Зосима Написано Април 6, 2015 Пријави Подели Написано Април 6, 2015 Ak onisi znao sudeci po najnovijem popisu od 100 ljudi koje sretnes u toku dana 90 su pravosalvci... Otkud ti deja da treba da idem u crkvu da bih video pravoslavce? Otkud ti ideja da treba da citam medije da bih video kako se pravoslavci ponasaju? Од тих сто људи које сретнеш,а мислиш да су православни,њих двоје-троје заиста имају везе са Црквом... Ваљда си толико дуго на овом форуму,да си могао скапирати, да је број људи који иоле озбиљније схватају и иду у Цркву,јако мали на нивоу целе Србије, не већи од 5-6 процената, а ти вероватно причаш о традиционалном србенди православцу... Дакле као што сам и мислио,не знаш никог и појма немаш како живе,како се понашају људи који су истински примили Христа. Ја из мог искуства ти могу рећи да су то најбољи људи које Србија има... Istochnik and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 6, 2015 Пријави Подели Написано Април 6, 2015 Пријатељу сам си рекао да дуваш, док си на форуму и то свакодневно.... бринемо се, има доста хемије данас. I bre... ako sam nesto naucio kroz godine duanja to je da razlikujem prirodne stvari od hemije... ne brini za mene, svako na svoje spasenje... eto, opt ja moram da vas ucim konceptima hriscanstva... boze, pa vi ste bre skroz zglajzali?! Isusu bi bilo bolje da ne dolazi skoro opet... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 6, 2015 Пријави Подели Написано Април 6, 2015 Rekao si da u Srbiji niko ne svedoci pravoslavlje, mozda si u pravu ali nekako je previse iskljuciv stav NIsam nikada sreo nikog takvog. A s obizrom da upoznajem mnogo ljudi a po statistici 90% njih su pravosalvci makar jednog bih do sad ulovio... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 6, 2015 Пријави Подели Написано Април 6, 2015 Ма потпуно му је свеједно и шта пише и шта чита, све он то лепо заокружи у бајку и оде да спава. Ovo je zapanjujuce tacno zapazanje. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 6, 2015 Пријави Подели Написано Април 6, 2015 Од тих сто људи које сретнеш,а мислиш да су православни,њих двоје-троје заиста имају везе са Црквом... Ваљда си толико дуго на овом форуму,да си могао скапирати, да је број људи који иоле озбиљније схватају и иду у Цркву,јако мали на нивоу целе Србије, не већи од 5-6 процената, а ти вероватно причаш о традиционалном србенди православцу... Дакле као што сам и мислио,не знаш никог и појма немаш како живе,како се понашају људи који су истински примили Христа. Ја из мог искуства ти могу рећи да су то најбољи људи које Србија има... Зосима брате, њега баш заболе, знаш ли ти колико пута му је већ то речено? Зосима је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Април 6, 2015 Пријави Подели Написано Април 6, 2015 Promeni bar dilera ova gandza te lose radi il predji na tamjan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 6, 2015 Пријави Подели Написано Април 6, 2015 Da, i ja sam umro od smeha, toliko je originalno da sam odlepio! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 I bre... ako sam nesto naucio kroz godine duanja to je da razlikujem prirodne stvari od hemije... ne brini za mene, svako na svoje spasenje... eto, opt ja moram da vas ucim konceptima hriscanstva... boze, pa vi ste bre skroz zglajzali?! Isusu bi bilo bolje da ne dolazi skoro opet... Да применим твоју логику на тебе:Ако изгледаш као просечан хришћанин (ти рече преко 90%), говориш као просечан хришћанин ( svako na svoje spasenje...), молиш се као просечан хришћанин (boze...) - онда и јеси просечан хришћанин... (ма шта ти сам мислио о томе) Само ти мало фали па да пређеш у "ревнитеље"...[emoji56] Volim_Sina_Bozjeg and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Да применим твоју логику на тебе: Ако изгледаш као просечан хришћанин (ти рече преко 90%), говориш као просечан хришћанин ( svako na svoje spasenje...), молиш се као просечан хришћанин (boze...) - онда и јеси просечан хришћанин... (ма шта ти сам мислио о томе) Само ти мало фали па да пређеш у "ревнитеље"...[emoji56] Obi kaze da sam ja kripto pravosalvac! (mada ja i dalje pojma nemam sta to znaci ) Јанко је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Зар ја да ти цитирам Вики? "Криптохришћанство (грч. κρυπτός — тајно) представља тајно или прикривено хришћанство, које се као такво појавило у средњем веку међу народима покореним од стране Отоманске империје а среће се и у модерним друштвима где доминирају следбеници других вера и постоји дискриминација хришћана. Упркос чињеници да је хришћанство и само пореклом из катакомби и дуго било исповедано у тајности у време превласти паганских религија, термин криптохришћанство се користи пре свега за средњовековне и савремене хришћане, који су насилно преведени у друге религије (као што је ислам, и сл) а и даље тајно врше хришћанске обреде. Посебно преовлађују класични облици криптохришћанства у јужној Европи и суседним регионима након арапских освајања у 7. веку (Балкан, Мала Азија, Северна Африка, Блиски исток). За време Отоманског царства многи Грци, Јермени, Грузини, Албанци и Срби формално су прихватили ислам, али су у тајности исповедали хришћанску веру. Због тога су се још називали и двоверци. Криптохришћани су прихватили обичаје муслимана и водили истоветан живот као и муслимани: обрезивали су своју децу, носили муслиманску одећу, молили се са муслиманима у џамији, били су сахрањивани и венчавани као муслимани и славили све њихове празнике. Међутим, успевали су да тајно одрже заједницу са сународницима хришћанима и сваку прилику користили да у тајности учествују хришћанским обредима." Дакле, тебе је сврстао бата Оби у секту атеиста "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 8, 2015 Пријави Подели Написано Април 8, 2015 Зар ја да ти цитирам Вики? Nemoj mu dirati pravoslavnu literaturu Јанко and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 9, 2015 Пријави Подели Написано Април 9, 2015 Ajde... uznimo... Pa vidi, kad bih posato pravoslavac verovatno ne bih nista promenio u svom zivotu jer trenutno kako zivim svoj zivot mislim da ga zivim apsolutno po hriscanskim pravilima i smernicama. Ne vidim sta bih morao da promenim? Jedino sto bih verovatno dodao liturgiku u svoj zivot, ali nista ne bih oduzeo to svakako... Oво је врло интересантан одговор. Иначе ме слабо интересује да било шта доказујем или да се мешам у оваке теме...ал искрено ти си овим много рекао. Лепо. п.с. не шалим се нити сам ироничан Kaludjerovic Sreten, cloudking, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Не могу да кажем да сам од увек веровао, али сада верујем. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 3. Свети мученици Фронтасије, Северин, Северијан и Силан. Мучени у време цара Клавдија, у Француској. Када им главе беху одсечене, они се дигоше, узеше своје главе у руке, пређоше преко реке Ил, и дођоше до цркве свете Богородице, у којој се Богу мољаше епископ Фронтон. Ушавши у цркву, положише своје главе пред ноге епископове, а они легоше и прекрстише руке на прси. Ту бише чесно сахрањени. При њиховој сахрани чуло се појање невидљивих војски ангелских. Маловјерје моје. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 17, 2016 Пријави Подели Написано Јун 17, 2016 Замисли брате великог и силног Бога, који те пушта да се исмијаваш с њим, да му се изругујеш, да га изазиваш. Поред свега, Он шути и трпи и пушта те да тако поступаш. Велика је Његова љубав према теби. Немој ти Бога да тражиш у нама, тражи га у себи. Жика and елТорнеро је реаговао/ла на ово 2 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука