Јанко Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 П.С. Боље да читамо како је Бог открио пророку Исаији Сина и Причешће, то је право Откровење... "Зато ће вам сам Господ дати знак; ето дјевојка ће затрудњети и родиће сина, и надјенуће му име Емануило." Иса. 7,14 "Јер нам се роди дијете, син нам се даде, којему је власт на рамену, и име ће му бити: дивни, савјетник, Бог силни, отац вјечни, кнез мирни." Иса. 9.6 "1. Године које умрије цар Озија видјех Господа гдје сједи на пријестолу високу и издигнуту, и скут му испуњаваше цркву. 2. Серафими стајаху више њега, сваки их имаше шест крила: двјема заклањаше лице своје и двјема заклањаше ноге своје, а двјема лећаше. 3. И викаху један другоме говорећи: свет, свет, свет је Господ над војскама; пуна је сва земља славе његове. 4. И задрмаше се прагови на вратима од гласа којим викаху, и дом се напуни дима. 5. И рекох: јаох мени! погибох, јер сам човјек нечистијех усана, и живим усред народа нечистијех усана, јер цара Господа над војскама видјех својим очима. 6. А један од серафима долетје к мени држећи у руци жив угљен, који узе с олтара клијештима, 7. И дотаче се уста мојих, и рече: ево, ово се дотаче уста твојих, и безакоње твоје узе се, и гријех твој очисти се." (Иса. 6.1-7) Боље да размишљамо о Сину и Причешћу и о томе да ли га примају достојни или недостојни, грешни или очишћени, да ли се прво чистимо па причешћујемо или је оно то које очишћује- а на нама је да, по угледу на Исаију, схватимо да смо грешни (ПОКАЈАЊЕ) и принесемо признање да смо грешни (ИСПОВЕДАЊЕ ГРЕХОВА). Ово је битно за спасење,а не оно... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Иначе, додала бих, ако сте читали о пирамидалним грађевинама (архитектура), Гуанчи (изумрли становници канарских О.) су пре 20000 година знали да је Земља округла. Мени је занимљиво то што неовлаштено присвајамо оно што нам не припада. - Деволуирамо, спуштамо се према дну. 20000 ili 2000 godina ? ili 200 godina? molim te uputi nas na izvor informacija o saznanjima davnih stanovnika Kanarskih Ostrva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Pa lepo je brate Janko da sad ti nas prosvetljuješ kako naučne činjenice nemaju nikakve veze sa punoćom shvatanja svetog pisma i kroz njega istinskom spasenju čoveka. To smo mi tvrdili sve vreme. Jesti krompir ili ne jesti krompir jer je djavolovo seme je potpuno lični doživljaj soljenja pameti kojeg u Crkvi naravno da ima ali nije dogma. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Ја се апсолутно слажем да је таквим Надахнућем Богу могуће открити људима све... Али немојмо да читамо оно чега нема, а могло је бити - да је тадашњи човек размишљао као наш данашњи. Дакле, круг је круг и није лопта. Ово је просто поређење са парчетом лепе ливаде по којој скачу скакавци у складу са начином живљења тадашњег човека. Човек је живео у шатору и цео свет упоредио са местом свог становања које му је направио добри Бог. Остало су ваше пројекције на текст. Ја не сумњам да је Бог многима (као и тим изумрлим острвљанима) могао открити и откривао истину (као што рекосте да је давно пре христа постојала та ТЕОРИЈА која је данас ЧИЊЕНИЦА, али често се догађа да мало има заинтересованих за истину и Истину, већ траже разлог за замерање и свађу). Али понављам-не упадајте у замку у коју су пре нас упали и протестанти и ислам: Библија НИЈЕ научна књига, она нам говори о стварима битним за спасење, онтологија... А реците сами, да ли је за спасење човека битно да ли живи под каменом, на плочи, кругу, лопти, коцки - или КАКАВ ЈЕ ЧОВЕК? Господ Исус Христос је само о томе говорио. Ово горе - то су тако небитне ствари, на којима се показује како човек може да се свађа и дели око потпуно небитног, а не примећује најбитније - да се свађа и дели, и тиме губи Царство... Зашто си црвеном бојом подебљао и увећао слова Ератостен је веровао? Ератостен није само веровао него је измерио обим Земље, а резултат је око 16% већи од стварног, али је и наша рачуница само апроксимација и уз неке претпостављене вредности. А да ли је за спасења човека битно да ли живи на плочи или кругу или какав је човек то овде није тема, ако су за вас небитне ствари, мени су битне у односу на уводни текст. Да писцу нису биле битне не би о њима писао. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 20000 ili 2000 godina ? ili 200 godina? molim te uputi nas na izvor informacija o saznanjima davnih stanovnika Kanarskih Ostrva. Зашто ја да те упутим на извор информација, упути се сама укуцај guanches family tree DNA, одвешће те уназад 10 000 година па онда тражи даље do 20 000. А то или 200 година, па то питање није ни за основца. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Зашто ја да те упутим на извор информација, упути се сама укуцај guanches family tree DNA, одвешће те уназад 10 000 година па онда тражи даље do 20 000. А то или 200 година, па то питање није ни за основца. Naravno da je za osnovce kad lepo ne učiš od svetih blogera može se doneti legitiman zaključak da si u 1 razredu osnovne škole u svom shvatanju Života. Za ocene se javi adminitratoru koji je u ekipi poz ekipi:) Ne znam možda sam samo trebao da napišem da se iz sopstvene mudrosti diskvalifikuje nečiji naučni rad (istraživanje Bogomislije) prema poznanju nauke Živoga Boga, na kojeg ni teolozi nemaju tapiju. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Naravno da je za osnovce kad lepo ne učiš od svetih blogera može se doneti legitiman zaključak da si u 1 razredu osnovne škole u svom shvatanju Života. Za ocene se javi adminitratoru koji je u ekipi poz ekipi:) Ne znam možda sam samo trebao da napišem da se iz sopstvene mudrosti diskvalifikuje nečiji naučni rad (istraživanje Bogomislije) prema poznanju nauke Živoga Boga, na kojeg ni teolozi nemaju tapiju. Отпочела сам размишљање о уводном тексту овде - пре само неколико стотина година свако ко би устврдио да је Земља округла и да се окреће око сунца, не само да би био исмеjан и сматран будалом, већ и јеретиком. Одавде сам се вратила на наслов теме и питала се зашто су конзервативнији црквени кругови сматрали да је кромпир ђавоље семе. Морала сам да истражим овде одакле кромпир (крајње, наравно знала сам одакле је) и од кога су то Срби и Руси прихатили кромпир. Кроз кромпир о којем писац прича полако нас увлачи да је овај део света (Срби и Руси), да су пре него су прихватили кромпир били глупи и заостали народи, али да се ето у време Галилеја било у пуном успону, у чија открића је римокатоличка црква поверовала ових дана. Колумбо није тачно знао да је Земља округла, то је добро познато у Европи у то време...Тврдио је да је Земља много мања , приближно обиму који датира из Птоломеј - Египта. Италијански - Американци усвојили су Колумба као фигуру за своје заслуге у америци. Када се нешто етаблира тешко је променити . Која онда фигура из италије би могла да замени Колумба? То је наравно историјски угледан Галилеј. Галилео је био францус зар не*? Вратимо се кромпиру: Starost ove jednogodišnje zeljaste biljke (lat. Solanum tuberosum) iz porodice pomoćnica stalno se pomera unazad. Prema najnovijim istraživanjima, sve danas kultivisane vrste krompira potiču iz raznih mesta na Andima, počevši od severne Venecuele do Argentine i ostrva Čiloe na jugu Čilea. Na ovom ostrvu nađene su najstarije poznate vrste divljeg krompira, čija se starost procenjuje na oko 13.000 godina. Вратимо се Геноциду: Columbus and The Legacy of Genocide Хоћу да се ово зна, да су пре Галилеја људи знали да је Земља округла, само што ови други гледају само њихове, а то што се иза брда ваља геноцид...то је знање отето и присвојено од других сасвим на другом месту. :fmqmtx: Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Naravno da je za osnovce kad lepo ne učiš od svetih blogera može se doneti legitiman zaključak da si u 1 razredu osnovne škole u svom shvatanju Života. Za ocene se javi adminitratoru koji je u ekipi poz ekipi:) Ne znam možda sam samo trebao da napišem da se iz sopstvene mudrosti diskvalifikuje nečiji naučni rad (istraživanje Bogomislije) prema poznanju nauke Živoga Boga, na kojeg ni teolozi nemaju tapiju. Може се донети закључак да историја почиње са Галилејом и кромпиром који стиже у Данску 1744. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Може се донети закључак да историја почиње са Галилејом и кромпиром који стиже у Данску 1744. I opet ćemo fasovati neki citat iz svetog pisma sa odjecima kako naš mentalitet koči ne poznavanje krompira, celokupnu istinu naših blogera. i to sve sve u kontradiktornosti kad spojiš svaki odgovor dat na temu o blogerskom tekstu. ( ja se i dalje držim mog prvog pitanja i citata koje me je pokrenulo) Koliko vidim nismo samo tii ja mišljenja da tekst nije fenomenalan i da nije neogranečeno slobodarski. Nikome se nije primio osnovan skepticizam a da se nije reagovalo na njega i opet naravno svi drugi osim pisca teksta. Nije loše ni to što ovo naše naklapanje i ČUJ nejasnoće ne dotiče onoga koji ju je napisao. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Јер слава је као риба за по' сата већ си гладан...а до славе увлачењем у гузицу геноциднима у нади да ће тако измолити неки мало округао кромпир. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 nlcph: Иначе, додала бих, ако сте читали о пирамидалним грађевинама (архитектура), Гуанчи (изумрли становници канарских О.) су пре 20000 година знали да је Земља округла. Мени је занимљиво то што неовлаштено присвајамо оно што нам не припада. - Деволуирамо, спуштамо се према дну. CecaV: 20000 ili 2000 godina ? ili 200 godina? molim te uputi nas na izvor informacija o saznanjima davnih stanovnika Kanarskih Ostrva. nlcph: Зашто ја да те упутим на извор информација, упути се сама укуцај guanches family tree DNA, одвешће те уназад 10 000 година па онда тражи даље do 20 000. А то или 200 година, па то питање није ни за основца. --------------------------------------------------------- Nisam pitala za sastav DNK tih ostrvljana već za tvrdnju da su oni znali da je Zemlja okrugla još pre 20000 godina. Pošto pominješ literaturu o piramidalnim građevinama, mislila sam da će ti biti lako da me uputiš na knjigu, tekst, naučni rad. Unapred hvala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 nlcph: Иначе, додала бих, ако сте читали о пирамидалним грађевинама (архитектура), Гуанчи (изумрли становници канарских О.) су пре 20000 година знали да је Земља округла. Мени је занимљиво то што неовлаштено присвајамо оно што нам не припада. - Деволуирамо, спуштамо се према дну. CecaV: 20000 ili 2000 godina ? ili 200 godina? molim te uputi nas na izvor informacija o saznanjima davnih stanovnika Kanarskih Ostrva. nlcph: Зашто ја да те упутим на извор информација, упути се сама укуцај guanches family tree DNA, одвешће те уназад 10 000 година па онда тражи даље do 20 000. А то или 200 година, па то питање није ни за основца. --------------------------------------------------------- Nisam pitala za sastav DNK tih ostrvljana već za tvrdnju da su oni znali da je Zemlja okrugla još pre 20000 godina. Pošto pominješ literaturu o piramidalnim građevinama, mislila sam da će ti biti lako da me uputiš na knjigu, tekst, naučni rad. Unapred hvala. Не тврдим написала сам ако сте читали - онда значи да сам и ја читала, разумеш, тврдим да сам читала, јер нисам живела пре 20 000 година. A баш из разлога што си питала 2000 година? или 200 година? упутила сам те на guanches family tree DNA јер показује растојање између популација...широка је лепеза на тему из које популације долазе Гуанчи... и то је та трака по којој можеш у потрази за информацијама да нађеш информације да су становници канарских О.- изумрли...и тако сам написала. Е сад, све у свему, остаје ти да се позабавиш археологијом. Гуанчи су иза себе оставили грнчарију и керамику, камене статуе, необичне грађевине и неке алфабетске записе који још нису проучени, а све то је старо до 20 000 година. Сигурна сам када пронађеш те информације да ћеш се на крају сложити са мном, осим ако не будеш имала неку своју тврдњу да ми наметнеш. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 .... написала сам ако сте читали - онда значи да сам и ја читала, разумеш, тврдим да сам читала, јер нисам живела пре 20 000 година. ...... Е сад, све у свему, остаје ти да се позабавиш археологијом. Гуанчи су иза себе оставили грнчарију и керамику, камене статуе, необичне грађевине и неке алфабетске записе који још нису проучени, а све то је старо до 20 000 година. Сигурна сам када пронађеш те информације да ћеш се на крају сложити са мном, осим ако не будеш имала неку своју тврдњу да ми наметнеш. па добро знам да си читала .... јер имаш наслов те књиге или линк, или бар име аутора? Мене ове ствари занимају, одушевљена сам - неко је пре 20,000 година провалио да је земља округла! То није мала ствар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 па добро знам да си читала .... јер имаш наслов те књиге или линк, или бар име аутора? Мене ове ствари занимају, одушевљена сам - неко је пре 20,000 година провалио да је земља округла! То није мала ствар. Па кад није мала ствар потруди се нађи је, а ако је не нађеш (информацију) врати се на тему и напиши да сам измислила. Прати траг белих каменчића које ти остављам на путу (као у причи за децу Ивица и Марица) : Следећи од музеја острва у својим колекцијама имају археолошки материјал и људске остатке из праисторије и историје архипелага канарских острва: Музеј de la Naturaleza y el Hombre (Santa Cruz de Tenerife) Музеј Arqueológico del Puerto de La Cruz (Puerto de La Cruz, Tenerife). Музеј de Historia y Antropología de Tenerife (Casa Lercaro, San Cristóbal de La Laguna, Tenerife). Посебну пажњу посвети археолошким проналасцима из 1402 године стари до 20 000 година. Аутори су наравно експедиција: En 1402, se inicia propiamente la conquista con la expedición a Lanzarote de los normandos Jean de Bethencourt y Gadifer de la Salle. Ако не знаш шпански пробај на енглески, ја иначе течно говорим шпански па је лакше пронаћи више информација. Гуанчији су наравно убијени или асимиловани и студије културе о њима су увек биле ретке. Једини разлог због којег сам написала да су знали да је земља округла пре 20 000 година је зато што сам прочитала да је неко пронашао археолошке доказе о теме, а не да би теби у 21 веку поред свих технолошких могућности и џунгли од линкова и језика доказивала да ли је тачно то што сам прочитала. Врло је провидна твоја намера од прве поруке Уздравље потрага за светим гралом! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2013 Citao sam i ja da je neko napisao da su u Bosni zivjeli napredni ljudi prije nekih 200 000g i iza sebe su ostavili ogromne piramide i da imaju arheoloske dokaze za to. I naravno nema potrebe da ti pored tehnoloskih mogucnosti u 21 vijeku u dzungli linkova i jezika dokazujem da je tacno nesto sto sam procitao. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука