Баба Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Što je najgore treba pljuvati, podsmevati se i koristiti ružne nazive tipa sekta iako se npr. radi o religiji koju već oko 5000 godina praktikuju milioni ljudi. Оно што је настало као уобличен систем пре 20, 30 или који кусур година није ништа друго до секта. Можда једног дана прерастете у неку светску религију али чисто сујмам, јер немате тај потенцијал. Тако да то није никакво вређање и ми Хришћани смо трпели тај епитет пре 2000 година бат наш потенцијал је променио свет и из вашег паганизма довео га по прилично у монотеизам. И тиме смо прекинули цикличност а и веровање у циклизам као неминовност, јер као што видите не врти се све у круг( мада не видите) . feeble, Grizzly Adams and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Po nekim statistikama reč je o 700.000.000 pripadnika vaišnavizma u Indiji. I meni to zvuči previše ali i deseti deo toga je deset puta više nego što je nas u Srbiji. Да, под условом да је тачна статистика а и нека је тачна то не говори о величини ваше секте него о броју људи вишнаистичке традиције и ништа друго, но колико под традиција ту има то ћете вешто прескочити, а који сте ви ту по реду и то нећете нагласити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mislim Govorim Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 1. Да ли ово значи да, на неки начин, Бог ''зависи'' од живих бића, обзиром да није целовит без нас (жива бића су његови делићи)? Bog je nemerljiv i potpun Sam u Sebi i izvan je granica spoznaja ljudskog uma. Kada se kaže da smo mi Njegovi delići, misli se na blisku povezanost i na našu duhovnu prirodu. On je beskrajno velik a mi smo infinitezimalno mali. On je uzrok svih uzroka, a mi smo uslovljena bića. Sa druge strane može se reći da On kao Praotac svih živih bića gaji slabost prema svakome od nas. Istovremeno je samodovoljan i zadovoljan u sebi, ali i pun želje da oživi uspavani odnos sa svakime. 2. Шта значи духовна душа и шта је то уопште? Duhovna duša je "Bog u malom". Njen simptom je svesnost a vodi se željama. Može biti uslovljena, kada je u materijalnom svetu i oslobođena, kada je sa Bogom. Data joj je slobodna volja jer bez nje nema ni ljubavi. Pošto je Bog večan, blažen i pun znanja, takva je i duša u svom izvornom obliku. Međutim u kontaktu sa materijalnom prirodom i pod uticajem lažnog ega, poistovećuje se sa telom i traži svoju sreću u beskrajnom ispunjavanju prohteva čula. 3. Чему служи материја и да ли има везе са неправом природом? Materija je jedna od bezbrojnih Božijih energija. Materijalni svet je, da budem slikovit "ograđeni prostor" namenjen onima koji su iz nekog razloga odani mentalitetu eksploatacije i zloupotrebom slobodne volje. 4. Имате ли неко учење о ''крају'' света или тсл? Interesantno je da Vede govore o cikličnom stvaranju i uništavanju. Reč je o milijardama godina. Čak i naučno otkriće da se univerzum širi, je primetno u ovom periodu, ali posle nekog vremena (xy milijardi godina, ne znam tačno) počeće da se skuplja da bi se sa nebrojenim ostalim univerzumima utopio u Karana okeanu uzročnosti ili još slikovitije univerzumi se usisavaju u pore na "telu" Boga, da bi ponovo posle opet nastali. 5. Шта се збива са материјом, одакле она и која је њена сврха? Na apsolutnom nivou ne postoji razlika između materijalne i duhovne energije, jer su obe Božija tvorevina. Osoba svesna Boga i materijalnu energiju vidi u odnosu sa Bogom i na taj način ne pada u zamku iluzije. U tom smislu svrha materije i materijalnog sveta je da pruži mogućnost određenom broju živih bića da proba da uživa nezavisno od Boga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 7. Шта проповеда ваша организација? Naša organizacija u Srbiji slabo šta propoveda Ali ako nas neko pita, propovedamo to da mi nismo ovo telo već duhovna duša koja je u njemu zatočena, koja je poput vozača u vozilu. Naša prava priroda je duhovna tako da nas materija neće usrećiti. Duhovni mir, spoznaju i sreću pronaćićemo samo ako se posvetimo Bogu. Не проповедате али ипак проповедате, па јеси ли ти музичар или носиш тетки лекове? Наравно да проповедате јер сте једна агресивна секта којој је циљ задобијање што више присталица. Ово остало је нека врста гностицизма превазиђена пре 2000 година. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Ал нема везе добро ти нама далматинац дошао свакако да ћемо те саслушати но тешко ћеш овим класичним кришнаистичким програмом утицати на нас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 A i avatar je super Баба је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 A i avatar je super Ма то су све форе оно као глупи Срби саћемо им мало просути патетике и упецати су. А ми овде прошли сито и решето вековима...какво потцењивање, страшно ко Бу92 feeble, Grizzly Adams and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mislim Govorim Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Оно што је настало као уобличен систем пре 20, 30 или који кусур година није ништа друго до секта. Можда једног дана прерастете у неку светску религију али чисто сујмам, јер немате тај потенцијал. Тако да то није никакво вређање и ми Хришћани смо трпели тај епитет пре 2000 година бат наш потенцијал је променио свет и из вашег паганизма довео га по прилично у монотеизам. И тиме смо прекинули цикличност а и веровање у циклизам као неминовност, јер као што видите не врти се све у круг( мада не видите) . Taj uobličen sistem je nastao da kažem pre 500 godina i zove se Gaudiya Vaišnavizam. To što je nepromenjen prenet na zapad pre 50 godina ne znači da je reč o nečemu potpuno novom. Čak i taj Gaudiya Vaišnavizam se ne razlikuje suštinski od ostalih Vaišnavskih tradicija. Ništa više nego šo se neke hrišćanske frakcije razlikuju između sebe. Insistirate na tome da je ISKCON novokomponovan i različit od izvornog Vaišnavizma. Pa sigurno u nekim kozetičkim stvarima jeste, ali duhovno učenje se prenosi u lancu učeničkog nasleđa sa gurua na učenika. Pri tom se insistira na očuvanju i ne menjanju filozofije. Takođe istok ne barata terminima "sekta" već sampradaya odnosno duhovna škola (linija), tako da sami Indijsci ne gledaju na stvari ovako kako vi predstavljate. Zašto bi predsednik i premijer Indije dolazili na otvaranje Hare Krišna hrama, ukoliko se u Indiji smatra da je to sektica stara par decenija? Interesantno je da pominjete mnogoboštvo kada se zna da je Vaišnavizam najstarija monoteistička religija i kao takav se izdvaja iz Hinduizma koji je kolevka politeizma. Postulat je da postoji samo jedan Bog a svi ostali su Božji sluge. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Па види, ми смо овде стварно отворени и имамо поштовање према свима. Али "улепшавање" и слично не може да прође. А и нема сврхе, јер смо већином веома искусни верници. Не пецају се ајкуле на мушицу... Баба, RYLAH and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Takođe "Ne ubij" smatramo da se odnosi i na ne ubijanje životinja. facenew22222222 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mislim Govorim Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Не проповедате али ипак проповедате, па јеси ли ти музичар или носиш тетки лекове? Наравно да проповедате јер сте једна агресивна секта којој је циљ задобијање што више присталица. Ово остало је нека врста гностицизма превазиђена пре 2000 година. haha Pa da nas poznajete shvatili biste zašto sam to rekao. Da li bismo voleli da imamo što više pristalica, DA! Da li nam je to cilj NE! Da li smo agresivni? Ni govora. Ja sam, eto devedesetih išao od vrata do vrata i prodavao Hare Krišna knjige, pokušavajući da promenim svet Da li akviziter može da bude agresivan prodajući knjige o Krišni u zemlji Srbiji? Ni u snu! Da li je u Indiji neki Vaišnava maltretirao nekog Pravoslavca. NIJE. Da li su neki tzv Pravoslavci urezali krst u glavu jednom pripadniku Hare Krišna? Nažalost jesu. Da li su nam lomili instrumente, napadali nas, upali u naš hrami pucali na mog prijatelja? Na žalost jesu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Zašto bi predsednik i premijer Indije dolazili na otvaranje Hare Krišna hrama, ukoliko se u Indiji smatra da je to sektica stara par decenija? Зато што знају одакле ветар дува и неће да се замерају агентима ЦИА, Америма итд. једном речју паметни људи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 haha Pa da nas poznajete shvatili biste zašto sam to rekao. Da li bismo voleli da imamo što više pristalica, DA! Da li nam je to cilj NE! Da li smo agresivni? Ni govora. Ja sam, eto devedesetih išao od vrata do vrata i prodavao Hare Krišna knjige, pokušavajući da promenim svet Da li akviziter može da bude agresivan prodajući knjige o Krišni u zemlji Srbiji? Ni u snu! Da li je u Indiji neki Vaišnava maltretirao nekog Pravoslavca. NIJE. Da li su neki tzv Pravoslavci urezali krst u glavu jednom pripadniku Hare Krišna? Nažalost jesu. Da li su nam lomili instrumente, napadali nas, upali u naš hrami pucali na mog prijatelja? Na žalost jesu. Да ли су то били православци или само српски хулигани или ви подмећете СПЦ одговорност за тероризам ? Да ли су вама православци пре него сте постали кришнаисти долазили на кућни праг и нудили књиге фор фри, нису, дакле наша мисија није агерсивна као ваша у том смислу агресивна секта, верски а не физички агресивна далматинац немораш бити такав буквалиста. П.С. Мислим презиме ти је далматинског порекла али убеђен сам да си дрвачанин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mislim Govorim Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Ово је тачно, али ви то користите само зато да би после тога наметнули своју причу. Pa neko je i u devetom veku došao u Srbiju da bi nametnuo svoju priču. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mislim Govorim Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Зато што знају одакле ветар дува и неће да се замерају агентима ЦИА, Америма итд. једном речју паметни људи. Da da sigurno Indijci fermaju CIA. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука