Jump to content

Иницијатива за забрану абортуса - 23. новембар

Оцени ову тему

Препоручена порука

ako zabraniš abortus šta se dešava u slučajevima koje sam ja navela ?

Мислим да је грешка, што је овде изједначено вађење зуба, абортус, испијање пива испред продавнице и нарко бизнис.

ако наставимо том логиком у овој реченици се и крије одговор

uvedena je prohibicija ( posle 22 ne možeš da kupiš alkohol ) ali ako znaš prodavca uvek možeš da kupiš pivo

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

ако наставимо том логиком

ako nastavimo tom logikom doćićemo do zaključka da ne znaš da čitaš !

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Зато мој отац цео живот прича како није смео у Швајцарској ни пикавац да баци на улицу.  

Ne moze da se poredi.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Dobro, po tome onda neka i ubice idu ulicama slobodni jeli? Kako ces stari Izrailj uklopiti u sve ovo?

Imali smo vec vise tema o tome, ubicu ne moze da spreci naknadna kazna.

Nijedno neubistvo se nije desilo tako sto ce potencijalnog ubicu da speci kazna.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

@@Istochnik,

imam jedno pitanje za tebe ( pitanje je vrlo plastično )

tvoju mlađu ( stariju ) sestru , majku neko siluje

ona ostane trudna i ne želi da rodi dete

kakav je tvoj stav povodom toga ?

Подели на овим сајтовима

preskočili ste jedan moj post

Па Мироносице зато што је, понављам, то јако тешка тема, да се каже како изузеци потврђују правило.

А недавно је била вест о жени са можданом смрћу која је царском резом родила дете. По логици еутаназије и абортуса их је требало обоје убити!?! 

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

А недавно је била вест о жени са можданом смрћу која је царском резом родила дете. По логици еутаназије и абортуса их је требало обоје убити!?!

koliko brkaš pojmove

jel su je porodili ?

kakva eutanazija kakav abortus?

daj molim te ....

Подели на овим сајтовима

@@Istochnik,

imam jedno pitanje za tebe ( pitanje je vrlo plastično )

tvoju mlađu ( stariju ) sestru , majku neko siluje

ona ostane trudna i ne želi da rodi dete

kakav je tvoj stav povodom toga ?

U tom slucaju bi morao sam da pobjedim sebe i svoja osjecanja i da podrzim ono sto je ispravno..A to bi bilo da se treba roditi i objasnicu zasto. Sta je to ne rodjeno djete krivo u tom slucaju? I ko smo mi da odlucujemo njegovu/njenu sudbinu? Imas na primjer u berlinu desetine hiljada djece rodjene 1945 iz rata od silovanja, ne mozemo mi reci da je njih sve trebalo abortirati. Bog je nas sve stvorio i dusa vec postoji. Mozemo se samo nadati i moliti bogu da niko ne dodje u taj slucaj...Ako ce neko izvrsiti abortus u tom slucaju mislim da se opet ne moze jednako osuditi.

Isto pitanje pitam tebe.

Подели на овим сајтовима

Ako ce neko izvrsiti abortus u tom slucaju mislim da se opet ne moze jednako osuditi.

dupli aršini ( ja ne osuđujem nikoga , vi se zalažete protiv abortusa )

pa kako da izvrši abortus ako je zabranjen ?

znači ide kod baba Vange

velika je verovatnoća da će oboje umreti

Подели на овим сајтовима

dupli aršini ( ja ne osuđujem nikoga , vi se zalažete protiv abortusa )

pa kako da izvrši abortus ako je zabranjen ?

znači ide kod baba Vange

velika je verovatnoća da će oboje umreti

Mislio sam na to da kazna naravno nebi trebala biti jednaka u tom slucaju. Nisu dupli arsini i dalje sam za zabranu.

Подели на овим сајтовима

Nema nista od kazne, broj abortusa se nece smanjiti, samo ce se povecati broj rizicnih abortusa. Treba spreciti prosvecivanjem.

Prvo sto treba da se uradi je da se uklone svi politicari(veleizdajnici), i onda mozemo da stvaramo zdravo drustvo, jer ima mnogo pametnih ljudi, i ne samo pametnih nego i mudrih, ako to ne uradimo ide apokaliptus, a ja nisam jehovin svedok.

Ima dosta njih koji kazu kakav narod takva vlast, ili kakav narod takav pop, to je laz, i ja u tu laz ne verujem.

Подели на овим сајтовима

Nema nista od kazne, broj abortusa se nece smanjiti, samo ce se povecati broj rizicnih abortusa. Treba spreciti prosvecivanjem.

Istorija je pokazala suprotno. U Ruskoj imperiji prije revolucije bila je kazna 3 godine zatvora za abortus i jako malo abortusa se izvrsavalo, a onda par godina kasnije posle revolucije bio je veliki skok u broju abortusa. Mislim da je prosvecivanje isto toliko vazno, ali vazan je i zakon.

Подели на овим сајтовима

Енибади? Шта се добија забраном? Који су позитивни ефекти забране абортуса?

Колико је мени познато, број абортуса у земљама у којима је забрањен - Пољска и Ирска например - је драстично мањи од броја абортуса у земљама у којима је легалан. Наравно, ради се о регистрованим абортусима. 

Уколико та драстична разлика није покривена бројем абортуса на црно, нелегалним абортусима, позитиван ефекат би био мање убијених беба/ спречених живота, како ко воли. Лично верујем да је држава способна да спречи масовне нелегалне абортусе, уколико то жели, те сматрам да би забрана имала позитивне ефекте, јер број нелегалних побачаја никад не би достигао бројку легалних, са којима смо тренутно суочени. Допуштам и да грешим.

Наравно, да би забрана била оправдана број нелегалних би морао не само да буде мањи од броја легалних, већ значајно мањи, јер се код нелегалних побачаја више угрожава здравље жене, па се и то мора узети у обзир.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Колико је мени познато, број абортуса у земљама у којима је забрањен - Пољска и Ирска например - је драстично мањи од броја абортуса у земљама у којима је легалан. Наравно, ради се о регистрованим абортусима. 

Уколико та драстична разлика није покривена бројем абортуса на црно, нелегалним абортусима, позитиван ефекат би био мање убијених беба/ спречених живота, како ко воли. Лично верујем да је држава способна да спречи масовне нелегалне абортусе, уколико то жели, те сматрам да би забрана имала позитивне ефекте, јер број нелегалних побачаја никад не би достигао бројку легалних, са којима смо тренутно суочени. Допуштам и да грешим.

Наравно, да би забрана била оправдана број нелегалних би морао не само да буде мањи од броја легалних, већ значајно мањи, јер се код нелегалних побачаја више угрожава здравље жене, па се и то мора узети у обзир.

Cuj registrovanih, ajde molim te, o cemu pricamo

Ovo pitanje je prastaro, ne moze se resiti kaznom, jer da ne pricam sad i ne pravim neumesna poredjenja, ovo je fundamentalno pitanje, a kazna nije fundamentalna.

Подели на овим сајтовима

Cuj registrovanih, ajde molim te, o cemu pricamo

Би ли био мало опширнији, молим те? :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...