kordun Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Ево шта каже закон: Državni referendum mogu raspisati Hrvatski sabor i predsjednik Republike Hrvatske. Hrvatski sabor može raspisati referendum o prijedlogu za promjenu Ustava Republike Hrvatske, o prijedlogu zakona ili o drugom pitanju iz svog djelokruga. Hrvatski sabor će raspisati referendum ako to zatraži 10 posto od ukupnog broja birača u Republici Hrvatskoj. Da bi referendum bio pravovaljan potrebno je da mu pristupi većina od ukupnog broja birača upisanih u popis birača Republike Hrvatske, odnosno jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave u kojoj je raspisan referendum. Odluka je donesena ako se za nju izjasnila većina birača koji su pristupili referendumu. Odluka donesena na referendumu je obvezatna, što znači obvezu za tijela vlasti da je provedu. http://www.izbori.hr/izbori/dip.nsf/wpds/EB7AC29F0E17EBC1C125754D003A3749?Open&1 to je szuprotno onome sto je milosavljevic rekao,on je pominjao nekih 30% jer su nesigurni hrvati u referendum a sada vidim da aminuje ovo,ne znam vise sta da mislim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 vukavar je jedna katastrofa,jako su stradali i hrvati i srbi,sva je sreca pa su slavonci malo mirniji ljudi,dosta sam vremena provodio u vukovaru pa znam stanje,vukovar je jos odlican primjer tolerancije... Ako je vukovar kako ti tvrdis primer tolerancije, sta onda nije? to je szuprotno onome sto je milosavljevic rekao,on je pominjao nekih 30% jer su nesigurni hrvati u referendum a sada vidim da aminuje ovo,ne znam vise sta da mislim DA malo pazljivije citas ( sto ne radis) znao bi odlichno sta da mislis... a vrlo cesto, ne citas postove sa dovoljno paznje... Evo ti ga direktan citat posta: Ovi "anti cirilicari" oce da naprave da je dovoljno da referendum izadje 30 % da bi mogli da izglasaju protiv. Eto koliko su sigurni u gradjane i njihovo glasanje. Sta da mislis? Nista, samo pazljivije da citas postove. Dakle ja nisam rekao da je potrebno 30 % vec da neko hoce da napravi da toliko bude potrebno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Јасеновац ... примјер толеранције... сви су тамо имали иста права .. и жене и старци и дјеца ... Баш сви .. Добро ..Хравти су то организирали .. пазите .. дакле НДХ је ипак била ДРЖАВА (!) дакле Хрвати су то организовали тако да су они и водили правила ..па-као данас у ЕУ .. Немачка организира ''игру'' и ето .. Демокрација, не.. kordun, Драшко, Sasa Kolbas and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 E da, a znate li vi da se i dalje kod njih zdušno sluša Ceca? Nema je na radiju ali ima je na svim drugim mestima A Vukovar je stvarno posebna priča. Tamo se stradalo na sve strane, a još ih i političari huškaju jedni na druge. Ma, ljudi, nije to baš tako jednostavna priča. Није се страдало на све стране него се страдало на обе стране, са подједнаким злочинима...мене рецимо срце боли за овчару....(био сам неколико километара од злочина и осећао сам неку језу и страх од нечега што није својствено српској војној традицији) Милан Ракић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Причам о оној шачици Срба која је о(п)стала у Хрватској. Елем, Вуковар је посебна прича. Далмација је посебна прича, Херцеговина је посебна прича. Мало превише посебних прича. Moja rođaka je usred rata i za vrijeme dok je bila opsada a potom pad Vukovara bila udana za jednog zagrebaćkog Srbina, starosjedioca zagrebačkog i nijedna mu vlas nije falila s glave i nijedan njegov prijatelj Hrvat mu nije prestao bit prijatelj.za cijelo to vrijeme rata. Njegovo majveće "stradanje", ako se to može nazvat nekakvim "stradanjem" tada je bilo od njegove žene tj. te moje rođake kad bi on nalit i pjan doteturao kući i s još nekakvim društvancetom usred noći ili rano pred zoru a ona morala trpjet njihovo urlanje i halekanje pa ga ona tamo poslije nakon što se njih riješila i poslala ih kući njihovim ženuškama onda rihtala i držala mu prodike što pije itd. bla bla bla, znate svi na šta tačnon milim, jel da. Zanimljivo da su se rastali tek poslije rata jer se nisu mogli dogovorit na tom ko je glavni i čija je starija u kući, bračna klasika. Kao što se nisu ni počeli zabavljat iz nacionalnih ili političkih razloga tako se nisu ni razveli iz nekakvih političkih i nacionalnih razloga. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Јасеновац ... примјер толеранције... Uvek ista prica. Jasenovac sa jasenovac... koristite taj jasenovac da optuzujete ljude od kojih vecina nisu ni bili u planu kada se desio taj jasenovac.... jasenovac pa jasenovac.. I nemojte mi onu "istorija se ponavlja" i slichna opravdanja,...sta sad treba da ocekujem da nemci budu fasisti, a mi da ocemo da pokorimo ceo balkan - ko sto smo pokusavali u proslosti? nedaj boze da se takva istorija ponavlja oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Ako posmatramo ovu temu kao reprezentativni uzorak vidi se da su Srbi pametan svet i da u ogromnoj vecini potpuno racionalno prihvataju i razumeju ponasanje hrvata i njihove antisrpske histerije. Naravno, uvek ce biti i onih koji ili nisu u stanju to da razumeju ili imaju neki drugi interes da guraju pricu koja je ocigledno netacna poput Milosavljevica. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Uvek ista prica. Jasenovac sa jasenovac... koristite taj jasenovac da optuzujete ljude od kojih vecina nisu ni bili u planu kada se desio taj jasenovac.... jasenovac pa jasenovac.. I nemojte mi onu "istorija se ponavlja" i slichna opravdanja,...sta sad treba da ocekujem da nemci budu fasisti, a mi da ocemo da pokorimo ceo balkan - ko sto smo pokusavali u proslosti? nedaj boze da se takva istorija ponavlja Брате , Јасеновац се није десио пре 500 година, још има у животу људи који су прошли његове страхоте, и то захтева бар минималну сумњу и опрезност док год међу Хрватима има макар једног који велича ту страхоту ( а има их ,колико видим, много више од једног ) . И друга ствар, стварно би требао раније да лежеш, упропастићеш здравље . Crveni Baron, nana, kordun and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Uvek ista prica. Jasenovac sa jasenovac... koristite taj jasenovac da optuzujete ljude od kojih vecina nisu ni bili u planu kada se desio taj jasenovac.... jasenovac pa jasenovac.. I nemojte mi onu "istorija se ponavlja" i slichna opravdanja,...sta sad treba da ocekujem da nemci budu fasisti, a mi da ocemo da pokorimo ceo balkan - ko sto smo pokusavali u proslosti? nedaj boze da se takva istorija ponavlja Ко не учи на историји научиће на ко зна чему Знам шта хоћеш да кажеш али у сусједству је остала јака "школа" која је створила ужасе у Јасеновцу Ми морамо да сведемо своје рачуне и признамо си шта су наши тамо радили, а исто тако због тих 700 000 уништених, измучених , пре свега деце, у утробама чак, жена, људи , стараца, не смемо да минимизирамо тај монструозни чин непојмљивих размера! Ту језу над језама! Они тамо у нису ни отворили очи, сем појединаца да си признају и схвате шта су ти који су их планирали или направили урадили. Нека је то и мањина, ок, али ........... Бојим се да је та "школа" врло активна, ево ђака Шимунића. Научио градиво. Немачка је у много већој мери признала своје грехе Аушвица и других паклова, док Хр не знам шта чека. Sasa Kolbas, -Владимир-, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Nikad oni nece nista priznati, brate. Jedino sto ce uraditi u nekoj buducnosti, to je da ce kanonizovati `` Jasenovacke trudbenike``. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Nikad oni nece nista priznati, brate. Jedino sto ce uraditi u nekoj buducnosti, to je da ce kanonizovati `` Jasenovacke trudbenike`` "Лупи" ти, и остаде "жив"... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Брате , Јасеновац се није десио пре 500 година, још има у животу људи који су прошли његове страхоте, и то захтева бар минималну сумњу и опрезност док год међу Хрватима има макар једног који велича ту страхоту ( а има их ,колико видим, много више од једног ) . И друга ствар, стварно би требао раније да лежеш, упропастићеш здравље . Da ne pričamo kako je Hrvatska imigracija gajila kult ustaštva i tako vaspitavala decu...( to svaki hrvat danas zna imamo primer i ono pismo "nogometašudomovine" šimonjiću.) To ne bi bilo ništa opasno da se od osamostaljivanja hrvatske imigracija nije toliko pitala! (postala je kamen temeljac hrvatske politike i normalni hrvati imaju jako veliki problem sa njima) Tako da .....oprez nije na odmet čak ni hrvatima. -Владимир-, nana, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Iskreno ovde se ne radi više o Hrvatima, radi se o jednom vaskrslom zlu ustaštva i bilo bi dobro podržati recimo hrvate koji hoće toga da se oslobode a ima ih. Pretpostavljam da milosavljević potencira na tim ljudima ali mora da razgraniči nacionalnost od fašizma. Милан Ракић, Mилена КШ, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 radi se o jednom vaskrslom zlu ustaštva ali mora da razgraniči nacionalnost od fašizma Аферим! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orion Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Uvek ista prica. Jasenovac sa jasenovac... koristite taj jasenovac da optuzujete ljude od kojih vecina nisu ni bili u planu kada se desio taj jasenovac.... jasenovac pa jasenovac.. I nemojte mi onu "istorija se ponavlja" i slichna opravdanja,...sta sad treba da ocekujem da nemci budu fasisti, a mi da ocemo da pokorimo ceo balkan - ko sto smo pokusavali u proslosti? nedaj boze da se takva istorija ponavlja Milosavljeviću, koga ti braniš i šta ti opravdavaš? Evo, stavićemo Jasenovac po strani. I da, istorija se ponovila 90-ih. Šta su ti ljudi koji nisu bili ni u planu u vreme Jasenovca, radili 90-ih? Ko je u Splitu iz transportera izvlačio makedonskog vojnika i davio pred razularenom masom? Istog tog dana ubijen je drugi makedonski vojnik. Ko je počinio strašan masakr na Koranskom mostu? Ko je iskasapio srpske civile u Medačkom džepu (uglavnom stare ljude)? Ko je izvršio zločin nad civilima u Pakracu, tačnije u mestu Ribnjak? Šta ćemo sa zločinom u Dvoru na Uni za vreme vojne operacije "Oluja"? Šta sa logorom Lora u Splitu? Da li treba zaboraviti razgovor izmedju Špegelja i Boljkovca, u kome Špegelj navodi da pri upadu u stanove vojnih oficira, ne treba imati milosti ni prema ženama, ni deci? Gde su bili ti ljudi, koji kako kažeš nisu bili ni u planu u vreme Jasenovca, kada su sistematski pljačkane i spaljivane srpske kuće? Zašto nisu reagovali kad je proterano više od 250.000 Srba sa vekovnih ognjišta? Ne, taj dan se svake godine slavi. Mogu da ti nabrajam do sutra sva zlodela počinjena na tim prostorima, ali neću, jer nema svrhe. Ne treba bilo koga mrzeti, ali neke stvari ne treba zaboraviti. A, tvoje je da se upitaš...da li ti to sve negiraš ili opravdavaš? I još kažeš kako su Srbi pokušavali da pokore ceo Balkan...Tužno, ali meni dovoljno.... Volim_Sina_Bozjeg, feeble and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука