Ненад Р. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Pravoslavna zajednica je iznad onih koji nisu pravoslavni pa se zato moli za njih? Da se ovi jadni i bedni iz gliba svog neznanja izbave i dosegnu visine pravoslavnih? Ne vidim ja da ovi koji ne veruju imaju vise problema i da se teze nose sa zivotom od verujucih... Jos sam i krsten kad sam imao 4 godine. Kako mi je to pomoglo?...Imam druga koji se nikada nije krstio i nista mu ne fali. Пеђо , ја неби се сложио са тобом , јер ја знам доста људи који су лоше радили другима и на крају веома лоше прошли и да им је то зло који су чинили другима враћено као пумеранг. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Postoji primetna razlika kada je Isus Hristos fizicki prisutan glavom i bradom kao pre 2000 godina i kada je prisutan na neki drugi nacin (kojh ima milion zavisno od crkve, filozofije i verovanja). Kada je poslednji put Isus bio fizicki prisutan bilo je veoma...uzbudljivo... Toliko da smo poceli da merimo vreme od tada lol! Sta znaci "Njegova volja" ? ... Zar nije uvek Njegova volja? Ako jeste nema smisla reci Njegova volja kao da postoji neka druga.. Da, postoji velika razlika... mi ga danas ne vidimo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Ja ispastam i dalje zar se to ne vidi? Tvrdis da se Kinezi i Indijci nalaze u gorem stanju od Srba i Rusa jer se nisu krstili !?! Da potapanje glave u vodu uz pevanje nekog popa reasava probleme? krštenje je početak preobražaja i života u Hristu a ne performans koji od grešnika pravi nadčoveka- ti kao pravoslavac bi trebalo to da znaš ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 krštenje je početak preobražaja i života u Hristu a ne performans koji od grešnika pravi nadčoveka- ti kao pravoslavac bi trebalo to da znaš Znaci ritual potapanja u vodu nema nikakvog realnog znacaja? potpuno je svejedno da li se to desilo ili nije? Postoje razna misljenja...nisam stekao utisak da je bas svejedno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Možeš da nadješ neke citate? pa imaš brate na ovoj temi na početku pa čitaj Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 pa imaš brate na ovoj temi na početku pa čitaj Ma neću moj Bog ne kažnjava decu zbog prababe koja je ukrala 3 kokoške pa joj se ne može oprostiti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Znaci ritual potapanja u vodu nema nikakvog realnog znacaja? potpuno je svejedno da li se to desilo ili nije? Postoje razna misljenja...nisam stekao utisak da je bas svejedno... daleko je od rituala... Odgovori Isus: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije. Nisi pažljivo pročitao šta sam napisao - krštenje briše sve grehe ali predstavlja početak duhovnog života a ne magijski ritual ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
djoleat Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Pa ne moras,ti si na gubitku.Tvoj bog nije pravoslavan. Разочарајте се у свему, и тада ћете бити очарани свим, чак и својим разочарањима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Ma neću moj Bog ne kažnjava decu zbog prababe koja je ukrala 3 kokoške pa joj se ne može oprostiti. 4 kokoške su već nešto sasvim drugo Volim_Sina_Bozjeg and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Ma da, to kad bi greh bio neka stvar, subtancija pa da moze biti prenesen ovako ili onako. Ali greh je akt, a ne objekat ili substancija. Greh je promasaj, akt koji nije ispunio cilj to nije objekat da moze da se prenese bilo kome, bilo gde. Isto kao kad bi neko rekao da moze da dodirne sto ispred sebe ali i dodirivanje kojim ga dodiruje. Potonje je beslisleno, dodirivanje je akt a ne objekat/stvar i ne moze biti ni dodirnut ni prenesen bilo kome. Tako je i sa grehom. Grijeh se ne prenosi automatski, jer bi to pobilo slobodu, svijest svakog pojedinca, npr. otac ako je zlotvor, sin bira da ne bude (negativna identifikacija). Ali ispaštanje se prenosi, i to ne samo uslovno rečeno u vertikali (vremenski, s generacije na generaciju) nego i u horizontali (u sadašnjosti, na razne bliže i dalje ljude) - ono čuveno sve je povezano i svi smo za sve krivi. Kako, to su već veoma složene pojave koje ja ni ne pretendujem da objasnim.Od zla su uvijek i stradali nevini, kako bi bilo sjajno da samo krivi stradaju. Valjda se i traži ispaštanje pravednika za zajedničke grijehe (jer smo svi udovi jednog tijela). Kako grijeh postane objektiviziran? - npr. zli otac oboli psihički i/ili fizički i prenese gene takvog promijenjenog kvaliteta za recimo duševnu bolest itd. Dodatno se povećava mogućnost za duševnu bolest kod potomka očevim lošim ponašanjem (grijehom). Grijeh može i da prekopira, usvoji takav obrazac od oca. Primjer koji znam: otac (O1.) koji je zao i načinio je neke teške i od Boga i od ljudi osuđene grijehe rodio je sina (O2.) koji je još gori ako je to moguće i koji nije mirovao već sistematski uništavao svoju porodicu, najbliže, ženu i djecu. Njegov sin (O3) naslijedio je razdražljivu očevu narav i majčinu dobrotu, i svjesno birao da sagori očevo zlo u sebi, bio uzoran sin, brat, muž i otac. Od najtežeg maltretiranja psihičkog i fizičkog taj sin je obolio i umro u 35.godini. Zlo se iskobilo što kaže narod na njemu. Njegova djeca su hvala Bogu zdrava. A ono što su meni rekli monasi i popovi (mladi ljudi, školovani) je npr. za duševnu bolest (za koju je predispozicija nasljedna, kako tvrdi nauka) da je "nasljedni grijeh" (arhaičnim teološkim jezikom). Da neki predak može svojim grijehom napraviti stradanje (ispaštanje) potomku, a neko nepravedno stradanje sadašnje će biti razjašnjeno kad se sretnu na Strašnom sudu. Da potomak može izbjeći to stradanje ako okaje i izmoli oproštaj za te grijehe, ako sam živi čisto i crkveno (a ako je i on dostupan demonima, teško njemu). Pitala sam logično pitanje koje izvire iz srca: zar nisu grijesi svih otkupljeni Hristovom žrtvom na krstu - kažu otkupljen je prvorodni grijeh za sve; a za lične grijehe, samo pokajani. Ne mimo naše slobodne volje da se kajemo! Pa eto ako su lagali mene i ja lažem vas. djoleat је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Ma neću moj Bog ne kažnjava decu zbog prababe koja je ukrala 3 kokoške pa joj se ne može oprostiti. Ni ne kažnjava Bog, nego nepomjanik rešeta kao pšenicu - a negdje ima više upliva a negdje manje. Bilo bi divno i savršeno da zla i grijeha nema uopšte - tad ne bi bilo ni stradanja, jelde? Jer naš Bog nas je otkupio i pozvao da više ne budemo zli. A što mi imamo slobodnu volju i što ga ne slušamo.. Ja sam pravedan, neće mene zlo. Ćuti, da zlo ne čuje... Натан је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Ma neću moj Bog ne kažnjava decu zbog prababe koja je ukrala 3 kokoške pa joj se ne može oprostiti. Brate, ima tekst od Vladike Nikolaja o tri krsta: jedan je Isusov, jedan je pokajanog razbojnika a jedan onog drugog, i da mi samo možemo da biramo između ta dva; i takođe da pravednik i strada za grijehe drugih, i da zbog toga ne treba roptati na stradanje. (Valjda zato što je Jedini Bezgrešni stradao za sve ljude svih vremena). Ako ga nađem, postaviću ga, a ovde imaš postavljeno na početnim stranicama nešto slično od svetog vladike. Molim te da pročitaš, istine radi, jer si inače umom i srcem dobro nastrojen. (ovo samo u kontekstu da nema težeg stradanja nego da se nešto na djecu odrazi) Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 „Син наслеђује дугове свога оца и мора их платити. Ако их он не плати, платиће их његов син или унук или пра унук. Тек дуг се мора платити зајмодавцу. Такво је правило свуда по свету у погледу друштвености. Син наслеђује болест свога оца. Ако се не излечи од те болести, онда ће болест прећи на његовог сина, или унука или праунука, до четвртог колена. Ако ли пак син исплати све дугове свога оца, онда ће његови потомци бити срећни. И ако син излечи на себи болест свога оца онда ће потомци његови бити здрави.“ Кроз тамнички прозор - Николај Велимировић "О три крста" Праведник зна да страда по вољи Божјој ради добра других људи и ради свога већег савршенства http://istinoljublje.wordpress.com/2013/06/21/%D0%BE-%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%98/ djoleat је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Ni ne kažnjava Bog, nego nepomjanik rešeta kao pšenicu - a negdje ima više upliva a negdje manje. Bilo bi divno i savršeno da zla i grijeha nema uopšte - tad ne bi bilo ni stradanja, jelde? Jer naš Bog nas je otkupio i pozvao da više ne budemo zli. A što mi imamo slobodnu volju i što ga ne slušamo.. Ja sam pravedan, neće mene zlo. Ćuti, da zlo ne čuje... A sta sve spada u greh zbog koga buduca pokolenja ispastaju? Preljuba takodje, ili se tu malo gleda kroz prste? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Sad možemo preći i na ozbiljnije štivo JESSY and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука