Ненад Р. Написано Децембар 7, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2016 Ова сезона за пчеларство Србије, а и шире била је најлошија. Нестабилне временске прилике у багремовој паши су допринеле да багрем мало или уопште не меди. Јака пчелиња друштва у недостатку паше су веома брзо потрошила залихе меда те су пчелари најчешће били принуђени да одмах после багрема хране своја друштва у неколико наврата до зиме, трошећи велике количине шећера, да би друштва спасили од угинућа од глади. Пчеле оптерећене вештачком храном, постале су мање отпорне на болести и крпеља, па је вароа престављала велики проблем, и пренела разна болести пчела, као што је нозема церана и синдром нестајања пчела, тако да већ сада пчелари су изгубили велики број пчелињих заједница. -Владимир-, БанеЛ, Agaton Vuzman and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2016 То су баш лоше вести. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 7, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2016 Нажалост, таква је ситуација. Да ће Бог да буде боље. PredragVId and БанеЛ је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 Ево једне слике са мог пчелињака. Рапсоди, PredragVId, Agaton Vuzman and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2017 Данас сам мало отварао кошнице са циљем да видим колико су појеле погаче. PredragVId, Sanja Т., Agaton Vuzman and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 14, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2017 Посла на све стране па и немам много времена за интернет. Радови на пчелињаку су свакодневни од јутра до мрака. Ево једне слике од јуче. Kaludjerovic Sreten, Broken, Agaton Vuzman and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Април 14, 2017 Пријави Подели Написано Април 14, 2017 Нешо, брате, извезла га је за медаљу. Тепих. На нивоу. Јеси ли ставио негде наставке?Sent from my T06 using Pouke.org mobile app Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 14, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2017 Ставио сам јуче на све кошнице. Kaludjerovic Sreten and БанеЛ је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2017 Пчеларство је најсложенија област пољопривреде. Сада има много посла на пчелињаку. Данас сам цедио мед. "Tamo daleko", Дијана. and Broken је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 18, 2018 Пријави Подели Написано Април 18, 2018 Мислим да би се ово много боље решило слободним тржиштем. @cloudking GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 18, 2018 Пријави Подели Написано Април 18, 2018 пре 2 часа, Аурор рече Мислим да би се ово много боље решило слободним тржиштем. @cloudking Jednostavno je... pustis pcele same da rade i one brzo shvate da im je najbolje i najisplativije da med skupljaju dirketno u tegle. Branislav81, GeniusAtWork and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 19, 2018 Пријави Подели Написано Април 19, 2018 пре 19 часа, cloudking рече Jednostavno je... pustis pcele same da rade i one brzo shvate da im je najbolje i najisplativije da med skupljaju dirketno u tegle. Тако је некада стварно и било док се држава није умешала. Пчеле су доносиле много више меда и живеле су у хармонији са људима. Могао си да помазиш пчелу кад ти стане на руку, не би јој пало на памет да те уједе. А онда су дошли левичари... Рапсоди, Branislav81, Neša_ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Април 19, 2018 Пријави Подели Написано Април 19, 2018 Ko ne voli pčele ne treba ni da zivi. Evo današnja jedna sa pcelinjaka. Hteo sam da uslkam kosnice ali sam slučajno uhvatio sebe. "Tamo daleko", Sanja Т., Neša_ and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Април 29, 2018 Пријави Подели Написано Април 29, 2018 Alo pčelari ! Ima li ko iskustva sa ubacivanjem već oplođenih matica u rojeve ? Ja sam danas prvi put to uradio u 6 košnica pa me zanima št akažu oni koji su to već radili. Drugo pitanje, koje su paše zastupljene kod vas ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Мај 1, 2018 Пријави Подели Написано Мај 1, 2018 Pčele su mi narušile lepotu. Juče sam prvi put dobio direktno u lice, u donji deo obraza i to preko zaštitne mrežice. Otekao sam prilično, deo ispod brade mi se uvećao bar duplo. Izgledam u licu kao da imam 20kg više. Juče uveče bio na trčanju i osetim kako bi se podbradak trese... . Danas je već bolje. Otrov pčele je jači od otrova kobre. Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука