RYLAH Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 E vidis, ovo je ono sto meni nije jasno - po mom misljenju, mi smo danas eticki i moralno u daleko gorem stanju nego Srbi za vreme Karadjordjevog ustanka. Imamo li pardona da, u ovakvoj kaljugi i vec do besmisla razvodnjenom zakonodavstvu, ne zategnemo malo kriterijum? Da li nece tezak kriminal da napreduje ako ga hitno ne zaustavimo ostrim kaznama, i kako to mozemo da znamo i garantujemo? Казне су нам већ довољно драстичне што се тиче тежих облика криминала, проблем је што се тешке казне не изричу. Проблем је када имаш дилера дроге коме изрекну казну испод законског минимума, рецимо. То је проблем који је далеко ширих размера, и није проблем у казнама, него у томе да се казне не примењују. Када је донет Закон о саобраћају где су казне биле драстично веће, краткорочно се веома смањио број саобраћајних удеса, као и број тежих повређивања и смртних исхода. Зашто? Полиција је била под притиском јавности, били су ригорозни, писали казне, људи су видели да је ствар озбиљна, и уразумили су се. Касније, када је пажња прешла на друге ствари, почело је оно "ајде да се договоримо", па онда једна црвена или кило печења и "срећан пут, и пази следећи пут, друже, могао је овде да буде мој колега, тај ти је баш за..бан!" и слично, и сада опет имамо исту ситуацију. Потребно нам је да се закони примењују, иначе можеш да пропишеш и черечење на јавном тргу, џаба кад се не примењује. Што ће рећи да је проблем у целокупном правосудном систему. За сада нико није понудо неку добру алтернативу постојећем стању или решење постојећег стања у правосуђу, све што је било понуђено била су политичка отпуштања која су имала мало ефекта, а пуно нас коштала. Што се тиче поремећених људи, психопата, нема те казне која ће њих спречити, јер делују у тренутку, импулсивно, па ни смртна казна не би имала било какве сврхе у смислу превенције. DYNABLASTER, Vaske, Милан Ракић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 За сада нико није понудо неку добру алтернативу постојећем стању или решење постојећег стања у правосуђу, све што је било понуђено била су политичка отпуштања која су имала мало ефекта, а пуно нас коштала. To je ono sto narod vidi, i zato su svi toliko besni. Pitanje je kuda ce to dalje da nas odvede, ako se nista ne bude preduzimalo. Evo recimo, sta bi sa onim sinom vlasnika Pinka, sto je pregazio neku devojku bese? Je li osudjen, zna li se o tome nesto? Pa ona devojka sto ju je pre neku godinu pregazio ministarski auto - znam da i danas niko nije odgovarao za to, a devojka na licu mesta nastradala. Posle sveg tog i jos mnogog drugog bezakonja, ovo sad je otprilike bila kap u prepunjenoj casi... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 To je ono sto narod vidi, i zato su svi toliko besni. Pitanje je kuda ce to dalje da nas odvede, ako se nista ne bude preduzimalo. Evo recimo, sta bi sa onim sinom vlasnika Pinka, sto je pregazio neku devojku bese? Je li osudjen, zna li se o tome nesto? Pa ona devojka sto ju je pre neku godinu pregazio ministarski auto - znam da i danas niko nije odgovarao za to, a devojka na licu mesta nastradala. Posle sveg tog i jos mnogog drugog bezakonja, ovo sad je otprilike bila kap u prepunjenoj casi... Туга. Ипак, то није оно што не штима, то постоји свуда. У САД је скоро ослобођен психопата који је признао двоструко убиство, мислим да је било и канибализма, ослобођен је свих оптужби јер његова породица има милијарде. Те врсте неправди су део сваког система, на жалост. Оно што јесте проблем је то да неко ко код себе има само две или три хиљаде евра, и то му је цео иметак који му поједу адвокати, дакле нема чиме да тргује апсолутно, може да рачуна на блажу казну из низа разлога. Да спустимо то на најнижи ниво, Ром који је крао струју је ослобођен. Због чега? Зато што је приватни тужилац то прво оквалификовао као тешку крађу, натоварио му је 200 хиљада, њему који толико не може да потроши за десет година. То је значило да ту мора да делује јавни тужилац. Заменик јавног тужиоца се на суђењу није ни појавио, судија је обавио испитивање, али тражена је преквалификација дела, вештачење ради утврђивања правог износа и слично. Тихо се одустало од гоњења због превеликих трошкова. Да је ствар у почетку окарактерисана како треба, он би био осуђен за крађу струје. Овако, сви ми смо платили његову одбрану, као и све трошкове суђења, и трошак те украдене струје ће се распоредити на све нас. То је само благи пример онога што се дешава, невезано за било каква подмићивања или незаконите радње друге врсте, у то чак не морамо ни да улазимо. Дакле, проблем је у самом систему. Није проблем у аномалији која постоји свуда у свету и против које вероватно не можеш ништа, сам систем је аномалија, посебно сада кад је у прелазној фази и када ранију улогу судова преузимају тужиоци који тек треба да се снађу у целој причи. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Дакле, проблем је у самом систему. Није проблем у аномалији која постоји свуда у свету и против које вероватно не можеш ништа, сам систем је аномалија, посебно сада кад је у прелазној фази и када ранију улогу судова преузимају тужиоци који тек треба да се снађу у целој причи. Ја сам знао да нам је правосудни систем лош.. али да сам знао да је оволико лош.. да постанем криминалац на време милина oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Tijana. Ti, ja, svi mi. Anđeo s plavim očima. Patika na kaldrmi i nokat, jedino što su iza nje pronašli u onoj crnoj noći 26. jula, kad je jednostavno nestala. U mraku vojvođanske varoši Bajmok. Dete od 15 godina. Nasmejano dete. Trinaest dana taj božanstveni lik sa loknicama gledala je cela Srbija. Gledala i molila se da je devojčica živa. Da će se javiti. Da će dotrčati i izviniti se. Da je upala u loše društvo. Da je reč o tinejdžerskoj šali. Da se zaljubila i pobegla. Da joj srce negde kuca. Signal njenog mobilnog telefona lociran je u Mađarskoj. Šaputalo se da joj je policija na tragu. Rasla je nada. Tragova je bilo, nije bilo Tijane. Onda, u crnoj noći 7. avgusta, uhapšen je Tijanin dželat. Čovek bez srca. Monstrum. Pronađeno je kraj Sombora i beživotno telo prelepe devojčice. Zakopano. Tijana. Ti, ja, svi mi. Trenutak da se pogledamo u ogledalo. Da se zapitamo. Zamislimo. Pljusnemo hladnom vodom. Udahnemo duboko. Da se iskreno isplačemo. Da u sveopštem haosu i zlu pronađemo zrno vere i ljubavi. Da se zagrlimo. Da pokušamo da budemo bolji. Da se borimo za našu decu. Za decu koja dolaze. Da se uzmemo u pamet... Tijana, strašna opomena. Devojčica iz Subotice. Završila osmi razred. Bila je kod bake u Bajmoku na raspustu. Radovala se. Nevina i vedra. Više je nema. Ostavila nam je jeziv trag o zlokobnom vremenu. O vremenu u kome vozač ubije mladića nasred Brankovog mosta i pobegne. O vremenu u kome zver nemilosrdno oduzme život nežnom i još svilenom devojčurku. Tijana. Tako se danas piše tuga. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:504574-KOMENTAR-Tijana Јефимија Крунић, Nina 777 and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/486436/Majka-monstruma-ostaje-na-ulici Opšta histerija i njene posledice! Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 "1) Zna li se do sad za i jedan slucaj da se osudjenik za tesko krivicno delo u zatvoru gorko pokajao za to sto je ucinio?" Monah Arsenije je spomenuo u svom predavanju osuđenika koji je provodio život u samici i kajavši se istinski, skroz se promenio.(On mu se lično poverio da je nakon Svetog Pričešća osetio neverovatnu slobodu, kao da se više ne nalazi u samici...) obi-wan, feeble and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Otkrivamo detalje Tijaninog ubistva IZVOR: B92 Beograd -- Kako saznajemo, Dragan Đurić (34) je, prema sopstvenom priznanju, Tijanu Jurić fizički maltretirao i nad njom se seksualno iživljavao pre nego što je ubio. Mesto na kom je pronađeno telo nesrećne devojčice (Foto: Tanjug) Prema našim izvorima, osumnjičeni Dragan Đurić je, pošto je Tijanu udario kolima, devojčicu pesnicama onesvestio i ubacio u kola, a zatim od Bajmoka krenuo ka selu Aleksa Šantić. Malo kasnije Tijana se osvestila i pokušala da se spasi, da bi osumnjičeni zaustavio kola, izveo devojčicu u visoku travu nedaleko od puta i prema njegovom priznanju seksualno se iživljavao na njoj. Posle toga TIjana je zadavljena duksom koji je nosila da vrati drugarici. Mrtvu Tijanu Jurić osumnjičeni je u gepeku prvo odvezao u Sombor, a zatim ju je vratio na mesto zločina i ostavio na zemlji, da bi posle nekoliko sati došao s ašovom i zakopao njeno telo na mestu na kome ga je policija i pronašla. Tijana Jurić je danas u 17 sati sahranjena na pravoslavnom groblju u Subotici. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Izgleda da nije dzabe ona narodna, ako si nesto zaboravio ne vracaj se po to. Zvuci kao sujeverje, ali ja sam jednom nadrljo kad sam se vratio po nesto. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Otkrivamo detalje Tijaninog ubistva IZVOR: B92 Beograd -- Kako saznajemo, Dragan Đurić (34) je, prema sopstvenom priznanju, Tijanu Jurić fizički maltretirao i nad njom se seksualno iživljavao pre nego što je ubio. Mesto na kom je pronađeno telo nesrećne devojčice (Foto: Tanjug) Prema našim izvorima, osumnjičeni Dragan Đurić je, pošto je Tijanu udario kolima, devojčicu pesnicama onesvestio i ubacio u kola, a zatim od Bajmoka krenuo ka selu Aleksa Šantić. Malo kasnije Tijana se osvestila i pokušala da se spasi, da bi osumnjičeni zaustavio kola, izveo devojčicu u visoku travu nedaleko od puta i prema njegovom priznanju seksualno se iživljavao na njoj. Posle toga TIjana je zadavljena duksom koji je nosila da vrati drugarici. Mrtvu Tijanu Jurić osumnjičeni je u gepeku prvo odvezao u Sombor, a zatim ju je vratio na mesto zločina i ostavio na zemlji, da bi posle nekoliko sati došao s ašovom i zakopao njeno telo na mestu na kome ga je policija i pronašla. Tijana Jurić je danas u 17 sati sahranjena na pravoslavnom groblju u Subotici не вероватно.. па овај је тотално полудео када је то радио.. имо см неки утисак да је ударио колима, па после однео да је скрије па сконтао да је жива па је убио јер није знао шта д ради пре.... да би се извукао од казне он је човек прсо ко обланда... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Uzas...monstrumcina i debilcina,ne mogu da verujem...nadao sam se da se bar nije koliko toliko izivljavao. Onda je po meni istina da je izmislio saobracajku,odnosno da mu je to bila samo smisljena situacija da ne ispadne da je sa namerom to sve ucinio i da je napastvovao...ne znam napokon sam malo danas dosao sebi i opet ove vesti. Uzas. Tijana dace Bog je sa onim svojim andjeoskim glasom vec u raju...Gospod da pomogne njenoj porodici,mogu misliti kako je kad imas saznanja sva ova sta je taj covek ucinio tom detetu i koliko je maltretirao pre nego sto je je ubio...monstrumu i zlotvoru podaj Gospode makar malo da se pokaje,da pokaze ljudskosti,da ga djavo nije u potpunosti uzeo i zelim mu da vise nikad ne bude na slobodi. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Дебил, који је једва завршио основну школу са 17 година. Имбецил, убио је овакво биће: https://www.youtube.com/watch?v=jstzE_PPf-Y Не, ја не могу да имам милости нити било каквих осећања према њему. Желим му да прође пакао у затвору и да жив не изађе из њега. Опрости Боже, али ја те не разумем да "ово" волиш. Crveni Baron and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Andjeo...samo Bog zna zasto. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Mnogi se ovde oglusuju o zapovest da ne mrzimo coveka nego greh. Sto bi u prevodu znacilo da je demon upravljao njime. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Дигресија о држави пребачена овде: https://www.pouke.org/forum/topic/35188-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%88%D1%9B%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B8-%D0%B4%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0/ Deja Vu and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука