama je posebna kapitola za posebnu priču i ne baš tako kratku. Dopišu to još svakako ako stignem. Mislim Govorim је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mislim Govorim Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Inače o veganstvu istraživanje koje je trajalo 3.5 godine: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10436305?dopt=Abstract To je raw food diet. Sirova prehrana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Inače o veganstvu istraživanje koje je trajalo 3.5 godine: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10436305?dopt=Abstract "Raw food diet" није исто што и "vegan". Ови први једу само сирово воће, без кувања итд. Мај фејворит Fully Raw Kristina: RYLAH and Juanito је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Svi extremi su štetni, ljudski mozak se dokazano ne može normalnio razvit bez masnoća životinjskog piorijekla. Malu djecu oistavljat bez redovnih obroka masnoća životinjskog porijekla je zločin. Tibetanci taklodjer svoju djecu opskrbljuju tim masnoćama koje su prijeko potrebne, jedino što im ih ne daju u obliku mesa već u formi čaja s kravljim maslom ili campe: ječmenog brašna sa tim kravljim maslom. http://cestmirsuchy.cz/clanky/tipy-tibetskycajkangzhuanjinjian.html http://www.asianstyle.cz/kultura/9089-tibet-caj-s-maslem-a-se-soli http://www.velkaepocha.sk/2012061319674/Recept-Campa-tibetske-narodni-jidlo.html DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Мај фејворит Fully Raw Kristina: Мени је ово некувано чељаде однекуд познато, а сигурно нисам пасао траву, те се информисао о томе. Има ли она још каквих пројеката на интернету? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Немам појма, налетео сам на њу кад сам се интересовао за травке. Ови снимци јој имају по милион прегледа, очигледно зна са јутубетом... Можда има још неки пројекат. А ти ко зна шта си радио па си налетео... Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Inače o veganstvu istraživanje koje je trajalo 3.5 godine: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10436305?dopt=Abstract Veganstvo nije zdravo, koliko god se meni sviđali ideali i ideje istog. Vegetarijanstvo je druga priča, ali veganstvo zaista, đuture sa sirovom hranom nije ok. Problem sa njim je u posledicama koje su dugoročne ali se otkrivaju kasnije, nakon 10-15 godina takve ishrane, a u prvom periodu je sjajna stvar, prvih godinu- dve, vegani su mnogo zdraviji. Jednostavno, ima mnogo nedostataka a unošenje veštački dobijenih vitamina ili AK, ako tako nešto uopšte postoji nije baš sjajna stvar. Ajd sad da ne spamujem dalje temu. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Budite oprezni sa sirovom hranom, bilo da ste veg*štagod ili ne. RYLAH and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Једу ли вегетаријанци рибу и морске плодове? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука