Zayron Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 To sto se ne kaznjava je jedna stvar ali sam siguran da je i dalje za ogromnu vecinu ljudi to prilicno nenormalno a sto se moralnosti tice mislim da je nemoralno zagledati sta rade ljudi u postelji i danas kako i pre nekoliko vekova. opet se promenila samo kazna, tj. prilagodila moralu. vidiš, društvo kao moralnu normu uzima onu koja važi majoritno a ne minoritno, prosto ako većina na LGBT osobama ne vidi ništa potrebno zakonskog osuđivanja i kriminalizovanja onda se usvaja to što misli i kaže ta većina, ako većina misli da ih zbog toga što rade nije potrebnio pozivat na sud onda se to i usvoji kao norma bez obzira na ono šta o tom kaže i misli nekakva manjina. Moral ima mehanizme kojim se prosađuje a to je jedan od njih, zakon tj. glas, mišljenje većine. Naravno da je moralnom normom ono što je većini moralno, ja mogu smatrat prodaju alkohola vrlo nemoralnom ali to ne misli ta većina od koje najviše zavisi šta će biti moralnom normom ili standardom, tako znači u tom imam peh, smolu ja i tih malo koji si to isto misle. No kad bi nas bilo barem 70% takvih što misle kao ja taj alkohol se nigdje više slobodno prodavao ne bi. Na primjer, naravno, da se to primjenit na sve. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Да али у Писму стоји и то да син трба да се покаје за грехе оца свога да ми неби "трнули зуби" због "киселог грожђа које оци једоше." Gde tacno u svetom pismu to stoji? (ne kazem da ne stoji vec hocu da ti ukazem na poentu u tumacenju biblijskih tekstova) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 vidiš, društvo kao moralnu normu uzima onu koja važi majoritno a ne minoritno, prosto ako većina na LGBT osobama ne vidi ništa potrebno zakonskog osuđivanja i kriminalizovanja onda se usvaja to što misli i kaže ta većina, ako većina misli da ih zbog toga što rade nije potrebnio pozivat na sud onda se to i usvoji kao norma bez obzira na ono šta o tom kaže i misli nekakva manjina. Moral ima mehanizme kojim se prosađuje a to je jedan od njih, zakon tj. glas, mišljenje većine. naravno da je moralnom normom ono što je većini moralno, ja mogu smatrat prodaju alkohola vrlo nemoralnom ali to ne misli ta većina od koje najviše zavisi šta će biti moralnom normom ili standardom, tako znači u tom imam peh, smolu ja i tih malo koji si to osto misle. No kad bi nas bilo barem 70% alkohol se nigdje prodavao ne bi.. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемјери, што дајете десетак од метвице и од копра и од кима, а остависте што је претежније у Закону: правду и милост и вјеру; а ово је требало чинити и оно не остављати. Вођи слијепи, који оцијеђујете комарца а камилу прождирете. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемјери, што чистите споља чашу и здјелу, а изнутра су пуне грабежа и неправде. Фарисеју слијепи, очисти најприје изнутра чашу и здјелу да буду и споља чисте. (Мт. 23, 23-26) То о чему пишеш је наука самог непомјаника. Створићемо законе по својој мери т.ј. угушимо савест која је од Бога и тако нас више неће пећи. Видиш да је као претежније набројано и правда и љубав и милост једно без другога не иде. Без правде нема ни љубави ни милости. Бог нас љуби, и милостив је али је и праведан. И то је Он сам за себе рекао а не ја по своме уму. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 vidiš, društvo kao moralnu normu uzima onu koja važi majoritno a ne minoritno, Upravo ovo je problem zbog koga imas zakone koji se ispostave kao nemoralni, ne donose se u skladu sa moralom vec zeljom vecine. A moral i moralni zakon nosimo svi u sebi. A ukratko bi glasio, sto ne zelis da drugi tebi rade nemoj ni ti drugima ... Orion је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Gde tacno u svetom pismu to stoji? (ne kazem da ne stoji vec hocu da ti ukazem na poentu u tumacenju biblijskih tekstova) Укажи слободно да не тражим сада по Писму а и мислим да знам унапред на шта циљаш тако да ћеш одговор можда наћи у мом предходном посту који сам писао Zayronu. Ако пак грешим одговорићу ти. