Jump to content

ђавољи кромпири

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Citao sam i ja da je neko napisao da su u Bosni zivjeli napredni ljudi prije nekih 200 000g i iza sebe su ostavili ogromne piramide i da imaju arheoloske dokaze za to.

I naravno nema potrebe da ti pored tehnoloskih mogucnosti  u 21 vijeku u dzungli linkova i jezika dokazujem da je tacno nesto sto sam procitao. 

Оставила сам ти беле каменчиће до археолошког доказа, најмање три стварна музеја (адресе и бројеве телефона потражи сам) и име аутора (експедиција). Путуј игумане!

11Museo%20Canario.%20Gran%20Canaria..jpg

извор

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Одговори 107
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Pa lijepo je dizajniran ovaj muzej. :) 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Па ево и ancient ind су пре 10 000 година знали да је Земља округла :)

У чему је проблем да guanche нису знали?

Pa jel ti stvarno vjerujes u ove nebuloze koje prodaje indijski Jovan Deretic? 

Sta pokazao sliku nekog indijskog avatara koja je prepravljena u skladu sa modernim pronalascima i to mu je neki dokaz da su drevni hindusi znali da je zemlja okrugla? 

Zapravo pravi varaha avatar izgleda ovako, ovo je iz 1740 godine:

Varaha_avtar%2C_killing_a_demon_to_prote

I ne vidim nesto da je zemlja okrugla. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Pa jel ti stvarno vjerujes u ove nebuloze koje prodaje indijski Jovan Deretic? 

Sta pokazao sliku nekog indijskog avatara koja je prepravljena u skladu sa modernim pronalascima i to mu je neki dokaz da su drevni hindusi znali da je zemlja okrugla? 

Zapravo pravi varaha avatar izgleda ovako, ovo je iz 1740 godine:

Varaha_avtar%2C_killing_a_demon_to_prote

I ne vidim nesto da je zemlja okrugla. 

Наравно да не верујем све. Међутим, археолошки проналасци које помињем су опипљив доказ у историјским музејима, а то да ли су музеји лепо дизајнирани је - суд по коме је нешто лепо, естетски суд о укусу, није факта.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Увек се сетим Сегана и његових речи колико је страшно што у модерном добу када без науке и свега оног што она доноси не можемо да живимо, влада толика научна незаинтересованост и толико не познавање науке.

Па влада, јер други мисле о томе. Тако да су "антинаучници" безбрижни, имају комоцију да лупетају шта год пожеле. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Tačno je nazivati nekog nenaučnikom ako ga izmedju sveg ostalog ne zanima i nauka Živoga Boga. A govoriti o srpskom mentalitetu zato što je neko rekao iz Crkve da treba biti skeptičan prema krompiru i otuda uzeti zalet da se punoća Svetog Pisma može objasniti sa plotskom naukom je za mene glp(pojedena knedla) niakko glup.

Evo ivice i marice su primer oduševljavanja prema prirodnim zakonima koje se uzimaju za kamen temeljac u objašnjavanju večne Božanske Energije.

Nauka bez Ličnosti nije nauka no možda komfor.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Tačno je nazivati nekog nenaučnikom ako ga izmedju sveg ostalog ne zanima i nauka Živoga Boga. A govoriti o srpskom mentalitetu zato što je neko rekao iz Crkve da treba biti skeptičan prema krompiru i otuda uzeti zalet da se punoća Svetog Pisma može objasniti sa plotskom naukom je za mene glp(pojedena knedla) niakko glup.

Evo ivice i marice su primer oduševljavanja prema prirodnim zakonima koje se uzimaju za kamen temeljac u objašnjavanju večne Božanske Energije.

Ti veze nemas sta je nauka. Nije sramota pitati sta je ako vec ne znas, ali je sramota lupetati gluposti i pritom biti ubedjen u svoje znanje. 

Подели на овим сајтовима

Али, бели каменчићи често воде до археолошких и нумизматичких налаза, па тако можемо да видимо насељене градове у античком добу за време те и те владавине краља чији град је ето срушио велики земљотрес, хоћу рећи Библијска историја са археологијом (или архитектуром која мене занима, а све остало успутно), па ето неко има мноштво питања у вези са начином и сврхом изградње тих градова, успутно реши се  или потврди тачност неке хришћанске приче, пронађу се места где су погребени свети људи... занимљиво је да ова открића привучу и вернике који на сав глас повичу ето археолошких налаза!-  Старог или Новог завета... Али када се открију нека археолошка ископавања  која нису археолошки налаз Библије већ истраживања која датирају  од пре 5.508. године пре Христа или пре срећне 7521 године, онда имамо причу о Светом писму укорак са ТЕ. Ја не видим велике доказе да је укорак са ТЕ, а не видим ни да је може претећи (надам се да им то није циљ) ... ето диносауруси су научно еволуција и милиони година, археологија показује да се уклапају у библијски концепт стварања...али онда имамо да ТЕ није тачна... да су људи и диносауруси живели одвојени милионима годинама итд... имамо физичке доказе (или плотске) свуда око нас и задивљујуће приче...бајке...Ивица и Марица...бескначно смарање.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

I sama naravno znaš šta nas je povuklo na bla bla ovde... :)

Naravno da nisam protiv nauke u smislu djavoljeg krompira ali me hertz boli kad vidim teologe koji ograničene pisce Svetoga Pisma doživljavaju manje ukim i nedovoljno potkovanim za svu punoću Božje Reči i Njegove nauke koje je usput (NAMERNO) poverio neukim ribarima.

diletantizam

Подели на овим сајтовима

Ti veze nemas sta je nauka. Nije sramota pitati sta je ako vec ne znas, ali je sramota lupetati gluposti i pritom biti ubedjen u svoje znanje. 

Ne mislim da je nauka u suprotnosti sa pravoslavljem.

Nešto drugo me je povuklo da ovako pišem (nije bila klasična namera pošto sam na početku postavio tri pitanja)

Malo i karikiramo. Ako uzmeš i pročitaš samo moj citirani post potpuno si u pravu.

Подели на овим сајтовима

Ne mislim da je nauka u suprotnosti sa pravoslavljem.

Nešto drugo me je povuklo da ovako pišem (nije bila klasična namera pošto sam na početku postavio tri pitanja)

Malo i karikiramo. Ako uzmeš i pročitaš samo moj citirani post potpuno si u pravu.

Ма мене је повукла свака реч написана у тексту, па и 103 Псалам слава Богу, као Творцу света, који открива његову мудрост, снагу и величини...поетски опис природе у Псалму (близак египатском Сунцу ...)

Химна ко химна, има своју метрику, има одређене делове који личе на рефрене (понављају се), итд. Не, никако је не треба читати нити доводити у везу са ТЕ. Ни за ни против. - Александар Милојков.

У реду. А шта са честитањем  нове црквене 7522 године? Личи ли на рефрене који се понављају?

Почетак нове године у септембру има своје библијско утемељење. Први и шести Васељенски сабор говоре да је добро ставити септембар као почетак нове године, а као разлог више, додаје Свети Амвросије Медиолански, је прослављање Светог цара Константина. У Христовој Цркви 1/14 септембра почиње годишњи богослужбени циклус и на тај дан се читају посебне молитве за благослов наступајећег годишњег круга.

Значи, ја уопште немам представу шта је смисао и циљ  црквене године, једноставно ме бројка блокира да било шта схватим?!  Дакле, немогуће је било шта да ми се објасни одакле овај број?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

недостају ми ранији постови члана Волим сина Божијег... у којима се бавио Богом

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

.... Прати траг белих каменчића које ти остављам на путу (као у причи за децу Ивица и Марица) .

Једини разлог због којег сам написала  да су знали да је земља округла пре 20 000 година је зато што сам прочитала да је неко пронашао археолошке доказе о теме, а не да би теби  у 21 веку поред свих технолошких могућности и џунгли од линкова и језика  доказивала да ли је тачно то што сам прочитала.

Каменчићи; симпатично.

Мени ти не требе ништа да доказујеш; то нигде нисам тражила.    Мени само треба референца на тај текст који опет помињеш "...сам прочитала да је неко пронашао археолошке доказе о томе".    Ако си заборавила који је то текст, нема проблема.  Једноставно игнориши ову поруку.

Подели на овим сајтовима

Каменчићи; симпатично.

Мени ти не требе ништа да доказујеш; то нигде нисам тражила.    Мени само треба референца на тај текст који опет помињеш "...сам прочитала да је неко пронашао археолошке доказе о томе".    Ако си заборавила који је то текст, нема проблема.  Једноставно игнориши ову поруку.

Не, не, нисам ја заборавила који текст него ти написа molim te uputi nas na izvor informacija,...па кад вас је више, не можеш рећи да немате времена да кликнете на гугл, не мислиш ваљда да ја овде седим да на било који помен да сам нешто прочитала, морам да трчим вама по информације. Лепо сам ти написала где да потражиш те информације. А што ти имаш пет прстију исто ко и ја? :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...