Odahviing Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 da ne ulazim u ostale iracionalnosti koje iznosis a nemaju veze sa temom, pokusacu posledni put da ti objasnim sta je zdrav razum. Ti si taj koji tvrdi da je stvarnost nesto sto se jos nije desilo ( smrt svih koji danas zive ), namam ja obavezu da bilo sta dokazujem posto ja ne tvrdim nista o onome sto se nije desilo. Ti si sam sebe pobio svojom iracionalnoscu. Isto tako ja nemam razloga da tvrdim da Isus Hrist - ne postoji, oni koji tvrde da on postoji imaju obavezu da tu tvrdnju dokazu. Opet ponavljam, tvoje emocije te sprecavaju da shvatis cinjenice stvarnosti. Jesam li ti lepo objasnio kako nauka funkcioniše. Dakle imaš podatke.Imam podatke da su milijarde i milijarde ljudi umrlo, imam podatke da ni jedan nije do sada večno živeo, nije čak ni jedan prešao ni priblibžno 200 godina. Na osnovu tih stvari činjenica tvrdim da su ljudi smrtna bića i da će svi umreti u jednom trenutku. Tako nauka funkcioniše, moj model tačno predstavlja stvari kakve su do sada bile i potvrđuje samog sebe svaki put kada neko umre, dakle model funkcioniše. Da je ovo neka nučna hipoteza sada bi postala teorija i cela naučna zajednica bi je prihvatila sve do trenutka kada se pojavi nešto što na bolji način objasni problem o kome govorimo. To je nauka tako se to radi, e sada ti slobodno možeš da nastaviš da luupaš gluposti, ali tako to ide. Ti imas pravo da postavljas pitanja, nemas pravo da ismejavas, bas kao sto je objasnjeno tvojim sektasima kada su Isusa povezivali sa homoseksualcima. Zašto nemam prava? Čime ja hrišćana ugrožavam ako ismevam isusa, čime ugožavam muslimana ako ismevam Muhameda. čime ugožavam matematičara ako ismevam matematiku? i zašto ja nemam pravo da predstavim isusa kao homoseksualca? I da se razumemo ne pričamo o privatnim sajtovima, forumima i sl. tu vlasnik određuje pravilo, evo sad ću bez problema da otvorim neki blog, sajt i da postavim slike isusa kao homoseksualca, na osnovi čega mi je to zabranjeno. Oštampaću na majci nešto što aludira da je Isus gay, na osnovu čega mi je to zabranjeno i ko će da mi zabrani? Toliko nemas postovanja prema ljudima koji se razlikuju od tebe da te to sprecava da racionalno razmisljas. Mogu samo misliti sta mislis o drugim rasama... Poštujem ja ljude, možda ne poštujem njihova mišljenja, dve različite stvari, kao ono sa početka diskusije što je se nekako zaturilo i preskočeno odjednom. Dakle ne ismevam čoveka nego njegove stavove, dve različite stvari. Da li ces ti samo da pricas bajke ili ces necim, nekako pokusati da dokazes iracionalnu tvrdnju o necijem pravu da nekoga ismejava ? Jednostavno niti koga ugrožava niti kome šteti. I da napomenem još jednom pošto očigledno samo postavljaš pitanja verovatno ni ne čitaš šta piše, na foru ajde da postavim 1000 pitanja valjda na jedno neće znati da odgovori. Nije isto ismejavati čoveka i ismejavati neki njegov stav .Stavovi i ideje nisu imune na ismejavanje i kritike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Svestan prolaznosti ove simulacije života, svako razuman teži spoznaji istine. Kako ga život obara na zemlju od koje je sastavljen, čovek iz prave perspektive radi jedino što može, diže pogled ka nebu. Dobijamo saznanja da to gore nije mesto a takođe i da nije vezano za vreme. Mnogi naivni ostaju na shvatanju da večnost znači samo mnogo više nečega. Istina je da je život samo nebeski. To pokusavajući da shvatimo, sve prolazno postaje nam nevažno, kao da nagovestaj večnosti spoznajemo. Put je taj samo za retke a dostupan svima. