Fildza Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 mislim, zasto se ne zadovoljava da ima jedan zivot...? i najokereli ateista priznaje da bi bilo lepo da pstoji Bog i vecni zivot...ali zasto...? zasto ne prihvatamo da kad umremo nema dalje...? neko kaze jer onda zivot nema smisla...? ali koji je smisao vecnog zivota...? da covek zivi milijardama godina, gde je tu smisao...? naravno neki misle da je smisao zivota upravo taj da je jedan, neponovljivi i da svaki dan treba da ti ima smisao... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЈелисаветаЖурка011 Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Svi smo mi stvoreni po liku Bozijem. To je najvaznija razlika izmedju nas i drugog zivog sveta. Zivotinja je pomirena sa smrcu, sa zakonima prirode i ne trudi se da ih promeni (ona cak nema svest o sebi samoj). Dok covek konstantno tezi da promeni zakone prirode i prilagodi ih sebi (zeli da bude Bog, apsolutno slobodan). To se najbolje vidi kroz umetnost.Zasto zelimo da zivimo vecno? Zato sto smo mi stvoreni da zivimo vecno, u zajednici sa Bogom. Dakle Gospod je nama usadio tu nepomirljivost sa smrcu, sto je sasvim normalna stvar, jer smrt u pocetku nije postojala, sve dok covek nije odbio Boga.A mi kad kazemo ziveti "vecno", ne mislimo na milione, milijarde godine itd. Jer proslost i buducnost fakticki ne postoje, postoji samo sadasnjost. Jel tako? Tako i za Gospoda ne postoji proslost i buducnost, on je izvan vremena, on je bespocetan, vecan. On je stalno u "sadasnjosti". Tako i jednom kad budemo i mi ziveli vecno bicemo izvan vremena. I to ima smisla. Ja u to verujem. Verujem da ce jednog dana svi koji se pokazu dostojni Carstva Nebeskog, kad udju u njega sve savrseno shvatiti. Zato ne brinem oko toga vec brinem jedino za to jesam li dostojna tog Carstva vecnog. Pozdrav! Пг and Jelena 76 је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам пастир добри. Пастир добри живот свој полаже за овце." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Nisam siguran da bas svi ljudi zele vjecnost. Budisti i hindusi vjecnost dozivljavaju sasvim drugacije zato sto imaju sasvim drugaciji odnos prema smrti najprije, a i prema zivotu. Zapravo kod njih i ne postoji vjecnost kao u kontekstu abrahamskih religija Inace ljudi kratko zive i kod mnogih je taj osjecaj neispunjenosti i neizivljenosti kad dodje do smrti. E sad kad bi ljudi zivjeli 10 000 ili 100 000 godina, vjerovatno bi negdje na pola vec svima pozlio zivot i prizeljkivali bi smrt Ђуро Станивук and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 @@Justin Waters, Моја баба већ деценију тражи од Бога да је одведе деди покојноме...има 88 година... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Zato što ima dio vječnosti u sebi, (sliku Božiju, slovesnost, um, duh) pa po prirodi stvari teži cjelini. nana, Oglo and Anette је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Čovek teži ka vječnosti samo iz straha od smrti i neizvjesnosti koju ona sobom nosi . "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пивопија Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Zato što ima dio vječnosti u sebi, (sliku Božiju, slovesnost, um, duh) pa po prirodi stvari teži cjelini. Управо тако! Кад боље размислиш, погледај шта тежи вечности? Тело, које је материјално и пропадљиво, или душа? У души једноставно постоји вечност и она вуче човека да тежи вечности. Зашто? Зато што је то у њеној природи, не може другачије. Погледај кроз историју филозофије и религије, људи су увек, на различите начине, тражили вечност, и мали је, занемарљив број великих мислиоца који би рекли да нема вечности. Објашњавали су то на различите начине, од хиндуистичке селидбе душе, преко Платоновог света Идеја где душе вечно бораве, до Хришћанства. Небитно је за ову причу ни шта је најближе истини од тога, поента је да је у природи људи да теже вечности. Пг and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 ''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски https://www.facebook.com/smrt.svetu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Iz psiholoskih razloga zato sto je zastrasujuca pomisao da citavu vecnost provedes u stanju bez svesti. Nepostojanje je nesto sto nije prirodno, Bog nas je kreirao tako da tezimo za vecnoscu posto je i on vecan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fildza Написано Децембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 grigorije ali mi smo vec bili bez svesti....npr ako sam ja rodjen 1988 sve godine pre toga ja sam bio bez svesti shvatas,...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 mislim, zasto se ne zadovoljava da ima jedan zivot...? i najokereli ateista priznaje da bi bilo lepo da pstoji Bog i vecni zivot...ali zasto...? zasto ne prihvatamo da kad umremo nema dalje...? neko kaze jer onda zivot nema smisla...? ali koji je smisao vecnog zivota...? da covek zivi milijardama godina, gde je tu smisao...? naravno neki misle da je smisao zivota upravo taj da je jedan, neponovljivi i da svaki dan treba da ti ima smisao... Svako zdravorazumno bice zeli da ostane u zivotu i bori se da ga ne izgubi. Za coveka kao jedino zivo bice ( na ovoj Planeti ) koje ima svest i zna sta je zivot normalno je da zeli vecni zivot. Svako zivo bice ima samo jedan zivot, jedan identitet. Osoba ( ateista ) koja nema znanje o Bogu a ni verovanje u postojanje Boga ne moze da " prizna kako bi bilo lepo da postoji Bog " ali moze da masta o vecnom zivotu. Ljudi koji " ne prihvataju ' da je fizicka smrt - kraj postojanja su takvi stvoreni i ostace takvi dok ne prestanu da postoje. " Smisao zivota " je samo subjektivno misljenje. Smisao vecnog zivota ce znati oni koji nemaju smrt. Ne postoje " milijarde godina " ( to je samo ljudska emocija ) postoji samo " sada i ovde ". Ljudi misle tacno to sto su morali da misle, veruju samo ono sta su morali da veruju i znaju samo ono sto su morali da znaju. Znaci sta god ljudi misle, njihova je stvar, sta veruju, njihova je stvar, a za sve sto znaju - imaju neoborive dokaze. Zato što ima dio vječnosti u sebi, (sliku Božiju, slovesnost, um, duh) pa po prirodi stvari teži cjelini. Vecnost je neprekidan zivot, svako ko ima zagarantovanu smrt ( od koje jos niko pobegao nije ) nema u sebi nikakvu vecnost. Bozije oblicje, slovesnost, um duh nisu garant vecnosti. Sta je " priroda stvari " i sta je " celina " ? Svi smo mi stvoreni po liku Bozijem. To je najvaznija razlika izmedju nas i drugog zivog sveta. Zivotinja je pomirena sa smrcu, sa zakonima prirode i ne trudi se da ih promeni (ona cak nema svest o sebi samoj). Dok covek konstantno tezi da promeni zakone prirode i prilagodi ih sebi (zeli da bude Bog, apsolutno slobodan). To se najbolje vidi kroz umetnost. Zasto zelimo da zivimo vecno? Zato sto smo mi stvoreni da zivimo vecno, u zajednici sa Bogom. Dakle Gospod je nama usadio tu nepomirljivost sa smrcu, sto je sasvim normalna stvar, jer smrt u pocetku nije postojala, sve dok covek nije odbio Boga. Ima ljudi koji su stvoreni bez ruku ili nogu... bez zdravog razuma, bez nekih od cula.... Odakle ti " tvrdnja " da su " svi ljudi " stvoreni u oblicju Bozijem ? Da li ti je neka zivotinja rekla da je " pomirena sa smrcu " kao sto su mnogi ljudi pomireni sa smrcu ? Covek je zakon prirode ( bas kao i sve drugo ). Koji je to zakon prirode " covek pokusao da promeni ". Umetnost je subjektivno misljenje koje je rezultat delovanja zakona prirode i sve sto se vidi kroz to subjektivno misljenje jeste cinjenica da ga neko ima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 grigorije ali mi smo vec bili bez svesti....npr ako sam ja rodjen 1988 sve godine pre toga ja sam bio bez svesti shvatas,...? Razlika je u tome sto se ovde podrazumeva gubitak svesti za celu vecnost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fildza Написано Децембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 p Razlika je u tome sto se ovde podrazumeva gubitak svesti za celu vecnost. i dok nisi rodjen bio si bez svesti i nisi razmisljio o tome, mozda kad umres i izgubis svest nemas takvih problema pa ti nije strasno...mozda... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Čitajući ove postove ne nailazim ni na jedan pravi odgovro zašto živeti večno :.mislise. . Ako bi smo rekli ..Ako posle smrti nema života i ovaj život je besmislen bili bi smo upravu. Ali takodje ako bi smo rekli živećemo miljardama godina bez ikakvog jasnog cilja bili bi smo u velikoj zabludi. Mi dok smo ovde stalo napredujemo iznova i iznova razvijamo kako svoje telo tako i svoj duh. I u onom nastavku života verovatno će mo se još razvijati dobijajući od Gospoda zadatke koje su ja mislim odrećeni svakom od nas. Smisao večnog života je usavršavanje i poboljšavanje duše. Dok razmišljamo o ovim stvarima mi ljudi smo jako plitki i ne razumemo u potpuosti Božiju promisao. Kada dodje vreme shvatićemo. ЈелисаветаЖурка011 and Пг је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 p i dok nisi rodjen bio si bez svesti i nisi razmisljio o tome, mozda kad umres i izgubis svest nemas takvih problema pa ti nije strasno...mozda... Naravno coveku je sada strasno dok percipira stvarnost o tome i pricamo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Pitanje je skroz pogresno postavljeno. Pravo pitanje bi bilo da li su ljudi zbog straha od vecnog isceznuca izmislili Boga i zagrobni zivot? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука