Jump to content

Дебата о "геј браковима" у XII београдској гимназији!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Александре...ја бих вам предложио да ћерку добро припремите са аргументима који су саткани само од истине и природног,божијег закона,и да је пустите на дебату.Нека се организује са својим пријатељима који мисле исто и нека бране православље и породицу,и на тај начин ће успети да сачува своју свест и свест својих вршњака.То је моје мишљење.Ако будемо у будућности избегавали суочавања и борбе са демонским силама,(а ови што организују то сигурно јесу)у оваквим и сличним ситуацијама,бојим се да ћемо као народ и породица полако нестати или се стопити са истим.Оно што је човеку немогуће,Богу је могуће. Ја бих је спремио,наоружао знањем и молитвом и послао.Нека брани свето православље колико год је могуће!

Подели на овим сајтовима

Занимљиво је да на страници 12. бгд гимназије нема никаквог обавештења о трибини, требало би проверити ко то организује и уз чију дозволу.

Постоји ли некакав савет родитеља или слично у тој школи?

Подели на овим сајтовима

@@Кристијан Килић,

Не, без мог присуства. Сувише је "зелена" за такве ствари и сусрет са добро увежбаним манипулаторима. Нека дођу да мени изнесу "аргументе". Ја сам тај који стојим као несавладиви бедем испред своје деце. Мораће да ме убију, ако желе да дођу до њих. 

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2013. at 11:42, R.Žiskar рече

Занимљиво је да на страници 12. бгд гимназије нема никаквог обавештења о трибини, требало би проверити ко то организује и уз чију дозволу.

Постоји ли некакав савет родитеља или слично у тој школи?

Рекао сам ћерки да провери ко то организује. Умеју и професори "ентузијасти" да се откаче, не мора да значи да је неко са стране то организовао.

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2013. at 11:24, Кристијан Килић рече

Александре...ја бих вам предложио да ћерку добро припремите са аргументима који су саткани само од истине и природног,божијег закона,и да је пустите на дебату.Нека се организује са својим пријатељима који мисле исто и нека бране православље и породицу,и на тај начин ће успети да сачува своју свест и свест својих вршњака.То је моје мишљење.Ако будемо у будућности избегавали суочавања и борбе са демонским силама,(а ови што организују то сигурно јесу)у оваквим и сличним ситуацијама,бојим се да ћемо као народ и породица полако нестати или се стопити са истим.Оно што је човеку немогуће,Богу је могуће. Ја бих је спремио,наоружао знањем и молитвом и послао.Нека брани свето православље колико год је могуће!

Šta ima Svetlost sa tamom? Svidja mi se šta je Aleksandar uradio u ovom slučaju.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2013. at 9:13, Александар Милојков рече

То се само зове "дебата". "Судије" су ту да прогласе "победника" - и управо у том грму лежи зец. Лукаво и перфидно. 

Slažem se da je besmisleno da postoje "sudije" u nekoj debati... ali to je i dalje debata, i kakva god da bude "presuda" ona sigurno neće imati efekat lobotomije na prisutne pa da zaborave šta su čuli od obe strane i onemogućiti ih da sami donesu zaključke... šta više, ako jedna strana bude ubedljivija a "presuda" proglasi drugu stranu za "pobednika", to bi svakako izazvalo samo kontra-efekat... pričamo o publici koju sačinjavaju gimnazijalci a ne ovce... Uostalom, otkud znaš da će "sudije" biti pristrasne i to baš na onu stranu? Otkud znaš da argumenti tebi neomiljene strane neće biti bolji? Da nisi prejudicirao celu stvar na osnovu nekih predrasuda?

Da, svakako je glupo da postoje "sudije" debate, ali meni se iz većine poruka na ovoj temi čini da nije to problem u "sudijama", već je problem što uopšte postoji takva debata jer su svi argumenti druge strane i onako sami po sebi "propaganda" i "ispiranje mozga"...

Zar ne bi bilo bolje da si joj rekao da ode i da sasluša argumente obe strane i da ignoriše "sudije" jer ona ima svoju pamet, znanje i vaspitanje koji joj omogućavaju da sama razmisli o svemu tome i da sama donese zaključke a da joj ti stojiš na raspolaganju za sve nedoumice?  Čemu služi zabrana da se na tako nešto i ode i da drugačije stavove uopšte i čuje? Nemoj pogrešno da me shvatiš, ne želim ni najmanje da se mešam u to kako ćeš da vaspitavaš tvoju ćerku, niti da tebe savetujem o tome... samo mi tvoj pristup i svrha takvog pristupa nisu jasni...

EDIT: Izvini, vidim da si već odgovorio na ovo poslednje dok sam kucao poruku...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@@Avocado,

То би размишљање било сасвим на месту да не знамо како се ствари раде, посебно када дође нека НВО секта да успоставља "вредности".

Ако ниси био на "радионицама", "дебатама", и слично, рећи ћу ти како то изгледа: дођу ти два НВО дебила са унапред припремљеним планом рада на одређену тему, дрилују те како би и шта би требало, а на свако непријатно питање, које искаче из онога што би да наметну, крену да ти се мрште и невољно одговарају, док на крају и сам не схватиш да ти ту једноставно није место. То је "радионица". "Дебата" изгледа овако: имаш номинално две стране, али имаш и модератора, који совјим питањима и вођењем дијалога жестоко нагиње оној страни за коју је добио паре да пропагира и "успоставља нове вредности". Не дозвољава одређена питања или коментаре, или убацује сугестивна питања, или каже како су вредности цивилизованог света овакве или онакве. Не треба имати илузију да ће једва пунолетни клинци моћи да парирају добро утренираним "модераторима" или "судијама".

Тако да, обзиром да живимо ту где живимо, и да свако од нас има искуства како се те ствари одвијају, мислим да је твој рецепт неприменљив, јер подразумева неке околности које су код нас готово немогуће у оваквим "дебатама".

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2013. at 11:57, Avocado рече
Uostalom, otkud znaš da će "sudije" biti pristrasne i to baš na onu stranu? Otkud znaš da argumenti tebi neomiljene strane neće biti bolji? Da nisi prejudicirao celu stvar na osnovu nekih predrasuda?

Досадашња искуства говоре ми тако. А и сам плакат у школи прејудицира будући "став". Једноставно, немам нимало поверења у такве манифестације. Не верујем им и не желим да моје дете има ишта са њима. Довољно је да јој ја говорим о тим темама. 

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2013. at 22:29, Александар Милојков рече

Управо сам од старије ћерке добио следећу информацију. У петак, 29. новембра, са почетком у 13.10 биће одржана трибина/дебата на тему "ЗА и ПРОТИВ геј бракова". Није знала да ми објасни ко то организује, али зна да ће ученици као дискутанти учествовати у свему томе. Биће две групе, једна ЗА и једна ПРОТИВ и биће "судије", које треба да пресуде чији су аргументи ваљани. Претпостављам какву ће "пресуду" да донесу (виђао сам такве емисије намештаљке на ХРТ-у).

Дакле, испирање мозга геј пропагандом и проглашавање ненормалног за нормално узима озбиљног маха. Дрскост и безобразлук без граница. Ја сам својој ћерки забранио присуство тој пропаганди болештине.

Ако је ваша ћерка пунолетна, онда је глупо да јој било шта забрањујете ?

Подели на овим сајтовима

Није лепо класификовати нешто "глупим" само ако се не слажемо са истим...

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2013. at 22:45, МиодрагМ рече

Брате Александре, пребаци ову тему у Зону сумрака, није јој мјесто у Брак, породица...

јер однос два мушкарца или двије жене не може породити ни миша мекињаша, камоли ново људско биће...

А ви нисте чули за вештачку оплодњу ?

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2013. at 12:31, Хришћанин012 рече

А ви нисте чули за вештачку оплодњу ?

Како се то вештачки оплођује мушкарац?

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2013. at 12:27, Хришћанин012 рече
Ако је ваша ћерка пунолетна, онда је глупо да јој било шта забрањујете ?

Није пунолетна. 

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2013. at 12:35, R.Žiskar рече
Како се то вештачки оплођује мушкарац?

Зар ниси чуо? Ушмрче сперматозоид свог партнера у нос и онда кроз уво изађе беба. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...