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 mislim, zasto se ne zadovoljava da ima jedan zivot...? i najokereli ateista priznaje da bi bilo lepo da pstoji Bog i vecni zivot...ali zasto...? zasto ne prihvatamo da kad umremo nema dalje...? neko kaze jer onda zivot nema smisla...? ali koji je smisao vecnog zivota...? da covek zivi milijardama godina, gde je tu smisao...? naravno neki misle da je smisao zivota upravo taj da je jedan, neponovljivi i da svaki dan treba da ti ima smisao... Eh mladosti , sve je lako kad si mlad Ima jedna knjiga zove se Novi Zavjet, i u njoj ima nekih pričica baš lijepih, nema mnogo slika, ali je toliko uzbudljivo napisana, da ti slike i ne trebaju. : ) U njoj piše, da ima Jedan Život i da je sve u tom Životu, i da je taj Život sve, i da nema ništa što je postalo da nije od Njega. Isto tako piše, da ovo tijelo, jeste taj Život ovaploćen, i da je i rođenje i smrt, i Božić i Veliki Petak, dio toga Života, i da posle Subote, ide Vaskrs. E sada posle Vaskrsa, dešavaju se čudne stvari, Tijelo prolazi kroz materijale, pojavljuje se na više mjesta istovremeno, pojavljuje se posle hiljadu godina, kao taj dan, i obratno, hilajdama godina prije rođenja se javlja ljudima, koji znaju za Njega iako nije rođen. Šta nam to govori? Pa govori nam da smo svi iz toga Života, i da smo svi taj život, i da je naš boravak u vremenu samo prolazan, kako bi spoznali sebe, jer ne postoji drugi način, da vidimo svu ljepotu i božanstvenost onoga što smo mi, osim kroz želju da se rodimo, i da Ljubav koja smo, dobije opipljivi, privremeni oblik. Ali u tome trenu vječnosti, možemo da uhvatimo bljesak, doduše izgleda nam kao san, predstave o tome ko smo i šta smo mi. Postoje i neki tehnički problemi, kada oni koji su vidjeli taj bljesak pokušavau da ga zadrže, misleći da ostankom u ovom svijetu, mogu da ugrabe to što su vidjeli za sebe, zaboravljajući da je to kao hvatanje zraka svjetlosti, koja su oni sami. Koja je poenta? Pa, čovjek ne želi vječnost, on jeste vječnost, to je njegov dom, i kao što svaka rijeka ide iz izvorišta prema okeanu, tako i čovjek, iz ovoga privremenog života se vraća Životu iz kojeg je potekao prije rođenja. Koji je smisao vječnog života? Prvo, vječni život je kategorija vremena, dok Život nema vremensku dimenziju.Vremenska dimenzija se gubi, kada naš um, naša volja, prepusti mjesto ljubavi prema onome što jeste veće od ovoga svijeta, što je neprolazno. Kada sve u nama, a to je čitav svijet, jer kada se umre za svijet, svijet bude u vama, a ne vi u svijetu, kada sve postane ljubav, tada svaka akcija i svaki tren je izražavanje te ljubavi, kreativno i stvaralački. Ne vodite računa šta će se desiti sa svim kreacijama, jer sve opet imaju završetak u vama u ljubavi. Tada čovjek jeste Bog, i Život i Put. I ne treba mu spoljašnja energija za postojanje, jer u sebi vidi život, koji daje svu energiju svim stvarima. I tako, nisam valjda dosadio... Саша од Москве, Гром and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Zašto nemam prava? Čime ja hrišćana ugrožavam ako ismevam isusa, čime ugožavam muslimana ako ismevam Muhameda. čime ugožavam matematičara ako ismevam matematiku? i zašto ja nemam pravo da predstavim isusa kao homoseksualca? I da se razumemo ne pričamo o privatnim sajtovima, forumima i sl. tu vlasnik određuje pravilo, evo sad ću bez problema da otvorim neki blog, sajt i da postavim slike isusa kao homoseksualca, na osnovi čega mi je to zabranjeno. Oštampaću na majci nešto što aludira da je Isus gay, na osnovu čega mi je to zabranjeno i ko će da mi zabrani? 5) Забрањено је вређање осталих корисника форума као и исказивање мржње и нетрпељивости према расној, верској, националној, политичкој и другим облицима друштвене припадности. Ово је најпре форум православних хришћана и свих оних који су способни да у пријатељском духу разговарају о свим важним и мање важним животним и верским питањима. Ми ћемо се увек понашати као добри домаћини према људима друге вероисповести или атеистима, али је такође веома битно да и они поштују ред и поредак домаћинске куће у коју улазе, тј. на портал Поуке.орг и форум ЖРУ Prijavljen si administratorima, ja nisam hriscanin, ukoliko ti ostanes na ovom forumu, ja cu otici sa njega, posto uopste nemam potrebu da citam ovako nesto. