Jump to content

Пчеларство

Препоручена порука

Ова сезона за пчеларство Србије, а и шире била је најлошија.

Нестабилне временске прилике у багремовој паши су допринеле да багрем мало или уопште не меди. 

Јака пчелиња друштва у недостатку паше су веома брзо потрошила залихе меда те су пчелари најчешће били принуђени да одмах после багрема хране своја друштва у неколико наврата до зиме, трошећи велике количине шећера, да би друштва спасили од угинућа од глади. Пчеле оптерећене вештачком храном, постале су мање отпорне на болести и крпеља, па је вароа престављала велики проблем, и пренела разна болести пчела, као што је нозема церана и синдром нестајања пчела, тако да већ сада пчелари су изгубили велики број пчелињих заједница.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Одговори 381
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Нажалост, таква је ситуација. Да ће Бог да буде боље.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Ево једне слике са мог пчелињака.

DSCI0775.JPG

Подели на овим сајтовима

Данас сам мало отварао кошнице са циљем да видим колико су појеле погаче.

DSCI0786.JPG

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Посла на све стране па и немам много времена за интернет. :)

Радови на пчелињаку су свакодневни од јутра до мрака.

Ево једне слике од јуче.

DSCI0843.JPG

Подели на овим сајтовима

Нешо, брате, извезла га је за медаљу. Тепих. На нивоу. Јеси ли ставио негде наставке?

Sent from my T06 using Pouke.org mobile app

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Ставио сам јуче на све кошнице.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Пчеларство је најсложенија област пољопривреде. Сада има много посла на пчелињаку.

Данас сам цедио мед.

DSCI0871.JPG

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...
пре 2 часа, Аурор рече

Мислим да би се ово много боље решило слободним тржиштем.

@cloudking

Jednostavno je... pustis pcele same da rade i one brzo shvate da im je najbolje i najisplativije da med skupljaju dirketno u tegle.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, cloudking рече

Jednostavno je... pustis pcele same da rade i one brzo shvate da im je najbolje i najisplativije da med skupljaju dirketno u tegle.

Тако је некада стварно и било док се држава није умешала. Пчеле су доносиле много више меда и живеле су у хармонији са људима. Могао си да помазиш пчелу кад ти стане на руку, не би јој пало на памет да те уједе. А онда су дошли левичари...

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Pčele su mi narušile lepotu. Juče sam prvi put dobio direktno u lice, u donji deo obraza i to preko zaštitne mrežice. Otekao sam prilično, deo ispod brade mi se uvećao bar duplo. Izgledam u licu kao da imam 20kg više. Juče uveče bio na trčanju i osetim kako bi se podbradak trese... :smeh1:. Danas je već bolje.

Otrov pčele je jači od otrova kobre.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...