Mironosica Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 A ko ima opravdanje izostanka? El takav da napišem još nešto? ti ne moraš ništa da napišeš tebi je sve oprošteno није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 hahah E argumente muskaraca koji se bore za zabranu abortusa nikako ne mogu da shvatim kao ozbiljne, tako da vise necu da odgovaram na iste... Molim neka dodje neka zena da diskutuje samnom kao MERODAVNA za tako nesto.. : Млађони је реаговао/ла на ово 1 Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Да поставио сам тему и линкове, зато што подржавам забрану абортуса. Био сам у суботу на тргу, и сазнао да је то акција која се одржава истовремено и у Русији - Недеља живота 18-23.11 Били су постављени плакати које можете видети на постављеним линковима, и прикупљали су се потписи за забрану. Ниједан медиј није пренео вест о томе. nana је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 heh, onda nikako po tebi embrion nije isto sto i dete, jer je kao biljka... a kamoli zivotinja koja ima znatno vise svesti od istog... :P A sto se ostalog tice... Ne razumem samo jednu stvar... Ta trudnoca bi toliko ugrozila tu zenu sa kojom ste vi muskarci imali odnose... Kako mozete tako malo da je volite? Па да, али тај ембрион има сав потенцијал да постане непоновљив и јединствен људски живот. Па није ми се десило никад да на тај начин угрозим икога, неће ми се надам се ни десити, тако да се не проналазим у овоме "ви мушкарци". У неком хипотетичком случају, сматрао бих да је мање од два зла да се дете роди, јер један "упропашћен" живот, мојом и њеном кривицом, је боље него један спречен живот, без икакве личне одговорности. И идеја да трудноћа може да "упропасти" живот се не уклапа у моје поимање живота и људи. Особа која целог живота не би могла да се оствари само јер је у једном тренутку добила непланирано дете је по мом укусу, ограничена особа и са и без детета. Наравно, остављам по страни екстремне случајеве, када девојчице затрудне, када здравље - психичко или физичко - страда, било због саме трудноће било због околине, силовања и сл. nana је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 hahah E argumente muskaraca koji se bore za zabranu abortusa nikako ne mogu da shvatim kao ozbiljne, tako da vise necu da odgovaram na iste... Molim neka dodje neka zena da diskutuje samnom kao MERODAVNA za tako nesto.. : Као кад би одбијала да причаш о нацизму и са ким сем са Јеврејима, о расизму са белцима итд итд. Није женина патња у трудноћи једини критеријум за расправу на ову тему. Мислим јесте када свему приступаш конформистички, по принципу уреади све што можеш за себе, али није то једини приступ. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Merodavna si po onome što su te učili tako. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 hahah E argumente muskaraca koji se bore za zabranu abortusa nikako ne mogu da shvatim kao ozbiljne, tako da vise necu da odgovaram na iste... Molim neka dodje neka zena da diskutuje samnom kao MERODAVNA za tako nesto.. : ЛИНК Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Као кад би одбијала да причаш о нацизму и са ким сем са Јеврејима, о расизму са белцима итд итд. Није женина патња у трудноћи једини критеријум за расправу на ову тему. Мислим јесте када свему приступаш конформистички, по принципу уреади све што можеш за себе, али није то једини приступ. Jeste kada ti kao muskarac ne snosis nikakve, ali bas nikakve posledice... Ne smatram te kompatibilnim iz tog prostog razloga. Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Liberalna, nisu tebi losi stavovi al su temeljito fundamentalni a to nije dobro. Nastupas agresivno i ne ostavljas puno prostora da "mozda"... "eventualno" u nekim delovima i nisi u pravu a to obesmisljava svaku mogucnost za normalan razgovor. Ja takodje mislim da abortuse nikako ne treba braniti, ali mnogo ti je grozan stav da ce dete de fakto da zeni unisti zivot. Prisustvo deteta svakako MENJA zivot ali retke su majke koje iznesu nezeljenu trudnocu pa i dalje misle da im je dete unistilo zivot. Dete oplemenjava zivot. Daje mu smisao i unosi ti nove dimenzije ljubavi za koje nisi ni bio svestan da si u stanju... Samo sto ovde nisu tema deca... Nego molekularne gromuljice koje zovemo embrionima. Embrioni nisu deca i ni ti ne bi trebalo da izjednacavas posledice imanja i jednog i drugog jer su razlicite. Narocito sto kao i ja zastupas stranu opravdanosti abortusa... Da ti tebi kaze cika Mracnjak Ps. Spusti malo loptu... Ovo je forum, ne kontramiting пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 zar ti to ne radiš iz svog ubeđenja , a ne kako bi to prošlo ? Ово је већ помало релативизација. Нема човек само једно убеђење. Шта бих добио ако би забрана донела више штете него користи? Ако би се број абортуса смањио незнатно, а број страдалих жена повећао... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Jeste kada ti kao muskarac ne snosis nikakve, ali bas nikakve posledice... Ne smatram te kompatibilnim iz tog prostog razloga. "Никакве али никакве" не стоји никако, али баш никако. Ко би се бринуо о том детету? Ко би га хранио? Само мајка? Па неће бити, све и да сам ја највећи љигавац на свету и да не желим да преузмем одговорност, мајка увек може да ме натера да плаћам алиментацију макар. Слажем са да мушкарац има мање последица, у сваком случају. Али то и даље не мења ствар да је нераскидиво повезан са тим у чијем је стварању учествовао и да проблем има три стране, жену, мушкарца и будућег човега, и не може се ничији интерес тек тако искључити. Anette је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Dete oplemenjava zivot. Daje mu smisao i unosi ti nove dimenzije ljubavi za koje nisi ni bio svestan da si u stanju... E je li ti shvataš koliko ja tebe ne mogu da zamislim da ovo kažeš uživo. Ono ja o tebi imam utisak koji je skroz suprotan od ove rečencie. Ne znam ni ja zašto, a da znam: Da ti tebi kaze cika Mracnjak Дејан-Марковић and cloudking је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Društvo za zaštitu embriona: Svi smo mi itekako embrion. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Да ли треба атеисте схватити озбиљно када се изјашњавају о овавим шкатљивим темама? Нисам упућен па питам... Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Да ли треба атеисте схватити озбиљно када се изјашњавају о овавим шкатљивим темама? Нисам упућен па питам... da није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука