Sudija Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 То је бајка, имају документи који потврђују моје ставове...ја их немам...али сам причао са човеком који их има... Краљ Александар је у том документу са једног састанка ...рекао да му се тешко изборити са британцима јер је изгубио јединог савезника кога је имао..Царску Русију и његовог кума..Цара Николаја...и да је приморан на Југославију....такође се жалио на Пашића да агитује у Србији за Југославију... Opet ad hominem! Ok,tvoja priča sve jedno nije tačna jer su Britanci bili protiv stvaranja Jugoslavije sa sve Rusijom i Francuskom.Britanci su Aleksandra jedino pritiskali da ne napravi Jugoslaviju. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Следеће године је 100-годишњица од почетка Првог светског рата. Следеће године је 100-годишњица од почетка Првог светског рата. Ako završe na vreme svu infrastrukturu pacovskih kanala možemo svašta da očekujemo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Srbija se opet zbila u ideološke bunkere - simpatizeri komunističkog pokreta su protestovali ispred zgrade televizije zbog emitovanja serije, druga strana je, valjda, razočarana što već u prvoj epizodi nije bilo Dražinih četnika, a autor Radoš Bajić kaže da je samo hteo argumentovano da tretira jedan dramatičan period naše istorije. - Prekjuče smo dostigli vršnu tačku oportunizma jednog dela naše javnosti prema ovoj seriji. A ti isti kada su pogledali prvu epizodu verovatno su se pitali protiv čega su protestovali i tek će se pitati. A verovatno će mi se izviniti za poneku uvredu koju su mi uputili. Nije naša misija nametanje nove istine o četnicima i partizanima, ali jeste demistifikacija nekih ideoloških zabluda i istorijskih nepravdi. Serija je u autorskom smislu mnogo dublja i ima za cilj da kao narod prepoznamo sebe - kaže za “Blic” Radoš Bajić i napominje da je zadovoljan prvim reakcijama na seriju Ако ја ово болдовано добро разумем, комунисти нити имају нити ће имати око чега да протестују у вези са овом серијом. Још кад видим да је Драшковић Вук хвали, примучни ми! Walter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 13, 2013 Гости Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 извор: http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Neka-Branka-Prpa-pripremi-svoj-stomak-za-Ravnu-goru.sr.html Нека Бранка Прпа припреми свој стомак за „Равну гору”Баш као госпођа Прпа о мојој серији, на сличан начин је поводом романа „Нож” Вука Драшковића 1982. на партијским пленумима говорио народни херој Владо Шегрт: „Ја ту књигу нијесам читао, али тражим да се она забрани.” Да се не ради о тексту којије објавила „Политика” не бих реаговао. Тим пре што ми не пада на памет да оспоравам право било коме, публици, гледаоцима, стручној јавности – да коментаришу, куде, да замерају, критикују, анализирају, па и да ако смо заслужили – хвале серију „Равна гора” чији сам аутор. Без обзира на то што у тексту под називом „Почеле полемике о серији Равна гора”,којије објављен 11. новембра у „Политици”,превладавају похвале изречене од највећег живог српског драмског писца академика Душана Ковачевића и највећег живог српског песника академика Матије Бећковића, због којих бихморао бити спокојан и задовољан – ипак, морам да се огласим. То чиним и у име преко 200 мојих колега глумаца и преко 500 филмских радника, аутора, сарадника и страдалника који су последње две године под немогућим условима и у огромној финансијској оскудици – изгарали радећи ТВ серију „Равна гора”, како би била најбоља, како би личила на светску продукцију. Макар толико – да не допустим да неко блати и скрнави огроман напор и најбоље намере – а да притоме, како сам каже – није видео ни делић „Равне горе”. Повод ми није изнето мишљење великог хрватског редитеља који живи у Прагу господина Лордана Зафрановића, да „незна да ли ће моћи да гледа серију“ – али да ипак мисли да ће она бити само ревизионистичка и да „неће изнети стварно стање ствари“ јер је могуће прављена да задовољи политичку елиту? Господин Зафрановић,кога се не усуђујем да ословим са „колега Зафрановић“ да се не би увредио, показује невероватни дар за видовитост износећи свој суд о серији, то јест о нечему што уопште није видео. Ипак, у томе – из мени непознатих разлога, предњачи једна дама, доктор историјских наука, госпођа Бранка Прпа. Историчар нисам – али глумац јесам, који је почео да режира. То је тачно. Треба ли због тога да ме буде стид? Коме треба да се извиним? Госпођи Бранки Прпи? Интерпретатор историје нисам – аутор сам игране уметничке серије која говори о Србији у догађајима из априла 1941.године, па надаље. После изјава госпође Прпа, којој не мислим да треба оспоравати да је доктор историјских наука, и којој указујем свако поштовање као научном раднику и као жени – питам се: смем ли наставити? Уваженој дами далеко било да желим да оспорим право да критикује, черечи, транжира и напада серију „Равна гора”. Свему томе сам се и надао. Мој рад и моје скромно дело морају бити подвргнути критици и суду, како најшире публике, тако и стручне јавности. Али морам признати да сам запањен изјавама госпође Прпеу „Политици” када каже: „Да није гледала серију и да нема намеру ни да је гледа, јер не гледа ни ’Сулејмана Величанственог’”јер је „Равна гора”, по њеном мишљењу, „политичка петпарачка прича“…и још екстра – да је моја серија „проблематичне теме и начина финансирања”!? Што је превише – превише је. Значи – није гледала, али зна да је то политичка петпарачка прича.Баш као госпођа Прпа о „Равној гори” –на сличан начин је поводом романа „Нож” Вука Драшковића 1982.године на партијским пленумима говорио народни херој Владо Шегрт: „Ја ту књигу нијесам читао, али тражим да се она забрани.” Егзактност науке којом се бави госпођа Прпа не трпи произвољност, малициозност и сујету – већ само факта. Дакле, поручујем јој да ипак припреми свој стомак, нека одвоји мало свог драгоценог времена и нека погледа, или гледа „Равну гору” – па нека распали. Стручно, аргументовано и одговорно. А што се тиче „проблематичног начина финансирања” серије „Равна гора”,на које алудира госпођа Прпа – нека јој служи на част. Јасно је да се ова дама поред историје разуме и у паре, највише у туђе. Радош Бајић објављено: 13.11.2013 Драган Јашић, Crveni Baron and Јаков. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Opet ad hominem! Ok,tvoja priča sve jedno nije tačna jer su Britanci bili protiv stvaranja Jugoslavije sa sve Rusijom i Francuskom.Britanci su Aleksandra jedino pritiskali da ne napravi Jugoslaviju. Како да не, када већ маштамо да додам да су направили Краљу и Царску круну, те отворили рачун у швајцарској за стварање јаке Српске Царске војске.. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Како да не, када већ маштамо да додам да су направили Краљу и Царску круну, те отворили рачун у швајцарској за стварање јаке Српске Царске војске.. Da vidimo poreklo te tvoje informacije,pa ćemo da poverujemo i u to Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Da vidimo poreklo te tvoje informacije,pa ćemo da poverujemo i u to Па рек`о му чо`ек... Sudija је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Srbija se opet zbila u ideološke bunkere - simpatizeri komunističkog pokreta su protestovali ispred zgrade televizije zbog emitovanja serije, druga strana je, valjda, razočarana što već u prvoj epizodi nije bilo Dražinih četnika A ti isti kada su pogledali prvu epizodu verovatno su se pitali protiv čega su protestovali i tek će se pitati. Ако ја ово болдовано добро разумем, комунисти нити имају нити ће имати око чега да протестују у вези са овом серијом. Још кад видим да је Драшковић Вук хвали, примучни ми! А можда мисли на другу страну, тј. љубитеље четника. Или мисли и на једне и на друге. Нека Бранка Прпа припреми свој стомак за „Равну гору” Све ово је налик џепном издању „Рата и мира”, које читате у аутобусу или зубарској ординацији, прилагођено људима чија су знања из историје више него оскудна, сматра Бранка Прпа. За ово болдовано је Б. Прпа сигурно у праву. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 13, 2013 Гости Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 @, Како може да буде у праву а да не гледа серију? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Izvin'te prezime Prpa cije je? Mislim da bi odgovor na ovo pitanje pomogao obicnim forumasima ... Ili veroispovest ... Jel' srpsko, hrvatsko, nemacko ... pravoslavna, muslimanska, ateista ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/Branka_Prpa ""Still, Prpa, an ethnic Croat, is much more notable as girlfriend of the slain Belgrade journalist and newspaper owner Slavko Ćuruvija with whom she lived in an unmarried union. A inace je bila supruga Curuvije.... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 @, Како може да буде у праву а да не гледа серију? Верујем да је гледала прву епизоду, мада у тексту у Политици каже да неће да гледа серију. Читајући форумске текстове, а нарочито М. Самарџића, јасно је, да је већ прва епизода пуна неистина. "Историчарка Бранка Прпа неће гледати серију, јер је не интересује популарна интерпретација једне озбиљне теме.– Не гледам ни Сулејмана Величанственог, па што бих гледала популарну сагу некога ко је глумац, па је постао редитељ, па интерпретатор и историчар. Наша држава је ушла у збуњујући галиматијас, и бојим се да ни сама не зна које су то историјске вредности. Србија је непрестано у грчу званом пиши-бриши. Ми час причамо о краљу, час о фашистима, и то је шизофренија где немате појма шта сте на крају. Непрестано главињамо у сопственој историји, каже Бранка Прпа." О овоме, само другим речима пише и М. Самарџић. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/Slavko_Ćuruvija A inace za zaljubljenike u Curuviju i tu bulumentu evo nesto zanimljivo: Between 1984 and 1986, he worked as an analyst in Federal Interior Secretariat and State Security (DB). Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Ja se slažem sa koleginicom po pitanju volšebnog tumačenja istorijskih činjenica,pa sam zbog toga i postavio pitanje u svom prethodnom postu :ima li Radoš Bajić stručne konsultante za pitanja istorijske autentičnosti podataka i njihovo uklapanje u opštu priču,zatim stručnjake za pitanja autentičnosti vojne opreme i opšteg duha vremena? Očigledno neko nije shvatio težinu koju ovakav projekat nosi sa sobom po svim pitanjima,ovo ipak nije neka tamo "selo gori" tematika da se može olako prići tome.Video sam dosta neverovatnih grešaka koje bi se lako mogle izbeći da je Bajić oko sebe imao dobre konsultante,kao što sam ja na primer. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 На страну да ли је Прпа гледала Бајићеву серију или није, на страну њена идеолошка одредница као и на страну каква је серија као таква .. Али за ово јој се мора одати признање .. : Наша држава је ушла у збуњујући галиматијас, и бојим се да ни сама не зна које су то историјске вредности. Србија је непрестано у грчу званом пиши-бриши. Ми час причамо о краљу, час о фашистима, и то је шизофренија где немате појма шта сте на крају. Непрестано главињамо у сопственој историји, .. јер ово је апсолутно тачно, небитно ко да је изрекао овакав суд, и један је од наших највећих проблема из кога извиру сви остали. Милан Ракић, Crveni Baron and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 3 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука