Jump to content

Да ли је Србија осуђена на пропаст ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Можда ће неко да каже да је непримерена тема али ја сам се доиста забринуо и преиспитао у себи у вези овога . Наиме о чему се ради свакога дана у штампаним медијима осване наслов " Отац убио сина " , " Син убио родитеље " " Жена заклала мужа " и свакојаког сличног наслова , што је најцрње од свега то се дешава малте не сваки дан и то по три четири случаја . 

Докле смо дошли и због чега се то дешава ? Нико о томе неводи рачуна и невидим ни на једном електронском медију да се води дебата о тим стварима или расправа . Да ли смо као друштво духовно посрнули или је нечастиви узео ствар у своје руке и " суди " Србији . Да ли је Србија толико потонула да нико о томе неводи рачуна ? Политичари воде само своју бригу како да своје г..ице напуне и баш их брига за морално посрнули народ . Поред тога што још и бела куга влада Србијом да ли нам је и овакво нешто потребно да се међусобно истребљујемо ?  Незнам које је решење за све ово ! Нажалост на електронским медијима нема простора за Цркву , посебно на оним са националном фреквенцијом . Можда би било решење да се нађе у томе када би се покренула нека свеопшта кампања за пробој речи на телевизијама да се чују речи наших паметних и продуховљени људи , а има их Богу хвала заиста доста . 

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

35 godina pod copavim bravarom + 10 godina u mracnom dobu pod  Milosevicem i Seseljom , onda 10 godina pod nesposobnim demokratama, i od prosle godine ponovo pod sps-om i radikalima. 

Potpuno je normalno da se ovo desava

Подели на овим сајтовима

Da,osuđeni smo na propast.Srbija je osuđena na propast i za 100 godina,što je istorijski jako brzo,prestaće da postji u ovoj formi- iako ćemo mi opstati koliko toliko,povratka nam nema jer dok je dva živa Srbina u Srbiji oni će se gložiti.

Civilizacijska šansa ovog naroda je propala zauvek.

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Sunovrat cjelokupnog društva , sa svim svojim kvalitetima je jasno vidljiv i na našim prostorima . Međutim , čisto sumnjam da je ovo problem samo Srbije i zemalja u regionu . Ovo je problem koji se javlja svugdje u svijetu (naravno izuzmemo li pojavu bjele kuge , jer Kinezi i Indijci kao predvodnici mnogoljudnih naroda nemaju problem s tim , ali ostalo stoji i za njih) .

Mislim da su ta raznorazna i "maštovita" ubistva sa ostalim moralnim posrnućima obilježje današnjeg doba , da su čak postala i nešto sasvim normalno i čak poželjno u sadistički nastrojenim mozgovima koji se hrane tuđom nesrećom . Ja , lično više nemam stomak za gledanje i čitanje tih boleština u medijima . Crkva i uopšte dobre vijesti nisu zanimljive (gotovo) nikome , pa tako se premalo pažnje daje takvim prilozima u medijima . 

Šta je razlog tome i kako to liječiti i spriječiti - Bog zna , nadam se !? 

P.S. : Poklonio sam komšiji bolesnu kravu , da se imam čemu radovati kad mu crkne ! Inače sam u bedaku , al' to će me dobro oraspoložiti . 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

У природи постоје реверзибилне и иреверзибилне реакције, односно повратене и безповратне.Ако сте пратили Шешељев штрајк глађу, лекари су рекли ако настави да не једе, калијум ће му пасти испод 4% и тада рекација постаје бесповратна, колико год да му дате калијума организам га неће усвојити и смрт је неизбежна.

Српски народ је кроз модерну историју  у тој мери нико пао, у свом верском и националном индетитету, да је реакција постала бесповратна.

Педесет година комунизма, а затим враћању националним вредностима кроз Милошевића и Шешеља, што није враћање ничему, већ продубљивање дна и још нижег пада и срамоћења, довело је до тога да је једини начин да Србија опстане ,пропаст српске државе, са којом ће да оде све оно што не ваља...

Као што су Јевреји створили Израел, тако ће и Срби створити односно вратити Србију на историски ток, али ти Срби ће бити достојини да се назову синовима Светог саве, што се за данашње Србе не може рећи...

Подели на овим сајтовима

Biću optimista i reći da nije. Kako ljudi kažu možda je to zbog godina i godina loših okolnosti po Srbe. Ali gledjte tv, štampu. Ništa normalno i ništa bitno .Postali smo masa ovaca izgubljeni u moru gluposti koje nam se svakodnevno plasiraju i koje nas sve više zatupljuju i uništavaju. Sve dobro gubi vrednost a na ceni su farma, rekla kazala, uvrede i psovke. Kako se boriti protiv toga. Treba da se organizuje akcija da se podigne svest kod Srba i onda će sve biti bolje. Dok ne prestanemo da se zadovoljavamo rečenicom nema veze, pusti ići će tim putem u propast...

Подели на овим сајтовима

Изгледа да је неко муфтија слушао :)

Неће Србија пропаст...али доста нас хоће.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Шта вреди Србија ако у њој небуду живели људи?

Па неће марсовци...

наравно да ће живе Срби...само другови Срби.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Nije osudjena na propast, ovo je samo jedna grdna faza koja ce se prevazici, jer ako Srbija propadne ide apokaliptus, sto znaci da je opet sve u redu.

Spomenuo si Crkvu, pa znas sta, mislim da bi Crkva trebala da izdaje novine gde ce da se dize svest naroda, ima tolko para u kasama i steta je da stoji bzvze, jer uskoro ce novac da propadne, treba ga uloziti u nesto korisno.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

U međunarodnom poređenju sasvim dobro stojimo. Moglo bi da bude bolji, sigurno, ali u Turskoj, recimo, na 100.000 stanovnika, dakle proporcionalno, tri puta više ubijaju nego kod nas, u SAD četiri puta više, u Rusiji čak deset puta više. Imamo jednako stanje kao u Velikoj Britaniji ili Irskoj, bolje nam je stanje nego u Hrvatskoj, Bosni, Crnoj Gori, Maćedoniji (jedino Slovenija je bolja od nas), bolje nego u Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj.. E sad što mediji svako ubistvo naglasuju pa ispada da je svakodnevnica, sa jedne strane ne treba da se taji, sa druge strane ali ne treba ni histerisati.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate

http://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics

То не треба данас претерано теши и да је лепе среће да тога нема.

Без обзира на то ја сам ипак оптимиста и надам се да ће да буде боље.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

@Dragi:

Видиш, разлика између тебе и мене је што ти када пљујеш капитализам користиш strawman, па критикујеш нешто што си сам измислио, што представљаш као капитализам, а што капитализам није; а ја када критикујем социјализам, ја критикујем оно што заиста јесте. Али добро, не кривим те, тешко би могао тако, демагошки да критикујеш добровољну, ненасилну и слободну размену добара између јединки што је дефиниција капитализма, јер како би то звучало када би заправо без увијања признао своје неморалне ставове и признао да јеси против добровољне размене, да јеси за насиље, да јеси против слободе...

Подели на овим сајтовима

@Dragi:

Видиш, разлика између тебе и мене је што ти када пљујеш капитализам користиш strawman, па критикујеш нешто што си сам измислио, што представљаш као капитализам, а што капитализам није;

Тачно тако они критикју рођачки капитализам, из непознавања разлике између капитализма и рођачког капитализма.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...