Dejan_kv Написано Децембар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Ja samo sledim cinjenise,ja ne zelim da pobijam necije teze da nije postojao potop,ima nogo toga sto jos nije razajsnjeno u prirodi kako je to nastalo,naravno danasnji naucnici koji veruju u evoluciju i majmune,daju prednost milijardama godina i prici da je to dug period i da se to postepeno desavalo i stvarala,naravno sasvim slucajno,sve se slucajno desilo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Децембар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Da je tebi bar pola od onoga sto ti pise na profilu znao bi da je gejming subkultura otvorena za sve od 5-85 godina. JA PRICAM OCINJENICAMA NE PRODAJEM PRAZNU PRICU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Ja samo sledim cinjenise,ja ne zelim da pobijam necije teze da nije postojao potop,ima nogo toga sto jos nije razajsnjeno u prirodi kako je to nastalo,naravno danasnji naucnici koji veruju u evoluciju i majmune,daju prednost milijardama godina i prici da je to dug period i da se to postepeno desavalo i stvarala,naravno sasvim slucajno,sve se slucajno desilo. Ne slediš činjenice, nego samo ponavljaš odavno osporene kreacionističke tvrdnje... a ni njih nisi baš najbolje savladao... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 uh čoveče koliko je Bog iznad svega ovoga.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Te navodno tvradje koje si ti meni izneo u vezi potopa,to nisu tvoje tvrdnje,gde si to iskopirao neznam,niti me zanima,daj da cujem tvoju rec. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Te navodno tvradje koje si ti meni izneo u vezi potopa,to nisu tvoje tvrdnje,gde si to iskopirao neznam,niti me zanima,daj da cujem tvoju rec. To kazes ti koji ce pri prvoj ozbiljnijoj diskusiji da citiras i izlazes kreacionisticke autore. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Ja nisam naucnik niti covek koji se bavio tom naukom,moj delokrug rada je drugaciji,ja citam knjigr ljudi koji su se bavili tim naukama,na osnovu njihovog iskustva i zakljicaka ja donosim svoje zakljucke,pa naravno da moram da ih citiram,ja na osnovu njihovu njihovih naucnih otkrica ili kriticara tih otkrica,stvaram sliku o tome,nemogu covece da lupetam gluposti. Sta ucis u skoli neciju nauku,kako se covek skoluje na osnovu necije nauke,takve ljude poput tebe necu moci nikad da razumem. Da se ti nisi rodio mozda naucen i pametan,mkozda ti je bog dao taj dar da sve znas,netreba tebi nicija nauka,ti si rodjen naucen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Te navodno tvradje koje si ti meni izneo u vezi potopa,to nisu tvoje tvrdnje,gde si to iskopirao neznam,niti me zanima,daj da cujem tvoju rec. Nisam siguran šta želiš da kažeš... ako želiš da kažeš da ja nisam prvi koji je smislio te argumente, odnosno upotrebio navedene činjenice kao argument protiv priče o Potopu, ili prvi koji je utvrdio činjenice koje se navode u argumentima - naravno da si u pravu... samo ne znam zašto bi to bilo relevantno. Ako želiš da kažeš da ja nisam lično napisao taj tekst, već sam ga iskopirao odnekud - nisi u pravu... lično sam to napisao, tj. tekst u toj poruci predstavlja "moju reč"... U svakom slučaju, ne znam što bi jedno ili drugo uopšte bilo relevantno... nadam se da si sad ispucao sve pokušaje skretanja teme i da ćeš konačno napisati nešto u vezi navedenih argumenata. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 zasto mislis da je ovo tvoje izlaganje merodavno,ajde reci mi za kanjon kolorada,ja sam dao izlaganje na kontu toga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 zasto mislis da je ovo tvoje izlaganje merodavno, Ne razmem pitanje... merodavno za šta? ajde reci mi za kanjon kolorada,ja sam dao izlaganje na kontu toga Već sam ti povodom te poruke rekao da nije pristojno da skrećeš temu na nove priče, pre nego što odgovoriš na argumente sagovornika... ali evo ukratko da odgovorim: - tvoje prepričavanje naučnog objašnjenja nastanka kanjona je pogrešno ali suština jeste da se tu tlo dizalo; - nisi naveo ništa što bi osporilo naučno objašnjenje, pa čak ni tvoju verziju naučnog objašnjenja; - za Palouse kanjon osnovano pretpostavljamo da je nastao ne jednom "katastrofom", već usled nekoliko ogromnih poplava; - potpuno je nejasno odakle si izveo zaključak ("Znaci kanjon je nastao pod slicnim uslovima kao predhodno navedeni kanjon") osim ako iz nekog bizarnog razloga smatraš da je svaki kanjon na svetu nastao na isti način; - zapravo geolozi su utvrdili da je Palouse usled ogromnih poplava upravo preko očiglednih razlika između Palouse kanjona i tipičnih kanjona, odnosno razlozi zbog kojih geolozi smatraju da je Palouse nastao usled poplava, ne postoje u slučaju Kolorada; - takođe, ideja da za Palouse "znamo" a za Kolorado "pretpostvljamo" kako su nastali je pogrešna, odnosno, u najmanju ruku nepotkrepljena. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Nemoj molim te da dajes tako neozbiljne odgovore,kojih bre nekoliko poplava,Znas li ti koliko je dugacak kanjon kolorada,znas li koliko je dubok,Znas li ti kolikih razmera treba da bude ta poplava. Stvarno neozbiljno sa tvoje strane. Zasto mislis da si u pravu, Zasto smatras da jetvoja teza potpuno istinita,odakle ti to. Ja sam lepo izneo tezu o potopu i da cinjenice,a ti mi izmisljas neke moguce uslove nastanka,koji nisu nikad potvrdjeni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Nemoj molim te da dajes tako neozbiljne odgovore,kojih bre nekoliko poplava,Znas li ti koliko je dugacak kanjon kolorada,znas li koliko je dubok,Znas li ti kolikih razmera treba da bude ta poplava. Stvarno neozbiljno sa tvoje strane. Nekoliko poplava je napravilo Palouse kanjon a ne kanjon Kolorada. To su nalazi geologa. Teza o nekoliko poplava je nastala zato što su sedimenti pojedinih poplava razdvojeni vulkanskim pepelom.... ne znam na osnovu čega tu tezu smatraš neozbiljnom. Zasto mislis da si u pravu, Zasto smatras da jetvoja teza potpuno istinita,odakle ti to. Nisam siguran na koju tačno tezu misliš? Ja sam lepo izneo tezu o potopu i da cinjenice,a ti mi izmisljas neke moguce uslove nastanka,koji nisu nikad potvrdjeni. Koje činjenice? Šta sam ja izmislio? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Prvo sto cu da ti kazem,i sto se necu nikad sloziti da kanjoni nastaju usled velikog vremenskog perioda, evo i zasto to kazem,u americi postoji jedan kanjon koji se zove palus kanjon za koji znamo da je nastao u jednoj velikoj poplavi,ovaj kanjon je 10 puta plici od kanjona kolorado,dubok je negde oko 150 metara,svi se geolozi slazu da jw kanjon nastao u katastroficnoj poplavi kada se jezero izlilo,doslo je do velike poplave,do talozenja sedimentnih stena, onda kad se a voda povlacila izdubila taj kanjon, nI tako je formirana ta struktura. Ajde da uporedimo ovaj kanjon sa kanjonom kolorado,zamisli samo kolika je ta poplava bila ka je stvoren ovaj kanjon,kanjon kolorado.to mi sve lici na potop, Jedan od najznacajnijih dogadjaja 20 veka za geologe je,dogadjaj koji se desio pre odprilike 33 godina, u drzavi vasington SAD,dogadjaj je vezan za planinu sveta helena. Geolozi su primetili da ova planina podrhtava,i da se ona izdize svakoga dana po pola metra,svatili su da lava potiskuje stene i da ce doci do erupcije,18 maja 1980 god,desila se erupcija,doslo je do velike katastrofe,kad je eruptirala planina,vulkan.kad se desila erupcija ,posto se vecina materijala survala na severnu stran gde je to jezero,taj materijal je pokrenuo ogronu kolicinu vode,ima satelicki snimak erupcije vulkana,,naravno doslo je do velike poplave,posle svih tih desavanja,natalozila se velika kolicina sedimenta i stvoren je kanjon. Imaju fotografije gde pokazuju kako su naslagani slojevi sedimenta. za vrlo kratko vreme,uporedi to sa kanjonom kolorado i sa drugim kanjonima,sve je to isto, Sta je jos zanimljivo kos kanjona kolorado to su ukrsteni slojevi,kako se to desilo ,pod jednim pa pod drugim uglom,sta je tu zanimljivo sto su ti slojevi i po 20 m debeli,imamo u kanjonu kolorado stene koje su naboranei ,toga ima na celoj planeti,jos mnogo toga sto nije objasnjeno,ali sve to govori,da se nesto katastrofalno desilo na planeti, Cinjenice koje ukazuju da su ove stene nastale u uslovima velike poplave jesu fosili,fosili su se nalazili na svakom koraku,gde god su kopali,sto je zanimljivo,sto su nailazili na groblje fosila,groblja puzeva,milijarde i milijarde puzeva zatrpanih,groblja amonita,postoji jedno brdo u drzavi kolorado,na kome su geolozi pronasli groblje dinosaurusa,od tog brda napravili su muzej, Kako je moguce da budu fosilizovani dinosaurusi zamislimo kakv to mora da bude sediment kad je dinosaurus velicine 5 spratova fosilizovan,znamo da fosili u prirodi nemogu da nastanu,sirom sveta se pronalaze fosili jata riba,cak jee nadjen fosil gde velika riba guta malu,kako je to moguce,u nemackoj je pronadjeno jato prica fosilizovano,kako Jedan lokalitet u austriji gde je u jednoj pecini nadjeno nekoliko hiljada medveda fosilizovanih, Koliko je nadjeno fosilizovanih mamuta u sibiru,nije samo mamuta ima i raznij zivotinja a najvise mamuta, Ti mamuti su duboko zaledjeni iarobljeni u ledu,procenjuje se da u sibiru ima jos oko 5 miliona zaledjenih mamuta, Najzanimljiviji je mamut zvani beresovka,on je interesantan zato sto su u njegovom zelucu nadjeno nekoliko desetina nesvarenog tropskog bilja, ovde je sacuvan pigment hlorofila,taj pigment je veoma nestabilan molekul. Sad vidi kako je to bilo naglo zaledjivanje kad se taj pigment sacuvao. Ova formacija ovaj sloj stena gde su zatrpani dinosaurusi pripadaju cuvenoj morison formaciji koja se nalazi u SAD koja pokriva 1 milion kvadratnih kilometara,po sredini amerike,zamisli koji je to bio vodeni agens koji je to napravio,ima i do 30 metara tih stena koje su tu natalozene, zamisli mo koliko je to bio vodeni agens koji je na 1 mil.kvadratnih kilometara u debljini do 30 m natalozio sediment :good2: Ne zelim vise da nabrajam,dovoljno je da se vidi da se desilo nesto katastrofalno na planeti,potop koji je unistio zivotinjski svet. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Nemoj molim te da dajes tako neozbiljne odgovore,kojih bre nekoliko poplava,Znas li ti koliko je dugacak kanjon kolorada,znas li koliko je dubok,Znas li ti kolikih razmera treba da bude ta poplava. Stvarno neozbiljno sa tvoje strane. Zasto mislis da si u pravu, Zasto smatras da jetvoja teza potpuno istinita,odakle ti to. Ja sam lepo izneo tezu o potopu i da cinjenice,a ti mi izmisljas neke moguce uslove nastanka,koji nisu nikad potvrdjeni. Evo malo oko tvrdnji da je potop napravio kanjon Kolorada: P.S. Ne postoje ovde nikakve teze. Postoji prihvaćeno naučno objašnjenje kako je nastao. Ako misliš da je to netačno, slobodno napiši naučni rad koji će to da pobije i objavi ga u nekom peer-reviewed časopisu. Samo tako možeš da dokažeš da je zvanična nauka pogrešila. Sve drugo je mlaćenje prazne slame i kopipejstovanje davno provaljenih kreacionističkih pričica... Avocado је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Децембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2013 Ja nisam naucnik da se bavim nastankom kanjona i ja samo citam naucne radove i na osnovu ti radova donosim svoje sopstvene zakljucke i smatram da ne gresim. To sto vi od cele strane koju napisem izvucete jednu recenicu i manipulisete sa njom,nije fer,to sto mi ti prodajes pricu sa nekim video klipovima,mislim da ta nauka o postojanju kanjona je mnogo vise od jednog video zapisa ili jedene reci nekog naucnika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука