Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 mislim da je tema abortus a ne pobacaj kako god- i pobacaj je ubistvo, ako postoje svest i volja Дакле овако. Када човек упуцаш у главу то је убиство. Када човека отрујеш јер му ставиш покварен мајонез то је убиство из нехата. Када ембрион извадиш - то је убиствима. Када ембрион отрујеш јер поједеш покварен мајонез - то је у реду. занимљива логика. Зашто би у случају ембриона правили изузетке које не правимо у случају живих одраслих људи. @Liberalna, a u kojoj crkvi ce biti vjencanje? Mislim u tvojoj ili u pravoslavnoj kod milosavljevica? Nece valjda milosavljevic postati satanista? Екуменизам брале, екуменизам. Средићемо нешто. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 mislim da je tema abortus a ne pobacaj kako god- i pobacaj je ubistvo, ako postoje svest i volja Pa ako je abortus ubistvo, tj. ubistvo sa predumišljajem, kako ovde pokušava da se predstavi. Onda je spontani pobačaj ubistvo iz nehada, pa imao vlju ili ne. Znači žena mora u zatvor ako pobaci sve jedno htela ona to ili ne. Zatim abortus ukoliko je majci ugrožen život je ubistvo iz samoodbrane. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 @Liberalna, a u kojoj crkvi ce biti vjencanje? Mislim u tvojoj ili u pravoslavnoj kod milosavljevica? Nece valjda milosavljevic postati satanista? A sto ti cesto mene prozivas za satanistu, nisam ja nista lose rekla... Samo gledano po Bibliji... Bog je ubio milione i milone i milijarde i... ma mnogo ljudi... Ja samo biram manje zlo Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Pa ako je abortus ubistvo, tj. ubistvo sa predumišljajem, kako ovde pokušava da se predstavi. Onda je spontani pobačaj ubistvo iz nehada, pa imao vlju ili ne. Znači žena mora u zatvor ako pobaci sve jedno htela ona to ili ne. Zatim abortus ukoliko je majci ugrožen život je ubistvo iz samoodbrane. Ипликације су просте, само ко хоће да их види. Например, сумњам да је за цркву убиство из нехата грех, а постоје много убиства из нехата. Например ако човек дужан да одржава против пожарни систем, не ради свој посао како треба - он може бити крив за убиство из нехата, али суњма да би га црква гледала као убицу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Jesam li pozvana na svadbu? Mislim, doći ću ako bude u Pravoslavnoj crkvi, i ako me Milosavljević pozove. Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ипликације су просте, само ко хоће да их види. Например, сумњам да је за цркву убиство из нехата грех, а постоје много убиства из нехата. Например ако човек дужан да одржава против пожарни систем, не ради свој посао како треба - он може бити крив за убиство из нехата, али суњма да би га црква гледала као убицу. Ali pred zakonom je kriv. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 A sto ti cesto mene prozivas za satanistu, nisam ja nista lose rekla.. Liberalna, on 29 Nov 2013 - 14:49, каже: Upravo tako... Ja sam sotonin sledbenik na zemlji, licno i personalno... Hvala, hvala, ne treba aplauz Ne prozivam ja tebe, nego si sama rekla da si ''sledbenik sotone'' ...Ja nemam nista protiv tebe, ja volim sve ljude jednako, ali moram da zborim istinu. Number15648 and Jelena 76 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 kao sto ti vec rekoh - i nehat podrazumeva svest i volju ako zelis, mogu da ti objasnim sta znaci nehat Не мораш да ми објашњаваш ништа, кривично право додуше нисам положио али сам гадобро учио.... Нехат не подразумева намеру за лишавање нечег живота. Не измишљај глупости - када ниси у праву. У неким правним традицијама, за нехат може и да се гони, у случајевима када неко не спречи неку несрећу. Например, неко је дужан да се стара за пожарни систем у некој згради, избије пожар, пожарни систем не ради, тај може да се гони за убиство из нехата. А ту свест коју покушаваш да убациш.. добар покушај. Међутим свест нема везе са тиме. Када је нехат у питању, битна је само воља. Да ли је починиоц имао намеру да лиши неког живота или не. Свест је друга прича. ako zelis, mogu da ti objasnim sta znaci nehat Желим да научиш нешто, пре него што кренеш да причаш свакојаке глупости и да се срамотиш. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 obozavam vas laike kad se frljate pravnim terminima da bi pokazali elokvenciju, a pojmove niti razumete niti imate volje da ih naucite Чак и википедија зна да лупеташ: Ubistvo iz nehata u krivičnom pravu označava ubistvo, odnosno čin prilikom koga počinitelj nije imao umišljaj - odnosno namjeru - a pojmove niti razumete niti imate volje da ih naucite И разумем их, и научио сам их, само чекам финасијску ситуацију да их одбраним код професора. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Зашто нудите сулуду логику поквареног мајонеза и везивање за појединачне случајеве које се мере промилима, да би оправдали убиство? Стварно ПОДБАЧАЈ. Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Pa ako je abortus ubistvo, tj. ubistvo sa predumišljajem, kako ovde pokušava da se predstavi. Onda je spontani pobačaj ubistvo iz nehada, pa imao vlju ili ne. Znači žena mora u zatvor ako pobaci sve jedno htela ona to ili ne. Zatim abortus ukoliko je majci ugrožen život je ubistvo iz samoodbrane. Спонтани подбачај је Воља Божија , а не убиство из нехада . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ako ja kupim cips iz radnje neznajuci da je cips otrovan i dam ga svom bratu da pojede i on umre od posledice trovanja. Ko je onda kriv? Jesam li ja kriv sto sam neznajuci dao otrovni cips? Sto nema puno smisla. Ili... Jeli kriva radnja (bolje reci fabrika cipsa) jer im je cips bio otrovan? Ovo vec ima smisla jer garantuju bezbednost hrane a nisu ispunili sto je dovelo do smrti nekoga. ko je kriv? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Зашто нудите сулуду логику поквареног мајонеза и везивање за појединачне случајеве које се мере промилима, да би оправдали убиство? Слабо ти капираш ствари. Не користим некакву сулуду логику да бих оправдао убиство, него ти кажем шта идеја да је абортус убиство - означава. Ако је абортус убиство, онда жена која подбаци чини убиство из нехата. То што ти не разумеш појмове, па не можеш да схватиш како и зашто - то је твој проблем. Логиком покушавам вама који не знате да објасним - оно што мене уче на факултету. А овај што мрзи католике, вас свесно лаже. Не знам како не можеш да схватиш да је то логичка импликација твоје логике. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 opaaaa.. student prava koji ne zna sta je nehat Опаа правник који слободно лаже народ да је за нехат потребна одлука воље да се убиство учини. Ајде настави да их лажеш. daj da cujemo definiciju Ако си заборавио дефиниције, ископај уџбеник. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Зашто нудите сулуду логику поквареног мајонеза и везивање за појединачне случајеве које се мере промилима, да би оправдали убиство? Стварно ПОДБАЧАЈ. Suliuda logika? Probaj samo malo da uključiš mozak ili da napišeš nešto smisleno i argumentovano, a ne svaki komentar da ti bude "abortus je ubistvo" i da se tu sve završi. Ukoliko abortus gledaš kao na ubistvo, a fetus kao živo biće i čoveka. Onda moraš i na pobačaj da gledaš isto tako. Jedina razlika je što sa prvo je postojala namera a za drugo nije. Ali opet i ako nije postojala namera opet se sudi onome ko ga je počinio. Zatim ukoliko je ženi život ugrožen i ona abortira, ako abortus gledaš kao na ubistvo to ubistvo ne može biti isto kao abortus zbo neželjene trudnoće. Već mora da bude ubistvo iz samoodbrane. Kao kada ti neko ugrožava život i ti ga ubiješ u samoodbrani. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука