Jump to content

Иницијатива за забрану абортуса - 23. новембар

Оцени ову тему

Препоручена порука

Treba zakonom da se zabrani!

A ni sama ga nikad ne bih uradila.

Зашто? Зашто би ти забранила законом да је жени која је силована да изврши абортусм, ако је током тог силовања затруднела? 

Чисто на основу твоје вере, да је душа населила ембрион од 20 ћелија? 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Dobro rodila bi kako god bilo, tj. kako god došlo do začeća, ali naravno morala bi i da odgajaš to dete, sad šta bi bilo kad bi bilo, ali znamo svi da se ne lažemo, tipovi koji to rade niti budu kažnjeni, a svakako ne može žena sa njim da ima više bilo kakve veze a kamoli da takav tip utice na razvoj deteta, e sad da li kontas da u sl. da želiš da rodiš dete a ne želiš ga već bi ga dala u dom, da je to isti zločin i greh kao da si odradila abortus, znači opet smo na početku..

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Naravno da mi to nije cilj, da budem rasplodna krmača(slobodno kaži, nisi opsovala), umem da se pazim. Ali samo kažem da sam protivnik abortusa!

Ne, ne, ne nije se odnosilo na abortus ovo, nego na zadnju recenicu u kojoj si spomenula "svi pod jednu sljivu" :) 

A sto se tice abortusa, nisam za ilegalizaciju, ali sam za apsolutno edukovanje mladih. kondom ne ubija, kao ni spirala ili bilo sta. Imam 25 godina i za svo ovo vreme mi se nije desio ni jedan "kiks", sto znaci da je jako tesko da dodje do "greske", ako neko dovoljno zna o tome i ako brine o sebi samnom" ...

A jedna bitna napomena - devojcice cete najlakse naterati ako im stavite do znanja koliko je abortus opasan za njih, njihovo zdravlje, nego ako trucate na nekom forumu o tome kako je to greh i ubistvo. ;) Koliko god grubo zvucalo +- istina je. :)

Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! :D

Подели на овим сајтовима

Објасни 7 девојака које се друже и све су нежељено родиле...не мораш, није ни битно... ај рест мај кејс, но фрдр квешчнс  :)

Odgovorila sam na 60oj strani jos... ili 61oj... veliki je post i tri citata imam u njemu, ne mozes da omasis... :D Odmah ja to, bez ustrucavanja :D

Подели на овим сајтовима

што се ти мене ваћаш...пусти ти мене...видиш да нисам млого погрешио у свом коментару  ne_shvata

и нисам њу назво нити тео називати никим именом, већ њених "наводних" 7 жигосаних другарица...

Alo bre brate slatki, odgovorila sam ti nema potrebe da me vec tri puta prozivas... odgovorila sam odmah. :D A ti citaj malo, pa ces da vidis :D

Подели на овим сајтовима

Теби сваха част, али зашто терати и законом кажњавати друге жене које се не слажу са тобом? Зато што наш канонски закон то гледа као убиство и забрањује причешће? 

Kao prvo, svaka žena koja ima imalo mozga u glavi treba  da ceni više sebe i da ne "leže" sa svakim ( izvini ako sam surovo iskrena, ali to je tako);drugo svaka žena treba da zna za kontracepciju ukoliko želi da vodi ljubav pre braka sa nekim, a da pritom ima strah od začeća,treće žene u većini slučajeva skreću pažnju na sebe na razno - razne načine (koketiranjem, flertovanjem), pa su im posle svi krivi kad dođe do začeća. Jednostavno, žensko sam ali jesam za to da se zakonom zabrani abortus!

Подели на овим сајтовима

Kao prvo, svaka žena koja ima imalo mozga u glavi treba  da ceni više sebe i da ne "leže" sa svakim ( izvini ako sam surovo iskrena, ali to je tako);drugo svaka žena treba da zna za kontracepciju ukoliko želi da vodi ljubav pre braka sa nekim, a da pritom ima strah od začeća,treće žene u većini slučajeva skreću pažnju na sebe na razno - razne načine (koketiranjem, flertovanjem), pa su im posle svi krivi kad dođe do začeća. Jednostavno, žensko sam ali jesam za to da se zakonom zabrani abortus!

A šta je sa silovanjem npr. je li itu žena kriva zato što se provokativno obukla, pa muškarcu nije ostavila izbora nego da je siluje?

Подели на овим сајтовима

Edukacija jeste najbolje rešenje, ali kad sam popodne video izveštaj da je Srbija na dnu Evrope poslednja sa svojim nakaradnim zdravstvenim sistemom, škole su nam očaj, ko onda da edukuje omladinu na 1. mestu.. :(

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Alo bre brate slatki, odgovorila sam ti nema potrebe da me vec tri puta prozivas... odgovorila sam odmah. :D A ti citaj malo, pa ces da vidis :D

што се цимадеш када разговарам с Милосављевић...ти постеви несу тебе били намењени   :D

Подели на овим сајтовима

pa sad upali smo u priču o flertu i sl. pa sa druge strane i jeste treniranje u teretani, junacenje...i sa druge strane kod žena...suknjice i sl....sve to samo zbog privlačnosti...seksa..."taki" su svi :) to ne znači da treba da silujemo i ne znam šta sve ne, ne zlostavljaju svakako samo muškarci već i žene svi su potencijalni agresori i potencijalne žrtve :D

Подели на овим сајтовима

абортус није кривично дело убиства.

Суштински, абортус јесте убиство, али нажалост формално-правно није.  

А што се тиче канона, Светог Писма и дела нпр. класичног убиства, произилази да је на кривични закон утицало - "не убиј".

Или је убиство убачено у кривични законик "светским консензусом".  

Неколико пута си до сада поновио да мислиш да је абортус "лош", а да за Цркву абортус није убиство, него "лоша ствар" и грех.

Па ево и ја да поновим питање:

Зашто је абортус по теби "лоша ствар"? 

Шта мислиш зашто је абортус, за Цркву грех?

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

А што се тиче канона, Светог Писма и дела нпр. класичног убиства, произилази да је на кривични закон утицало - "не убиј".

Неколико пута си до сада поновио да мислиш да је абортус "лош", а да за Цркву абортус није убиство, него "лоша ствар" и грех.

Па ево и ја да поновим питање:

Зашто је абортус по теби "лоша ствар"? 

Шта мислиш зашто је абортус, за Цркву грех?

Većina na složila se da je abortus loš, mene zanima samo da li u Svetom pismu, piše konkretno za (abortus) da je (ubistvo deteta) ili ... ?

Подели на овим сајтовима

Имаш сатанску гордост.

Немојмо се прозивати, молим вас. Разговарајмо, дискутујмо братски, људски :pivo:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Edukacija jeste najbolje rešenje, ali kad sam popodne video izveštaj da je Srbija na dnu Evrope poslednja sa svojim nakaradnim zdravstvenim sistemom, škole su nam očaj, ko onda da edukuje omladinu na 1. mestu.. :(

E to vec je opsirnije pitanje i sa tim se slazem... ja sam samo predocila krucijalni problem. :) Za pocetak naprimer moze da prestane d abude tabu tema... bolje je da se prica o tome, jer decu da sprecis da se ... neces sigurno... Cak sto vise vreme prolazi sve su mladji kada stupaju u iste i sve su nemarniji.

што се цимадеш када разговарам с Милосављевић...ти постеви несу тебе били намењени   :D

Ups, izvini, osetila sam se prozvanom... ocekujem repliku :D

pa sad upali smo u priču o flertu i sl. pa sa druge strane i jeste treniranje u teretani, junacenje...i sa druge strane kod žena...suknjice i sl....sve to samo zbog privlačnosti...seksa..."taki" su svi :) to ne znači da treba da silujemo i ne znam šta sve ne, ne zlostavljaju svakako samo muškarci već i žene svi su potencijalni agresori i potencijalne žrtve :D

Nije lepo da kazem, ali kada bi se njoj tako nesto desilo da vidim bas da li bi pricala isto. Najblizi primer, juce u "Sve za ljubav" je bila majke i zena, kojoj je muz silovao dvanaestogodisnju cerku... Ne sumnjivo je da je devojcica koketirala i izazivala. Ne sumnjam u to ni najmanje!

Koliko bolesnih mozgova ima to je strasno. Jelena tvoje kritike su za svaku osudu. Kao ateistkinja ti kazem da u tebi nema od Hricanke ni H!

Brate slatki, stavi se u kozu coveka koji nije religiozan. Ne moze vera svima da kroji sudbinu! Ne budi toliko jednostavan, prosiri vidike i rasiri svoju tezu. nisi konj i niko ti nije stavio oglav!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...