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЈелисаветаЖурка011 Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Ti hoces da kazes da ako covek zna da je smrt neizbezna da to podrazumeva i da je pomiren sa time? Ne bih rekla. Ja znam da cu umreti i nisam pomirena sa time, zelim vecnost, verujem u vecnost i znam da smrt nije kraj. E to znaci ne miriti se sa smrcu - ne, verovati u to da smrti nece biti, vec verovati u to da smrt nije kraj (vec da postoji zivot posle smrti). Covek moze induktivno da zakljuci da ce umreti. Zasto recimo ti ne bi umro kad je cak i Hristos umro? Ti nemas znanja o svojoj smrti, tj kakva bi ona bila, ali znas da ce biti. Pricati o onima koji ne zele vecnost je vec za drugu temu, a ne ovu sa naslovom "zasto covek zeli vecnost?" Zasto mislis da je samo Adam po oblicju Bozjem? Ja mislim da smo svi po oblicju Bozjem i da je to oblicje slobodna volja i SAVEST. Ti hoces da kazes da ono sta ti verujes da je istina je zapravo i prava istina? Ni jednom nisam pomenula da je Bog stvorio nesto bez smisla i potrebe. Ne moram da budem svetica da bih znala da ovaj svet nije Carstvo nebesko. Nisam rekla da sam sama sebe stvorila. Rekla sam da su nase misli nasa tvorevina. Niko ti nije nametnuo misao, vec je to tvoja misao.( I ako ovo ne mozes da skapiras daj odmah da prestanemo da razgovaramo.) Ne samo ja, vec svi smo mi mali stvoritelji. Ti meni pricas da sam rekla da je Gospod stvorio nesto bez smisla, a kazes da je Gospod prvo dao zivot da bi te posle smrcu kaznio i oduzeo ti taj zivot? Gde ti tu vidis smisao, ako covek nije stvoren VECNO DA POSTOJI? Smrt je posledica greha, NASE slobodne volje, a ne Bozije. Ti si naveo da su umetnost, lepota i sloboda "lazne vrednosti"? E pa ja navodim da je Gospod slobodni i najlepsi umetnik! I sta cemo sad? "Ја сам пастир добри. Пастир добри живот свој полаже за овце." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 ) Забрањено је вређање осталих корисника форума као и исказивање мржње и нетрпељивости према расној, верској, националној, политичкој и другим облицима друштвене припадности. LOLOLOLOLOLOLO Ajde citiraj sad ti mene gde sam ja vređao izkazao mržnju ili bilo šta drugo od ovog gore navedenog? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Верујем брате. Кад за нешто имаш доказ није ти потребно да верујеш у то . зато се ово што пишем вером доказује. Поверујеш у нешто а онда то провераваш тражећи могуће доказе тога. Као што љубоморан муж у свему види доказ своје љубоморе тако и верујући у свему види доказ онога у шта верује. И чуди се слепилу оних који не виде оно што он види. Ako samo verujes, to je shvatljivo, ali ako tvrdis to je vec druga prica. Vera je covekova licna stvar, a ne dokaz. ako vec ne trazis dokaze, ili ih nemas, onda ne mozes nista dokazati. Ljudi koji imaju veru ne tragaju za dokazima, posto to potpuno unistava smisao Vere. Ljubomorni muz nema veru, zato i jeste ljubomoran a ako od necega sto nije dokaz vidi dokaz to samo objasnjava koliko je racionalan. Ti hoces da kazes da ako covek zna da je smrt neizbezna da to podrazumeva i da je pomiren sa time? Ne bih rekla. Ja znam da cu umreti i nisam pomirena sa time, zelim vecnost, verujem u vecnost i znam da smrt nije kraj. E to znaci ne miriti se sa smrcu - ne, verovati u to da smrti nece biti, vec verovati u to da smrt nije kraj (vec da postoji zivot posle smrti). Covek moze induktivno da zakljuci da ce umreti. Zasto recimo ti ne bi umro kad je cak i Hristos umro? Ti nemas znanja o svojoj smrti, tj kakva bi ona bila, ali znas da ce biti. Pricati o onima koji ne zele vecnost je vec za drugu temu, a ne ovu sa naslovom "zasto covek zeli vecnost?" Zasto mislis da je samo Adam po oblicju Bozjem? Ja mislim da smo svi po oblicju Bozjem i da je to oblicje slobodna volja i SAVEST. Ti hoces da kazes da ono sta ti verujes da je istina je zapravo i prava istina? Ni jednom nisam pomenula da je Bog stvorio nesto bez smisla i potrebe. Ne moram da budem svetica da bih znala da ovaj svet nije Carstvo nebesko. Nisam rekla da sam sama sebe stvorila. Rekla sam da su nase misli nasa tvorevina. Niko ti nije nametnuo misao, vec je to tvoja misao.( I ako ovo ne mozes da skapiras daj odmah da prestanemo da razgovaramo.) Ne samo ja, vec svi smo mi mali stvoritelji. Ti meni pricas da sam rekla da je Gospod stvorio nesto bez smisla, a kazes da je Gospod prvo dao zivot da bi te posle smrcu kaznio i oduzeo ti taj zivot? Gde ti tu vidis smisao, ako covek nije stvoren VECNO DA POSTOJI? Smrt je posledica greha, NASE slobodne volje, a ne Bozije. Ti si naveo da su umetnost, lepota i sloboda "lazne vrednosti"? E pa ja navodim da je Gospod slobodni i najlepsi umetnik! I sta cemo sad? Da li mozes da me podsetis gde sam ja rekao da neko " zna da je smrt neizbezna " ? Ako covek pretpostavlja da ce jednog dana umreti, znaci da je pomiren sa smrcu. Ti nemas znanje da ces ti umreti, imas samo pretpostavku. Covek zna samo ono sto je doziveo, ti si dozivela / znas tudju smrt, ne svoju. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it drago mi je da zelis vecnost. Da li imas dokaz da fizicka smrt nije apsolutni kraj postojanja jedne osobe ili je to tvoje verovanje ? Kao sto sam ti rekao ako ti verovanje da postoji zivot posle fizicke smrti zivoy cini lepsi, nemas nijedan racionalan razlog da prestanes u to da verujes, i ja te u tome apsolutno podrzavam. Ja sam rodjen bez mogucnosti verovanja, tako da ne mogu da ti se pridruzim u toj i takvoj vrsti euforije. Nisam rekao da necu umreti, i naravno da nisam rekao da cu umreti, posto govorim samo ono sto znam. Od sudbine niko nije pobegao pa ni ja, ali kao i svi drugi zdravorazumni ljudi znam samo onaj deo sudbine koji mi se desio, ono sto mi se nije desilo, ne znam. Unistili su mi porodicu, razdvojili su me od zene i dece, nisam nista krivo uradio, to sve znam, a sta ce biti, to ti mogu pricati samo kada mi se to desi. Da li neko zeli vecnost ili ne, to nije moja stvar. Ja licno znam da mi se desava samo ono sto je moralo da se desi. Nisam rekao da je " samo prvi covek napravljen u Bozijem oblicju " rekao sam da je to napisao Mojsije. Bozije oblicje, oblicje Njegovog Sina je covek koji ima sve udove, sva cula i zdrav razum, u tom oblicju nije stvoren svaki covek. tacka. Bog nema " slobodnu volju " On je Kreator svega, tako pise u prorocanstvima. Gde si ti videla da " covek ima slobodnu volju " ja ne znam, i uopste ti ne govorim da ti u to ne verujes. Ja ne znam gde si ti uspela da vidis jedno moje verovanje, a voleo bih da dokazes da sam rekao bar jednu laz ( ne mogu da docekam da to vidim ). Naravno da jesi, rekla si " da nije sve Carstvo Bozije ", ako nije sve ( materijalno ) Carstvo Bozije, zasto je Bog stvarao to sto " nije Njegovo " ? Kakav je Bog Kreator ako stvara nesto sto nema smisla ? A ko je rekao da je ovaj svet Carstvo Nebesko ? Carstvo Nebesko je tamo gde vlada Duh Boziji ( kojeg za sada imaju samo Otac i Sin ), da je taj Duh postojao ovde, Isus ne bi imao razloga da o njemu govori. Da su fariseji znali sta je istina, i govorili je, Isus ne bi imao razloga da kaze " Ostavite ih: oni su slepe vođe slepcima; a slepac slepca ako vodi, oba će u jamu pasti. ", to vazi za sve ostale koji su ziveli kada se on pojavio. Tvoje misli i sve ostalo tvoje su proizvod tvog uma, koji nisi ti stvorila, tako da ti ( kao i svi drugi ) nemas zaslugu za tvoje misli, i tvoja dela. Svi smo mi fizicki deo nasih roditelja ( i tako nazad do prvog ljudskog para ), koji takodje nisu zasluzni zato sto smo se rodili bas mi. Koncept Boga je Apsolutni Gospodar i Vladar svega, i iznad svega, samo tako moze da bude - Bog. A kako drugacije si ti danas mogla da postojis, da Bog nije stvorio i ubio sve koji su morali da izgube svoj zivot da bi ga ti imala danas ? ( i za ovo ne mogu da docekam objasnjenje ) Smisao je u ljudima koji se u bibliji zovu " Spaseni ", oni koji ce provesti vecnost u drustvu Gospoda, oni koji ce biti jedno / isto sto je i Gospod. ( to je biblijsko prorocanstvo, ne moja tvrdnja. ) " I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov. " Naravno, sva subjektivna misljenja su lazne vrednosti, vrednosti koje ne vaze za sve. Onog momenta kada ti dokazes ko je taj " Gospod, slobodni i najlepsi umetnik " tog momenta cu ja da ti aplaudiram i kazem " Bravo Jelisaveta sestro, uradila ono sto je Bog rekao da nijedan covek nece uraditi, ti si sestro Boginja a ne On ! " Posto je On rekao : " Ali nećeš moći videti lice moje, jer ne može čovek mene videti i ostati živ. " ili " A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam. " Eto to bi bilo kad bi bilo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 LOLOLOLOLOLOLO Ajde citiraj sad ti mene gde sam ja vređao izkazao mržnju ili bilo šta drugo od ovog gore navedenog? Nazvao si Isusa Hrista - homoseksualcem. Kao sto sam rekao ja forum koji osobe kao sto si ti tolerise - ne tolerisem. Sve najbolje u zivotu sa takvim ponasanjem. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Nazvao si Isusa Hrista - homoseksualcem. Kao sto sam rekao ja forum koji osobe kao sto si ti tolerise - ne tolerisem. Sve najbolje u zivotu sa takvim ponasanjem. Ajde ako možeš da citiraš to gde sam nrekao da je Isus homoseksualac, ako budeš citirala sam ću da napustim forum. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Sve najbolje u zivotu sa takvim ponasanjem. Izvini ali na glupe komentare ne umem bolje da odgovorim, neki put ih ignorišem, a neki put stvarno ne mogu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Stavite u usta puno čokolade topite je i nema šanse da ne poželite večni život u tim momentima.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Covek ne zeli vecnosti samu po sebi vec zeli vecnost zbog onoga sto je zavoleo za zivota i iz cega crpi svoj identitet. On zapravo ne zeli vecnost sebi vec objektima svoje ljubavi jer bez njih on kao da nije ni postojao u vremenu. Саша од Москве, jupiter and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Vera je covekova licna stvar, a ne dokaz. ako vec ne trazis dokaze, ili ih nemas, onda ne mozes nista dokazati. Ljudi koji imaju veru ne tragaju za dokazima, posto to potpuno unistava smisao Vere. Наивно веровати без Провере онога у шта верује може само глуп човек. Верник прати свој живот и тражи потврду онога у шта верује, доказ своје вере, саму веру нас двијица различито разумемо тако да би даљи разговор био узалудан труд. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Ne znam meni je u ovom pitanju stvar jasna..... Ja volim život samo zbog toga što je on takav kakav Jeste i naravno da me rastužuje "mogućnost" da se Život mora prekinuti ikada. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Ajde ako možeš da citiraš to gde sam nrekao da je Isus homoseksualac, ako budeš citirala sam ću da napustim forum. Evo ovde, post #76 " i zašto ja nemam pravo da predstavim isusa kao homoseksualca? I da se razumemo ne pričamo o privatnim sajtovima, forumima i sl. tu vlasnik određuje pravilo, evo sad ću bez problema da otvorim neki blog, sajt i da postavim slike isusa kao homoseksualca, na osnovi čega mi je to zabranjeno. Oštampaću na majci nešto što aludira da je Isus gay, na osnovu čega mi je to zabranjeno i ko će da mi zabrani? Ovo nije moj sajt, ja nisam hriscanin, ali mi je Isus Hrist najdrazi heroj pisane reci ( nije bio los ni onaj iz filma " The Last Temptation Of Christ " ) Kao sto rekoh ateisti su sekta koja je 100% zasnovana na emocijama i 0% racionalnog, posto je sastavljena od osoba koje se definisu kao nesto sto oni nisu. Zamolio bih te da ne ides, posto sam tek poceo argumentujem i dokazujem iracionalnost i besmisao tvojih reci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука