Баба Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Милош Јовановић МОЈ одлазак са места потпредседника Демократске странке Србије није представљао изненађење за Војислава Коштуницу, јер смо о ставовима које заговарам расправљали годину дана. На крају смо констатовали да су разлике опстале. Никада није било речи о мом неслагању са политиком ДСС, већ о неслагању са начином борбе за наше политичке циљеве, који су иначе неспорни. А начин борбе, у оваквим историјским околностима, од пресудног је значаја - каже Милош Јовановић објашњавајући за Данас због чега се ових дана повукао са места потпредседника ДСС и вратио посланички мандат. Али ДСС наставља да тврди да је једина права опозициона странка? - ДСС и јесте једина права опозициона партија и баш због тога сам сматрао да нам је била дужност да се у овој последњој фази решавања косовске кризе много снажније и одлучније супротставимо власти која ће на крају јужну српску покрајину увести у УН, што ће представљати логичан и неминован исход такозваног процеса „нормализације односа“. Заговарали сте формирање ширег патриотског блока, али није јасно с којим странкама и појединцима? - Што се мене тиче, са свима који су били против Бриселског споразума и који су сматрали да се не смеју укинути српске институције на КиМ. Мислим да се морао и могао направити један широки покрет који би представљао неопходну противтежу, не само Александру Вучићу већ и свим осталим парламентарним странкама, јер не треба губити из вида чињеницу да је, изузев ДСС, направљен политички консензус о предаји КиМ. Зашто то ДСС није прихватио, ко му није одговарао, Двери или СРС? - Не треба тако персонализовати. У том покрету је можда било места и за Београдски синдикат и за Душана Савића и за академика Данила Басту и за многе друге. Извињавам се свима поменутима, ово сам просто навео као илустрацију могуће снаге и ширине. Зашто се тако нешто није покушало, то већ није питање за мене. Кажете да је странка морала да пружи јачи отпор након потписивања Бриселског споразума. Како је то требало да изгледа? - Управо овако како сам рекао. Кроз стварање широког покрета као алтернативе СНС-у и заправо целом систему. Овако на крају може да испадне да ће алтернатива СНС-у бити неки ДС-ЛДП, чиме би поражена Србија коначно била и идеолошки, дакле у потпуности, пацификована. Зашто мислите да је деловање ДСС у протеклом периоду помогло Александру Вучићу? - Чини ми се да смо Вучића морали да подвргнемо најоштријој критици од тренутка када је рекао да ће спроводити неуставне споразуме које је постигао Борко Стефановић, дакле од самог почетка. Ипак, Вучић је за кратко време постао најпопуларнији политичар у Србији? - Постао је најпопуларнији политичар делом захваљујући сопственим способностима, али делом, можда и већим, захваљујући одсуству озбиљног супарника. Развило се нешто ружно у свима нама, нека врста потпуног одсуства елементарне храбрости. Силне награде које му се додељују у земљи, почасна грађанства, медијска ситуација која влада и све остале врсте бедног подилажења добро илуструју наш морални пад. Тренутна победа Запада над Србијом Чини се да се готово комплетна опозиција утркује у приближавању, не толико СНС-у, колико Вучићу? - Не мислим да се ДСС приближава Вучићу. Остали представљају само формалну опозицију. У том смислу је сусрет Александра Вучића и Чедомира Јовановића означио, у симболичкој равни, идеолошко забрављивање система и најјасније је показао ефикасност страних амбасада и тренутну победу Запада над Србијом. Извор: Данас Raymond Red Reddington and horatio је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Развило се нешто ружно у свима нама, нека врста потпуног одсуства елементарне храбрости. Вечно питање на које сви властодршци имају макијавелски одговор: Да ли би више волео да те воле или да те се плаше? Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 DSS - DeSnica Srbije Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Ово је после дужег временског периода, једцна од паметнијих реченица и мишљења .. како год и од ког год била.. Зашто то ДСС није прихватио, ко му није одговарао, Двери или СРС?- Не треба тако персонализовати. У том покрету је можда било места и за Београдски синдикат и за Душана Савића и за академика Данила Басту и за многе друге. Извињавам се свима поменутима, ово сам просто навео као илустрацију могуће снаге и ширине. Зашто се тако нешто није покушало, то већ није питање за мене. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 DSS = klerofašisti koji, najblaže rečeno, nemaju šta da ponude sem gluposti i nekog ispraznog patriJotizma. Svi su shvatili koliko ima sati pa su odustali od takmičenja i prepustili im da budu "najsrbskija" partija. Ne znam kako iko sa pola mozga može da misli da su oni ono što nam treba. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 DSS = klerofašisti koji, najblaže rečeno, nemaju šta da ponude sem gluposti i nekog ispraznog patriJotizma. Za razliku od tebe koji si pun dobrih ideja .... МилошБГ, feeble, nana and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 У том смислу је сусрет Александра Вучића и Чедомира Јовановића означио, у симболичкој равни, идеолошко забрављивање система и најјасније је показао ефикасност страних амбасада и тренутну победу Запада над Србијом. Ovo je definitivno istina. Bivsi nacionalisti,patriote,dosli na vlast,sklapaju paktove sa onom Srbijom koja je do juce htela njih da zabrani i zatvori. Pazite ljude koji podrzavaju ovu vlast Protic(bivsi guru ldp-a i mason),Kandicka,Vesna Pesic,Nenad Canak,Ceda Jovanovic...svi su oni resili zajedno sa stranim ambasadama da zrtvuju DS toboze kao eto umiranje jedne vrste politike i politicke misli i radjanje neke nove uz Vucica i Tomu patriote i nacionaliste i sve druge od nabrojanih do jos mnogih koji su upravu onu politiku zutih i podrzavali. Jadni smo. Vesic u upravi Beograda stavio ga SNS kao i predstavnika Ldp-a stranke koja nije presla cenzus na proslim izborima u Beogradu?! Sve u svemu tragikomicno...ali mislim da onaj dan kad ce takva politika koja se kreira od stranih ambasada biti porazena,kako? jos nisam siguran,ali sve vise sam ubedjen u to. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Za razliku od tebe koji si pun dobrih ideja .... Неки људи су неспособни за било шта друго осим за прозвиање других људи.... очигледно.... Ovo je definitivno istina. Bivsi nacionalisti,patriote,dosli na vlast,sklapaju paktove sa onom Srbijom koja je do juce htela njih da zabrani i zatvori. Pazite ljude koji podrzavaju ovu vlast Protic(bivsi guru ldp-a i mason),Kandicka,Vesna Pesic,Nenad Canak,Ceda Jovanovic...svi su oni resili zajedno sa stranim ambasadama da zrtvuju DS toboze kao eto umiranje jedne vrste politike i politicke misli i radjanje neke nove uz Vucica i Tomu patriote i nacionaliste i sve druge od nabrojanih do jos mnogih koji su upravu onu politiku zutih i podrzavali. Jadni smo. Vesic u upravi Beograda stavio ga SNS kao i predstavnika Ldp-a stranke koja nije presla cenzus na proslim izborima u Beogradu?! Sve u svemu tragikomicno...ali mislim da onaj dan kad ce takva politika koja se kreira od stranih ambasada biti porazena,kako? jos nisam siguran,ali sve vise sam ubedjen u to. Понекад се зачудим како данањи новинари имају информација више него mi6 и циа..просто дивно што нас одржавају оволико информисаним... знамо брате мили све, од тога ко кове планове са киме до тога ко ради за коју обавештајну службу.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 DSS = klerofašisti koji, najblaže rečeno, nemaju šta da ponude sem gluposti i nekog ispraznog patriJotizma. Svi su shvatili koliko ima sati pa su odustali od takmičenja i prepustili im da budu "najsrbskija" partija. Ne znam kako iko sa pola mozga može da misli da su oni ono što nam treba. Слажем се да ДСС у суштини нема шта да понуди. Али ти ћеш због ове етикете бити принуђен од стране мене коме се она тако често лепи и због чега ме то ужасно нервира да докажеш да су ДСС клерофашисти уколико не докажеш обећавам ти да ћу те бановати заувек. Walter, Ђуро Станивук, МилошБГ and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Браво сине Жељо (Бане), Браво ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 . Понекад се зачудим како данањи новинари имају информација више него mi6 и циа..просто дивно што нас одржавају оволико информисаним... знамо брате мили све, од тога ко кове планове са киме до тога ко ради за коју обавештајну службу.. Па како не би знали .. Србија је постала селендра... мош'се препишат без проблема ... А тек ће ако се селендризација (еврослинавизација) настави .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Ne znam kako iko sa pola mozga može da misli da su oni ono što nam treba. Што волем ове дисквалификације из предострожности. "Треба имати мање од грама мозга па..." "Свако ко мисли да је... није нормалан." "Јадан је онај ко се слаже са..." Колика доза страха од другачијег мишљења исијава из оваквих изјава? (реторичко питање, не мора да се одговара) Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Па како не би знали .. Србија је постала селендра... мош'се препишат без проблема ... А тек ће ако се селендризација (еврослинавизација) настави .. Знаш за ону, нашу домаћи - "на почетку села пр*нуо а на крају се ус**о" Е то ти отприлике објашњава колику су све те ифнромације поздане и тачне. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Слажем се да ДСС у суштини нема шта да понуди. Питам се има ли неко други да понуди нешто, мислим од ових странака које су у скупштини? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Питам се има ли неко други да понуди нешто, мислим од ових странака које су у скупштини? Нема нико. Јел си ти дссовац? Колика доза страха од другачијег мишљења исијава из оваквих изјава? (реторичко питање, не мора да се одговара) Како сте ви горњи дестичари сложни када је у питању прозивка либеларних десничара. И треба да имамо дозу страха од мишељења као што је дссовоско, такво мишељење нас скупо кошта. (: oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука