Cico Написано Август 3, 2014 Пријави Подели Написано Август 3, 2014 Наравно, има доста сличности: "Kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih - ubio ih Allah! Kuda se odmeću?" (9:30) "I riječi njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjeminog, poslanika Allahovog." A nisu ga ni ubili ni raspeli, nego im se pričinilo; a uistinu, oni koji seo tome razilaze, u sumnji su o tom. Nemaju oni o tom nikakva znanja, samo slijede nagađanja. A sigurno ga nisu ubili, već ga je Allah uzdigao Sebi. – A Allah je silan i mudar." (4:157-158) Ne razumem,sta si hteo ovime da napomenes?? :O Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Август 3, 2014 Пријави Подели Написано Август 3, 2014 A kad smo vec tu,na koji nacin i kako to Sufije priznaju neku vrstu Trojstva??? Moze li mi neko to pojasniti malo bolje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Август 3, 2014 Пријави Подели Написано Август 3, 2014 Ne razumem,sta si hteo ovime da napomenes?? :O Nije mi jasno onda,kako to da prorocanstva nagovestavaju raspece Hristovo,a ovamo kazu da nije bilo raspeca?? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 3, 2014 Пријави Подели Написано Август 3, 2014 Jednostavno rečeno, islam je "blizak" hrišćanstvu, kao što su "bliski" recimo, mormoni ili jehovini svedoci...pa i manje od njih. Islam je kolekcija hrišćanskih jeresi koje je Muhamed pokupio usput na svojim trgovačkim putovanjima i to se vidi kao iz aviona Najveća razlika je, svakako, u ne prihvatanju Boga kao sv. Trojice - ne shvatanje jedinstva Boga u tri osobe, pa onda i ne prihvatanje istog. Druga je odbacivanje božanstva Isusa i njegove uloge u Spasenju, a to povlači i prirodu i način Spasenja. Treća stvar je u samoj Objavi. Hrišćani nisu "narod Knjige" niti je naše spasenje u Evanđeljima, već u Isusu koji JE Evanđelje - dobra vest. Razlike su i u gledanju na proroke, a naravno i u tome, kako pomenuh, u naččinu kako se na Isusa gleda. Neujednačeno i kontradiktorno, što je opet znak, da se ne radi o objavi (hmm...možda o objavi kneza ovog sveta, jer i on ponekad maskira u anđela svetla, kao što pustinjski ocu umeju da posvedoče), već o privatnom pisaniju, svakako talentovanog pesnika, bar po tvrdnji onih koji dobro poznaju arapski. Ali ti talentovani su u istoriji hrišćanstva umeli da zasnuju najpogubnije jeresi, kao što je poznato, pa se i Islam, po meni, ne razlikuje baš mnogo od sličnih u istoriji, stim što je, tu mu kapu skidam, svakako najuticajnija jeres i najpogubnija. Dakle, Islam ima veze sa hrišćanstvom, kao što ima veze sa hrišćanstvom kad neko u kakvom američkom filmu usklikne: "O, Jesus". Toliko velimir74, Дијана., Ivan Marković and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 3, 2014 Пријави Подели Написано Август 3, 2014 Hrišćani nisu "narod Knjige" Pokrenuo sam temu na sajtu, ima tome vremena, da li su Hrišćani sledbenici knjige, kako ih Muhamed naziva...Obzirom da su Hrišćani postojali vekovima pre knjige Ako su sledbenici knjige, koga su onda 4 veka sledovali Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Август 3, 2014 Пријави Подели Написано Август 3, 2014 Jednostavno rečeno, islam je "blizak" hrišćanstvu, kao što su "bliski" recimo, mormoni ili jehovini svedoci...pa i manje od njih. Islam je kolekcija hrišćanskih jeresi koje je Muhamed pokupio usput na svojim trgovačkim putovanjima i to se vidi kao iz aviona Najveća razlika je, svakako, u ne prihvatanju Boga kao sv. Trojice - ne shvatanje jedinstva Boga u tri osobe, pa onda i ne prihvatanje istog. Druga je odbacivanje božanstva Isusa i njegove uloge u Spasenju, a to povlači i prirodu i način Spasenja. Treća stvar je u samoj Objavi. Hrišćani nisu "narod Knjige" niti je naše spasenje u Evanđeljima, već u Isusu koji JE Evanđelje - dobra vest. Razlike su i u gledanju na proroke, a naravno i u tome, kako pomenuh, u naččinu kako se na Isusa gleda. Neujednačeno i kontradiktorno, što je opet znak, da se ne radi o objavi (hmm...možda o objavi kneza ovog sveta, jer i on ponekad maskira u anđela svetla, kao što pustinjski ocu umeju da posvedoče), već o privatnom pisaniju, svakako talentovanog pesnika, bar po tvrdnji onih koji dobro poznaju arapski. Ali ti talentovani su u istoriji hrišćanstva umeli da zasnuju najpogubnije jeresi, kao što je poznato, pa se i Islam, po meni, ne razlikuje baš mnogo od sličnih u istoriji, stim što je, tu mu kapu skidam, svakako najuticajnija jeres i najpogubnija. Dakle, Islam ima veze sa hrišćanstvom, kao što ima veze sa hrišćanstvom kad neko u kakvom američkom filmu usklikne: "O, Jesus". Toliko Ali i Islam propoveda o drugom Isusovom dolasku,dakle NE MUHAMEDOVOM,nego Isusovom. I oni priznaju da je Isus Hristos. Al ne znam o onim Sufistima,kako oni to priznaju Trojstvo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 3, 2014 Пријави Подели Написано Август 3, 2014 O tome i govorim. Zašto bi Isus dolazio kad je običan čovek i kad od njega po islamu, ništa ne zavisi? To je upravo to. Uzeo Muhamed jedno parče pa nakalemio bez razumevanja, pa drugo pa treće i napravio nelogičnu papazjaniju. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 4, 2014 Пријави Подели Написано Август 4, 2014 "Zapamtite, pravovjerni, da Allah nema sina", i "Jednota Stvoritelja" su im nekakvi polazni aksiomi vjere, tako da je islam samo i nista vise do negacija hriscanstva (i za nas hriscane jasno je odakle moze poticati). Postovanje Starog zavjeta a negacija Novog, plus to iz NZ sto je 'slicno' i 'nadovezuje se', ili 'nakalemljuje se' 'nadopunjuje', znaci 'necemo potpuno opovrci Isusa samo cemo ga bolje objasniti' - tu je ne bi li posluzilo za prevodjenje hriscana u islam. Suncokret54 and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 4, 2014 Пријави Подели Написано Август 4, 2014 "Zapamtite, pravovjerni, da Allah nema sina", i "Jednota Stvoritelja" su im nekakvi polazni aksiomi vjere, tako da je islam samo i nista vise do negacija hriscanstva (i za nas hriscane jasno je odakle moze poticati). Postovanje Starog zavjeta a negacija Novog, plus to iz NZ sto je 'slicno' i 'nadovezuje se', ili 'nakalemljuje se' 'nadopunjuje', znaci 'necemo potpuno opovrci Isusa samo cemo ga bolje objasniti' - tu je ne bi li posluzilo za prevodjenje hriscana u islam. I meni se to tako čini, da je samo iz nekakvih utilitarnih razloga to tamo a ne iz nekog velikog poštovanja i iskrenog respekta prema životu, liku i djelu Isusa Hristosa. Ima to poslužiti kao mostić kojim bi se mogle privesti "zabludjele hrišćanske dušice" u islam. U Velikoj Britaniji je jedan valjda anglikanski teolog primjetio i istakao besmislenost način kojim se islamski propovjednici i teolozi "razmahuju" i hvale u Evropi kako bi pokazali svoje "štovanje" prema Isusu Hristosu jer predstavite si to, molim vas, on je tamo čak i u njihovoj svetoj knjizi upisan kao prorok Božiji. A pri tom ne shvaćaju da je to vrlo uvredljivo za hrišćane, mnogo gora stvar nego kad bismo napisali knjigu, roman u kojoj bismo britanskoj kraljici dali ulogu čistačice i hvalili se time kako to mnoga toga lijepog o njoj tamo u toj svojoj knjizi imamo sve napisano. Samo što mi zbog takvih stvari ne pravimo monster proteste i ne vrištimo prijeteći osvetom histerično svuda po svijetu kao oni jer smo sablažnjeni, uvrijedjeni i bijesni. A možda bismo baš trebali, može to biti naša velika greška. Ovako oni sebi dozvole sve a dsrugima ništa. Rezultat toga je da oni sasvim normalno mogu pisati i iznositi besmisle o Isusu Hristosu a mi ne smijemo ni krivo pogledati ni na Muhameda ni na Koran ni na ne znam šta drugo. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 4, 2014 Пријави Подели Написано Август 4, 2014 Samo što mi zbog takvih stvari ne pravimo monster proteste i ne vrištimo prijeteći osvetom histerično svuda po svijetu kao oni jer smo sablažnjeni, uvrijedjeni i bijesni. A možda bismo baš trebali, može to biti naša velika greška. Ovako oni sebi dozvole sve a drugima ništa. Rezultat toga je da oni sasvim normalno mogu pisati i iznositi besmisle o Isusu Hristosu i hrišćanstvu a mi ne smijemo ni krivo pogledati ni na Muhameda ni na Koran ni na ne znam šta drugo, a kamo li šta napisati nepovoljno o Muhamedu, Koranu i islamu jer će se oni naći sablažnjeni, uvrijedjeni i bijesni a prijetit nam svima krvavom osvetom, što se više puta i desilo..Sjetite se samo onog ničim opravdanog ubistva američkog ambasadora u Libiji ili gdje zbog nepostojećeg navodno blasfemnog i islam vrijedjajućeg filma koji nikad nije bio snimljen, postojao vjerojatno jedino u formi triminutovog trailera. S muslimanima treba tačno tako kako oni s nama, samo takvom jeziku oni razumiju. Nema crkvi u Saudi Arabiji, što bi ih onda imalo biti džamija u EU? I tačka! Naša evropska i hrišćanska "Saudi Arabija" je EU. Dozvolit im u EU tačno samo toliko sloboda i prava koliko oni dozvoljavaju i ostavljaju u svojim zemljama hrišćanima, ni više a ni manje. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 4, 2014 Пријави Подели Написано Август 4, 2014 Zajrone, a sto li Papa cjeliva Kuran? To mi je velika nedoumica. TA knjiga za nas nije i ne moze biti sveta. Postovati njihovo pravo na vjeru i ispovijedanje vjere, da, ali njihovu vjeru buduci zabluda, nikako... Moram priznati da muslimani imaju veliku revnost, jaku vjeru, da time valjda i privlace razocarane hriscane. Ali sve je to zasnovano na zabludi... Pa ne vristimo i ostalo jer nas Gospod IsHs nije mrznji ucio, vec da nam 'oko bude svijetlo' a mi trpeljivi i milostivi. Doduse, jeste nas ucio da budemo zmijski mudri pored bezazlenosti... Suncokret54 and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 4, 2014 Пријави Подели Написано Август 4, 2014 Striktni reciprocitet! A za A a B za B! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 4, 2014 Пријави Подели Написано Август 4, 2014 Zajrone, a sto li Papa cjeliva Kuran? To mi je velika nedoumica. TA knjiga za nas nije i ne moze biti sveta. Ko kaže da ju je cjelivao zato što ju je smatrao svetom? Cjelivao ju je jer je tim iskazao poštovanje prema nečem što netko drugi smatra svetim, što je samo njegov drugačiji način iskazivanja tog poštovanja nego što bi to uradio neko drugi, na primjer ti ili ja. Tj. barem je to tako ispalo. Medjutim ako znate šta je Parkins i ako znate da je papa Jovan Pavle II, Wojtyla duboko u starost bio RADNO AKTIVAN i usprkos svojoj vrlo teškoj bolesti koju je trpio kao svoj lični Krst onda možete znati šta se sve može desiti. Sasvim mladi momci koji dodju na regrutaciju i kojim se rekne, uradi ovo ili ono se tako zbune onako goli, valjda radi stida i urade nešto sasvim drugo od tog što im se reklo, što je često bilo povodom velikog smijeha i šala jer se mnogo puta radi o dosta smiješnim pikanterijama. Jednostavno kad se tako mlad zdrav dvadesetogošinjak spetlja šta reći za pacijenta od Parkinsa koji kad mu dodje lošija faza, poplete sve što mu se reklo i radi sasvim nešto drugo što je za pacijente od Parkinsa tipična stvar kao što je prije bila za oboljelje od TBC da kašlju. Moja prijateljica, katolkinja mi je ispričala da su imali komšije muslimane i roditelji, ti katolici su poučili djecu kako će im čestitati Bajram. Trebalo je pri tom još pričekat da ih taj kome se čestitalo daruje nekim simboličnim poklonom, jabukom, bombonama, slatkišima i sl. a oni, mislim djeca su mu imali valjda cjelivat ruku i priložit si je sebi na čelo. A ona kakva je bila sve poplela, pa je tom nekom efendiji ruku cjelivala i onda mlatnula svojom glavom o njegovu, bum, jer se zabunila, dijete! Naravno da je to tamo sve vrištilo od smijeha, sva ta djeca što su tome prisustvovala i katolička i muslimanska i ti stariji, domaćini i gosti. Ja otprilike imam predstavu što se tada desilo i sasvim mi je jasno da ga je valjda nekakav savjetnik u želji da ga pripremi na taj susret napunio informacijama koje na kraju bolje da ih nije ni čuo jer je sve popleo. rekao mu je valjda usput da se u arapskom svijetu pokloni cjelivaju a ne vjerujem da je tada ijedan znao da će mu taj šeik, princ, gost dati na poklon Kuran. Emeritni papa Benedikt XVI, Ratzinger je u sličnoj takvoj posjeti dobio skupocjeni tepih. I šta je sad trebao radit, cjelivat tepih ili poslat nekakav "cjelivajući komando" specijalnu jedinicu časnih sestara i monahinja da to urade umjesto njega? Znate li vi da je stanje svijesti pacijenta od Parkinsa vrlo nestabilno, sad takav čovjek može pričati o vrklo komplikovanim stvarima, teološkim, filozofskim, mateatičkim, tehničkim, političkim, financijskim bilo kakvim a za par minuta ako pridje ta takozvana jača, silnija ataka taj čovjek nije u stanju odgonetnut koliko je sati jer ne shvata u kojem su položaju kazaljke, dezorijentiran postane u svojem gradu pa čak i u svojoj kući, nekad se nije u stanju vratiti ni iz jedne sobe u drugu jer mu sve to izgleda kao labirint. Liči to otprilike najviše na takozvano "okno" kod glumaca kad sasvim zaborave dio teksta drame, pozorišne predstave tj. svoje uloge, role koji imaju reći pa se moraju snalazit, drugi ih podsjećaju itd. O tom je mnogo anegdota glumačkih, svako od vas je već neku takvu čuo. Ta ataka može da traje petnaestak minuta ali i nekoliko sati i čim prodje vi vbiše ni ne poiznate da je to ta ista osoba. Osim toga Vatikan ima pravilo da kad se desi nešto takvo slično, ništa ne komentariše a ni ne objašnjava. Ja sam na 100 posto uvjeren i siguran da se radilo samo o tome i o ničem drugom. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 4, 2014 Пријави Подели Написано Август 4, 2014 Dopuna: Ta ataka može da traje petnaestak minuta ali i nekoliko sati i čim prodje vi više ni ne poznate da je to ta ista osoba. Ponovo se ponaša kao i prije sasvim normalno i svjesno i nastavlja pričat i te najkomplikovanije stvari kao da se ništa nije desilo. Osim toga Vatikan ima pravilo da kad se desi nešto takvo slično, ništa ne komentariše a ni ne objašnjava. Ja sam na 100 posto uvjeren i siguran da se radilo samo o tome i o ničem drugom.a nad tim čovjek može samo odmahnut rukom, uopšte nikakvog tolikog značaja nekog to za mene nema, ne izvodim iz tog nikakve dalekosežne a ni dubokoumne konsekvence. Kao kad neko ko recimo trpi slabijim vidom pa se nestrefi utjerat konac u iglu i sl. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 4, 2014 Пријави Подели Написано Август 4, 2014 Prva recenica ne stoji. Mislim, ti i ja kad bi cjelivali sta god dobili na poklon to je samo nasa ljubav prema darodavcu. Ali ovo je svakako imalo drugo znacenje od tog. Vrlo zanimljivo objasnjenje ovo s Parkinsonom, hvala. Mislim, dobronamjerno sam pitala. Nije mi ni na kraj pameti bilo nikakvo vrijedjanje, cak ni sudjenje, cisto radoznalost. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука