Jump to content

Zasto covek zeli vecnost..?

Fildza

Препоручена порука

Izvini ali na glupe komentare ne umem bolje da odgovorim, neki put ih ignorišem, a neki put stvarno ne mogu. 

Kada bi ti znao i mogao da dokazes sta je u mojim komentarima glupo imao bi legitimitet argumenta, ovako su ovakve tvoje izjave smesne.

Stavite u usta puno čokolade topite je i nema šanse da ne poželite večni život u tim momentima....

Tako je, pismo kaze da ce svest vecnog coveka biti potpuno drugacija od ove, ali cula nece.

Covek ne zeli vecnosti samu po sebi vec zeli vecnost zbog onoga sto je zavoleo za zivota i iz cega crpi svoj identitet.

On zapravo ne zeli vecnost sebi vec objektima svoje ljubavi jer bez njih on kao da nije ni postojao u vremenu.

100% zdrav razum, dolaskom senki svetla osecam dasak svezeg vazduha na ovoj temi. Skidam kapu ovakvim recima.

Наивно веровати без Провере онога у шта верује може само глуп човек. Верник прати свој живот и тражи потврду онога у шта верује, доказ своје вере, саму веру нас двијица различито разумемо тако да би даљи разговор био узалудан труд. 

Da li bi mogao da mi objasnis kako danas hriscanski vernik moze da proveri legitimitet price da se pre 2000 godina mladi jevrejski covek ( od krvi i mesa ) nakon sto je jeo pecenu ribu i med u sacu samolansirao u atmosferu i da na nepoznatoj lokaciji zivi sve ove godine i da ce da se " vrati na Zemlju " leteci na oblaku ? Ja znam sta je vera po objasnjenju Isusa Hrista u Matej 6 u kojoj Isus molitvom " Oce Nas " iskazuje svoje znanje da je Volja njegovog Oca i na Nebu i na Zemlji. Ne moze stvarnost i istina da se " razlicito razume ".

Ne shvatam o kakvom " daljem uzaludnom razgovoru " ti govoris, posto ja podrzavam i tebe i tvoju veru, i odmah ti kazem da ti ne gresis zato sto imas verovanje ili veru koju imas.

Ne znam meni je u ovom pitanju stvar jasna..... Ja volim život samo zbog toga što je on takav kakav Jeste i naravno da me rastužuje "mogućnost" da se Život mora prekinuti ikada.

Ali zbog cega odbacujes mogucnost da se tvoj zivot mozda nece prekinuti ?

Ako procitas Isusovu pricu na gori o dolasku Gospoda Boga ( Matej 24 ili Marko 13 ili Luka 21 ) videces da on govori o ljudima koji nece umreti nego ce u ovom telu preci u vecnost. " Tada će biti dva na njivi; jedan će se uzeti, a drugi će se ostaviti. Dve će mleti na žrvnjevima; jedna će se uzeti, a druga će se ostaviti. "

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Подели на овим сајтовима

Evo ovde, post #76

" i zašto ja nemam pravo da predstavim isusa kao homoseksualca? I da se razumemo ne pričamo o privatnim sajtovima, forumima i sl. tu vlasnik određuje pravilo, evo sad ću bez problema da otvorim neki blog, sajt i da postavim slike isusa kao homoseksualca, na osnovi čega mi je to zabranjeno. Oštampaću na majci nešto što aludira da je Isus gay, na osnovu čega mi je to zabranjeno i ko će da mi zabrani?

Ovo nije moj sajt, ja nisam hriscanin, ali mi je Isus Hrist najdrazi heroj pisane reci ( nije bio los ni onaj iz filma " The Last Temptation Of Christ " )

Kao sto rekoh ateisti su sekta koja je 100% zasnovana na emocijama i 0% racionalnog, posto je sastavljena od osoba koje se definisu kao nesto sto oni nisu.

Zamolio bih te da ne ides, posto sam tek poceo argumentujem i dokazujem iracionalnost i besmisao tvojih reci.

I opet gde sam rekao da je Iszsa gay?

Подели на овим сајтовима

Znam da si iracionalan, ovo je potvrda tvoje " tvrdnje " da si i slep, posto je i ta iracionalna, zato sto si citirao svoje reci koje sam boldovao koje su dokaz da ti smatras da je Isus " gay as christmas ".

ČEkaj sad sam ja iracionalan, ja sam samo rekao da niko ne može da mi zabrani da ga predstavin na mom sajtu kao geja ili na majci kao geja i ti si to shvatio kao da sam rekao da je isus gej, bravo sa ravionalnost.

I još jedna stvar šro se carionalnosti tiče na početku razgovora oko prava na razmišljanje itd, zanimljivo je kako si mi postavio jedno pitanje da odgovorim na njega, a onda potpuno drugo pitanje da objasnim zašto sam tako dogovorio, opet bravo za racionalnost.  :aplauz:

Подели на овим сајтовима

ČEkaj sad sam ja iracionalan, ja sam samo rekao da niko ne može da mi zabrani da ga predstavin na mom sajtu kao geja ili na majci kao geja i ti si to shvatio kao da sam rekao da je isus gej, bravo sa ravionalnost.

I još jedna stvar šro se carionalnosti tiče na početku razgovora oko prava na razmišljanje itd, zanimljivo je kako si mi postavio jedno pitanje da odgovorim na njega, a onda potpuno drugo pitanje da objasnim zašto sam tako dogovorio, opet bravo za racionalnost.  :aplauz:

Naravno da si iracionalan posto govoris o onome sto ne postoji.

Izuzetno si spor, da li mozes da dovedes te tvoje sektase koji imaju malo vecu inteligenciju od tebe, da njima objasnim od kojeg se " drva pravu kasike ".

Uhvatio si se kao pijan plota gluposti o tome kako sam ja rec ' osporava ' zamenio recju ' uskracuje ', mada sam kasnije jasno rekao osporava / uskracuje.

Ali se sve svodilo na cinjenicu da tvojoj sekti niko zakonom ne zabranjuje reklamiranje vase iracionalnosti ( pasivnog ateizma ) i agresivnosti  ( aktivnog ateizma )

Ajde da malo ubrzamo, shall we ?

Da li je Isus gay ?

Da li ti imas dokaz da Isus ne postoji ?

Подели на овим сајтовима

Jupiteru sto se naseg razgovora tice, zakljucila sam da se ne slazemo u tumacenju reci iz Svetog Pisma. Moracu da te pitam jesi li ti pravoslavac?

"Ја сам пастир добри. Пастир добри живот свој полаже за овце."

Подели на овим сајтовима

Jupiteru sto se naseg razgovora tice, zakljucila sam da se ne slazemo u tumacenju reci iz Svetog Pisma. Moracu da te pitam jesi li ti pravoslavac?

Ne Jelisaveta, ja sam srpski racionalista. Isus Hrist je moj omiljeni heroj o kojem sam puno citao i video njegov lik u mnogim filmovima u kojim se glavni lik bori protiv zla, nepravde i neistine.

Подели на овим сајтовима

Ja to ne znam

Evo opet racionalnosti, da li imaš dokaz da isus ne postoji, bravo.

Mada nikada nisam ni tvrdio da ne postoji ali ajde. 

Pa sto onda pricas o tome da je gay i da bi ti pravio majice sa " necim sto aludira da je Isus - gay " ako ne znas

Ti se smejes vernicima koji veruju da je Isus ziv, sta je logicnije nego pitati takav izvor mrznje za dokaz - da nije ?

Ako nisi tvrdio da Isus ne postoji, zasto se smejes onima koji veruju da postoji ?

Подели на овим сајтовима

Pa sto onda pricas o tome da je gay i da bi ti pravio majice sa " necim sto aludira da je Isus - gay " ako ne znas Ti se smejes vernicima koji veruju da je Isus ziv, sta je logicnije nego pitati takav izvor mrznje za dokaz - da nije ?
Pa recimo napravim sajt gde ismejavam vernike i nakupim dosta ljudi koji prati, bilo da pljuje to bilo da lajkuje, onda dođu reklame i ja zaradim pare.

Možda zato što imam god complex pa onda se osećam superiorno u odnosu na njih kada ih ismejavam, ne kažem da imam i da se osećam usperiorno, ali može biti razlog.

Dakle ima dosta razloga za ismejavanje sem mržnje. Ismejavamo plavuše sa vicevama, pa kada ispričam vic o plavuži ne znači da je mrzim, nego jednostavno iz zabave itd.

Ako nisi tvrdio da Isus ne postoji, zasto se smejes onima koji veruju da postoji ?

Nigde ja njih ne simejavam, samo kažem da ako hoću mogu da ismejavam bilo koju ideju, ideju da Isus postoji ne ismejavam. Da budem iskren retko šta ovde ismejavam, možda jedino mišljenja ljudi koji prate Mikija Petrovića, i baš ona hardcore krecioniste koji tvrde da ja zemljaj nastala za tačno  6 dana, da nije starija od koliko 7000-6000 godina itd. mada ni njih ne ismejavam često ustvari i nema ih mnogo na ovom forumu.

Подели на овим сајтовима

Pa recimo napravim sajt gde ismejavam vernike i nakupim dosta ljudi koji prati, bilo da pljuje to bilo da lajkuje, onda dođu reklame i ja zaradim pare.

Možda zato što imam god complex pa onda se osećam superiorno u odnosu na njih kada ih ismejavam, ne kažem da imam i da se osećam usperiorno, ali može biti razlog.

Dakle ima dosta razloga za ismejavanje sem mržnje. Ismejavamo plavuše sa vicevama, pa kada ispričam vic o plavuži ne znači da je mrzim, nego jednostavno iz zabave itd.

Nigde ja njih ne simejavam, samo kažem da ako hoću mogu da ismejavam bilo koju ideju, ideju da Isus postoji ne ismejavam. Da budem iskren retko šta ovde ismejavam, možda jedino mišljenja ljudi koji prate Mikija Petrovića, i baš ona hardcore krecioniste koji tvrde da ja zemljaj nastala za tačno  6 dana, da nije starija od koliko 7000-6000 godina itd. mada ni njih ne ismejavam često ustvari i nema ih mnogo na ovom forumu.

Citiram tvoje reci koje sam negiras, iracionalan si do bola, imas " kompleks boga ", uporedjujes neupredivo......

Kako ja sa takvom osobom mogu da vodim racionalan, logican, civilizovan dijalog ?

Zivis u svom svetu gde si umislio da je istina i stvarnost ono sto se nije desilo, odbacujes temelje egzaktne nauke koje se bave samo stvarnoscu koja se nalazi u objektivnim dokazima postojanja svega sto postoji i procesa koji dovode do tog postojanja....

Volim sve ljude i da pricam sa svima ali mi je izuzetno tesko da sa tobom uspostavim platformu za komunikaciju u kojoj postoji elementarni nivo medjusobnog razumevanja.

Подели на овим сајтовима

odbacujes temelje egzaktne nauke koje se bave samo stvarnoscu koja se nalazi u objektivnim dokazima postojanja svega sto postoji i procesa koji dovode do tog postojanja....
NE upravo je suprotno što ti ni ne znaš šta nauka radi, uveren si da se ona bavi istinama i neoborivim dokazima, ali su stvari potpuno drugačije, ovo o čemu ti ptičaš može jedino da radi u matematici. Što se ostalih stvari tiče sve se svodi na traženje najbolje mogućeg (ne nužno tačnog) modela kako stvari funkcionišu i time objasniti pojavu i predvideti dežavanje što se tiče te pojave u budućnosti. To je nauka.  
Подели на овим сајтовима

Citiram tvoje reci koje sam negiras, iracionalan si do bola, imas " kompleks boga ", uporedjujes neupredivo......

Ako možeš da mi odgovoriš na pra pitanja:

1. Koje to moje reči sam negiram?

2. Gde sam i zašto iracionalan (usput evo ga straw man)?

3. Odakle ti to da je imam kompleks boga (evo ga opet straw man)?

4. Zašto su ismejavanje plavuša i ismejavanja Isusa neuporedivi?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...