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 A sto navodi na zakljucak da oni koji pisu NAZIonalista, patriJota, srBski i slicno polaze od pretpostavke da na forumu ucestvuje dobar deo glupih i neinteligentnih Srba kojima treba plasticno objasniti pojedine stvari? ма не, није ми била намера никог да увред, већ је врло евидентно да сам у тексту мислио и на патолошки национализам, мислим да је то врло видно Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Да али у Писму стоји и то да син трба да се покаје за грехе оца свога да му неби "трнули зуби" због "киселог грожђа које оци једоше." Ипак су Хрвати извршили геноцид над Србима а не Срби над Хрватима. Тако да би прича о Самарјанину требала да буде више поука њима него нама. Прихватићу ја њихову милост оберучке и два пута ћу узвратити. Који православни епископ или свештеник позива на забрану латинице? Када прича о њиховој "голотињи" то није његова срамота већ срамота оних који су голи а не желе да се обуку. To moj prijatelju ne stoji ni u jednom Svetom Pismu. Kod proroka jezekilja naprotiv pise da tako nesto ne postoji i da ce svako odogovarati za svoje grehe. Mrzi me da sada trazim citat ali ako budes insistirao naci cu ga U stavri to je citavo 18 ili 16 poglavlje. Ne prica o latinici zato sto se latinica ustalila kod nas tako kada bi pricao pricao bi i protiv nas. Ovo se odnosi na svakoga i pouka je i nama jer ni mi nismo bili bas sveti a i da jesmo onda jos vise. a sto se genocida tice tu se slazem da su pocinili ali ne svi. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 ма не, није ми била намера никог да увред, већ је врло евидентно да сам у тексту мислио и на патолошки национализам, мислим да је то врло видно Nisam ja ni rekao da ti vredjas bilo koga.Vredjaju oni koji tako pisu a ne ti. Ti si napisao post o hrvatskoj i nisi upotrebio ni jedan od tih pezorativnih pojmova kao NACIonalisti hrvatski ili patriJote ili sta slicno sto pojedini koriste u neumereno velikim kolicinama kadavse pise o Srbima ili srpskim rodoljubima. I odlicno si primetio na pocetku tvog posta da su srbi najvece greske i tragedije dozivljavali kada su zaboravljali svoj nacionalni identitet i odricali ga se u korist neke ideologije, komunisticke na primer .... Upravo taj obrazac ponasanja imas i kod danasnjih anaLcionalista , kako ih ja zovem. Nisu oni anacionalni, kosmopoliti, ljudi bez nacionalnih ili rasnih predrasuda vec potpuno obrnuto, puni su predrasuda o Srbima, i uvek su protiv srpskih nacionalnih interesa ili teznji. A nikada protiv nacionalnih teznji drugih naroda, u ovom slucaju Hrvata na primer. Koji su u monstruozno velikom broju glasali za raspisivanje referenduma o zabrani cirilice u na pocetku 21. veka u sred Evrope. I ti imas jednog anaLcionalnog koji u broju od nekih 650 000 hrvata koji su stavili svoj potpis na taj papir ne vidi nista lose. Cak kaze kako su super hrvati i kako ih je malo potpisalo raspisivanje referenduma. A da se skupi 50 srba na protest protiv latinice u Beogradu vristao bi kao da ga deru a protiv NACIonalista, patriJota koji govore srBski. Ali nikako ako govore hrvatski. Tu je problem a ne u tebi ili tvom pisanju. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 To moj prijatelju ne stoji ni u jednom Svetom Pismu. Kod proroka jezekilja naprotiv pise da tako nesto ne postoji i da ce svako odogovarati za svoje grehe. Mrzi me da sada trazim citat ali ako budes insistirao naci cu ga U stavri to je citavo 18 ili 16 poglavlje. Ne prica o latinici zato sto se latinica ustalila kod nas tako kada bi pricao pricao bi i protiv nas. Ovo se odnosi na svakoga i pouka je i nama jer ni mi nismo bili bas sveti a i da jesmo onda jos vise. a sto se genocida tice tu se slazem da su pocinili ali ne svi. Стоји брате, не баш истим речима као што сам ја написао али шта друго значе речи Господње: ако ли се син одврати од овог.. па опет ако се одврати од оног и тако редом и тек онда се каже неће погинути (душом). Ја имам проблем са тим што и поред појединаца Хрвата који су добри Хришћани ипак врло често видимо колективне изливе мржње према наследницима оних које ипак њихови очеви поклаше. И код њих је то ипак већина свидело се то неком или не.Зар тиме не понављају грех отаца својих? Владика Николај је писао негде да је рат само спољашња манифестација унутрашњег стања људи, и надам се да је свима јасно да је то неоспорна истина. Геноцид и то не било какав него са злочинима какве неможе ум нормалног човека да схвати је колективна одговорност Хрватског народа јер га није извршио неки генерал него држава која се звала НДХ а и људски закони познају кривично дело које се врши не чињењем или не помагањем унесрећеном а колико су Божји закони савршенији од људских. Да сутра не дај Боже у мом присуству неко чини злочине попут наведених па још и у моје име кријући се иза Србије дужан сам да против тога устанем иначе сам одговоран. Већ сам писао колико и какво је лицемерје проглашавати блаженим Алојзија Степинца који је био у то време поглавар римокатоличке цркве у НДХ. Само мученичка смрт због противљења геноциду који се одигравао могла би да га амнестира од одговорности за исти. А ко се не одриче њега, па се не одриче "олује" као новог геноцида над Србима него то још и слави као државни празник тај се не одриче ни одговорности. Чини ми се да следеће мисли Владике Николаја изречене у књизи "Мисли о добру и злу" лепо говоре о томе где води то када људи хоће да буду бољи и од самог Бога т.ј. одричу Божију правду јер им звучи сурова. Истина је садржана у Светом Писму и ја нисам одбацио истину о љубави тиме што скрећем пажњу да Писмо садржи и истину о правди. "МАЛО И МНОГО Ко се не задовољи малим добром, тај верује у веће добро, и тражи веће добро. Ко се не задовољи већим добром, тај верује у највеће добро и тражи га. Но, ко се не задовољи највећим добром, тај не верује ни у какво добро, и не тражи никакво добро. Ко се не задовољи нижим моралом, тај верује у виши морал и тражи виши морал. Ко се не задовољи вишим моралом, тај верује у највиши морал и тражи највиши морал. Но, ко се не задовољи највишим моралом, тај не верује ни у какав морал, и не тражи никакав морал. Ко се не задовољи светлим лицем истине, тај верује у светлије лице истине и тражи светлије лице истине. Ко се не задовољи светлијим лицем истине, тај верује у то светлије лице истине и тражи га. Но, ко се не задовољи најсветлијим лицем истине, тај не верује више ни у какву истину, и не тражи никакву истину. Овим се објашњава зашто међу онима који су примили хришћанску веру понекад има више неморалних и више безбожних него међу нехришћанима, који нису поседовали све и изгубили све." Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Стоји брате, не баш истим речима као што сам ја написао али шта друго значе речи Господње: ако ли се син одврати од овог.. па опет ако се одврати од оног и тако редом и тек онда се каже неће погинути (душом). Ја имам проблем са тим што и поред појединаца Хрвата који су добри Хришћани ипак врло често видимо колективне изливе мржње према наследницима оних које ипак њихови очеви поклаше. И код њих је то ипак већина свидело се то неком или не.Зар тиме не понављају грех отаца својих? Владика Николај је писао негде да је рат само спољашња манифестација унутрашњег стања људи, и надам се да је свима јасно да је то неоспорна истина. Геноцид и то не било какав него са злочинима какве неможе ум нормалног човека да схвати је колективна одговорност Хрватског народа јер га није извршио неки генерал него држава која се звала НДХ а и људски закони познају кривично дело које се врши не чињењем или не помагањем унесрећеном а колико су Божји закони савршенији од људских. Да сутра не дај Боже у мом присуству неко чини злочине попут наведених па још и у моје име кријући се иза Србије дужан сам да против тога устанем иначе сам одговоран. Већ сам писао колико и какво је лицемерје проглашавати блаженим Алојзија Степинца који је био у то време поглавар римокатоличке цркве у НДХ. Само мученичка смрт због противљења геноциду који се одигравао могла би да га амнестира од одговорности за исти. А ко се не одриче њега, па се не одриче "олује" као новог геноцида над Србима него то још и слави као државни празник тај се не одриче ни одговорности. Чини ми се да следеће мисли Владике Николаја изречене у књизи "Мисли о добру и злу" лепо говоре о томе где води то када људи хоће да буду бољи и од самог Бога т.ј. одричу Божију правду јер им звучи сурова. Истина је садржана у Светом Писму и ја нисам одбацио истину о љубави тиме што скрећем пажњу да Писмо садржи и истину о правди. "МАЛО И МНОГО Ко се не задовољи малим добром, тај верује у веће добро, и тражи веће добро. Ко се не задовољи већим добром, тај верује у највеће добро и тражи га. Но, ко се не задовољи највећим добром, тај не верује ни у какво добро, и не тражи никакво добро. Ко се не задовољи нижим моралом, тај верује у виши морал и тражи виши морал. Ко се не задовољи вишим моралом, тај верује у највиши морал и тражи највиши морал. Но, ко се не задовољи највишим моралом, тај не верује ни у какав морал, и не тражи никакав морал. Ко се не задовољи светлим лицем истине, тај верује у светлије лице истине и тражи светлије лице истине. Ко се не задовољи светлијим лицем истине, тај верује у то светлије лице истине и тражи га. Но, ко се не задовољи најсветлијим лицем истине, тај не верује више ни у какву истину, и не тражи никакву истину. Овим се објашњава зашто међу онима који су примили хришћанску веру понекад има више неморалних и више безбожних него међу нехришћанима, који нису поседовали све и изгубили све." Опет ми дође ријеч Господња говорећи: Шта хоћете ви који говорите причу о земљи Израиљевој говорећи: оци једоше кисело грожђе, а синовима трну зуби? Тако ја био жив, говори Господ Господ, нећете више говорити те приче у Израиљу. Јер ако је ко праведан и чини суд и правду, На горама не једе и очију својих не подиже ка гаднијем боговима дома Израиљева, и не скврни жене ближњега својега и не иде к жени одвојеној ради нечистоте, И никоме не чини насиља, залог дужнику својему враћа, ништа не отима, хљеб свој даје гладноме и голога одијева, Не даје на добит и не узима придавка, од неправде устеже руку своју, и право суди између једнога човјека и другога, По уредбама мојим ходи, и држи законе моје творећи истину; тај је праведан, доиста ће живјети, говори Господ Господ. Ако роди сина лупежа, који би крв прољевао или би чинио тако што, А не би чинио свега онога, него би јео на горама, и жену ближњега својега скврнио, Сиромаху и убогоме насиље чинио, отимао што, залога не би враћао, и ка гаднијем боговима подизао би очи своје чинећи гад, Давао би на добит, и узимао придавак; хоће ли тај живјети? Неће живјети; учинио је све те гадове, доиста ће погинути, крв ће његова на њему бити. Али гле, ако роди сина који би видио све гријехе оца својега што чини, и узео би на ум, те не би чинио онако, Не би јео на горама, нити би очију својих подизао ка гаднијем боговима дома Израиљева, жене ближњега својега не би скврнио, И никоме не би чинио насиља, залога не би узимао и не би ништа отимао, давао би хљеб свој гладноме и голога би одијевао, Од сиромаха би устезао руку своју, не би узимао добити ни придавка, законе би моје извршивао и по уредбама мојим ходио; тај неће погинути за безакоње оца својега, доиста ће живјети. А отац његов, што је чинио насиље, отимао од брата својега и чинио што није добро у народу свом, гле, он ће погинути за своје безакоње. Али говорите: зашто да не носи син безакоња очина? Јер син чини суд и правду, све уредбе моје држи и извршује; доиста ће живјети. Која душа згријеши она ће умријети, син неће носити безакоња очина нити ће отац носити безакоња синовљега; на праведнику ће бити правда његова, а на безбожнику ће бити безбожност његова. Ако ли би се безбожник обратио од свијех гријеха својих које учини, и држао би све уредбе моје и творио суд и правду, доиста ће живјети, неће погинути. Безакоња његова што их је год учинио неће му се више спомињати, у правди својој коју чини живјеће. Еда ли је мени мило да погине безбожник? говори Господ, а не да се одврати од путова својих и буде жив? Али кад би се праведник одвратио од правде своје и чинио неправду, и радио по свијем гадовима које чини безбожник, хоће ли он живјети? праведна дјела његова, што је год чинио, неће се споменути; за безакоње своје које учини за гријех свој којим згријеши погинуће. Још говорите: није прав пут Господњи. Чујте, доме Израиљев, мој ли пут није прав? нијесу ли ваши путови неправи? Кад се праведник одврати од правде своје и чини зло и умре зато, умријеће за зло своје које учини. А кад се безбожник одврати од безбожности своје коју је чинио, и чини суд и правду, он ће сачувати у животу душу своју. Јер узевши на ум врати се од свијех безакоња својих која учини; доиста ће живјети , и неће погинути. Али дом Израиљев вели: пут Господњи није прав. Моји ли путови нијесу прави? доме Израиљев, нијесу ли ваши путови неправи? Зато, доме Израиљев, судићу вам свакоме по путовима његовијем, говори Господ; обратите се и прођите се свијех гријеха својих, и неће вам безакоње бити на спотицање. Одбаците од себе сва безакоња која чинисте, и начините себи ново срце и нов дух; и зашто да мрете? доме Израиљев. Јер ми није мила смрт онога који мре, говори Господ Господ; обратите се дакле и будите живи. Dakle kao sto vidis nema nista od onoga sto ti napisa. Mnogo si mi brz da sudis Hrvatima i onome sto su oni radili to ti valjda iz ljubavi prema njima. Makar se nadam jer Pravoslvani hriscanin voli sve ljude,zar ne ? "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука