Gordana . Написано Новембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2013 Шта је урадио добри Самарјанин? Урадио је све што је могао. Шта није урадио није сам бринуо о болесном, није гаповео са собом итд итд...урадио је оно што је био у могућности. И твоје две пите су оно због чега те је Господ послао њој и дао си обе. Јер тако си био у могућности. Никола Поповић, Andre Williams, w.a.mozart and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Новембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2013 И дао ти је њено име да се молиш за њу. Јанко, Лидија Миленковић and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Новембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2013 И дао нам је лекцију, теби и мени, кад мислимо како смо добри да видимо да би могли бити и бољи, те нас спусти на земљу. :31: Јанко, Никола Поповић and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2013 Сви ми имамо слабости Никола ,али то не значи да нечастиви ће да има неке шансе. Ти си имао дилему која би већину нас мучила у датом тренутку.Ни ја неби имао где да је доведем. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Новембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2013 Сви ми, или бар већина нас, има ту грижу савести, тај осећај да није учинио све што је могао. Помисли само на колико бескућника би још наишао, и да ли би могао све да их поведеш у свој стан. Ако немаш места за све, по којим критеријумима би правио селекцију кога повести, а кога не .... Никола Поповић, JESSY, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2013 Полако народе, лепо је то што имате самарићански дух,мада те ствари треба да буду тајна, а не хвалисање,по Господњим речима, али ти ликови са улице,колико год изгледали безазлено и немоћно, уопште нису наивни,а то провалити треба имати искуства... Ако вам се накачи таква па још женска особа на гајби, онда сте га угасили... Лидија Миленковић and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Новембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2013 ''Човек неки силажаше из Јерусалима у Јерихон, и западе међу разбојнике, и ови га свукоше и ране му зададоше, па одоше, а њега полумртва оставише. Случајно пак силажаше оним путем неки свештеник, погледа га и прође. А тако и левит, кад је био на оном месту, приступивши, и видевши га прође. А Самаранин неки путујући дође до њега, па кад га виде сажали му се; и приступивши зави му ране и зали уљем и вином; и посадивши га на своје кљусе доведе га у гостионицу, и постара се око њега. И сутрадан полазећи извади два динара те даде гостионичару , и рече му: "Побрини се за њега, а што више потрошиш ја ћу ти платити кад се вратим". Шта мислиш, дакле, који је од оне тројице био ономе што беше запао међу разбојнике? А он рече: Онај који му милост учини. А Исус му рече: Иди, па и ти чини тако". Било би лепо да нам неки од свештеника са форума,појасне или још боље преведу у данашње време ово.Да ли то значи да једино ако имамо довољно новца да поведемо некога и платимо му собу у хотелу треба то и да урадимо или треба да скинемо јакну са себе ако имамо испод џемпер,јер ко има две кошуље једну треба да да.Ако сам била довољно јасна . JESSY and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 мало пре сам срео ту девојку, ако је имаш где вечерас оди до станице Могао си да јој даш паре за мотел или хостел...или да је одведеш у исти па платиш... па да напишеш хепи енд стори. или бар позовеш полицију...да јој помогне... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Које паре? Човек има цимерку и храни се у пекари. А позвати полицију да помогне је као да тражиш бурек у библиотеци. Срђан Шијакињић and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Па боље..него отићи и написати покајницу на форуму... хостел је 10-20 евра...а полиција ће покушати да јој некако помогне.. Natalija28 је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Па боље..него отићи и написати покајницу на форуму... хостел је 10-20 евра...а полиција ће покушати да јој некако помогне.. on je bar pokajnicu napisao ( i ne samo to , uradio je nešto ) a ti samo mudruješ ( na svakoj temi ) , vređaš neistomišljenike i donosiš zaključke možda bi nekad trebao svoje mišljenje da ostaviš samo za sebe није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Тешка прича. Нек нам је за наук да се не гордимо. Плутон, Никола Поповић, мирођија and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Hvala Nikoli koji je pokrenuo temu u kojoj se bude razmišljanja iz ljubavi i srca. Verujem da je sve i svašta svima prošlo kroz glavu. Gordana . and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Oni hrane gladne po Beogradu, možete i vi Autor: MONDOMladići iz Beograda Marko i Matija pokušavaju putem YouTuba da nas, ali i ceo svet, inspirišu na humanost.26.11.2013. | 17:49 25 A- A A+ Foto: Screenshot YouTube Marko i Matija su na YouTube postavili snimak na kome se vidi kako pomažu beskućnicima u Beogradu.Oni skupljaju novac za koji kupuju hranu i piće i dele sugrađanima koji uglavnom prose po beogradskim ulicama.Kako kažu, tokom ovih hladnih dana žele samo da podele malo radosti i toplote sa drugima.Ako pomisle da imaju nešto što im ne treba, a moglo bi da pomogne nekom od ljudi koji žive i rade na ulici, oni mu to i poklone, pa je jedan ulični svirač dobio novu usnu harmoniku.Njihova namera je da podstaknu i druge ljude, u zemlji i širom sveta, da se organizuju i pokažu svoju humanost, a potom da, kao i oni, video svog dela postave na YouTube, kako bi se akcija "Belgrade Giveaway" širila dalje. Gordana . and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Новембар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Па боље..него отићи и написати покајницу на форуму... хостел је 10-20 евра...а полиција ће покушати да јој некако помогне.. Драги брате, Нисам мислио да пишем одговор у вези са овим, али схватам да би требало из поштовања према тој Данијели и према свим другим Данијелама и људима који су напољу у хладним ноћима. Разлог зашто је текст написан није никако жеља да пишем своју исповест, па да ме неко потапше по рамену и каже како сам добро поступио, већ, између осталог, и жеља да се мало тргнемо и схватимо да је ових дана јако хладно и да свако од нас учини по нешто мало како бисмо помогли овом свету што је више могуће... Као што је и закључак моје поруке - срешћеш и ти неку своју Данијелу или можда Драгана или пак обоје, ако можеш, нахрани их, напој, прими их код себе или им плати хостел. У праву си, нико не мора да зна, али знаће Бог, а Он ионако све зна. Свако добро, Никола Плутон and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука