Midrash Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Ne bih želeo da se upetljavam u bezpotrebne diskusije. Stoji svakako stvar da je dosta biskupa u Hrvatskoj poprilično poneseno šovinizmom, naravno ni sveštenici nisu izuzetak, ali svakako ne svi i svakako ne većina, ali kao i uvek, kao i ovde u Srbiji, ekstremi su najgrlatiji. Ja sam Srbin i katolički sveštenik, i možda bi neko pomislio da to prolazi glatko kod Hrvata, ali nije tako - naravno, opet govorim o grlatoj manjini, pa ipak ja imam jedno drugo iskustvo. Naime tri godine sam odlazio na blagoslov kuća u Hrvatsku...nešto kao kod pravoslavaca blagoslov vodice. Bio sam u Bjelovaru i Slavonskom Brodu - dakle tamo gde su se vodile krvave borbe, svaki put sam obišao barem 200 do 300 domaćinstava, propovedao sam u crkvi a vodio i sprovode na čistom srpskom jeziku sa beogradskim akcentom, i moram da vam kažem, iza razgovora sa tim ljudima, a kažem, njih je bilo oko 1000 - 1500, svake godine, da nisam doživeo jednu jedinu neprijatnost, čak je ljudima bilo i drago što je neko iz Srbije došao - i to ne zato što sam katolički sveštenik, već što sam Srbin. To su sve pristojni, porodični ljudi, Nema puno bogatih, ali su verni. Svi su pitali kako se živi kod nas, mnogo njih je poželelo da dođe,mnogi su bili, a niko nije kivan i ne mrzi Srbe ni Srbiju. Sad, možda mi se zalomilo pa ja baš ninakoga nisam takvog naišao, ali pošto sam bio sa kolegom, koji je takođe Srbin, i on ima ista iskustva. Što će reći - nije narod koji mrzi, oni su kao i mi ovde, muku muče da prežive. Džabalebaroši i probisvet, oni koji su se nakrali para i slepi kod očiju, grlati fanatici dižu buku, a oni su uz one koji imaju para i treba im stado koje je uplašeno, a gde ćeš bolje nego da narodu zamažeš oči mržnjom protiv stalno prisutnog "neprijatelja, kako bi sam mogao da i dalje uživaš u luksuzu i krađi. Toliko, a vi kako hoćete. Svakako, ne tvrdim da je svuda tako, ja govorim o ravničarskom delu hrvatske. Moguće je da je oko hercegovine i u dalmatinskoj zagori gore - tamo je uvek i bilo izvorište svakojakog ludila. Милан Ракић and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 A to da je bolesno da neko uopste OCE preko referenduma da ponistava ljudska prava, to jeste bolesno i idiotski. Svako ko glasa za "ukidanje cirilice" je zgazio u prvi korak fasizma - tu nema dileme. Тачно. Ако референдум дозволе - ћирилица се укида 100%. Веома лако су скупили потребне потписе. Гласање је још лакше, не заборавите да дијаспора има право гласа. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 za tebe izgleda dučić bio promašen čovijek,sljepac, ti si pametniji? Jok, kakve veze sad ducic ima sa tom pricom? Zasto volite te ad hominem argumente - ako se ne slazes sa ducicem znaci da mislis da si pametniji od njega. Sta mene briga za politicke stavove ducica, ducic nit je ziveo danas, nit znaci da je slepac ako je mrzeo hrvate. I henri ford je bio antisemita, sto izuzetno ne cenim kod njega, ali ga cenim generalno kao lichnost. Тачно. Ако референдум дозволе - ћирилица се укида 100%. Веома лако су скупили потребне потписе. Гласање је још лакше, не заборавите да дијаспора има право гласа. Ajde ovako, ukoliko se ukine cirilica refenredumom, da izadje vise od 40 % ljudi koji glasaju za ukidanje cirilice... ja cu javno da kazem, otvoricu temu reci cu "Milosavljevic je ispao budala, i naivno verovao u nesto" Ali ukoliko ne bude referen duma hocu da ti, feeble, krodun, zoske, horatio i ostali kazete - u pravu si brate milsoavljevicu treba malo da porazmislimo o ovoj temi, mozda ipak preterujemo u nasim izjavama prema hrvatima. Jel moze? Mislim da je pogodba postena. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Ne bih želeo da se upetljavam u bezpotrebne diskusije. Stoji svakako stvar da je dosta biskupa u Hrvatskoj poprilično poneseno šovinizmom, naravno ni sveštenici nisu izuzetak, ali svakako ne svi i svakako ne većina, ali kao i uvek, kao i ovde u Srbiji, ekstremi su najgrlatiji. Ja sam Srbin i katolički sveštenik, i možda bi neko pomislio da to prolazi glatko kod Hrvata, ali nije tako - naravno, opet govorim o grlatoj manjini, pa ipak ja imam jedno drugo iskustvo. Naime tri godine sam odlazio na blagoslov kuća u Hrvatsku...nešto kao kod pravoslavaca blagoslov vodice. Bio sam u Bjelovaru i Slavonskom Brodu - dakle tamo gde su se vodile krvave borbe, svaki put sam obišao barem 200 do 300 domaćinstava, propovedao sam u crkvi a vodio i sprovode na čistom srpskom jeziku sa beogradskim akcentom, i moram da vam kažem, iza razgovora sa tim ljudima, a kažem, njih je bilo oko 1000 - 1500, svake godine, da nisam doživeo jednu jedinu neprijatnost, čak je ljudima bilo i drago što je neko iz Srbije došao - i to ne zato što sam katolički sveštenik, već što sam Srbin. To su sve pristojni, porodični ljudi, Nema puno bogatih, ali su verni. Svi su pitali kako se živi kod nas, mnogo njih je poželelo da dođe,mnogi su bili, a niko nije kivan i ne mrzi Srbe ni Srbiju. Sad, možda mi se zalomilo pa ja baš ninakoga nisam takvog naišao, ali pošto sam bio sa kolegom, koji je takođe Srbin, i on ima ista iskustva. Što će reći - nije narod koji mrzi, oni su kao i mi ovde, muku muče da prežive. Džabalebaroši i probisvet, oni koji su se nakrali para i slepi kod očiju, grlati fanatici dižu buku, a oni su uz one koji imaju para i treba im stado koje je uplašeno, a gde ćeš bolje nego da narodu zamažeš oči mržnjom protiv stalno prisutnog "neprijatelja, kako bi sam mogao da i dalje uživaš u luksuzu i krađi. Toliko, a vi kako hoćete. Svakako, ne tvrdim da je svuda tako, ja govorim o ravničarskom delu hrvatske. Moguće je da je oko hercegovine i u dalmatinskoj zagori gore - tamo je uvek i bilo izvorište svakojakog ludila. vjerujem da imaš poprilično pozitivna iskustva jer ti kao srbin katolički sveštenik si živa atrakcija,al ajde molim te upali hrvatski radio ili televiziju pa mi javi koje godine ćeš čuti neku srpsku pjesmu,recimo Bajaga je rođeni Bjelovarčanin,kvalitetan kant autor evropskog kvaliteta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Jok, kakve veze sad ducic ima sa tom pricom? Zasto volite te ad hominem argumente - ako se ne slazes sa ducicem znaci da mislis da si pametniji od njega. Sta mene briga za politicke stavove ducica, ducic nit je ziveo danas, nit znaci da je slepac ako je mrzeo hrvate. I henri ford je bio antisemita, sto izuzetno ne cenim kod njega, ali ga cenim generalno kao lichnost. iam veze jer je taj dučić lijepo provalio hrvate i opisje ih onak okako ih ja i doživljavam,men ise to super poklapa jedino ti štrčiš,ja dobrovoljno pristajem da sam lud i glup ti budi u pravu al šta ćemo sa dučićem jel i on glup Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 vjerujem da imaš poprilično pozitivna iskustva jer ti kao srbin katolički sveštenik si živa atrakcija,al ajde molim te upali hrvatski radio ili televiziju pa mi javi koje godine ćeš čuti neku srpsku pjesmu,recimo Bajaga je rođeni Bjelovarčanin,kvalitetan kant autor evropskog kvaliteta Nema to veze sa tim, tamo su me gledali kao Srbina, kao što me i ovde tako gledaju - to što sam sveštenik bilo je periferno, možda zbunjujuće ali periferno za ovo o čemu govorim. A radio i TV stanice ne uređuje narod, ako nisi znao. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 За овакве кошто је дотични Милосављевић решење је једино да га пошаљеш мало на терен, мислим у Хрватску да проповеда братство и јединство. Zvali me na more, moj ortak bio ja nisam imao para. Moj ortak, se proveo fes, za 50 evra 10 dana bio na moru, imao smestaj, hranu, zezanje, pice, vozio se jahtom. Imas li neki kvalitetniji predlog posto je moje iskustvo mnogo dobro po tom pitanju. Sad za novu ti drugari dolaze kod nas u krusevac. iam veze jer je taj dučić lijepo provalio hrvate i opisje ih onak okako ih ja i doživljavam,men ise to super poklapa jedino ti štrčiš,ja dobrovoljno pristajem da sam lud i glup ti budi u pravu al šta ćemo sa dučićem jel i on glup ne slagati se sa nekim, ne znaci da mislis da je taj neko lud ili glup. Dakle - nema smisla da o tome diskutujemo. Ja ne mislim ni da si ti lud ili glup, ali mislim da preuvelicavas negativno - zanemarujes pozitivno. Ja jednostavno previse pozitivnih iskustva sa Hrvatima imam da bih ziveo u uverenju o tim "zlim hrvatima koji mrze srbe" ljudi koje sam ja upoznao i sa kojima sam ja imao kontakta - daleko od toga da mrze Srbe. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Jok, kakve veze sad ducic ima sa tom pricom? Zasto volite te ad hominem argumente - ako se ne slazes sa ducicem znaci da mislis da si pametniji od njega. Sta mene briga za politicke stavove ducica, ducic nit je ziveo danas, nit znaci da je slepac ako je mrzeo hrvate. I henri ford je bio antisemita, sto izuzetno ne cenim kod njega, ali ga cenim generalno kao lichnost. Ajde ovako, ukoliko se ukine cirilica refenredumom, da izadje vise od 40 % ljudi koji glasaju za ukidanje cirilice... ja cu javno da kazem, otvoricu temu reci cu "Milosavljevic je ispao budala, i naivno verovao u nesto" Ali ukoliko ne bude referen duma hocu da ti, feeble, krodun, zoske, horatio i ostali kazete - u pravu si brate milsoavljevicu treba malo da porazmislimo o ovoj temi, mozda ipak preterujemo u nasim izjavama prema hrvatima. Jel moze? Mislim da je pogodba postena. Ма, дај молим те - мислиш да се држе демократских процедура зато што то воле? Раде то јер су сада у ЕУ, а тамо постоје неки стандарди...Ако им то прође, немам ријечи. По тој логици би могли изгласати да се забрани мађарски језик и писмо, хеј брате - па то је болес'.Иначе, аргумент "био сам на мору супер сам се провео" је један од мојих омиљених... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Ajde ovako, ukoliko se ukine cirilica refenredumom, da izadje vise od 40 % ljudi koji glasaju za ukidanje cirilice... ja cu javno da kazem, otvoricu temu reci cu "Milosavljevic je ispao budala, i naivno verovao u nesto" Ali ukoliko ne bude referen duma hocu da ti, feeble, krodun, zoske, horatio i ostali kazete - u pravu si brate milsoavljevicu treba malo da porazmislimo o ovoj temi, mozda ipak preterujemo u nasim izjavama prema hrvatima. Може и да погађамо проценте. Ја ценим да ће више од 95% изашлих бити за укидање ћирилице, ако се референдум одржи. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Ма, дај молим те - мислиш да се држе демократских процедура зато што то воле? Раде то јер су сада у ЕУ, а тамо постоје неки стандарди...Ако им то прође, немам ријечи. По тој логици би могли изгласати да се забрани мађарски језик и писмо, хеј брате - па то је болес'.Иначе, аргумент "био сам на мору супер сам се провео" је један од мојих омиљених... Nisam bio na moru ja, ja sam zvan.. moj ortak je bio u gostima. dakle nije on platio hotel tamo nego ga zvali, ugostili, dali mu besplatan semstaj, kuvali mu besplatno, pio je besplatno itd. A ti mozes da diskriminitujes svaki argument da to nekako nije slika stvarnosti nego slika vlade. Imam ja josh pozitivnih primera. Iskreno mislim da vi koji ste iskusli rat, preuvelicavate negativno. Isto kao sto one u puli ne zanima puno cirilica, dok oni u vukovaru polomise ruke oko nje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 oni ne samo da mrze nas srbe,ove moje ustaše iz centralne hrvatske mrze hrvate iz banjaluke ne mogu da ih smisle,posto su hrvati iz banjaluke uglavnom zavrsili u karlovcu i zagrebu,na tom su terenu,ali u karlovcu ih nema,vec su u okolici grada,jer ne mogu ljudi da zive tamo,nece niko ni da im kaze dobar dan,nece sa njima na groblje isto da se zakopavaju,nego osnivaju jadni ljudi svoja groblja,nemate vi pojma sta su hrvati generalno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Zvali me na more, moj ortak bio ja nisam imao para. Moj ortak, se proveo fes, za 50 evra 10 dana bio na moru, imao smestaj, hranu, zezanje, pice, vozio se jahtom. Imas li neki kvalitetniji predlog posto je moje iskustvo mnogo dobro po tom pitanju. Sad za novu ti drugari dolaze kod nas u krusevac. Ne bi oni ni mrava zgazilioni nikada ne gaze mraveali bi tebe unakaziliali bi tebi dosli glaveDa l' je moguce, ne vidis nistajesi li ocoravioizadji malo iz dvoristazar si zaboravioRef. 2xSrbin je lud, Srbin je prokletjednom ga ubijes, on 'oce opetZar su ti vrane mozak popileil' su ga dobro ispralionaj i ono Titovo kopiledzelati a zrtve ispaliZivot kraj tebe proticeSrbija u Evropi jeali to te ne doticema nek' se vrate krvopije Рибља Чорба Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Може и да погађамо проценте. Ја ценим да ће више од 95% изашлих бити за укидање ћирилице, ако се референдум одржи. Znaci izadje 10 % hrvata na referendum, od toga 95% je 9% ukupnih glasaca... ma bravo... Dokzati da je vecina hrvata protiv srba, nije tesko.. nadjite nesto gde moze da pobrojimo vise od 51% hrvata u akciji protiv Srba.. do sada niste nasli nista... ... apsolutno nista.... i idalje hocete da vam verujem na osnovu "lichnih iskustava" No way hose. Ne bi oni ni mrava zgazili oni nikada ne gaze mrave ali bi tebe unakazili ali bi tebi dosli glave Рибља Чорба U nedostatku argumenta, resio si da mi kopiras dobre pesme? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 Може и да погађамо проценте. Ја ценим да ће више од 95% изашлих бити за укидање ћирилице, ако се референдум одржи. Немој брате да си шовиниста, неће бити више од 93% Istochnik and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2013 ma milosavljevicu imas na jutubu emisije latiica,to vodi njihov načuveniji novinar denis latin,imas emisije od prije par godina pa imas razne teme i ankete,tako imas emisije sa anketom da liste za to da srba ima 30 posto u vasem gradu pa u anketi stoji nesto 80% protiv,ja ne znam ko je tu lud Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука