Jump to content

Веза између православаца и муслимана.

Оцени ову тему

Препоручена порука

овако постављено питање ми је крајње чудно, пошто не могу да укапирам какве везе има што је један националан а други партнер верник ...

иначе сам за све живе комбинације, требало би људе да боли уво које су нације и вере ако се воле јер ће та љубав све да доведе у ред.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 128
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Misljenje o braku izmedju srbina i muslimanke za i protiv?

Evo, izgleda da ja neznam ništa o ljubavi, braku, Srbima, muslimankama, pravoslavlju, islamu, šerijatu...

Prihvatam da neznam.Ali, zadrzavam svoje mišljenje.

Vi kojima je smešan moj stav u vezi sa mešovim brakom izmedju Srbina-studenta PBF i muslimanke, ovde na Balkanu, u Srbiji, na ovom pravoslavnom bogoslovskom pastirskom portalu pouke...potpuno ga zanemarite, ne dozvolite da vas iritira i uzivajte u ljubavi i zenite se muslimankama.

Jer, kad čovek zaista voli muslimanku...verovatno mu neće smetati ni da studira PBF.

Подели на овим сајтовима

Када човек заиста воли жену, неће му сметати ни то што је друге вере, ни то што његова или њена фамилија можда неће на то гледати са одобравањем, и све да не Срби са барикада, него сви Срби, Руси и Кинези овога света имају нешто против тога, њему то неће бити препрека...

Хтедох да се огласим на теми сех пре брака,али ми је Ниши овде дао шлагворт,те ћу овде изнети једну недоумицу.

Зашто се љубав према жени ставља на пијадестал најузвишеније љубави,и тако рећи постаје мерило идеалне и савршене љубави,која не зна за милост!

Зашто је љубав мушкарца и жене узвишенија од било које друге љубави према човеку,мајци,рођаку,пријатељу,колеги ,комшији,о Богу и да не говорим...

Готово да се ставља у ранг идолопоклонства,и (само) ту љубав нико не може и не сме да дира... 0102_laugh

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Када човек заиста воли жену, неће му сметати ни то што је друге вере, ни то што његова или њена фамилија можда неће на то гледати са одобравањем, и све да не Срби са барикада, него сви Срби, Руси и Кинези овога света имају нешто против тога, њему то неће бити препрека...

Хтедох да се огласим на теми сех пре брака,али ми је Ниши овде дао шлагворт,те ћу овде изнети једну недоумицу.

Зашто се љубав према жени ставља на пијадестал најузвишеније љубави,и тако рећи постаје мерило идеалне и савршене љубави,која не зна за милост!

Зашто је љубав мушкарца и жене узвишенија од било које друге љубави према човеку,мајци,рођаку,пријатељу,колеги ,комшији,о Богу и да не говорим...

Готово да се ставља у ранг идолопоклонства,и (само) ту љубав нико не може и не сме да дира... 0205_whistling

Zto sto ces sa zenom, ili bi barem trebalo da bude tako, da provedes ceo zivot, da stvaras porodicu i vas dvoje ste jedno, celina. Besmisleno je porediti ljubav prema zeni prema "ljubavi" prema kolegi ili komsiji. Ljubav izmedju muskarca i zene jeste posebna.

Подели на овим сајтовима

зато што се поклања и предаје у целости - колико духовно, толико и телесно, и самим тим је незаменљива.

једино ако ниси у фазону сбо (Секса Без Обавеза) са укућанима и пријатељи(ца)ма  0205_whistling 0110_hahaha 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Misljenje o braku izmedju srbina i muslimanke za i protiv?

Evo, izgleda da ja neznam ništa o ljubavi, braku, Srbima, muslimankama, pravoslavlju, islamu, šerijatu...

Prihvatam da neznam.Ali, zadrzavam svoje mišljenje.

Vi kojima je smešan moj stav u vezi sa mešovim brakom izmedju Srbina-studenta PBF i muslimanke, ovde na Balkanu, u Srbiji, na ovom pravoslavnom bogoslovskom pastirskom portalu pouke...potpuno ga zanemarite, ne dozvolite da vas iritira i uzivajte u ljubavi i zenite se muslimankama.

Jer, kad čovek zaista voli muslimanku...verovatno mu neće smetati ni da studira PBF.

Meni tvoj stav nije nimalo smesan, sasvim je zreo i prihvatljiv za razloznu raspravu... naprotiv, ne svidjaju mi se neka plastificirana misljenja koja sam procitao ovde, iz prostog razloga jer zanemaruju realnost, sto rece Zosima malo iznad...

Naravno da je ljubav na prvom mestu, ali ne samo prema zeni, kao nesto izolovano i apstraktno...

I ovo jos: zar niste na drugim temama o braku puno puta rekli da se zrela i temeljna ljubav - znaci ona koja traje, stabilna da odoli svim iskusenjima, cvrsta i temeljna - stvara i radja u samoj vezi, tokom vremena? Kako sad odjednom ima je na samom pocetku?

Da se razumemo - naravno da nemam nista protiv da neko ozeni muslimanku, budistkinju, vatever, ali je nerazumno reci da je to lako, i da samo treba uci u vezu - i to je to...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ako ce da se krsti moze,ako nece onda nista.

толико о љубави  0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

нормално ти приступаш девојци уместо са питањем - ајмо на пиће, ти јој лепо одма поставиш ултиматум:

ако ћемо да излазимо мораш да се удаш за мене и да се крстиш пре тога  0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

дај, сад тупиш максимално.

шта је лакше од вољења?

O tome nije ni bilo reci uopste ovde, nego o tome kako u realnim okolnostima uspevaju ovakvi brakovi...

A realne okolnosti su sve samo ne romanticne i udobne... narocito na ovim prostorima...

Kazem opet - potrebna je temeljna i zdrava ljubav, da bi mogla da izdrzi sve udare koji nalete, a koliko ljudi ima takvu ljubav danas?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

шта је лакше од вољења?

I da dodam - nista na ovom svetu nije TEZE I LEPSE od pravog voljenja...

Подели на овим сајтовима

шта је лакше од вољења?

O tome nije ni bilo reci uopste ovde, nego o tome kako u realnim okolnostima uspevaju ovakvi brakovi...

A realne okolnosti su sve samo ne romanticne i udobne... narocito na ovim prostorima...

Kazem opet - potrebna je temeljna i zdrava ljubav, da bi mogla da izdrzi sve udare koji nalete, a koliko ljudi ima takvu ljubav danas?

знаш шта, због недостатка мешаних бракова смо ратовали, и ратујемо, и ратоваћемо, и имамо отровне умове који избацују своје понижавајуће коментаре на националним и верским основама.

свеукупно, говори доста о посрнулом стању умова и личности да схвате љубав као категорију изнад нације и вере, а камоли расе.

искрено, не знам да ли ми се повраћа или да будем тужан од таквог стања амбивалентности или отпора.

Подели на овим сајтовима

шта је лакше од вољења?

Moji roditelji. Ja sam iz mesovitog braka.

Подели на овим сајтовима

Једино човек који никада није доживео љубав може да је доводи у питање националном или верском припадношћу, и да изналази патетичне, ирационалне и параноичне изговоре...

А са таквима је разговор на ту тему смислен колико и разговор о музици са глувим човеком - на такве људе могу само да се сажалим...

Тешко да му неће сметати, само питање је да ли је његова љубав довољно јака да то превазиђе. Многи мисле да јесте, али кад прође почетна заљубљеност,покаже се слабост темеља и грађевина се распадне под теретом. Можемо да просипамо наводе и цитате , али подршка околине значи јако пуно .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...