nana Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Znate li sta je stvarno tuga? Kazu da su doneli zakone. Jesu, doneli su. Ali, to je ipak mrtvo slovo na papiru, jer kad treba da se sprovedu u delo nailazimo na mnogo ovakvih slucajeva. Ма то ти је тако са бар 80% свих закона на овој територији,....утркују се да као поставе европске стандарде на артији, само да га има тамо да се прикажу а све је то једно велико "Потемкиново село" ... још ће Дунавом много воде протећи да се нешто од тога и примени.....ма какви закони, шта закони..какви бакрачи..примењују се се врло добро и ефикасно само они који су да обичном човеку нешто узму и ускрате....тако да је сад остало да се уздамо само у оно што је човек човеку спеман да понуди и учини, да залегне, да одвоји себе за још неког... зато рекох туга бре какви смо. Да из аутобуса реагују, да грмну на шофера да то не сме ни да помисли а камо ли да изговори и да остане жив и здрав на том радном месту.....да изиђу 4-5 човека и да га на рукама унесу са све колица..па да видиш,...ил шта год нешто само да се не праве глуви и ћорави за овакве и многе друге сцене.... ухххх туга је то мени велика... Дијана., мирођија and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Znam sve. Odem do socijalnog pa naletim na prepreku. Prvo kad me vide pitaju sto sam dosla sama, sto nisam sa majkom, jer ne mogu da culje usi i da se bakcu sa mnom. E, al kad odem kod direktora pevaju drugu pesmu posle. nana је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 "Invalidi", spram nevolja koje prevazilaze neprekidno u najprostijoj komunikaciji i kretanju po svijetu, što mi zdravi uzimamo zdravo za gotovo, su pravi heroji. Kad se uzmu u obzir i česte nepravde kao ove još i mučenici. Mnoge sam upoznala takve ljude dostojne divljenja. Pametne i jake. Ali uvijek im treba neka pomoć iz okoline da bi funkcionisali, za sluh, za vid, ili ta rampa, da bi bili u jednakom ljudskom dostojanstvvu. Potrebna im je i podrška okoline. Oni imaju dostojanstvvo, i žele da budu ravnopravni i produktivni članovi društva, da zaradjuju a ne budu teret društvu. Nažalost, ne omogućuje im društvo to baš,ali inače svijest o socijalnim potrebama i socijalna zaštita nisu najrazvijeniji kod nas (Bosna i Srbija, podjednako) u smislu da omoguće humano i dostojanstveno bitisanje svima. Ima i lijepih primjera. Da drugovi svoju drugaricu i njena kolica unesu u autobus. I da se s njom druže! Ili npr. kako završi fakultet tako neko - naravno da nema rampi na njemu - znači neko tu osobu nosi. Tako i u crkvu može da dođe. Tu se osjeti najbolje ono "nemam čovjeka, Gospode". Ali eto sreće ukrug kad ga ima... Jer mnogo će još vode proteći dok rampe budu svuda - a ima ih sve više, bar u Bosni, pod uticajem međunarodnih org.za zaštitu ljudskih prava - ali čovjeka ništa ne može da zamijeni... nana and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 У овој држави је генерални проблем са особама са инвалидитетом,јер из личног искуства могу ти рећи да за многе ствари пролазимо као боси кроз трње ја и моја цурица која има 7 година и је 100% слепа... Подршке од мене и моје девојчице. Divim vam se! Na sreću, društvo je svve humanije, mislim na tehnologiju, pa imaju knjige u zvučnom formatu itd, ali ne samo to, nego se i svijest mijenja, inkluzija, udruženja za ostvarivanje prava, itd. Nadam se da će Vaša djevojčica imati kvalitetan život. Čovjek je biće zajednice i prihvaćenost od okoline, porodica i prijatelji su najvažniji. Ne znam koliko je inkluzija zaživjela u praksi, ponekad je bolje i da je čovjek u društvu sličnih sebi, samo da nije sam. Primjer potpuno ostvarenih ličnosti a sa tim fizičkim hendikepom su npr. Sv.Matrjona i Helen Keller, koja je fascinantna i može poslužiti za ugled svima! Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 nažalost, skoro ništa nema na srpskom, na engleskom ima obilje materijala. http://sh.wikipedia.org/wiki/Helen_Keller ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Здравков Меденица Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Предивно.Да се освјежи ова вијест и да је виде који нису.Стварно корак унапријед. Ех, колико је љепше кад сам на литургију, па је цијелу разумијем, него кад... Предивно. "Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Светa Литургија прилагођена људима са оштећеним слухом биће служена у суботу 28. марта на Православном богословском факултету у Београду, с почетком у 9 часова. Како је за Слово Љубве најавила Инес Максимовић, потпредседник за хуманитарни рад тог факултета, служби ће у суботу присуствовати потпредседник Удружења тумача за лица оштећеног слуха Србије Јулијана Лекић, студенти Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију, а појаће хор цркве Св. Александра Невског из Београда. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/5/15/03/24.03.ines_maksimovic_pbf_liturgija_sa_znak.jezikom28.03za_sajt.mp3 Dijasporka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 18, 2016 Пријави Подели Написано Август 18, 2016 Први православни видео канал за глуве и наглувеУ Москви је 12. августа 2016. године пуштен у рад први православни видеоканал за глуве и наглуве под називом „Десница“. Пројект, који функционише на видео хостингу YouTube, попуњен је првим видео линковима на гестовном руском језику са потписима. Током августа број мисионарских прилога порашће на 50. Видеоканал „Десница“ представља први општеруски пројекат Центра за рад са глувим и наглувим лицима, који ће функционисати у престоном храму Свих светих просијалих у руској земљи у Новокосину. Реализовање пројекта је омогућено захваљујући конкурсу „Православна иницијатива“. Према речима старешине овога храма протојереја Михаила Зазвонова, основни задатак после пуштања у етар пројекта јесте прибирање и анализирање података. „Одзив циљног аутодоријума помоћи ће нам да унесемо неопходне коректуре приликом снимања сваког новог видеосадржаја. Веома се надам да ћемо успети да у овој години обрадимо још 50-100 прилога.“ Центар за рад с глувим и наглувим лицима при храму Свих светих у земљи руској просијалих у Новокосину у граду Москви започео је свој рад у октобру 2015. године. У овом тренутку постоји друштво глувих и наглувих, њих 30 лица. Сваке недеље (у летње време недељом, а од јесени суботом) у храму се служи Литургија са сурдопреводом, после чега се организују радионице недељне школе за глуве. Периодично се изводе екскурзије и поклоничка путовања. Од фебруара до маја 2016. у Центру су били организовани курсеви за изучавање гестовног руског језика.Извор: Православие.ру Светислав Павловић and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука