Васијан Написано Децембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2016 Ignjatije and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 https://m.youtube.com/watch?v=nsB5P4VsUdA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Radomysl Написано Април 2, 2017 Пријави Подели Написано Април 2, 2017 On 09.12.2016 at 1:40, Жељко рече Ми немамо ближе родбине у Словена од Хрвата и Бошњака па су нам они највећи непријатељи. Тако да ми не падамо више на ту причу о пансловенству. А и вама су Украјинци и Пољаци рођаци па ето колико вас воле. Да, хорваты и бошняки от вас откололись. Как от нас откололись современные украинцы. И причина этому в том, что они забыли о своих корнях (в вашем случае - о принадлежности к сербскому народу, сербскому роду, в нашем - о принадлежности к русскому). И не надо повторять их путь - путь раскола - говоря, что нет никакого славянского единства. Оно есть, просто они - вне его. Они сами сделали себя изгоями. А нам, оставшимся, надо держаться вместе. On 09.12.2016 at 2:28, Васијан рече Ивана Лескова я знаю, переписывался с ним на разных форумах. Став христианином, он не оставил своих прежних взглядов, и временами его банили за радикализм и национализм. С отцом Георгием тоже знаком, был у него в храме два года назад, беседовал с ним. Хороший человек. Только он полемизирует не с родноверами, а с псевдоязыческими сектантами, которые не знают истории и пишут всякую ерунду. По их поводу было официальное обращение КЯТ и ССО СРВ, что все эти персонажи язычниками не являются и слушать их не надо. А вообще, если хотите послушать русских священников, обратите внимание на слова отца Олега Стеняева. Умнейший человек, всегда открытый к разговору, великолепно знающий Писания. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Август 6, 2021 Пријави Подели Написано Август 6, 2021 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
slovoA Написано Август 6, 2021 Пријави Подели Написано Август 6, 2021 Занимљива је та вјера предака, и уопште, и тих наших српских предака. Поготово, од прије Христа. На страну атавизам, али ту увијек, умјесто откровења, вјеру одржава то нешто гдје се сам препознајеш, па макар и у лику демона. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Август 7, 2021 Пријави Подели Написано Август 7, 2021 Kako reče nedostaje pisani trag o staroj veri, narodni običaji koje čuva narod na selu je jedini izvor, dakle sve što i znaju iz naroda potiče koji nesmetano i danas održava. Zato čemu rodnoverje... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Август 7, 2021 Пријави Подели Написано Август 7, 2021 Обичаји, или окултизам? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Božena Написано Август 7, 2021 Пријави Подели Написано Август 7, 2021 Kako sam razumela okrenuti su evropskom rodnoverju, odnosno svaka zemlja ima svoju mitologiju, tumačenje prošlosti..e, sad koliko sami konstruišu pitanje je...da li im se dopada to ili rusko rodnoverje, svako priča svoju priču...Gošća , iako nerazgovetno priča, reče da je poslata od udruženja da bude gost, da je završila filozofiju, ali sve to ne daje jasnost i težinu razgovoru... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Август 7, 2021 Пријави Подели Написано Август 7, 2021 Niko se nije vratio veri predaka, mi previse malo znamo o toj veri da bi je rekonstruisali. To je vecinski moderna fantazija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука