Ромејац Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Лесковчанину Хрватска укинула пензију због ћирилице Добривоју Николићу (80) из лесковачког села Мрштане укинута пензија, јер од Пореске управе у Хрватској није прибавио „особни идентификацијски број“, а сви покушаји да то учини били су неуспешни због тога што је документација коју је послао на ћирилици Добривоје Николић Добривоју Николићу (80) из лесковачког села Мрштане, Хрватски завод за мировинско осигурање је пре три месеца обуставио исплату пензије, јер од Пореске управе у Хрватској није прибавио „особни идентификацијски број“, а сви покушаји да то учини били су неуспешни због тога што је документација коју је послао на ћирилици. Николић је документацију слао на различите адресе у три наврата, али у једином одговору који је добио наведено је, да уколико документа нису на латиничном писму, потребно је да достави њихов оверени превод. На обавештењу не стоји коме је оно упућено као ни потпис и печат, па је Добривоју тако ускраћено и право на жалбу. - Овлашћених судских тумача за хрватски језик у Лесковцу нема нити могу да одем до Новог Сада, Сомбора или Суботице где бих превео своју личну карту и извод из књиге држављана Републике Србије. Оригиналну документацију на ћирилици сам оверио у суду - очајан је Добривоје. Он истиче да нико нема право да му без судске одлуке ускрати пензију коју је зарадио радећи скоро 16 година као конобар у хотелу „Стари Белви“ у Дубровнику. - Девет година, за време рата, нисам примао пензију, а судски спор око тога траје годинама, јер је мој предмет био у фиокама хрватских судова, па сам морао да се обратим суду у Стразбуру. У међувремену су прошли сви рокови за наплату - прича своју муку Добривоје који живи сам и коме пензија значи живот. СА НЕМЦИМА НЕМА ПРОБЛЕМА Добривоје је део свог радног века провео и у Немачкој која има сличну процедуру. Међутим, од ове државе је порески број добио по аутоматизму, а накнадно му је тражена неопходна документација. - Са њима комуницирам на српском и никада нисам имао никаквих проблема. Они сами ангажују преводиоца, па ми због језика или писма никада није ускраћено ниједно право - истиче Добривоје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Браћа Хрвати. Сад ће се јавити домаћи "baranitelji". Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Pa sa razlogom. Covek provocira nasu hrvatsku demokratsku bracu koja su toliko propatila od fasisticke cirilice i sada ih jos ovaj dodatno zaj....va sa istom... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Ovo je birokratska smetnja, nema veze sa cirliciom kao takvom vec sa tim sto svaka drzava trazi dokumenta u maticnom pismu i jeziku. A njihovo maticno pismo je cirilica. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Doćiće im ćirilica glave. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Ovo je birokratska smetnja, nema veze sa cirliciom kao takvom vec sa tim sto svaka drzava trazi dokumenta u maticnom pismu i jeziku. A njihovo maticno pismo je cirilica. Добривоје је део свог радног века провео и у Немачкој која има сличну процедуру. Међутим, од ове државе је порески број добио по аутоматизму, а накнадно му је тражена неопходна документација. - Са њима комуницирам на српском и никада нисам имао никаквих проблема. Они сами ангажују преводиоца, па ми због језика или писма никада није ускраћено ниједно право - истиче Добривоје. Зорица Бубало, -Владимир-, DYNABLASTER and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Ovo je birokratska smetnja, nema veze sa cirliciom kao takvom vec sa tim sto svaka drzava trazi dokumenta u maticnom pismu i jeziku. A njihovo maticno pismo je cirilica. Као што рекох! Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Добривоје је део свог радног века провео и у Немачкој која има сличну процедуру. Међутим, од ове државе је порески број добио по аутоматизму, а накнадно му је тражена неопходна документација. - Са њима комуницирам на српском и никада нисам имао никаквих проблема. Они сами ангажују преводиоца, па ми због језика или писма никада није ускраћено ниједно право - истиче Добривоје. Moja strina ima hrvatsku penziju.. bez ikakvih problema je dobila, tako da nekog govora o "namernom nedavanju penzija" nema ni govora...(ko hoce u tom svetlu da prikaze) dakle u pitanju je cista birokratija.. cuvaju ljudi svoje pismo. I ja bih u Srbiji trazio da dokukumenta budu na cirilici... iskreno.. dakle, moze covek da uzme da prekuca dokumenta na latinicu odnese, overi u sudu i posalje.. i dobio bi penziju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Moja strina ima hrvatsku penziju.. bez ikakvih problema je dobila, tako da nekog govora o "namernom nedavanju penzija" nema ni govora...(ko hoce u tom svetlu da prikaze) dakle u pitanju je cista birokratija.. cuvaju ljudi svoje pismo. I ja bih u Srbiji trazio da dokukumenta budu na cirilici... iskreno.. dakle, moze covek da uzme da prekuca dokumenta na latinicu odnese, overi u sudu i posalje.. i dobio bi penziju. Један замишљени разговор: Дете хоћеш бомбон? Хоћу! Важи, само реци да си магарац и добићеш! Али зашто? Па само тако, није то заправо него да се мало насмејемо. Па добро, магарац сам! Ето видиш није то ништа, ништа ниси изгубио а добио си бону! Јесам, изгубио сам достојанство, где сад да га нађем? Благовесник, Crveni Baron and РадованД је реаговао/ла на ово 3 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 dakle u pitanju je cista birokratija Није то само бирократија. Проблем је што нико од надлежних у Хрватској неће да казни службенике који се тако понашају. Веома јасно им шаљући им поруку да тако треба да се односе према ћириличном писму и да је то не само прихватљиво него чак и пожељно понашање службеника и званична политика хрватске државе. I ja bih u Srbiji trazio da dokukumenta budu na cirilici... Због оваквог понашања овде би ти се на врат натовариле разне Кандићке (све са причом о шовинизму и етничком прогону припадника других националности од стране државних службеника које власт хушка да се тако понашају...). А суспензија ти не гине, и то у најбољем случају по тебе (јер би се тражила твоја глава - отпуштање са посла). Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Није то само бирократија. Проблем је што нико од надлежних у Хрватској неће да казни службенике који се тако понашају. Веома јасно им шаљући им поруку да тако треба да се односе према ћириличном писму и да је то не само прихватљиво него чак и пожељно понашање службеника и званична политика хрватске државе. Cekaj, ne razumem.. znaci Hrvatska republika kojoj je zvanicno pismo latinica treba da prihvata dokumenta na cirilici? Zasto? Jel radi to neka druga drzava? Svaka drzava trazi dokumenta na svom pismu i jeziku. Kada bi makedonac poslao dokumenta ovde na makedonskom isto bi prosao kao ovaj dekica. Takva je svaka birokratija. Isto bi i nasa trebala da prihvata dokumenta iskljucivo na cirilici - moje misljenje. Због оваквог понашања овде би ти се на врат натовариле разне Кандићке (све са причом о шовинизму и етничком прогону припадника других националности од стране државних службеника које власт хушка да се тако понашају...). А суспензија ти не гине, и то у најбољем случају по тебе (јер би се тражила твоја глава - отпуштање са посла). Neka se tovare do ujutru.. to je politika apsolutno svake drzave. Da trazi dokumenta na svom pismu i jeziku. Neke su eto malo blaze kao nemacka.. pa dokumenta sami prevedu, a neki traze da ti prebacis na pismo. Neko se danas stavlja pod lupu svaka glupost i sitnica u vezi hrvatska mi cirilica da bi se narod hranion onim cime treba da se hrani. I kao sto vidis uspesno... (: oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 dakle, moze covek da uzme da prekuca dokumenta na latinicu odnese, overi u sudu i posalje.. i dobio bi penziju. Не може, јер су му тражили оверени превод на хрватски језик, у томе је проблем. А на том решењу нема ни ко је решење донео ни упутство о правном леку, тј. коме би могао да се жали због овакве одлуке. Што значи да су хтели да га малтретирају. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Не може, јер су му тражили оверени превод на хрватски језик, у томе је проблем. А на том решењу нема ни ко је решење донео ни упутство о правном леку, тј. коме би могао да се жали због овакве одлуке. Што значи да су хтели да га малтретирају. A sto bas njega? Sto moju striinu niko ne maltretira? Ona je eto bila zaposlena pri JNA... chicha je penzionisani general.... ona ima hrvatsku penziju - no problemo....ama nikakav.. ma ni najmanji problem nije imala. Meni samo nije jasno sto cikica ne dostavi dokumenta na latinici? Vec dozvoljava da mu se vise puta vracaju dokumenta? Meni deluje kao da se i on malo inati. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Pošto Srbi ne postaše konstitutivni narod na njihovoj vekovnoj zemlji sadašnjoj Hrvatskoj koju podjednako dele sa Hrvatima mira nikad biti neće, jer zašto bi se narod u svojoj rodnoj vekovnoj grudi nazivao manjina? Ako je to isuviše za nacionalnu ne gradjansku državu Hrvatsku onda bi EU mogao stvarno dodeliti jedan deo kulturne i političke autonomije uz duž cele vojne krajine koju im nisu Hrvati ustupili niti dali na dar. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 ja znam tacno sta se ovde radi.... kao sto rekoh.. sada se trazi svaki moguci pojedinacni sluchaj gde neki Srbin ima problema sa Hrvatskom i na bilo koji nacin umesanost cirilice... da bi se lepo davalo narodu ono sto oce da cuju... ato je kako hrvatska republika i hrvati generalno mrze Srbe... Znaci ima najjjsitniji problem neki da iskopaju (kao ovaj ) i da prave tu neku famu veliki oko toga.. Ko zna koliko ljudi dobija hrvatske penzije, oni nasli jednog cikicu koji je jedan sluchaj....cisto eto da ima narod da se peca... Volim_Sina_Bozjeg and cloudking је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука