Jump to content

Да ли верујете у Бога или не

Guest - . . .-

Дали верујете у Бога или не  

133 члановâ је гласало

1. 1. Дали верујете у Бога или не

Препоручена порука

Ak onisi znao sudeci po najnovijem popisu od 100 ljudi koje sretnes u toku dana 90 su pravosalvci... Otkud ti deja da treba da idem  u crkvu da bih video pravoslavce?

Otkud ti ideja da treba da citam medije da bih video kako se pravoslavci ponasaju?

Од тих сто људи које сретнеш,а мислиш да су православни,њих двоје-троје заиста имају везе са Црквом...

Ваљда си толико дуго на овом форуму,да си могао скапирати, да је број људи који иоле озбиљније схватају и иду у Цркву,јако мали на нивоу целе Србије, не већи од 5-6 процената, а ти вероватно причаш о традиционалном србенди православцу...

Дакле као што сам и мислио,не знаш никог и појма немаш како живе,како се понашају људи који су истински примили Христа.

Ја из мог искуства ти могу рећи да су то најбољи људи које Србија има...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Пријатељу сам си рекао да дуваш, док си на форуму и то свакодневно.... бринемо се, има доста хемије данас.

I bre... ako sam nesto naucio kroz godine duanja to je da razlikujem prirodne stvari od hemije... ne brini za mene, svako na svoje spasenje... eto, opt ja moram da vas ucim konceptima hriscanstva...

boze, pa vi ste bre skroz zglajzali?! Isusu bi bilo bolje da ne dolazi skoro opet...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Rekao si da u Srbiji niko ne svedoci pravoslavlje, mozda si u pravu ali nekako je previse iskljuciv stav

NIsam nikada sreo nikog takvog. A s obizrom da upoznajem mnogo ljudi a po statistici 90% njih su pravosalvci makar jednog bih do sad ulovio...

Подели на овим сајтовима

Ма потпуно му је свеједно и шта пише и шта чита, све он то лепо заокружи у бајку и оде да спава.

Ovo je zapanjujuce tacno zapazanje.

Подели на овим сајтовима

Од тих сто људи које сретнеш,а мислиш да су православни,њих двоје-троје заиста имају везе са Црквом...

Ваљда си толико дуго на овом форуму,да си могао скапирати, да је број људи који иоле озбиљније схватају и иду у Цркву,јако мали на нивоу целе Србије, не већи од 5-6 процената, а ти вероватно причаш о традиционалном србенди православцу...

Дакле као што сам и мислио,не знаш никог и појма немаш како живе,како се понашају људи који су истински примили Христа.

Ја из мог искуства ти могу рећи да су то најбољи људи које Србија има...

Зосима брате, њега баш заболе, знаш ли ти колико пута му је већ то речено?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

I bre... ako sam nesto naucio kroz godine duanja to je da razlikujem prirodne stvari od hemije... ne brini za mene, svako na svoje spasenje... eto, opt ja moram da vas ucim konceptima hriscanstva...

boze, pa vi ste bre skroz zglajzali?! Isusu bi bilo bolje da ne dolazi skoro opet...

Да применим твоју логику на тебе:

Ако изгледаш као просечан хришћанин (ти рече преко 90%), говориш као просечан хришћанин ( svako na svoje spasenje...), молиш се као просечан хришћанин (boze...) - онда и јеси просечан хришћанин... (ма шта ти сам мислио о томе) ;)

Само ти мало фали па да пређеш у "ревнитеље"...[emoji56]

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Да применим твоју логику на тебе:

Ако изгледаш као просечан хришћанин (ти рече преко 90%), говориш као просечан хришћанин ( svako na svoje spasenje...), молиш се као просечан хришћанин (boze...) - онда и јеси просечан хришћанин... (ма шта ти сам мислио о томе) ;)

Само ти мало фали па да пређеш у "ревнитеље"...[emoji56]

Obi kaze da sam ja kripto pravosalvac!

(mada ja i dalje pojma nemam sta to znaci :D )

Подели на овим сајтовима

Зар ја да ти цитирам Вики?

"Криптохришћанство (грч. κρυπτός — тајно) представља тајно или прикривено хришћанство, које се као такво појавило у средњем веку међу народима покореним од стране Отоманске империје а среће се и у модерним друштвима где доминирају следбеници других вера и постоји дискриминација хришћана.

Упркос чињеници да је хришћанство и само пореклом из катакомби и дуго било исповедано у тајности у време превласти паганских религија, термин криптохришћанство се користи пре свега за средњовековне и савремене хришћане, који су насилно преведени у друге религије (као што је ислам, и сл) а и даље тајно врше хришћанске обреде.

Посебно преовлађују класични облици криптохришћанства у јужној Европи и суседним регионима након арапских освајања у 7. веку (Балкан, Мала Азија, Северна Африка, Блиски исток). За време Отоманског царства многи Грци, Јермени, Грузини, Албанци и Срби формално су прихватили ислам, али су у тајности исповедали хришћанску веру. Због тога су се још називали и двоверци. Криптохришћани су прихватили обичаје муслимана и водили истоветан живот као и муслимани: обрезивали су своју децу, носили муслиманску одећу, молили се са муслиманима у џамији, били су сахрањивани и венчавани као муслимани и славили све њихове празнике. Међутим, успевали су да тајно одрже заједницу са сународницима хришћанима и сваку прилику користили да у тајности учествују хришћанским обредима."

Дакле, тебе је сврстао бата Оби у секту атеиста ;)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Ajde... uznimo...

Pa vidi, kad bih posato pravoslavac verovatno ne bih nista promenio u svom zivotu jer trenutno kako zivim svoj zivot mislim da ga zivim apsolutno po hriscanskim pravilima i smernicama. Ne vidim sta bih morao da promenim?

Jedino sto bih verovatno dodao liturgiku u svoj zivot, ali nista ne bih oduzeo to svakako...

Oво је врло интересантан одговор.

Иначе ме слабо интересује да било шта доказујем или да се мешам у оваке теме...ал искрено ти си овим много рекао.

Лепо.

п.с. не шалим се нити сам ироничан :)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...

Не могу да кажем да сам од увек веровао, али сада верујем.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

3. Свети мученици Фронтасије, Северин, Северијан и Силан. Мучени у време цара Клавдија, у Француској. Када им главе беху одсечене, они се дигоше, узеше своје главе у руке, пређоше преко реке Ил, и дођоше до цркве свете Богородице, у којој се Богу мољаше епископ Фронтон. Ушавши у цркву, положише своје главе пред ноге епископове, а они легоше и прекрстише руке на прси. Ту бише чесно сахрањени. При њиховој сахрани чуло се појање невидљивих војски ангелских.

Маловјерје моје.

Подели на овим сајтовима

Замисли брате великог  и  силног Бога, који те пушта да се исмијаваш с њим, да му се изругујеш, да га изазиваш.

Поред свега, Он шути и трпи и пушта те да тако поступаш. Велика је Његова љубав према теби.

Немој ти Бога да тражиш у нама, тражи га у себи.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...