Jump to content

Пчеларство

Препоручена порука

Na 20- ak metara od puta neko je postavio prikolicu sa pcelama.PuUuno pcela...

Iduci putem, naidjem na jednu pcelu, koja na sred puta levitira I , sto kazes, vrcka gu..m :) Gleda ona u mene, gledam ja u nju...ma reko, bolje da obidjem.

Da li je to bio neki strazar pcela?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 376
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Добро је док врцка, значи да је расположена:aplauz:

Ма не , само је радознала да види ко иде, као кученце када маше репом.:D

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Нешо, ове године сам приметио да је спаривање матица било изузетно лоше. Имао сам доста проблема са трутушама. У оваквој години, санација таквих друштава ми није била исплатива. Јеси ли имао сличних проблема? И да, какво је стање са вароом код тебе?

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Ненад. рече

Добро је док врцка, значи да је расположена:aplauz:

Ма не , само је радознала да види ко иде, као кученце када маше репом.:D

Uh...dobro je :)

Mada smo se lepo letos druzile.Tridesetak metara dalje je moja basta. Uz bastu su dve velike lipe. Pune su su bile pcela. Sve zuji od njih. Pravile mi drustvo :)

One rade svoj posao, ja svoj. Mogu ti reci da su bile veoma pitome. Ni pogledale me nisu ( a ni ja njih ) :D

Подели на овим сајтовима

Разлог сто спаривање било лоше је недостатак трутова. Због изразито лоше године, пчеле су остале без хране одмах након цветања багрема и  одмах су избациле трутове из кошница. 

Ја сам мислио ове године да променим све матице, али сам одустао од тога када сам видео да нема трутова. Заменио сам око 70 посто матица и добро сам прошао, само у три кошнице било је трутовског легла. Још два друштва су остала без матица, али сам на време приметио и интервенисао са додавањем младог легла и данас сам се уверио да је све уреду и да матице залежу.

Што се тиче крпеља има га и преставља ће проблем, због великог легла и пада имунитета код пчела због изузетно лоше године. Ја сам извршио третман митаком , а касније ћу оксалном киселином.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

У топличком крају једина паша је била воћна. Багремове паше и ливадске није ни било. Надамо се бољем. Код мене је свако друштво појело од јула по скоро 20 кг шећера. Проверићу у скорије време опет залихе. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Исто је тако и код мене.

Подели на овим сајтовима

48 minutes ago, Сања Т. рече

Na 20- ak metara od puta neko je postavio prikolicu sa pcelama.PuUuno pcela...

Iduci putem, naidjem na jednu pcelu, koja na sred puta levitira I , sto kazes, vrcka gu..m :) Gleda ona u mene, gledam ja u nju...ma reko, bolje da obidjem.

Da li je to bio neki strazar pcela?

Image result for pcele fotografije

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Хвала тања, прелепо изгледа, а и укус је сигурно такав.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Сања Т. рече

Izvinjavam se....zasto iza ponoci?

Па од поноћи претходног дана...што се тиче физичког поста. Пост на води, сама реч каже можеш само да пијеш воду :). Тј. лако  је постити на мед и сецкане орахе. ;)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Тања1 рече

Па од поноћи претходног дана...што се тиче физичког поста. Пост на води, сама реч каже можеш само да пијеш воду :). Тј. лако  је постити на мед и сецкане орахе. ;)

:smeh2:izgleda sam te ozbiljno shvatila...

Nemoj da zbunjujemo vise ovaj narod, dovoljno im svih oNih tema tamo... ;)

Znaci, med moze I pre ponoci I posle ponoci I na hleb I sa vodom.....:sunce:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...