Jump to content

Нешто што ми је важно...

JESSY

Препоручена порука

"Nismo uvek u stanju da do dna zagledamo u sebe,sopstveni okviri su tesni,a i perspektiva je nedovoljna.Ali je zato
uvek moguce projektovati sebe negde i z v a n ,i odande se zabaviti sobom kao bicem koje,ipak,od svih najbolje poznajemo.Tada ,gledajuci u svoje realne oci onim imaginarnim,zapitajmo se,odsustvom rezervi i zaustavljeni u jednom casu,u ovom : sta je u nama stvarno,a sta izmisljeno?Koliko istina i koliko iluzija cine nas svet,od koliko smo lazi i istina mi satavljeni?"

c7061ce371b6791771c1c4ae30611d79_article

"Biti posten prema sebi znaci biti posten i prema drugima.To takodje izlazi na to da zeleci sebi spokojstvo i radost cesto znaci izgubiti mnoge koristi,previse skupe,preplacene.To znaci uveriti se da istinski mir ne lezi u slozenosti zivota vec u njegovoj jednostavnosti,u punom prisustvu u zivotu.Odvajanje od svoje prirode uvek komplikuje,zamara,cini nas odsutnim i odbacenim,a vernost njoj,saglasje snjom cini zivot spokojnim i nas u njemu veoma prisutnim."

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 502
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ljubav nije nešto što te čeka ''tamo negde''. Ona je u tebi. U tvome sopstvenom srcu - u onome što si voljna da daš. Svi smo sposobni za ljubav, ali nemamo svi hrabrosti da volimo kako treba. Plašimo se da dajemo jer strepimo da nam se neće vratiti. U braku obično jedno voli više, a drugo manje. Nikad ne odbijaj i ne isključuj ljubav zato što je ne dobijaš od pravog čoveka i u pravo vreme. Nikada ne omalovažavaj ono što ti nečije srce nudi. Ako te voli, primi njegovu ljubav, zadrži je pa mu je vrati u još većoj meri nego što ti je dao. Ako je tako budete razmenjivali, srca će vam biti kao zlato, a duše dovoljno snažne da se nose s bolom gubitka. Ako u ljubavi ne misliš na sebe, nećeš se ni zbog čega ni kajati.

Ljubav-i-mr_nja-2-The-smilinasoul-izvor.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Gresne misli su kao vjetar, ko ce ih zaustaviti? I ne mislim da je to veliko zlo. U cemu je poboznost, ako nema iskusenja koja se savladavaju?

razmisljanje.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Život svakog čoveka je put ka samome sebi. Pokušaj jednog puta, nagoveštavanje jedne staze. Nijedan čovek nikada nije bio potpuno on sam, ali svaki teži da to postane. Poneko potmulo poneko jasnije - svako kako ume.

zivot.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Patnja zadaje bol samo zato što je se bojiš. Ona te proganja zato što bežiš od nje. Ne moraš bežati, ne moraš je se bojati. Moraš voleti...
Dakle, voli patnju. Nemoj joj se odupirati, nemoj bežati od nje. Okusi kako je ona u dubini slatka, predaj joj se i nemoj je primati s mržnjom. Tvoja mržnja je to što ti nanosi bol i ništa drugo. Patnja nije patnja, smrt nije smrt, ako ih ti ne uciniš time...

5.+Dan+nezavisnosti.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

..onima koji nisu sposobni da osete odanost nekoj stvari ili nekom licu,zahvalnost,nezainteresovan zanos,i slicno izgledaju takva osecanja kod drugih ljudi lazna i neiskrena.oni iza takvih osecanja traze uvek licni interes i racun,nize pobude,,,,a kad im ne podje za rukom da ih nadju,jer ih nema,onda su kivni ne na sebe i na svoju greshku,nego na takve ljude,i skloni su da ih smatraju ili pretvornim i podmuklim ili,u boljem slucaju,naivnim i glupim.=i od svog misljenja ne odstupaju nikad.jer su takvi sazdani.

tumblr_kp0cn574tY1qztix5o1_500.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Nosimo neznanu nam dušu i ona nosi nas. Kada zagonetka stane na dve noge, a nije rešena – na nama je red! Kada slike snova uštipnu same sebe za mišicu, a ne probude se, to smo mi, jer mi smo zagonetka koju niko ne odgonetava, mi smo bajka, u vlastitu sliku zatocena. Mi smo ono što se kreće napred i napred, a ne doseže shvatljivost.

lj9.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Ima nesto sto ne umire za ljudsko srce, a to je nerasudna ali nenadmasna vera u nerealno i nemogucno. I ima nesto sto stoji iznad sudbine coveka, a to je Ljubav koja je, kao i Smrt, uvek slepa moc prirode, a ne cilj covecje srece ili nesrece.

603658_646283005397535_375649312_n.jpg

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

..budi blagoslovena za onaj jedan trenutak blazenstva i srece koji si dala drugom srcu, usamljenom i zahvalnom! Boze moj! Citav minut blazenstva! Pa zar je to malo, makar i za ceo zivot coveciji?...

219-3.gif

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Понекад не могу да одредим границе између себе и људи које волим: где завршавам ја, а где почињу они. Као да смо сви ми једно, као да смо исти – иста душа, жеља која тражи нешто... заједничко свима нама.

Сви смо у истом чамцу. А опет, сви смо различити и посебни, изразито индивидуални.

Постоји једна посебна, ретка врста људи које ја зовем моји људи. То су људи које пуштам у свој простор, у себе. Сви моји људи су у нечему исти:
Њихово тражење је стваралачко. Они не руше, већ нешто граде. Не желе да владају, јер владање губи сјај у очима,...

Моји људи имају исто осећање живота. Није више битно како ћемо назвати наше односе и који ће облик они имати. Форме наших односа се могу мењати, али то осећање повезаности нечим изнад нас, већим од нас, што нас зове и спаја, остаје.
Ми некако набасамо једни на друге и наше се судбине помешају заувек, чак и ако нисмо заједно.Као да смо неке боје које се лако мешају међусобно, а много теже са другом врстом. Боје које се растварају помоћу светла...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Jedan topao pogled prijateljstva...jedan pozdrav...jedan iskreni osmeh...jedno hvala...jedan zagrljaj ili jedno "tu sam"....Neće učiniti drugom čovjeku da nestanu svi njegovi problemi...ali će ih bar mrvicu ublažiti....Često se osećamo sami...odbačeni i neshvaćeni...tužni i beskorisni...Ima onih kojima naše malo znači neizrecivo puno!!!

Подели на овим сајтовима

Winter.gif

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Ne vredim, osecam bedu svog postojanja. Jedna misao me gonila "nisi dobar covek"

Tudjim srecama se ne radujem, svoje ne prepoznajem, nezahvalan, prazan

Uhranjen kompleksima i strahovima

Samo suze mogu to da umiju. Mozda pomognu. Mozda zrno ljudskosti se pokrene.

Vreme je da prepustim, sve. Da stavim svoj zivot na operacioni sto. Jednom sam video momka koji je svog dobermana vodio na stoni tenis, pas se uzbudio i skocio na gazdu koji je legao na sto i potpuno se opustio.

Nemam kud, moram da legenem i da se opsutim. Ja se bojim ali ne mogu vise da se stezem

Bojim se ishoda, bojim se bola, bojim se neostvarenja i zavisti, svoje zlobe i neostvarenosti, prokletstva, bojim se nezivota!

Ali moram da legnem na operacioni sto, Kao onaj momak, legao je skorz i pas................se smirio

Boze, neka je Volja Tvoja

Ti znas

Tebi se prepustam sa svime, i sa svim mojim snovima i znas sve,,,,,,,,,,

Ima Neko ko se o svemu brine

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...